Az akvárium növényei

Több
13 éve 6 hónapja #161 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
ha 100 literes a medencéd akkor arra kb 100 Watt dukál és folyékony tápot is használj , és rendszeresen heti alkalommal távolitsd el a sárga esetleg elrohadt leveleket
és cseréld le a talajt ha gyöngykavics van benne . valami jó féle növénytalajra,

Tommy

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 6 hónapja #162 Írta: tomm
tomm válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
A 18,000 Kelvines cső nem kifejezetten a növényeknek jó, inkább kiemeli a halak színeit. Ráadásul erősen hajlamosít az algásodásra. 100 literre mindenképpen kevés ez a cső, bár nem írtad le a vízmélységet és a növényeid fajtáját. Sügéres akváriumban Anubiassal, Microsoriummal elég lehet ha elég hosszú a világítás időtartama.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 6 hónapja #163 Írta: nozsopo
nozsopo válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Sziasztok!
Nagyon-nagy problémám,hogy a 100l-es akváriumomban semmilyen növény nem marad meg:( Beültetés után 1-2 hónapig elvannak,de utána elpusztulnak.A világítás 1 aqua-glo 20Wattos fénycső.2 hetente táptablettát is kapnak(Sera Florenette A).Nem tudom mit tehetnék?Kérlek Benneteket segítsetek.Előre is köszönöm!

Több
13 éve 8 hónapja #164 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Nyirkos mohában is keltetheted. Pl. egy lapos műanyag tálcára teszel mohát vagy tőzeget vagy perlitet, meglocsolod és beteszed az egészet nejlonfóliába.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #165 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
olyan kérdésem lenne hogy az (anubias nana) elvirágzott és annyi mag uszkál a víz tetején hogy nem volt kedvem megszámolni. egyet beültettem a talajba és kicsirázott, a kérdésem az hogy hogy keltesem ki a magokat ugy hogy meg is maradjanak.

Tommy
Mellékletek:
Last edit: 13 éve 9 hónapja by szotyika.

Több
13 éve 11 hónapja #166 Írta: gosta
gosta válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Szia, ha még nézed, hogy válaszol-e valaki, a saját tapasztalatomat le tudom írni: én visszavágok így Valisneriát, Heteranthera zosterifoliát, valamint folyamatosan vágom vissza a Hemianthusomat (bár ez nem növi ki az akváriumot, de még kisebbre szeretném). Ezeknek a növényeknek semmi bajuk tőle. Azt nem tudom, hogy más növények hogyan viselkednének.

Több
14 éve 5 órája #167 Írta: sjano4
sjano4 válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Heló

A növényekkel kapcsolatban lenne egy olyan, kérdésem, hogy ha nagyobb növényt veszek, mint az akváriumban a vízoszlop, és mindig visszavágom, az sokat árt a növénynek, vagy inkább próbáljak olyat venni ami nem növi túl az akváriumot?

Előre is köszönöm.
Jano

Több
14 éve 4 hónapja - 14 éve 4 hónapja #168 Írta: Tibor1
Tibor1 válaszolt Válasz: Re: Az akvárium növényei témában
Cserélj gyakrabban vizet, javíts a szűrésen és a világításon (megfelelő fényerő és világítási idő), megfelelő tápozás a növényeknek. Ill. gyors megoldásként Crossocheilus siamensis.
Last edit: 14 éve 4 hónapja by trek.

Több
14 éve 4 hónapja #169 Írta: hosimisi
hosimisi válaszolt Válasz: Re: Az akvárium növényei témában
üdv.
ugyanezzel a problémával küzdök,érdeklődöm, hogy sikerült-e megbírkózni vele!
Van egy "mangrove"-s 3d-s hátterem lehet, hogy abból jut bele szilikát,fogalmam sincs,de már 1 éve küzdök az algával!
Előre is köszi,hali!

Több
14 éve 7 hónapja #170 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Ostin írta::

Sziasztok!

Elég sok mindent találtam az interneten az ecsetalga irtásáról, de nem tudom, melyiket próbáljam ki. Kezdő vagyok, kb. fél éve vettem át egy megunt aksit, már a kis pamacsokkal. Tud valaki valami jó ötletet adni az írtáshoz?

aquad írta::

Nálam az ALginRegular nagyon jól bevált!

Több
15 éve 2 hónapja #171 Írta: TAZ
TAZ válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Sziasztok!

