Ki kicsoda (Bemutatkozás)

Több
8 éve 4 hónapja #1 Írta: Lackoo
Lackoo válaszolt Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Üdv Mindenkinek!

Borbély László vagyok,28 éves természet függő. Egy Miskolc melletti kis településről,Emődről származok. Az itteni tavak illetve patak partján oltódtam be a Víz szeretetével száz meg száz szúnyog,bögöly által :) .Édesapám pelenkás korom óta hordott sátorozni/pecázni,azt hiszem tőle örököltem az "elvetemültségemet".
Rengeteg állatom volt,hazavittem mindent amit megtudtam fogni;sün sikló,gyík,békák,pókok,HALAK.Fantasztikus volt,szerencsére egyiknek sem esett baja,általában visszaengedtem őket,kivéve egy csúnyán megsérült(nem általam,valószínűleg vezetéknek repült,az egyik szárnya csonkolódott) egerészölyvet,ő majd 12 évig volt mellettem mielőtt eltávozott :(
A középsuliban környezetvédelmet tanultam,majd víz és hulladék gazdálkodásból szereztem technikusit.Sajnos nem volt lehetőségem tovább tanulni...
A szakmámban nem tudtam elhelyezkedni,így gyári melók után kerültem Pestre,4 éve a Honvédségnél dolgozom,mint palotaőr-mi vagyunk a bábuk a Sándor palota előtt :)
Az akvarisztikával korán megismerkedtem,gyerek koromban telente hazai halfajokat tartottam minden felszerelés nélkül,de mégis működött,valószínűleg a hideg szoba hűvöse segített!
Jelenleg egy 84 literes dél amerikai biotópban gondozok egy nagy csapat neont,két kis csoport red fantomot és cory nanust,valamint agy pár apistogramma hongsloit.
Szűrés: Atman külső,780l/ó valamint jó néhány szoba növény vízbe süllyesztett gyökerekkel-nagyon jól működik és brutál jól néz ki!
Világítás:2x13W full spektrum kompakt izzó,melyek az akira helyezett száraz faágakban bújnak meg
Kaja:csak élő,fagyasztott
Ezenkívül nagyon érdekelnek egyéb törpe sügerek és dél ázsia halai,elsősorban gurámik .Valamint imádom a bütykölős megoldásokat.
A hobbimban sokat segít Toist, Ő ismertetett meg a klubbal is,Nagyon sok köszönet érte!
Nagyon örülök hogy itt lehetek,igyekszem hasznos tag lenni!

Borbély László
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: witamin, toist, halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
8 éve 4 hónapja #2 Írta: Johnny02
Johnny02 válaszolt Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!
Barna Zsolt vagyok. Egy 32 éves halimádó. Rendkívül örülök hogy rátaláltam erre a fórumra. Itt jelentősen bővíthetem tudásom, hiszen látom sokan vannak itt jelentős tapasztalattal. Remélem én is lehetek hasznos tagja ennek a csapatnak.
Nah hol is kezdjem........ :)
Általános iskolás koromban találkoztam elsőnek igazán szép akváriummal. A szomszédomé volt. Rögtön bele is szerettem. Ahogyan szépen fenségesen úszkáltak a guppik, Xifók, vitorlások...
El is kezdtem én is :) Ettől a szomszédtól kaptam egy fekete tetrát. Mondván hogy őt bántja a többi. Volt egy 10L-es gömb akváriumunk amiben édesanyám kaktuszokat tartott. Ki is öntöttem őket gyorsan. Beletettem a csinos kis tetrát. (Édesanyám ujjongott :D) Később vettem egy 20L aksit. Bele guppik Xifók stb. A szomszéd segített a kezdetekben.
Édesanyám látta hogy ez gyógyíthatatlan betegség lesz nálam. Majd egyik szülinapomra megvásárolta ettől a szomszédtól azt a bizonyos akváriumot. (Ott jött a baba, kellett a hely) Ez 100L-es volt. Álvánnyal, szűrővel, fűtővel komplett. Akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával. Ez azóta is tart. Még üzemel ez az öreg 100-as aksi. Meg mellette pár kisebb. Rendkívül sok örömet okoz nekem és a páromnak. (Igaz az is hogy az asszony néha az aksiba fojtana amennyi időt el tudok velük "bíbelődni") Bár gyerek még nincs majdnem olyan mintha a gyermekeink lennének a halak. Az akvárium szépsége a legjobb nyugtató egy stresszes melós nap után.
Kisebb nagyobb sikerek/kudarcok után próbálom a szaporítást is. Mostanában szeretném elkezdeni az ikrázó fajok szaporítását. Főleg sügérek, törpesügérek. Ebben a csapatban is látom sokan foglalkoztok vele. Remélem ha elakadok kaphatok tőletek elméleti segítséget. Illetve remélem azt is hogy segítség lesz másoknak az én parányi kis tapasztalatom.
Hát, ez lennék én. :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: witamin, halőrxxl, Robotpilóta

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
8 éve 5 hónapja #3 Írta: Robotpilóta
Robotpilóta válaszolt Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!
Kovács Károlynak hívnak 1975-ben születtem. Nyárádon élek feleségemmel Beatrixel akit szintén rabulejtett az akvarisztika :) . Jelenleg kamionsofőrként dolgozom onnan a becenév Robotpilóta. Akváriumom gyermekkoromban volt ,de mindig is vonzott az akváriumokban élő vízivilág látványa. Aztán 2014-ben rendeltünk egy 96l akváriumot és végképp elkapott bennünk a gépszíj... :)

