- Köszönetek: 211
Webajánló
- halivadek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mark24
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 107
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
index.hu/tudomany/2013/07/11/uj_agyat_no...levagott_feju_fereg/
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
cerbere.ca/public/cui&al2013xiphophorus.pdf
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
T.:Gábor
- saluosi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 205
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
saluosi beküldte: Visszatérnék egy kérdés erejéig a vitorlásokhoz.A koikon már megszoktuk a piros színt,látom,hogy a kék szín is megjelent a török tenyésztők képein,sőt nemrég itt a fórumon is szóba került,hogy milyen drágák a kékek.
Eszembe jutott,hogy biztos létezik már olyan is,amelyiken a kék és a piros szín is megjelent.Végignéztem vagy 200 fényképet de egyet sem találtam.Tudtok már ilyen változatról?
Gyuri, megkaptam Raiko Slavkov válaszát, előbb a kérdésemet olvashatod, majd az arra küldött választ. Szándékosan hagyom meg bolgár nyelven, majd úgy fordítod és értelmezed, ahogy akarod.
Kérdés:
Райко Аз имам един въпрос: Мислите ли, че е възможно червено и синьо цветова комбинация е фенотип?
Искам да кажа скалариите.
R. Slavkov válasza:
Аз мисля, че синия ген - pb , подтиска изявата на червения цвят. Рибите, ксоито имат в двойна доза синия ген - pb , нямат добър червен цвят.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Ez komoly,és bizony én ki is használom ezt!Minden akváriumban van emelőm immár-4 kivételével-magasságuk passzol a vízszint magasságához,illetve ugye létezik már a teleszkópos változat is.Nos semmit nem kell tennem ha mulmozni akarnék,csak kihúzom a vízvető csövet kompletten,és egy női harisnya lábrészét rágumizom a kiömlő részre.Megjegyzem hogy az életben talán ha kétszer mulmoztam-mert ugye elég sok élővel dolgozom,az meg "él"
Minek nekem átpakoltatni a 05-ös sódert az akváriumban,ugye?Hát gondoljuk el mikor a befúródott tubik már fineszesebbek mint a coryk..mire odaér a hal ők már "berándultak" az aljzatba olyan mélységbe,hogy a cory nem érheti el.Ekkor régebben egy darabka dróttal csak megpiszkáltam az aljzatot és máris volt eleség nekik....később a cseh emelőm segítségével-csak harisnya nélkül-zúdítok homok/kavicsárat a medencén belül..el nem képzelitek hogy szívem csücskei milyen hévvel segédkeznek a tubivadászatban.Idővel azért sikerül belőnöm a kajamennyiséget,de néha elfeledkezem róla hogy a lakók éppen lágyvizes medencében ikráznak,és bedobok egy tubigombócot:D Ezzel sincs semmi gáz,csak azzal hogy nem szaporodnak el!
De van még egy dolog amire különösen alkalmasnak ítélem,ezt viszont havonta meg szoktam ejteni:A.helenáimnak rendszeresen adok a túlszaporodott csigákból-a csigaházak üresen már nem olyan szépek,viszont elképzelhető hogy milyen fáradtságos melóval lehetne kiszedegetni a medencékből őket..kihasználom a felület/súly különbséget ez esetben!Finomabbra állítom az emelő vízszállítását,így már a sódert nem,viszont a csigaházakat szépen-sőt csodálatosan!!-szedegeti föl,egyenesen a harisnyába.
Odafigyelni csupán arra kell,hogy merre áll a kiköpő rész..kis gyakorlat után ez sem nagy pukkanás.Ajánlom..összehasonlíthatatlanul jobbak mint linkeken lévő khmmmm..szóval próbáljatok rá!
T.:Gábor
- toist
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 363
Én egy kis youtube válogatással érkeztem, ázsiai víz alatti biotópokat próbáltam keresni már többször is (a google translate által ismert indiai nyelveket is próbáltam), de túl sokat nem találtam, amiket viszont igen, azok ezek:
Aqua Marine komplett válogatása
(a teljesség igénye nélkül: Badisok, Puntiusok (avagy Pethiák, Puntiusok és Barbusok), Carinatetraodonok, Colisák, Trichogasterek, Trichopodusok és nem őshonos, de természetben filmezett Gambusiák és Hemicromisok)
Trichopodus trichopterus
Trichopodus trichopterus
Epalzeorhynchos kalopterus és Puntius lateristriga
Epalzeorhynchos kalopterus és Puntius lateristriga
Betta macrostoma
Betta macrostoma
Trichopodus trichopterus
Trichopodus trichopterus
Ha valakinek lennének még hasonló felvételek könyvjelzőzve, hatalmas köszönettel fogadnám!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
youtube.com/watch?v=IwIzgY7KqM4&list=PL88697D13F0C90D6D
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
Halőr és mindenki: van itt egy rakás különféle diy megoldás mindenfélére...azonban van egy amiben látok fantáziát. Egy mulmozó. Levegő lift elven működik. Az én agyamban rögtön elkezdett dolgozni a cseh emelővel való kombinálása, ami a videón láthatóhoz képest szerintem jelentősen megnövelné a szívó erőt és ezáltal a teljesítményt. Ezt a mulmozót tulajdonképpen a napi karbantartásnál, főleg etetést követően lehetne használni, hogy a maradékot felszippantsuk, anélkül, hogy tulajdonképpen vízcserével kombinálnánk, hiszen azt hetente egy alkalommal végezzük. Ez csupán egy gyors napi tehermentesítés lehetne szükség esetén. Ti láttok ebben fantáziát?
youtube.com/watch?v=R5yYY3l-tzQ&list=PL88697D13F0C90D6D
- saluosi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 205
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-