Szeretnék gömbmohákat szaporítani.Olvastam ezt-azt, hogy többfelé kell vágni és akkor lassan összeforr, felveszi a gömbformát, ennek ellenére nem akarok csak úgy próbaképpen szétszabdalni egyet sem. Esetleg tud valaki segíteni abban, hogy hogy fogjak neki?

A válaszokat előre is köszi!

Több
15 éve 5 hónapja #172 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Fini:
Elég lehet ennyi fénycső, próbáld a megvilágítás időtartamát növelni.

szeleszs:
Próbáld meg a megvilágítás idejét változtatni.

Több
15 éve 8 hónapja #173 Írta: szeleszs
szeleszs válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
sziasztok.
olyan gondom lenne,van egy kb180l-es akváriumom és a növényeim kb. 8tő,barnás szálas képződmény van a levél szélein.
aksi mérete 100x40x50-es.3db gyári kinai fénycső volt és most lecserélte kb. 1 hónapja de nem változott semmit.fénycső 2db német 10.000k-es 25w-os,1db sera növényi fénycső 25w-os.nem tudom hogy mi csináljak máshogy.
előre is köszönöm.

Több
15 éve 11 hónapja - 15 éve 11 hónapja #174 Írta: Fini
Fini válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Sziasztok!
Az én akváriumomban mindig elpusztulnak a növények (kivéve a gömbmoha)és nem tudom, hogy miért... nemrég vettem egy növényt, valami kardfű féleség lehet :unsure: de én nem tudom az most még jól van, de félek, hogy azzal is lesz valami :( használok növénytápot(neptun növénytápsót+panzi aquaplant&CO2-t)és a világítás 2*40W-os azt nem tudom, hogy elég-e :dry: és az akvárium 72L-es amiben összesen 14 hal van...
Segítségeteket kérném, hogy mit tegyek a növény növekedése érdekében!
Last edit: 15 éve 11 hónapja by Fini.

Több
15 éve 11 hónapja #175 Írta: sani
sani válaszolt Válasz: Az akvárium növényei témában
Üdv mindenkinek!érdeklődni szeretnék,van e valakinek tapasztalata a Fodros vizikalász(Aponogeton crispus)virágzásával kapcsolatban?Ugyanis 2hete elkezdett a növényem virághajtást növeszteni,de a hajtás elsorvadt,ahogy a felszín fölé ért.Most,2további virág tart felfelé.Kérdezném:milyen magasra nő a víz fölé?Kell e vagy lehetséges e mesterségesen beporozni? 96-óta él a növény az akváriumomban,de még sosem virágzott.Előre is köszönöm a segítséget!Üdv sani

Több
16 éve 3 hónapja #176 Írta: zsebes383
zsebes383 válaszolt Válasz:Az akvárium növényei témában
Hali!

Lenne egy kérdésem növénnyel kapcsolatban!!!Szeretnék venni egy tõ közönséges valiznériát csak az a gond nem tudom hogy megeszik-e a halaim, fõleg a sávos algaevõmtõl félek és a márnaféléimtõl.:( Szóval csipegetik-e ha igen mennyire vészes.

Elõre is köszönöm a segítséget!!!

Több
16 éve 6 hónapja #177 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Az akvárium növényei témában
Csodarecept nincsen, viszont olvasnivaló annál inkább:
Gázok hatása az akvárium biológiai egyensúlyára

Több
16 éve 6 hónapja #178 Írta: azreon
azreon válaszolt Válasz:Az akvárium növényei témában
Sziasztok

Kinek van tapasztalata CO2-vel? Mennyire hatásosan lehet serkenteni a növényeket a gáz adagolásával?
Próbálom keresni a csodareceptet, hogy egy szépen benövényesített akváriumom legyen.

Több
16 éve 6 hónapja - 16 éve 6 hónapja #179 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Az akvárium növényei témában
A legtöbb akvarisztikai szaküzlet kínálatában találsz növényeket és
az Akvárium Magazinban pedig találsz üzleteket.
Last edit: 16 éve 6 hónapja by trek.

Több
16 éve 6 hónapja #180 Írta: P51D
P51D válaszolt Válasz:Az akvárium növényei témában
Sziasztok!
Szeretném egy kicsit felfrissíteni az akváriumom növény állományát.
Tudtok Bp-en, vagy a környéken olyan boltot hol szép növényeket lehet venni?
Megköszönném a tanácsokat.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.188 másodperc

Naptár

May 2025
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés