- Köszönetek: 97
Természetvédelem
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- ŐshalAM
-
Ellepnek bennünket az eldobható borotvák. Pedig annak az éle is csak fém, és minden fémet lehet élezni.
Eddig kb 3-6 hónapig birta egy cserélhető él a bortvámban. Mivel igen erős szakállam van, ez az idő csúcsnak mondható. A minap azon gondolkodtam, hogyan is lehetne megélezni, egyrészt nem szeretnék sűrűn költeni rá, másrészt viszont ha kidobom, az is már csak szemét, holott tiszta jó még

Rátaláltam erre:
Tehát párszor vágás iránynak ellenkezően kell húzni a borotvát farmer anyagon és kész is!
Így pár hónappal meg tudjuk hosszabbítani a borotvánk élettartamát.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1688
Neki szerencséje volt-de vajon mennyi élőlény pusztul el láthatatlanul?
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1127
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
A napokban álmodoztam arról hogy hová költöznék akkor,ha a pénz nem lenne markáns tényező..rögtön kiböktem régi álmomat:Kanada!Ahol csodás erdőkben fantasztikusan tiszta vizekben horgászhatnék ember alig járta környéken,ahol a maciktól nekem kellene tartanom...mert ott szerencsére még a természet az úr.Meg a fenét...olajhomok kitermelésben a legelső talán az ország.Olajhomok,amiről azt mondják a legdrágább módja az olajhoz jutásnak.Gigantikus területeket mozgatnak meg..aztán azt hiszik ha szépen visszaterítik akkor rendben is van-tudjátok mit,legyen igazuk!
De mégis ha már annyira mennék hová mehetnék?Új-Zéland..csoda egy hely,ahol semmi sem olyan mint idehaza.De van ott is szennyezés?A választ magatok is megtaláljátok..
Izland!Csúcs hely....az utcákat is fűtik az ingyen meleggel,ugyanakkor a legvadabb tűzhányók földje is..lassan szétszakad.Hmm...na hová menjek hát?
Van olyan része a földnek ahol nincsenek komoly földmozgások,ahol nem kell félni cunamitól,tornádótól..ahol lehet élni nyugodtan,természetközeli életmódot folytatva?Minden ízületem fáj,a derekam néha leszakad a fájdalomtól..de hajolgatnék egy barátságos kertben,termesztenék magunknak és barátainknak némi házi zöldséget,állatokkal is nagyon szívesen bajlódnék.Csak csönd legyen,nyugalom és béke....pénz is csak annyi amiből tisztességgel élhetnénk,és gyermekeinket útjukon elindíthatnánk.Maradjak itthon?Van ami itt hiányzik e kritériumokból,de az tuti hogy itt nincsenek természeti katasztrófák egyenlőre.Mondom egyenlőre..mert biztosan változni fog ez is ahogy egyre jobban növekszik az éves középhőmérséklet,ahogy kezdenek összezavarodni az évszakok.Tavasz idén sem volt...a nyár meg fogadjunk hogy olyan döglesztő lesz,ami ellen tenni kevés pénzből nem lehet...a locsolás mint halottnak a csók,a növények kókadnak-az állatok pedig alattuk keresnének hűsítő enyhet.Viszont egyre több errefelé eddig nem őshonos faj jelenik meg ami a flórát/faunát illeti..ez előbb lelkesített,aztán elborzasztott-én kérem világos bőrű európai vagyok,nem bírom a pokolmeleget-sem a napsütésnek azt a "fejszéttépő" erejét amit mostanában tapasztalok.Gyermekként a névnapomon már alapesetben is mezítláb szaladoztunk a partoldalakban,a vizeket pedig egész évben gázoltam ha jég nem volt.Mostanában a tél iszonytatóan hosszú,és néha csalókán meleg is-de csak azért hogy mikor tavasznak kellene lennie még szakadjon a hó,és országos problémákat okozzon.Kollégáim:a múlt héten még be kellett fűtenem,mert a lakásban a gyerekek fürdetéséhez kevésnek ítéltem a 19 fokot....ma meg nyírnám a füvet,de ha kimegyek a napra megzavarodok a rettenetes erejétől!
Bolond világ lett ez kérem...de annak ellenére hogy mi tettük azzá,még romlani fog.Akár olyan mértékben is hogy már nem tudjuk kontrollálni,hogy már lakhatatlanná lesz számunkra...
Szóval maradok én a popsikámon-már elnézést-örülök hogy itt élhetek még egy darabig.Amúgy sem igen lenne tehetség másfelé költözni-és megvallom a hazám mindig hiányozna...a hazám,a szülőföldem.
Ahogy tehetem én-sőt a családom is-megteszem azokat a dolgokat amiket meg tudunk tenni a környezetünk megóvása céljából...bár jól tudom hogy késő.Bár tévednék.
Ui.:állandóan kongatom a vészharangot a fene a gusztusomba.

- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Aki tehet róla kezét-lábát levágni,és hadd lássuk hogy úszik ki belőle.Ha mégis sikerül akkor nincs igazság a Földön-szimplán kivégezni.
Elnézést az efféle megnyilatkozásokért,de embertársaim többsége sajnos nem ért a szép szóból..nem érti hogy belehalunk a magunk mocskába,hogy felelőtlen csak a mának élő mindennapjainkkal egy komplett ökoszisztémát viszünk magunkkal a pokolba.Mi megérdemeljük..de ők?
Hmm...egy rövid párbeszédet idéznék ami velem esett meg-utána elnézést kértem embertársamtól.Pórázon vezetett kutya még nem szokta a hámot..néha nem arra akart menni mint a gazdi.Előbb csak rántott rajta egyet az "ember",majd kőkeményen szaggatta a 10 kilós kis ebet a nyakörvnél fogva...mentem volna a dolgomra,de ami eztán következett azt nem bírtam ki.Tiszta erőből rugdosni kezdte,a kutyát szinte visszarántotta a póráz ahogy csúszott az aszfalton az erőtől.A legjobb barátunk-a kutya-csak vinnyogott szegény mikor levegőhöz jutott,meg szerette volna megnyalni a belé rúgó lábat.Nem nagyon bírtam már..."Miért rugdosod az a kutyát te állat,az is ember"-csak ennyi telt tőlem...ahogy a torkomon kifért.Meglepődött a tetkós izomtömeg-és még jobban amikor 3 centiről is az arcába ordítottam ugyanezt a véleményem.Lenézett a kutyára..vérzett szegénynek a szája,és a szeme környéke is.Felemelte,és nem törődve azzal hogy a márkás joggingot összekeni ölbe vette.Elnézést kért..én is.Gyorsan eltávozott-az emberek szerintem simán leköpködték volna egy percen belül.
Megérkezett a buszunk,nagy tömeg....de senki nem tolakodott,sőt a tanulásban megfáradt tinik előreengedték a néniket,a lányokat.Megrökönyödtem...a buszra szállva innen is,onnan is a pár perccel ezelőtt történteket mesélte mindenki.Egy kutya sorsa....
Kérdem:emberek vagyunk?Igen...de milyenek?Akkor még egyszer:emberek vagyunk vagy állatok? Az utóbbira nem pályázhatunk-ők jobbak nálunk,mert nem veszélyeztetik úgy a mi létünket,mint mi az övéket.Így hát azt mondom:igen,mi csak emberek vagyunk...
Ne haragudjatok....nem bírom az ilyesmit.

- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
trome.pe/actualidad/1585147/noticia-petr...-llega-rio-napo-peru
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- ŐshalAM
-
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- ŐshalAM
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Sajnos a palackok élete sem véges,igaz sokszor olvasható hogy ez vagy az a gyártó már kizárólag önemésztő palackokban forgalmazza árúját.Önemésztés..szerintem inkább arról szól ez a dolog,hogy szemmel alig látható méretre esik szét a nemkívánatos műanyag,így azt hisszük eltűnt.De sajnos nem..csak felaprózódott,és megbújik a fű között.
Árvízi védekezés után magam is láttam már az önemésztő anyagból készült homokzsákokat.Elmondjam mit jelent az önemésztése ennek?Azt hogy a napon szétmállik..hogy a begyűjtésükkel foglalkozó alkalmazottak úgy káromkodnak mint a régi kocsisok emiatt!A zsákok már soha többé nem használhatóak,csak a töltőanyagot szeretnék visszanyerni-de ez is rendszerint sikertelen.2010 után még most is látok műanyag üledéket a fű között,és bármennyire is elaprózódik eltüntetni majd csak az újabb nagy áradás fogja.Tisztában vagyok vele hogy erről már sokszor/pár helyen beszéltem,de a mai napig nem hagy nyugodni.Miért nem lehet ugyanolyan zsákokat használni,csak jutából?Az aztán igazán önemésztő...olyannyira hogy tavaly még black worm közegként is ment nálam.
Ok hagyjuk,unalmas már mindig a vízparti merengésemet hallgatni..igyatok inkább egy jó ásványvizet!

www.asvanyvizek.hu/fogyasztoi/antimon
Azonban nem vagyok álszent....pedig rám aztán könnyedén lehetne mondani hogy canis sine dentibus latrat.Én is mint mindenki a Földön rengeteg műanyagterméket használok,és használni is fogok...nagyon jó dolgok is készülnek belőle,sőt még a PET palackokat is újra munkára fogom-hol egy artemia keltető,hol muslincás telep készül belőle,de víz tárolására is használom őket/lágyvízhez/.Sőt az alját kb 10 centi magasságban levágva még palántaneveléshez is használható..ezernyi ötlet tolul eszembe!Nagyon jó lenne ha ezt a vonulatot folytatnánk-mi készülhet még a PET palackokból,mire jók még ha már kiürültek?
Hmmmm...kiáltsunk hát dominus vobiscumot,"oszt kész"

Hölgyeim-uraim..ez még csak a PET palack.Szerintetek jobb a többrétegű csomagolóanyag közkeletű nevén a "Tetrapack"?Jobb?Gondolkodjatok csak...festék,műanyag,és némi fém.Hm?

Nem jó nekünk a kifőzhető és milliárdszor újrahasznosítható steril és még a nevéből is tisztaságot sugalló üveg...nehéz,és törik.Régi jó tejesüvegek,szódás üvegek....befőttes üvegek,"csatos Bambik" isten véletek.A műanyag nyert...túlél mindent és mindenkit!
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
www.akvarista.hu/?oldal=36&show=posts&topic=912&page=2
Tulajdonképpen a #275327 sz. postommal szerettem volna életet lehelni a rovatba,ami ideig-óráig sikerült is.Nem véletlen hogy Gyulával/Mátéfi/már ott is hasonszőrűnek éreztem magam e témában,figyeljétek meg az aktivitást...Sajnos aztán másfél éve meg is állt az ottani téma folytatása-érdekel valakit,rátalálnak?
Nekünk akvaristáknak is nagy a felelősségünk-valószínű hogy nem fogom tudni tartani a fogadalmam,és mégis agyonírom a témát.Remélem mindannyiunk érdekében..és szeretném ha ti is beszállnátok!
Ui.:kedves kolléga-te aki olyan helyekre is bejutsz ahová mi nem-kérlek tájékoztass minket arról hogy Magyarország kormánya hogyan áll ezekhez a kérdésekhez?Azt tudjuk hogy megemelte a "Tesco-s szatyrok" árát,meg hogy a CO2 kibocsátás szinten tartása okán emeli a dohánytermékek árát/

- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
A filmajánlódat szintén....már megnéztem tavasszal,de ismét meg fogom tekinteni-telitalálat!Szokásommá vált hogy a postokat is elolvasom ha időm engedi,e filmnél nagy örömemre még segíthettem is egy usernek-beillesztettem a Home c. film linkjét:
"Súlyos film",nyugodt körülmények között ajánlom megtekinteni,és pár részletet akár többször is!
Engedjetek meg még egy linket:
Gyenge nyarunk kezdődött...ha rossz idő van üljetek le a gép elé akár napközben is,és tájékozódjatok a témákban.Azért én is ajánlom ami néhány reklámban már látható:napi minimum fél óra testmozgás nem fog megártani;)
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- ŐshalAM
-

Biztos vagyok benne, hogy ez a 19. század terméke. Ekkor indultak be a legnagyobb profitot termelő vállalatok. De hogyan juthatunk dollármilliókhoz?! Kitalálunk valamit, amit a többi ember nem tud vagy nem akar megcsinálni, mert lusta, mi megcsináljuk az erőforrásokat majd biztosítja a föld!!!
És ez működne is, ha 3 milliárdan élnénk a bolygón, nem pedig 7! A Föld már többé nem tudja eltartani az embereket, nem vigyázunk rá, pedig csak ez az egy otthonunk van. Én mindig is egy betegségnek tartottam az emberiséget, persze a föld szemszögéből nézve. Egyetlen másik faj sem pusztítja így a bolygót, mint mi

Pár gondolat, ami eszembe jut a videókról és az írásodról:
Olyan emberek teszik mindezt akik autóval közlekednek, tehát nem nevezhetjük őket koldusoknak. Üzemanyagra futja, de arra már nem, hogy legalább a szemétszállítási díjat vagy lerakást egy szemétbányában kifizesse
Épp ezért tellik nekik nagy terepjárókra, amelyek 100-on 30 litert is fogyasztanak, mert nem óvják a környezetet, a szemétkihordáson spórolnak meg mindazokon a dolgokon, amivel szebbé tehetnék a környezetet.
Az ember alapvetően nem tud előre gondolkodni, az agyunkban sokkal fejletteb a hirtelen döntéshozatalért felelős rész, mint a hosszútávó előre gondolkodásé! Erről volt is egy dokumentumfilm. Ezért van az, hogy ha üldöz a "dinoszaurusz", reflekszszerűen szint eösztönösen cselekszünk. Valami ilyesmi áll bolygót tönkretevő cselekedeteink mögött is.
Olyasmiről is hallottam/olvastam, hogy a fejesek egy a Föld lakosságát megtizedelő víruson dolgoznak

Mutatok erre egy példát:
ecolounge.hu/zoldmotor/igy-tisztitana-meg-az-oceanokat-egy-19-eves-diak
Ez a 19 éves dán fiú pont a Mátéfi által mutatott vizi szemetet szűrné ki az óceánokból. Érdekes elgondolás, remélem egyszer sikerül neki megvalósítani. Az a szerencsénk, hogy vannak hozzá hasonló embertársaink.
DE mi is tehetünk a kornyezetünkért. Elsősorban ahol van mód szelektív szemétgyűjtésre, ott ne legyünk már lusták 3 kosárba dobálni a szemetet. Jobb lesz mindenkinek, ha újrahasznosítjuk, mindtesem hogy a földön, földben heverjen vagy vízben ússzon.
Másodsorban, az üzletbe vigyünk magunkal táskát, nem kell az a sok zacskó, ami 40 év alatt bomlik le. Régen se üreg kézzel mentünk vásárolni, mindenki vitte magával a fonott kosarát vagy bármi más szállítóeszközt. Elkényelmesedtünk ez a baj. Sokkal könnyebb leugrani a boldba üres kézzel, úgyis van ott zacskó. Legalább odafelé nem kell cipelni !
Ami még a szemem előtt zajlik és nem helyeslem, az a napi zuhanyozás, fürdés. Hagával a tisztálkodással nincs gond, természetesen ez fontos része a mindennapjainknak

