Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
14 éve 1 hónapja #641 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
A vörösszemű pontylazac (Moenkhausia sanctafilomenae) tenyésztésével kapcsolatban van valami különlegesség, amiről tudni kellene? Vagy az általános feltételek jók rá is? Esővíz v. lágy víz, kicsit savas pH stb.. Csak azért kérdezem, mert többedszerre sem akarnak ikrázni. Már párban kitéve és csapatban is voltak kirakva. Ha valamit tudtok, írjatok.
Üdv: Józsi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 2 hónapja #642 Írta: kis-Pleco
kis-Pleco válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ebbe fognak le ikrázni :

Mellékletek:

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 2 hónapja #643 Írta: kis-Pleco
Igen akkor jó döntés a cukkini első ebédnek :pinch:

Több
14 éve 2 hónapja #644 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
természetesen én is adok neki mindenféle zöldséget de a főtáplálékuk a spirulina.
Mikor bedobom a 3-4 centiseknek mint a piráják rávetik magukat.

Tommy

Több
14 éve 2 hónapja #645 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Én házi zöldeleséget adtam/adok nekik.
Mindenhol lehet találni gyermekláncfüvet, szedhetsz is, ha nem szennyezett a levegő, talaj túlságosan, nem volt permetezve.
A levelét nagyon szeretik, alaposan megmosod, és forralod, majd lefagyasztod, így egy munkálttal több hétre is elegendő kaja készíthető.
Úgyanezt lehet salátával, spenóttal, uborkával és cukkínivel is.

Később szárazat is esznek, de jobban nőnek, ha kapnak mondjuk fagyasztott szúnyoglárva kiegészítést is! Valamilyen kis fadarabot célszerű betenni, hogy egészségesek legyenek, rágcsálhassák!

Több
14 éve 2 hónapja #646 Írta: kis-Pleco
A hímet és a nőstényt át fogom tenni a dániósba, amiben van egy kőrejtekhely és egy cserép .majd választanak hova ikráznak .Persze átteszem a dániókat .Egy utolsó kérdés .Wels-chip -el etethetem majd a bébiket ?

Köszönöm a segítséget: k.P.

Több
14 éve 2 hónapja #647 Írta: szotyika
Én spirulina táppot szoktam nekik adni a 7-8 napon

Tommy

Több
14 éve 2 hónapja #648 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Tökéletesen tudod!:)
Anciéknál pontosan úgy van ahogy Szotyika mondja,a magam részéről azonban már a kikelés utáni 5-6. napon teszek be nekik egy kontroll eleséget.ez általában saját készítésű kaja,de rengeteg mindennel sikeres lehetsz.A kontrollt azért alkalmazom,mert így látom hogy mikor kezdenek el enni..ekkor széttúrják a kis eleségkupacot;),ha pedig nem fogy,akkor leszívom.
sok sikert neked,egy dolgot azért kérnék:a kikelő ivadéknak is mindenképpen tegyél be egy búvóhelyet-olyan kis gyengék még:)!
T.:Gábor

Több
14 éve 2 hónapja #649 Írta: kis-Pleco
Azt jól tudom ,hogy csak a szikzacskó felszívódása után lehet etetni ?

Több
14 éve 2 hónapja - 14 éve 2 hónapja #650 Írta: szotyika
attól függ hogy sárga azaz még ki nem kelt ivadék vagy fehér színű és akkor penészes ikráról van szó.
Én úgy szoktam csinálni hogy ha véletlenül marad sárga színű ikra ami még nem kelt ki akkor azt ujjal óvatosan megnyomogatom ezzel úgy 90%-ban sikerül megmenteni az ivadékot.DE előtte várd meg teljes kelési időt ami nálam 28°C-on 3 nap de ez 27°C-on már kitolódik 4-5 napra, 26°C-on már 5-7 nap. ha esetleg azt látod hogy kikelt a csapat és egy vagy 2 ikra nem pattant fel ,még nyugodtan várhatsz egy napot azzal a mentő akcióval. Tapasztaltam hgy néha bár nem sürün elöfordul hogy vannak olyan ikrák amik lemaradtak a töbségtöl és nehezebben fejlödik benne az embrió.
De ezek kizárolag saját tapasztalataim.
A képeken 3 napos ivadékok vannak