"Ami nem öl meg az megerősít"
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Spongyafilter

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
8 éve 6 hónapja - 8 éve 5 hónapja #4 Írta: Pap Endre
Pap Endre válaszolt Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Üdvözletem mindenkinek!
Pap Endre vagyok , 1984-ben születtem, Martfűn lakom. Nemrég végeztem a Műegyetemen okleveles gépészmérnökként.
Régóta készítek hangszereket: citerákat, furulyákat, hegedűket. Népi zenész vagyok középiskolás korom óta, egyetemi éveim alatt utcazenélésből éltem, Budapesten a Széll Kálmán téren és a Móricz Zs. körtéren lehetett engem hallani. Alkalomadtán még mindig kimegyek néha egy-egy jó zenélésre. Citerán, furulyán és hegedűn játszok, főleg magyar népzenét, de ismerkedek mongol, kínai, bolgár és török dalokkal is. Elvétve hallgatok japánt és indiait, illetve Dél-amerikai indián zenét is.
Akvaristaként szerintem egy jó közepes amatőr szinten állok . Gyermekkoromban is volt akváriumom, rendszerint valamilyen hazai halat fogtam bele kiszáradó árkokból vagy horgászok keze alól. Szeretem a szép, de problémamentes halfajokat, míg nem teszek szert komolyabb gyakorlatra, nem is szeretnék nehezebb halakkal bíbelődni. Azonban érdemesnek látom a tudásomat fejleszteni. Azon túl, hogy érdekel a téma, abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy nálunk a csapvíz igen lágy, így sok szép - a lágy víz igénye miatt - problémásabb halfajjal foglalkozhatok, amit mások csak drága berendezésekkel, vagy egyéb ráfordítással tudnak megtenni. Kár lenne ezt a ritka szerencsét elherdálni. Korábban az Akvarista.hu oldalon próbáltam tájékozódni, amíg használható volt az oldal. Ott Citera néven futottam, mert így hívtak az egyetemen a hallgatótársaim. Nemrég rátaláltam erre az oldalra, és nagy örömmel tapasztalom, hogy sok segítőkész ember van itt , akiktől lehet tanulni. Egyébként nagy ötletelő és barkácsoló vagyok - az akvarisztikában is. Esztétikai érzékem némileg rusztikus, akváriumaimat hal szemmel nézve rendezem be, nem emberi szemmel. Így engem nem zavar pl, egy ipari hulladék ótvaros tégladarab az akváriumomban, amit egy építkezési szemeteskonténerből guberáltam, ellenben szeretem, hogy a lyukaiban tudnak bujkálni a jószágaim és ehhez hasonló furcsa dolgaim vannak. Nekem az számít amit a hal lát, érez.

Az alábbi videókon látható és hallható vagyok, amint zenélek, beszélek, ittmegláthatjátok ki vagyok:
Figyelem: Spoiler!
Last edit: 8 éve 5 hónapja by toist. Indoklás: egybe szerkesztés
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: toist, imperatore, halőrxxl, Spongyafilter

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
9 éve 3 hónapja #5 Írta: csjoco
csjoco válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Csibra József vagyok, 42 éves egy 3 éves kislány és 2 éves fiú édesapja. A Kandón végeztem villamosmérnökként, jelenleg az Electroluxnál dolgozom lakóhelyemen Jászberényben. Hobbim a horgászat, ami majdnem csak a legyezőhorgászatra szűkült az elmúlt években.

Gyerekkoromban volt akváriumom voltak guppyk, xifok, mollyk, szummik... ezután ~30 év szünet következett. A gyerekeimnek raktam össze egy 40literes kis akit, egy csapat galaxyval, 5 foltos cory és egy fátyolos anci.

Lassan többet nézem mint a tv-t:-)

Ezen felbátorodva szeretnék egy kis neveldét, amihez jótanacsokat szívesen fogadok, várom a vasárnapi börzét ahol remélem sok szép halacskát láthatok.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Spongyafilter

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 3 hónapja #6 Írta: Spongyafilter
Spongyafilter válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!
Péter Zsombornak hívnak, 1980-ban születtem Marosvásárhelyen, jelenleg Székesfehérváron élek. 18 éve rendeztem be az első akváriumomat. Nem tartom magam nagy akvaristának, nálam nincs több ezer liter víz, tenyésztési sikerek, ritka halfajok, a legnagyobb akváriumom 50 literes volt és általában egyszerre csak egy van. :) Közben még volt pár év szünet is. Viszont így is találkoztam sok érdekes dologgal, az egyik ilyen volt a mohaállatka megjelenése az akváriumban, amit nagy örömmel vettem tudomásul és sokszor figyelgettem őket egy erős kézinagyítóval. Szeretem a barkácsmegoldásokat(bár én nem vagyok egy nagy barkácsmester), az újrafelhasználható dolgokat, a levegős szűrést, valamint a sok évig fennálló, háborítatlan akváriumot, amit nem zavarnak meg a gyakori kirámolások. Jelenleg egy 25 literes garnélás medencém van sakura és amano garnélákkal, tányér-, és tornyoscsigákkal, jávai mohával és vízikelyhekkel.
Ha nem is vagyok egy Takashi Amano, azért remélem hasznos tagja tudok lenni a csapatnak és főleg új dolgokat tanulni a tapasztaltabbaktól. Halőr fórumtárssal már belemélyedtünk a cseh emelő rejtelmeibe. :D
Üdvözlettel: Zsombor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, jocopoco95, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 4 hónapja #7 Írta: Cenci
Cenci válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!

Gere Imréné Zsuzsa vagyok. Férjemmel és 2 kisfiammal (Imike 8 éves, Csongor 5 éves) a festői szépségű panelrengetegben, Újpesten élek. A szintén Újpesti Károlyi Sándor Kórházban dolgozom immár 20 éve aneszteziológus asszisztensként és intenzív szakápolóként. Az akvarisztika világába egy liftünkre ragasztott hirdetés sodort (egy megunt, felszerelt medencét hirdettek rajta). Én "lecsaptam" rá, és ez olyan lavinát indított el a családban, melynek eredményeképpen pár hónapon belül már 3 akvárium boldog tulajdonosai voltunk. Fontos megemlítenem, hogy ez a Ti segítségetek nélkül aligha valósulhatott volna meg, ezt ezúton is szetetném megköszönni. Imivel (a férjem) együtt lelkesen figyelgetjük és gondozzuk a sors által ránk bízott halakat, növényeket, garnélákat. Ja és persze a kis békát és csigákat is. Mivel mindez csupán fél éve kezdődött, így bőven akadnak kérdéses helyzetek, amit szivesen osztok meg itt veletek, bár sajnos az elmúlt néhány hónapban a krónikus időhiány miatt erre nem volt lehetőségem. De jelentem itt vagyok, és a jövőben igyekszem ismét aktív tagjává válni a csapatnak.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 4 hónapja #8 Írta: mikes
mikes válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!

Molnár Krisztián vagyok, 1977-ben születtem Sárváron. Érettségi után néhány évig kerestem helyem a munka világában, majd 2002-ben földmérő mérnöki oklevelet szereztem. Akkori barátnőmmel (jelenlegi feleségemmel) Miskolcra költöztünk, azóta is itt élünk. 2011-ben született Tünde lányom. Szerettem volna neki egy kis akváriumot, mondván: kell valami állat a gyerek mellé. Néhány baráti jó tanács, böngészés a neten, és a kis akváriumból inkább közepes lett. Próbáltam dél amerikai növény és állatvilágot összeválogatni (citromlazac, serpalazac, anci), de elcsábított egy afrikai sügér, ázsiai márna ... Egy örökölt 30 literes akváriumban házilag gyártott kiegészítőkkel red cherry garnélákat is tartok. Még csak egy éve tart a hobbi, de már nagyobb akváriumot tervezek...

Köszönet mindenkinek, aki a kezdetek óta ellát tanácsokkal, megosztja tapasztalatait!

Üdvözlettel:

Mikes
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, saluosi, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 4 hónapja #9 Írta: Coryn29
Coryn29 válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok,Jó napot!


Petresné Zélity Jaszna vagyok,1981.04.19én születtem Baján.Házas férjem Attila és nagyon rendes ember elfogad a hibáimmal együtt :D. 3 gyermekem van,egy lány ő Biszerka 17 éves,(kicsit korán lett),és két fiú az egyik Noel ő 7 éves,másik pedig 5éves ő Joel.Katymáron élünk,és próbáljuk nevelni gyermekeinket.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, saluosi, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 5 hónapja #10 Írta: branco
branco válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok,

Dávid Zsolt vagyok, vagyis akvarista körökben Branco. Ezt a nevet akkor találtam ki mikor jó néhány éve az avataromat alkottam. Mindig is inkább Dél-Amerikás voltam és egy ottani nem annyira elcsépelt, de ki is ejthető nevű folyóra a Rio Brancora esett a választásom.
Veszprémben születtem 1976-ban,és kisebb megszakításokkal azóta is itt élek feleségemmel és 3 éves kisfiammal.
Gyerekkoromban itt a környékünkön virágzott az akvarisztika. Általános iskolai osztálytársaim nagy részének volt akváriuma, sőt nagybátyáméknak a szomszéd bácsinak is. Szóval amerre néztem akváriumokba botlottam. Természetesen nekünk is volt otthon egy 50 literes, gurámikkal,, xifokkal, guppival.
Ez volt az alap, és talán nekem is ment volna idővel a padlásra az akvárium, hacsak nem találkozom egy szomszéd házban lakó tenyésztővel, akihez rendszeresen átjártunk a barátommal. A lakásának egy kis szobája volt berendezve akváriumokkal. Mollik, veliferák, plattik, megyhasú sügerek, vitorlások, márnák…. És ami megragadott és azóta is ámulatba ejt a kis ivadékok népes csapatai a nevelőkben. Azt hiszem ott fertőződtem meg.
Elkezdett gyarapodni a szobámban az akváriumok száma és jöttek kis tenyésztési sikerek. Az elevenszülők után Zebradánióval, Cory paleatussal, Barbus titteyával tettem le az alapokat. Nyaranta azonban rendszeresen redukálni kellett az állományt, mert minden vakációt Badacsonyban töltöttem. Aztán 1995-ben katonaságom kezdetétől 2006-ig egy 110l-es akváriumban volt a maradék halállományom, amit főleg Édesanyám gondjaira bíztam.
Jelenleg közel 2500 liter vízben halazok 50-60 akváriumban. Főleg Corydorasok (kb 15faj) és Pontylazacok(kb10 faj) képezik az állományt. De tartok többek között Galaxy dániót, Vöröstorkú csukát, Ancit és Loricariát is. Halaim jelentős részét már sikerült szaporítanom.
Nagy hatással volt rám a Horn-Zsilinszky féle akvarista „biblia”, Wiesinger Márton Akvarisztikája és Pasaréti Gyula Akvarista műhelytitkok című műve.
Egyébként gyűjtök minden akvarisztikával kapcsolatos szakirodalmat. Természetesen az Akvárium Magazin előfizetője is vagyok. Igyekszem részt venni az aktuális találkozókon, börzéken. Ezeken többeteket már volt szerencsém megismerni, és igazán nagyszerű társaságot, és úgy érzem barátokat szereztem magamnak.