A problémát ott látom, hogy tele vagyunk mindenféle szappannal, tusfürdőkkel, amit akkor is használunk, ha egész nap nem csináltunk semmit és nem is vagyunk koszosak, még csak izzadtak sem!
Én megmondom nektek kerek perec tusfürdőt csak akkor használok, ha büdös vagyok a napi munkától vagy épp 2 újjnyi kosz van rajtam.
A szappanos víz is lefolyik az emésztőbe, csatornába, a fának a gyökere felszívja én meg megeszem a gyümölcsét

Még egy dolog, ez lesz az utolsó, ígérem.
Földművelés! Milliónyi vegyszer áll a rendelkezésünkre, hogy megkönnyítsük a növények termesztését. Ha az ember nagy farmer, akkor nem tehet mást és permetezi a növényeit, mert nem tudja másként 100 embernek előállítani az éves szükségleteit.
DE, aki csak a hátsó kertet, esetleg 1-2 parcellát művel, az vegye már a fáradságot és kapálja meg a kukoricáját, gyomlálja ki a kiskertjét, szedegesse le a krumplibogarakat, még a járda téglái közül is szedegessül ki a füvet, nem kell ide vegyszer!!!
Higgyétek el, sokkal jobban megfizetik a biotermesztett zöldségeket, mint a vegyszerezetteket. Szerződést kell kötni a céggel aki ezzel foglalkozik, egész sor instrukciót kapunk a termesztés módját illetően, aztán hajrá. Egyik talál legfontosabb kikötés, hogy egyik szomszédos földterületet se permetezzék, mert ugye azt áthozza a szél. Talán ezért vágnak bele kevesen, mert ilyen földet szinte lehetetlen találni. Visoznt van aki ezt úgy oldotta meg, hogy elharmadolta a földjét, jobbról és ballról búzát vetett, ez felfodta a szomszédoktól álsüvítő permetet, középre pedig mehet a java. A földet be kell szórni szalmával, így a gaz nem tud nőni fény hiányában. Ugyan ez a szalma fogja meg a reggeli deret, lefolyik rajta ezzel is öntözi a földet. És végül a szezon végén beledolgozzuk a földbe, ott berohad és tápanyagot biztosít. Szép kis körforgás, de ne kalandozzak el ennyire...
Mindezzel csak azt akartam mondani, hogy lehet másként is csinálni, nem kell nekünk követni a trendet a divatot. Kíméljük a környezetet ahogy csak tudjuk, egyszer a gyerekeink fognak benne élni!
Köszönöm, hogy megoszthattam gondolataimat.
U.I.: Majd elfelejtettem. Figyelmetekbe ajánlom a földi elemek körforgását bemutató filmet. A modern műholdak lehetővé teszik, hogy a legkisebb dolgokat is kövessünk, ezáltal láthatjuk globális hatásukat.
Mindenképpen megéri megnézni:
youtube.com/watch?v=t64dRsiCvxE
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
De amikor tenni kellene ellene akkor természetesen mindenki-van kivétel egyáltalán?-lapít...mindenki megveszi a műanyag csomagolóanyagokkal burkolt terméket,hiszen mindannyian tudjuk hogy annak szállítása olcsó..talán nekünk is olcsóbb ha ezt vesszük!Na ja-rövidtávon nyilván az.
Te,elnézegettem a sok elpusztult fiókát a Midway-en...Yamamoto is elbukott ott,miért ne bukna a természet is?Szerinted történt valami érdemi a film elkészítése óta-ráébredtek az emberek az ottani állapotok okára?Tuti hogy nem...meg messze is van,hát kit érdekel?
Szemétsziget az óceánon..csak egy van?Ez csak a felszín.Pusztulnak a korallzátonyok,kipusztulóban rengeteg faj...mi akvaristák meg azon agyaltunk nem is oly rég hogy mennyire etikus a WF halak vásárlása.
Azt mondod a saját portámon halmozzam fel a szemetemet?Ok-mikor látják megteszem.Aztán kihordom az erdő szélére,vagy belezúdítom egy patakba..majd elviszi valahová!Nehogy már én költsek arra,hogy tiszta legyen a környezet ha más is ezt teszi...sőt,minél gazdagabb valaki annál inkább megteszi!A szelektív hulladékgyűjtés tiszta butaság....nehogy már én válogassam ki előre nekik azt amiből pénz csinálhatnak!Jah,miért..fizet valaki nekem azért hogy válogassam a dolgokat,hogy odaszállítsam?Na ugye-nehogy már!
Budapesti komposzttelep...jártam ilyen helyen.Csak egy kérdés:mi a fészkes fenét keres egy gigantikus halomban rengeteg deréknyi vastag fatörzs-komposztálják?Budai alsó rakpart beömlői...mit visz a víz?Ne mondja már nekem senki azt hogy megy a szennyvíztelepre mind...Az utcákról lefolyó esővíz már sokkal rosszabb mint néhol a szennyvíz-miről beszélünk?
Környezetvédelem....létrehoztál egy rovatot,ok.Minek?Kinek?"
Olvasóimat kérném a figyelmes olvasásra..idézőjelben a szöveg.Mert idézhetnék sok ember gondolataiból-na ezért!
De hogy egy kicsit "hazabeszéljek",hadd tudakolom meg:ha új akvárium kell akkor mit teszel?Elmész az üvegeshez,és vágatsz üveget stb..vagy veszel egy készet,esetleg használtat.De ha használt akkor nehogy egyetlen karc is legyen rajta ugye???Mert az már ciki...mikor mutogatod majd halaidat a kollégáknak lesül az arcodról a bőr,hogy van egy karc a medencéden.Ami karcos az már nem is kell senkinek....de hogy te is össze-vissza csikarod mikor használod az természetes mi?

