- Köszönetek: 1688
Elevenszülõ fogaspontyok
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Igaz már jó rég,de pl. gyermekként vadul halásztam a miskolctapolcai fürdőből kifolyó patakot,és az ottani park tavait,patakocskáit.Szebbnél szebb guppik,szifók ezrei voltak anno-pár éve viszont ottjártunkkor még a csónakázó tó is csak halovány torzója volt valamikori önmagának.
Későbbi élményem az egri strand kifolyója környékén,és az Eger patakban a város más pontjain is megfigyelt guppi csapatok.Egerszalókról meg ne feledkezzek...kamaszkoromban rengeteget jártunk oda,igaz főleg éjnek évadján.Azonban néha fényes nappal is vezetett arra utam..a kifolyó patakban valóban csodás állományra lelhettünk,sőt még növényeket is szedhettünk.Hogy manapság mi a pálya azt csak sejtem..hatalmas kiépítettség jellemzi ma már a valamikori "randihelyet",ki tudja hogy a patakban van-e valami..vagy hogy oda engednek-e?
Hejj azok a régi szép idők....Mikor édesanyám csak kiugrott velem-mint fegyverhordozóm:D-Tapolcára,és a harisnyájából készült hálóval pillanatok alatt zsákmányoltam annyit,ami elegendő volt nekem.Otthon aztán lestem hogy a kis ivadékokból milyen mintázatú halacskák fejlődnek,és egyáltalán:mind guppi,vagy egyéb faj is van?Vagy tisztelt Kiss Tibi bácsinál tett látogatásaim..amikor a guppis betonmedencéibe csak alig pár centire alámerített tenyeremet már nem is láttam-annyi ivadék gyűlt oda!
Hallani Hévízről is-bár ott még csak átutazóban voltam.
Talán érdemes lenne a vad törzsek ellenálló képességét is beépítenetek a sok fáradsággal járó munkátok során.Sok sikert!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 486
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
fótó: Siegfried Bäsler
ez egy bájos vad nőstény guppy
Tommy
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 374

Szuper a videó! Kétszer is végig néztem, de gyanítom, hogy még néhányszor rákattintok a "Play" gombra.
Mary
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Már annak is örülnék, ha a Guppy Paraolimpiára kijutnának.

Mary
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
egy kis genetika a guppy val kapcsolatosan
Tommy
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Demost komolyan, a sok közül melyikre gondoltál. (Sejtem, hogy a címke bal felső sarkában lévő szám a versenyző hal száma, úgyhogy add meg, hogy Te melyikre gondoltál, lécci.)
Mary
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1127
- ugrosaska
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 28

- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Az első a P, alatta F1 nemzedék
(Bocsi, de a képek nem a legjobbak.)
Mary
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
7 hónapon keresztül voltak elkülönítve, és azalatt szültek rendesen.
Az utóbbi 2 hónapban nem voltak szülések, ezért úgy gondolom, hogy már bátrabban összerakhatom a kiszemelt hímekkel.
Az albumoman látható hímet szeretném szaporítani. (Cafatos farkó, stb.)
Gyula
Köszönöm a segítséget, akkor egy 30-ast, és egy 42 literes medencét fogok beállítani.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Ez tisztára olyan mint a biofibres-hiába na..a rutinod fantasztikus!
Köszönöm:Gábor
- ugrosaska
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 28

Fél évben állapítják meg valóban a tisztulási időszakot, amikortól már elméletileg nem raktároz hímivarsejteket a nőstény, amúgy a friss sperma csodákra képes.

Mary, milyen daliák, meg milyen nőstények, mit szeretnél létrehozni, ha szabad tudni?

Nincs szerintem sem szűznemzés guppiknál és pont. Hímivarsejt és petesejt viszont annál inkább van.
Hejj, Orosz apalszín tabella, aki akarja nézze meg még itt is. Németeknél erőszakoskodott személyesen az orosz genetikus és bemutatott egy LutinoxSzürke alapszínű hímet.
www.guppytreff-berlin.de/cgi-bin/xps1/in...oto1&op=disp&num=796
www.guppytreff-berlin.de/cgi-bin/xps1/in...cht2&op=disp&num=799
Itt pedig a "vita"
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Javaslom hogy ennyire azért ne szörfözz a neten...válogass a jól ismert oldalak közül;)
Konyhai dörzsi...az durva,nem?Nem próbálnál inkább valami barátibbat-pl.Sera biofibres?Nálam is Egeria mezőbe fognak születni a kis endlerek..aranyosak,szépek,de egy hímmel bajom van..túl szép,és a délutáni vízcserekor már majdnem belegondoltam hogy-nade én corys lennék:)Köszi őket nektek most is..
T.:Gábor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Szotyika: érdekes ez a "szűznemzés" ezt a másik fórumon is elsütötte már valaki. Én bizonyítékot és bizonyítási eljárást kértem, amit azóta sem kaptam meg. Sok minden előfordulhat a természetben, de így konkrétan ilyen guppi tulajdonságról máshol sehol nem olvastam vagy senkitől nem hallottam. Konkrét és ismétlődő eset hiányában számomra nem létező dolog. Kíváncsi vagyok, Ugrósáska véleményére is e tekintetben.
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

idézet innen: diszhalak-oldala.hupont.hu/2/guppikpoecilia-reticulata
A nõstényeket szûzen kell nevelni, de így is fognak szülni, mert az anya örökít velük az apa ivarsejtjébõl. Amikor ezeket az ivadékokat meg-szülték, csak utána lehet pároztatni a kiválasztott hímmel.
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Tommy