Tommy
Mellékletek:
Last edit: 14 éve 2 hónapja by szotyika. Indoklás: lemaradt a fotó szövege
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: kis-Pleco

Több
14 éve 2 hónapja #651 Írta: kis-Pleco
Nem maradt meg ,de a héten lesz egy :cheer: nőstény anci :cheer: a hímhez és ezért előre kérdeztem. Ilyenkor mit kell tenni pl.: ha megmaradt ?

Több
14 éve 2 hónapja #652 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
milyen ikra maradt meg?

Több
14 éve 2 hónapja #653 Írta: kis-Pleco
Pasa ,
Mit kell tenni akkor amikor a halak már kikeltek ,de megmaradt az ikra ? (anci ikrára gondoltam.)

Előre is köszönöm: k.P.

Több
14 éve 2 hónapja #654 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
tedd külön az egész cory csapatot egy kisebb medencébe friss vízbe és etessed őket tubival, ha mégse ikráznának az se baj mert az ikrák felszívódnak.
Attila
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
14 éve 2 hónapja #655 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
sziszatok. szeretném, ha megnéznétek ezt a videót a corydoras paleatusomról:

sajnálom, rossz a minősége, de talán látható, hogy a többihez képes, meg önmagához is képest föl van puffadva. Dagadt lett... Legjobb tudomásom szerinte ez az ikrázásnak a jele. Szerintetek is ez a helyzet?
Mit tegyek, ha valóban ikrák növekednek benne? különítsem el, 2-3 hímmel és öntsem őket nyakon hideg vízzel, hogy menjen a dolog? Mi van, ha a hívjeim még nem ivarérettek? Ha bennemaradnak az ikrák, nem halhat bele? Vagy ő mindenképpen megválik tőlük? Kérlek segítsetek, soha nem szaporodtak még nálam és most bizakodó vagyok :D

Több
14 éve 3 hónapja #656 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
2 hozzászólás törölve, adás-vétellel kapcsolatos témákat kérjük az AMapróban vagy PÜ-ben intézni.
AM moderátor

Több
14 éve 3 hónapja #657 Írta: witamin
Sziasztok!
Artemia petére lenne szükségem. Az eddigi beszerzési forrásom ( a közeli halas üzlet) sajnos megbízhatatlan lett, a peték kelése szempontjából. Nagyon kedves és segítőkész a tulajdonos, de már többször nagyon rossz, nulla kelési százalékkal vettem tőle. Már nekem kellemetlen szólni, hogy ez ismét nem jött be. Ha valaki közületek tudna segíteni, örülnék nagyon. Nem sokra van szükségem, max. 1 decire gondoltam, de nem kérem ingyen. Normális áron megvenném. Ha nem ide való a kérésem, akkor irányítsátok át máshova a bejegyzésemet.
Üdv: witamin

Több
14 éve 5 hónapja #658 Írta: branco
branco válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
A vizparaméterek megfelelőek. Lehet elzsírosodtak az ivarszerveik,esetleg miután visszatetted őket a tartómedencébe,koplaltasd őket egy-két napig, majd fagyasztott cyclops-al, artemiával, fehér szúnyog lárvával etesd őket. Nálam ez a módszer bevált idősebb halaknál is.
Sok sikert!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: witamin

Több
14 éve 5 hónapja #659 Írta: witamin
Sziasztok!
Rózsalazacaim nehezen hajlandóak ikrázni. Mivel lehet serkenteni őket? 3-as keménységű vizem van, 6,5 pH-val,26-27 Celsius. Mi a tapasztalatotok evvel a fajjal?
Üdv: witamin

Több
14 éve 6 hónapja #660 Írta: Pasa
Viszek Neked, természetesen grátisz!

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.279 másodperc