Az üveggel mi lesz vajon,mikor kiteszed lomtalanításkor?Ha szerencsém van én arra járok-mert nekem jó a karcos is...Ugye tudjátok hogy pl.az üveg végtelenszer újrahasznosítható,és a felhasználásakor sokkal kevesebb energia szükségeltetik mintha "újat" csinálnának?Ugye legalább a törött akváriumaitokat a szelektívbe viszitek.....
Társ leszek minden itt felmerülő témakörben,mert szívügyem.Nem-tenni én sem teszek többet/szinte!/mint hogy beszélek róla...Fogok is-szókimondóan,ha kell primitív egyszerűséggel is.Hiszem hogy itt értő fülekre találok...bízom benne!
Mátéfi köszönöm a rovatot-adja az ég hogy ne csak páran olvassuk,és hogy legyenek visszajelzések.Az sem baj ha nem globálisan,hanem csak a hobbinkra vetítve jönnek elő gondolatok..sőt talán még az lenne a legjobb ha mindenki előbb a saját hobbijában tenne rendet.Ha egy icurka-picurka kis sikerélménye van az embernek,talán megjön a kedve nagyobb dolgokhoz is-induljunk kicsiben!Kezemben egy eleséges dobozka,rajta még a címke,e szerint 2006.04.23.-án lejárt a szavatossága! És?Hiszen én csak a dobozkáról beszélek,mert nagyon rég már csak nagy kiszerelésben vásárolok..ezt a dobozt csak arra használom hogy a kisebb porciókat ebben tároljam etetésig.Erre még évekig jó lesz ahogy elnézem...
Van ötletetek hogy miben spórolhatunk,hogyan tehetjük kisebbé a hobbink ökológiai lábnyomát?Nem,nem felesleges dolgok ezek-számoljatok csak!Nem a pénzről van szó-ennél sokkal többről-a topic élete során remélem ki fog derülni mennyire sokkal többről!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-