Az akvárium növényei

Több
17 éve 8 hónapja #221 Írta: Gercsi
Gercsi válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Sziasztok! nem tudom ti ,hogy vagytok vele de nekem a "lila/piros" növények nem nõnek hanem inkább rohadnak el pedig a többi növény meg hozza a sok hajtás. Ezeknek mi a különleges igénye?

Kössz elõre is

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 9 hónapja #222 Írta: trek
trek válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
A szûrésed megfelelõnek tûnik számomra, gyakoribb és/vagy nagyobb mennyiségû részleges vízcsere, esetleg a világítás idõtartamának megváltoztatása jó lehet.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 10 hónapja #223 Írta: Gercsi
Szia don! van benne egy fan mini amihez szivacsszûrést is kapcsoltam, és van benne egy aqua szut/ senior(n) 750.

Több
17 éve 10 hónapja #224 Írta: don07
don07 válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Azért én akkor is megpróbálnám kiszûrni a kiváltó okokat, és azokat megszûntetni. Szerintem sokkal természetközelibb megoldás mint mindenféle szereket rakni a vízbe (még ha nem is károsak és még ha használnak is).

Gercsi:

Ezeknek az algáknak a kialakulása nagyban függ a szûrésed minõségétõl!! Írd le légyszíves mekkora akváriumot és mivel szûrsz! Valószínûleg magas a nitrát és foszfát szinted is. Gyakoribb vízcsere is lehet áthidaló megoldás, de nagy valószínûséggel a szûréseden is "tuningolni" kell majd...

üdv
don

Több
17 éve 10 hónapja #225 Írta: Zolesz
Zolesz válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Szia Gercsi! Algák ellen én egy 90 lityis medencében egy Algin nevû szert használok.A gyártója "Tropical" névre hallgat,ez egy lengyel szerkó.100ml-es kiszerelésben vettem,1000 liter vízhez elegendõ.Mindenkit megnyugtathatok:háromhetes ivadékokat is raktam a vízbe,és egyet sem vesztettem el!Teljesen halbarát,növénybarát.(több mint fél éve alkalmazom)

Több
17 éve 10 hónapja #226 Írta: Gercsi
Háát van fonalas meg ecset , a fonalas alga a lemezes táptól alakul ki.... de ez ellen nem sokat tudok tenni mert tubival szorakozni sokat nem tudok(sport,tanulás)meg amilyen szaga van..... dehát majd csak lesz egyszer több idõm!Tehát akkor az ecsetalgára tipp?

Több
17 éve 10 hónapja #227 Írta: tom
tom válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Az, hogy mi az ellenszer, az attól függ, hogy milyen algáid vannak.

Több
17 éve 10 hónapja #228 Írta: Gercsi
Sziasztok! Nekem az algával van problémám! ti mit ajánlotok ellene?Ancim meg amanom van már de kevés javulást látok.

Több
17 éve 11 hónapja - 16 éve 2 hónapja #229 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Inkább 2 hét. Az Echinodorusok a leveleiken keresztül is vesznek fel tápanyagot, folyékony táp is kell a tabletta mellé. A leírt tünetek tipikusan a vashiány jelei.
Last edit: 16 éve 2 hónapja by Emperor_.

Több
17 éve 11 hónapja #230 Írta: bigyo.su
bigyo.su válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Lecseréltem a fénycsövet egy Flora Glo csõre, meg kaptak a növények Aquaplant tablettát a tövükhöz. Remélem sikerül meggyógyítani a növényeket. Kb mennyi idõ után lesz látható hatás (1-2 hét)?

Több
17 éve 11 hónapja #231 Írta: konvex
konvex válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Találkoztam már az általad leírt jelenséggel. Neoncsõ csere és tápoldatozás oldotta meg a gondot. Nem feltétlenül kell másfajta csövet venni elég ha ezt cseréled. Én 6-8 havonta szoktam lecserélni, mert csökken a teljesítménye.

Több
17 éve 11 hónapja #232 Írta: bigyo.su
bigyo.su válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert az Echinodorusaim az utóbbi 2 hónapban nem igazán érzik jól magukat. A levelek foltokban megsárgulnak, és kilukadnak, de az erezetük megmarad. Nem tudom, hogy mi okozza ezt, valamelyik összetevõ a vízben, vagy esetleg valamelyik hal. Ezzel párhuzamosan az almacsigáim sorra ekpusztultak, gondolom a növényi anyagok bomlása már számukra elviselhetetlenné tette a vizet.
Röviden leírom az akvárium paramétereit:
100literes akvárium, sûrûn növényesítve, kb 14 tõ növénnyel
Halak: 19neon, 2 betta, 4 cory nanus, 2 anci, 1 siamensis, 3 amano garnéla, 2 almacsiga, 2 neritina csiga +tornyos csigák
Világításom 1 db 18Wos normál fehér fényû fénycsõ, belsõ szûrõm van.
Hetente-kéthetente szoktam 10-20% vizet cserélni.

Már nem tudom mire gondoljak, lehet, hogy a siamensis megharapdálja a növényeket, és azok megsérülve lebomlanak? Lehet, hogy túl sok az algaevõ egy ekkora aksiba? (alga nem sok van benne)

Köszönöm elõre is :)

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 11 hónapja #233 Írta: peters
peters létrehozta Az akvárium növényei témát
Bizonyára mindenkivel elõfordult már, hogy a drága pénzen vett nagyon szép növényébõl rövid idõ alatt nem maradt más, csak néhány megbarnult foszladozó levél. Hogy ez ne következzen be, ebben próbál segíteni ez a topik.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.218 másodperc

Naptár

January 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Bejelentkezés