Akvarista üdvözlettel: Zsolt

UI: Ezúton szeretném külön megköszönni Csépányi Gábornak (halőrxxl) az inspiráló írásait és hozzászólásait! (na meg a szürőit).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: toist, halőrxxl, mmccannon, szotyika, saluosi, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 6 hónapja #11 Írta: Takker
Takker válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok.

A nevem Takács Zoltán,1975 július 7.-én születtem.Jelenleg a 3. kerületben lakom,kétéves ikerlányaink vannak.Foglalkozásom épületbádogos.A másik hobbim még a horgászat ezt időnként amatőr versenyszinten is űzöm.
Már egész kis koromban kezdtem halakat tartani,és ez majdnem a katonaságig ki is tartott.
Mielőtt abbahagytam volna már néhány egyszerűbbnek mondható fajt sikeresen szaporítottam,
Aztán jött egy hosszabb kihagyás,mikor is párom unszolására vettünk egy 54 literes "szettet" (szegény ,ha tudta volna mi lesz belőle,lehet meggondolja magát:) Eleinte vonakodtam,nem akartam újra kezdeni,mert tudtam mi lesz belőle...;)
Ma már van illetve lassan lesz 500 liter összesen ebből egy 120 as dísz akvárium,a többi kisseb-nagyobb nevelő akvárium.
Mert hát nem tudtam megállni,hogy ne tenyésszem,a gyönyörűen beikrásodott pontylazac féléket,ugyanis főleg pontylazac "fan" vagyok.Bár már szemezek a corydorasokkal,meg be is anciztam,persze csak kicsit,mert hát szűkösek a lehetőségeim sajnos.
A halakt szeretem élővel is táplálni,ezek tartása is érdekes számomra.
Amiket ezidáig sikeresen szaporítottam:Izzófényű,citrom,lángvörös,áttetsző pontylazac, fekete tetra,kék,és fekete neon,rózsás díszmárna,kolibrihal,többféle dánió,betta,paradicsomhal.
Azért van néhány elevenszülőm is,most épp moscow guppik,és bécsi-berliner szifók.
Egyenlőre ennyi,igyekszem sokat tanulni,hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsam a halak számára.
Üdv:Zoli
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, mmccannon, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 6 hónapja #12 Írta: Sz.-Zoltán
Sz.-Zoltán válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!

Szebellédi Zoltán vagyok, 1984 decemberében születtem Budapesten. Végzettségemet tekintve épületgépész vagyok, ami a gyakorlatban annyit jelent hogy csőszerelőként dolgozom. A fővárostól nem messze, a festői szépségű Ráckevén lakom. Halász-pákász-horgász dinasztia utolsó mohikánjaként gyerekkorom óta az RSD partját, mellékágait, pocsolyáit járom, mi más mint a halak után és miatt.6éves korom óta a horgászat rabja vagyok, nem az a bot mellett sörözős-rádiózós fajta, hanem egy aktív figyelő vadász. Mindig élvezettel nézem tavasszal a halak ívását, érdekel hol-mikor hogyan stb. Ma a horgászat kizárólag a Silurus Glanis-okra épül, és belőlük is a legdarabosabb egyedeket "válogatom". Jelenleg a horgászat már nem akkora kihívás, úgy érzem abban mindent elértem amit akartam.

Díszhalakat 18 éve tartok, mint sokan mások én is elevenszülőkkel, és ciklon légpumpával kezdtem. Ahogy teltek az évek egyre több és több hal, egyre nagyobb akváriumok jöttek.
Komolyabban mintegy 10 éve foglalkozok halakkal, szinte mániákusan vonzódom a Dél-amerikai sügérekhez, L-es harcsákhoz, corykhoz. Jelenleg mintegy 3400liter vízben tartok-szaporítok halakat. Főleg sügérek úsznak a medencékben, és nem az apisto méretűek :D. 9fajta corydorast, 5 fajta herost, 6fajta L-est, és rajtuk kívül mintegy 20fajta halat tartok. Igyekszem a halaim a lehető legjobb körülmények közt tartani, szeretek ivadékot nevelni, és imádom a kihívásokat. Ebből eredően szaporítok is néhány halfajt, ami összejön. Ami nem azt igyekszem megtanulni, kikisérletezni.Rengeteget tanultam a természettől, a halak násza odakint is hasonló eseményeken múlik mint a mi üvegkalitkáinkban. Eddig sikeresen neveltem fel: C. Aeneust, C. Paleatust, C.Sterbait, C. Pandát, P. Scalaret, H. Efasciatust, H. Notatust, meg persze elevenszülőket, dániókat. Jelenleg is nevelek corykat, vitorlást, herosokat, és dolgozom egy (szerintem) igen ígéretes simpson xifó törzsön. Az elevenszülők közül a xifók megmaradtak a szerelemben. Akvarista berkekben kevesen ismernek,és sajnos ez fordítva is igaz. Ez talán annak tudható be mert alig 2 éve van internetem, és mert korábban csak a sügérek foglalkoztattak.

Nagyon foglalkoztat miképp lehetne költséghatékony, és környezetbarát módon, a lehető legjobb, legszebb halakat "előállítani". Folyton töröm a fejem új-és új dolgokon, a víz, a szűrés, az eleségállatok stb. terén, tudásszomjam csillapíthatatlan, és örök elégedetlen vagyok. Jelenleg élőgépes szűrésekkel, és 100%-os víz újrahasznosítással "dolgozom",planktonozok, szúnyoglárvát szedek, kagylót, és külön nevelek kajarákokat halaimnak.Szeretnék minél többet tanulni, és akvaristákkal megismerkedni.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, mmccannon, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 6 hónapja #13 Írta: mcll
mcll válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!

Becses nevem Balogh László, de itt is (mint a neten mindenhol) mint mcll vagyok fellelhető (hogy miért mcll? talán erről később) ;) 1968 júni 7-én születtem Angyalföldön, Budapesten. Angyal azért nem vagyok, de azért átokfajzat sem (tudtommal). Feleségemmel (Ági) és két leánygyermekemmel (1994 és 1997) Isaszegen lakunk immáron 22 éve.

Tanult szakmámat tekintve hajógépész, ill. gépkezelő matróz volnék (a Lékai János Hajózási SZKI-t végeztem), már gyerekkoromban is a víz volt az életem. De aztán ahogy az evolúció is fejlődik, változik úgy magas is kimásztam a vízből és hátat fordítottam a víznek, a hajóknak és szárazabb témákat kerestem. Had ne írjam le mi minden voltam, mert 3 oldal is kevés lenne hozzá, és a kedves olvasót sem szeretném untatni vele, így maradjunk abban hogy szinte minden voltam, csak épp akasztott hulla nem. Röviden azért a lényeget kiemelném: hangtechnikus majd hangmérnök a Magyar királyi Televízióban (Szabadság tér), majd végigjártam az akkor induló TV-s médiákat is, mint tv2, RTL Klub, ahol hangtechnikus, súgókezelő, majd kameraman is funkcionáltam. Később aztán saját vállalkozásban médiáknak bedolgoztam mint operatőr, képvágó, hangmérnök, nomeg szabadúszó is voltam e területeken. Az informatika mindig is mellettem volt, mindig is érdekelt akárhol dolgoztam akármit is csináltam. Eleinte hobbi szinten űztem, azonban mára ez fő kereseti forrássá vált. Így jelenleg az ITSH-ban (T-Systems) dolgozom Linux és NAS rendszergazdaként. Sajnos a fősulit (Gábor Dénes) nem tudtam befejezni a munkáim miatt.

A víz azért nem maradt ki teljesen az életemből és bár nem tartom magam e téren szakértőnek, de még csak akvaristának sem (idővel szeretnék azzá válni), mert eddig csak apró szárnypróbálgatásaim voltak kisebb-nagyobb (inkább kisebb) sikerekkel. Azért annyit tudok, hogy a víz nem csak fürdésre, és ivásra való, hanem egyes élőlények életeleme. :D

Gyerekkoromban voltak ékszertekijeim, öcsémnek meg különféle halai (guppik, neonok, stb.). Később aztán felnőtt fejjel, pontosabban 2004 környékén kedvet kaptam ismét a tekikre, így belevágtam egy kisebb akival, melyet viszonylag gyorsan egy jóval nagyobb követett. 2008-ban volt egy váltás, amikor az akiba a kiköltözött teknősök helyére Malawi-tavi sügerek érkeztek. Sajnos azonban, pont mikor egy kisebb újabb populáció született egy nagyon komoly fertőzés érte a teljes élővilágot, minek eredményeképp totális kipusztulás következett. Ekkor a kedvem is elment az egésztől, így évekig üresen állt az akvárium. Eladni is próbáltam, de annyit amennyit adtak volna érte inkább nem adtam el, főleg hogy a saját kezem munkája is benne van. Idén ősszel viszont családom és jómagam úgy gondoltuk élet kell bele és ne üresen egy hideg valami álljon a sarokban. Így hát új tervekkel, kedvvel és lendülettel ismét élet költözik az akiba. :)

Mint mondtam, nagyon kezdő vagyok, de remélem idővel sokat fogok Tőletek tanulni! ;)

No szerintem ennyi bemutatkozásnak bőven elegendő. ;)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, mmccannon, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 7 hónapja #14 Írta: Najo
Najo válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Üdv mindenkinek!
Nagy József vagyok. 1958-ban születtem. Tanult szakmám: földmérő, informatikus.
Gyerekkoromtól tartottam díszhalakat. Első ikrás halamat 1978-ban tenyésztettem, amit további 70 faj követett. A tartott fajok száma 100 felett van. 18 ezer literben tenyésztettem, ami 20 évig megélhetést is biztosított számomra, ma már félig-meddig csak hobbiból 5 ezer literben.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, Mátéfi, mmccannon, szotyika, roberto8802, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #15 Írta: simpfzoli
simpfzoli válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
sziasztok. simpf zoltanak hivnak. 1980 ban szulettem romaniaban es itt is elek. reg ota foglalkozok hobby szinten a halakal. jelenleg egy 180 literes akvariumom van amiben guppikat tartok. eszt az aksit a kislanyom reszere keszitetem . sokat szeretek olvasgatni a halak tenyeszteserol es persze a tartasukrol. nagyon sok fele halat tartotam mar de egy jo ideje le akadtam a guppiknal.
Last edit: 10 éve 7 hónapja by simpfzoli.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, Mátéfi, mmccannon, szotyika, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 7 hónapja #16 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Toma István vagyok, 1987-ben születtem Mogyoródon. Feleségem és gyermekeim egyelőre nincsenek (tudtommal :) ).
Végzettségem mérnök (mobil) informatikus, 2009-ben végeztem a BMF-en, azóta rendszermérnökként dolgozom.

Kezdhetném úgy, hogy azért vagyok itt, mert nem lehetett kutyám... Mindig is rajongtam az állatokért, bújtam az "állatos" könyveket, a gyereknapi állatkertlátogatáson már igen apró koromban "idegenvezettem" a családot. Kisiskolás voltam mikor kutyusunk öregségében elpusztult, szüleimet nem lehetett rávenni, hogy vegyünk egy másikat, én pedig egy alkalommal osztálytársamat állatkereskedésbe kísérve hirtelen ötlettől vezérelve és az eladó tanácsára (...) vettem egy aranyhalat. Az első, titokban berendezett akváriumom, talán '95 nyarán ennek megfelelően is alakult: egy 5 literes befőttesüveg, egy aranyhal és egy "tő" disznóparéj a kertből, persze szépen lemosva, hogy mégiscsak legyen növény is az "akváriumban". Új szerzeményem természetesen nem sokáig maradt titokban :)
Innentől kis léptekben - de folyamatosan - felváltva nőtt az akváriumméret és a halak száma, a kerti gyom rendes növényekre lett cserélve, míg 2003-ban információs aranybányára nem leltem. Azokat az éveket nem csak legmeredekebb akvarisztikai fejlődésem idejének, de a hazai internetes akvarista közösség eddigi legösszetartóbb, legtermékenyebb idejének, egyfajta "aranykorának" tartom. Megállíthatatlanul dőltek az emberre a hasznos információk (Szép_J, törpös és a többiek vezetésével) és nagyon kevés sallang volt közötte, mindmáig sajnálom, hogy diákként nem tudtam a közösségi rendezvényekben már az elejétől és sokkal aktívabban részt venni.
2008-tól párhuzamos munkakezdési és iskolai kötelezettségek miatt sajnos visszaszorult életemben az akvarisztika, csendben, kevés ivadékkal halazgattam. Időnként segítettem kezdőknek, majd egy oldal felkért, hogy ugyanezt végezzem "szakértőjükként", melynek elvállalását igazán akkor bántam meg - és hagytam abba -, miután észrevettem, hogy tudtom nélkül "cikknek" nevezve lehoztak konkrét kérdésekre adott rövid válaszaimat általánosítva... Innentől online akvarisztikai életemet szüneteltettem.
2011-ben egy költözéssel sikerült a munkahellyel és magánélettel is kissé egyensúlyba kerülnöm és azóta elkezdtem visszakapcsolódni a pezsgésbe, bővíteni, rendezvényeken részt venni stb.

Jelenleg ~900 literben tartok halakat és növényeket. Érdeklődésem az akvarisztikán belül a délkelet-ázsiai élőlények iránt a legaktívabb, biotóp akváriumom is nekik szenteltem, a gurámik mellett a különlegesebb/ritkább fajok a kedvenceim. Nem tartom magam tenyésztőnek, de akkor érzem sikeresnek egy faj tartását, ha sikeresen (jó arányban) nevelek tőlük ivadékot, emiatt a valaha tartott halaim nagy részét sikerrel szaporítottam, ez kb. 20 fajt takar (jelenleg tartott 6 fajból 2-n még dolgozom :) ).

Rajongok a kihívásokért és megoldandó problémákért. Szeretek a bajba is viccet csempészni, de néha magamat is meglepem, hogy apróságokon milyen komoly vitákba tudok keveredni. Fontosnak tartom a részleteket, talán ezért is írok néha ennyire hosszan - elnézést.Kaptam már párszor "komolytalan" jelzőt stílusom miatt, ezeket nem vettem komolyan... :D

2006-2008-ig, majd némi kényszerszünet után jelenleg is AME tag vagyok.

(Sanyi, te jössz, régóta vagyunk elmaradásban a bemutatkozóval!)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, Mátéfi, mmccannon, szotyika, saluosi, Lustig, Lackoo

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #17 Írta: Lustig
Lustig válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok

Szabó Béla vagyok azaz Lustig . Ilyen helyzetekben nem vagyok a szavak embere viszont kedves hobbitársam, társunk mmccannon megkért hogy írjak egy kis bemutatkozást.
1990.10.9.-én születtem Budapesten.Vendéglátóipari sulit végeztem eredetileg szakács szerettem volna lenni de máshogy alakult.
Jelenleg egy konditeremben vagyok pultos

A halazást már 1-2évesen megtapasztaltam mert folyamatosan jártunk élővízre horgászni.
Mivel kisgyerek korom óta jártam horgászni bele szerettem a természetbe és mái napig az élővilág nagy csodálója vagyok.

Az első akváriumomat 6-7évesen kaptam természetesen guppik úsztak benne egy anci és egy cory társaságában kb 40liter lehetett. Természetesen mint minden kisgyerek nagy örömmel nézegettem ahogy a kis jószágok szaporodtak 2-3darab mindig megmaradt amire még mindig nagyon büszke vagyok :D . Valami miatt pár év múlva még is megszűnt az akvárium . De utána már nem akartam elaprózni ! Mert nekem nagy akvárium kell sok és változatos halakkal (amiből később voltak is gondok) így hát nagy spórolgatás után sikerűlt
vásárolnom egy 100-110literes medencét egy álom vált valóra de az álom össze tört mert nem maradt pénzem semmi felszerelésre. Így bizony újabb zsebpénz elrakás következett hónapokig állt üresen az akvárium de ismét sikerült meglett a pénzem a fűtőre a szűrőre és légpumpára és mint akinek elment az esze rohantam haza beüzemelni gyorsan mostam homokot tettem bele nagy köveket és ment szépen üresen (persze üresen is hosszú percekig tudtam bámulni) . Jött az újabb spórolás a halakra és a növényekre itt már szüleimmel mentem el vásárolni és kaptam tőlük egy kis segítséget . Ha jól emlékszem akkor volt benne zebradánió, vitorlás, neon, cory, anci. Megvolt az öröm . Ez az akvárium évekig működött kisebb nagyobb változtatásokkal de egyszer csak bumm mind meghalt nem értettem a kedvem is elment szomorú is voltam. Ismét jött egy kis szünet aztán kitaláltam hogy mivel úgy is minden felszerelésem megvan és csak porosodik mi lenne ha biotóp irányba mennék el ? Nem is kellett több másnap mentem horgászni és egész nap azon voltam hogy kicsi kb 3-5centis naphalakat fogdossak továbbá kicsit nagyobb de azért kicsi pisztrángsügért szerencsére kettőt sikerült is. Pár uszadékfa hínár falevelek és számomra kész is volt a biotóp. Ez az akvárium is sokáig működött. Imádtam nézni ahogy a sügerek vadásztak a kis razborákra :) Kb úgy 1év alatt nagyok lettek és kicsit félve de vissza engedtem őket a vadonba.


Nagyjából el is értünk napjainkhoz. Kicsit beleástam magamat a témába mert valami megmagyarázhatatlan beteges módon érdekelnek a halak :) Elvarázsoltak a törpesügerek konkrétan a Ramirezi és az L-es harcsák változatossága. jelen pillanatban a Ramirezivel, L144, Labidochromis caeruleus endlerrel és pár fajta aranyhallal próbálkozom. De ez még mind csak tapasztalatszerzés és megfigyelés szinten működik. A jövőbeli terveim része hogy a mostani 6db akváriumot
legalább 15-20db-ra növeljem és csak amerikai törpesügerekkel L-es harcsákkal és aranyhalakkal szeretnék foglalkozni.
Last edit: 10 éve 7 hónapja by Lustig.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: toist, halőrxxl, mmccannon, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 16 órája #18 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok!

Gém Ferenc vagyok, Balmazújvároson lakom (Debrecen mellett, itt is születtem 1988-ban ha kések pár órát akkor csak 4 évente lenne egy hatalmas születésnapom) :D
Jelenleg még mindig az iskolapadot nyögöm és ilyenkor a vizsgaidőszakban sokszor belegondolom, nem tudom mibe vágtam a fejszém :D
Mezőgazdasági középiskolát végeztem, aztán a technikusim Vállalkozási Ügyintéző papírt adott amit a Vadgazda Mérnök diploma követett most pedig Növényorvosnak tanulok, ez a második félévem.
A halakkal még óvodás koromban kerültem kapcsolatba unokatestvérem kapott egy 70 literest (ami egy - két éve nálam kötött ki :D ) és akkor mint minden gyerek ha neki van akkor nekem is kell alapon én is csak kikönyörögtem egy akváriumot.
Ez egy 50 literes volt, ami elég mély benyomást tett rám, hogy elkapjon a gépszíj :D
Azt követte pár kisebb nagyobb és jelenleg van 2x240, 2x120, 200, 70, 2x50, 2x20 és egy 10 literes.
Jelenleg még erős tanuló fázisban vagyok, így remélem minél több nálam nagyobb tudású emberrel hoz össze a sors és valljuk meg szerencsére itt sok ilyen ember van!
Az első saját halak óta az az álmom, hogy majd egyszer ebből éljek és elmondhassam azt amit csak nagyon kevesen, hogy azt csinálom amit szeretek! :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: imperatore, halőrxxl, Mátéfi, mmccannon, szotyika, roberto8802, saluosi, Robi0108, Lustig

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 2 hónapja #19 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Üdv mindenkinek. A nevem Mészáros Róbert, 1988 február 10-én születtem Törökkanizsán, Vajdasában. Jelenleg törökkanizsától 14 km-re eső kicsi, de 1000 éves falucskában élek, Oroszlámoson. Az adai Műszaki Középiskolába jártam Számítógépek Elektrotechnikusa szakra, majd ez után a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola következett, Informatikus mérnöki szakon. Tanulmányaimat 2012 nyarán fejeztem, gyakorlatilag azóta számítók munkanélkülinek (2013, márciusa), de reményeim szerint ez hamarosan változik.

Az akvarisztikával még nagyon fiatalon ismerkedtem meg. A falu napján megrendezett búcsúban díszhalkat árultak, én megálltam és csak néztem a halakat. Nagyon érdekesnek találtam őket, így anyukám nem tűl nagy örömére egy zacskó vízzel tértem haza. :D Egy befőttes üveget neveztünk ki a halak otthonául, ami hetekkel később vízcsere alkalmával kicsúszott a kezemből és ripityára tört a padlón. Mentettük a halakat (úgy rémlik xifók és mollyt voltak), anyukám a vizet gyorsan szerette volna eltávolítani a szőnyegből, úgyhogy a vizet nem toleráló porszívóhoz nyúlt. Hát nem bírta sokáig a gép... :D (szerencsére senkinek sem esett baja). Emlékezetes nap volt, főleg hogy ennek köszönhető az első akváriumom, egy kb 16-20 literes kis aksi, ami most is karnyújtásnyira üzemel a jobb oldalamon :)

Ebben az időszakban volt itt minden... Corytól a Scalarig, Mollytól az aranyhalig :D mind egybe, hiszen nem volt, aki elmagyarázta volna a dolgokat. Ez egészen addig ment így, amíg egyszer a túlságosan klóros víz ki nem írtotta a halaimat, kettő kivételével: egy fehér aranyhal és egy albinó paleatus maradt :(

Ez az eset teljesen elvette a kedvem és felhagytam az akvarisztikával... dehát, ami bennünk van az úgyis előtör :D és így történt, hogy 2011 decemberében ismét belevágtam! Idősebb fejjel utána olvastam pár dolognak és mondhatni mostmár tudom mi kell a halaknak (az életbenmaradáshoz...vicc :D).

Az internetnek hála eljutottam erre az oldalra, ahol csupa segítőkész ember fogadott és segített, amiben csak tudott. Nélkületek, biztos vagyok benne, hogy nem lettem volna tanuja olyan örömteli pillanatoknak, mint a scalarok vagy a coryk ikrázása, vagy az első sajátkezűleg megragasztott akváriumnak! :D
Ez úton szeretném megköszönni mindenkinek a sok segítséget, tanácsot, ötletet és türelmet!!!
Remélem még sok-sok örömet okoz a vizivilág :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, imperatore, halőrxxl, Mátéfi, mmccannon, saluosi, Robi0108, Lustig

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 3 hónapja #20 Írta: Robi0108
Robi0108 válaszolt Válasz: Ki kicsoda (Bemutatkozás) témában
Sziasztok! Kelemen Róbert a nevem,1969-ben születtem Zentán, Vajdaságban.Akkor még Jugoszlávia, ma Szerbia. Tanult szakmám cukrász, de sosem dolgoztam cukrászként. Húsz éves koromig voltam ács, kőművesinas.Miután jogosítványt szereztem sofőr, raktárosként dolgoztam. 91-ben úgy döntött az ottani kormány, hogy nekem is részt kell vennem az ország összetartásában. Így nagyon gyorsan a fronton találtam magam. Aki látta a poklot az hisz a mennyországban! Túléltem, hazamentem.2008-ban a Balaton felé megálltunk Bonyhádon. Itt láttam, és ismertem meg egy nagyon szép lányt, aki egy év múlva a feleségem lett. Ő nem akart Szerbiába költözni, ezért én csapot papot otthagyva jöttem Magyarországra. Csak az akváriumot hoztam.2010-ben gyönyörű iker lányokkal áldott meg a sors.

Az akvarisztikával 13 éves koromban találkoztam az öcsém révén.Mint mindenki kis akváriumokkal kezdtem, guppi, platti,coryk. Egy-két év után az ázsiai halak kezdtek érdekelni, majd a dél amerikaiak.2000-ig csak vitorláshalakat, és labirintkopoltyús halakat tartottam. Ekkor egy díszhal üzletbe belépve láttam meg az első sügéreket. Azóta tartom őket. Az Altolamprologus calvus ,ami nagyon bejött, és a torpedó sügerek. Egy kicsit más világ, de nagyon szép!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, Mátéfi, mmccannon, szotyika, roberto8802, saluosi, nebula, Lustig

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.193 másodperc

Naptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bejelentkezés