Díszhalbetegségek

Több
14 éve 5 hónapja #261 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Konkrét kérdésem az, hogy az Ancistrusok elviselik a Parakill v. Parakill turbó kezelést? A malachitzöld is szóba jöhet, de arról azt olvastam, hogy harcsák érzékenyek rá.
Üdv: witamin

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 5 hónapja #262 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Ancistrusokat és thoracatum harcsákat mivel lehet kezelni? Valószínüleg élő vízibolhával vittem haza valamit. A thoracatumok vakaróznak, az ancik meg a szűrő kifolyójánál a sodró vízben állnak. Valami külső élösködő lehet, bársonybetegséghez hasonló finom porszerű szemcséket látok némelyik testén. Érdekes a többi pikkelyes halam nem mutat tüneteket, csak a harcsák.
witamin

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 5 hónapja #263 Írta: matkany
matkany válaszolt Díszhalbetegségek témában
Sziasztok

A halaim most estek át darakór kezelésen amit valószínűleg egy adag garnélával hurcoltam be. Sajnos az új akváriumhoz hibás szűrőt kaptam így éjjelre le kellett állítani és ez vezethetett az elterjedéséhez. A kezelés sikeres volt, de most kis fehér bolyhok (hurok alakban visszakunkorodó rövid szálak) jelentek meg de nem a halakon, hanem először a csigáimon, majd a sepregető rákom hátát is ellepte. A növények következtek.
Szerencsére még nem harapódzott el az invázió.
Sajnos nem jöttem rá mivel van dolgom. Kérem segítsetek!

akvárium méret 95 l
Kb 1 hónapja üzemel,
21 kis hallal (kék neon, guppy...)
Az új szűrő egy EHEIM Aquaball 130 belső szűrő
A hőmérséklet most ~26 °C ( a darakór kezelés alatt 30°C volt)
Dátum PH Összkeménység karbonátkeménység
2011.10.16 7 15
2011.10.24 7,5 15 4,5

Ennyi info jut most eszembe.

Előre is köszönöm!
Mellékletek:

Több
14 éve 6 hónapja #264 Írta: katona.t
katona.t válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Hát sajnos már nem aktuális... :(

Több
14 éve 6 hónapja #265 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Több probléma is lehet.
A bettának jóval melegebbre van szüksége, 26 °C fölötti hőmérsékletre.
A vitorlás bánthatta a bettát, le is szakíthatta a hiányzó úszóját.
Ha részleges vízcserét csinálsz, akkor legalább 20 litert cserélj, annak már van értelme.
Ha valóban tátognak, akkor annak az okát célszerű megkeresni.

Több
14 éve 6 hónapja - 14 éve 6 hónapja #266 Írta: katona.t
katona.t válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok,
kb. három hónapja van egy kilencven literes akváriumom. Egy hónapja vannak így a halak, ahogy most. A Bettám elkezdett betegeskedni szerintem. Először kb. egy hete eltűnt az alsó uszonya (az a lelógó szép díszes uszony). De most reggel elszíneződést láttunk a testén és búsan gubbaszt a földön. Néha odébb úszik, de határozottan nem így viselkedett eddig. Külön vettem egy befőttes üvegbe (jobb híján) és melegebb helyre tettem.
Egyéb halak az akváriumban: 2 vitorláshal (1 nagyobb és egy kicsi) 2 házmester, egy csigaevő, 2 szifó, 2 tetra és 5 rézlazac. Utóbbi 2 nem biztos, ez alapján néztem. Ja és egy nagy és egy csomó kis csiga. Olyan 80-100 db lehet.
A többieknek semmi bajuk, bár egy picit mintha tátognának. A víz 23 fokos és szép tiszta. Pár napja csináltam egy részleges vízcserét (kb 10-12 litert).
Last edit: 14 éve 6 hónapja by katona.t.

Több
14 éve 7 hónapja #267 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
PASA a következő lenne a problémám : a xifó nöstényem kora reggel elkezdett ellni de legnagyobb megdöbenésemre csak ikrákat ellett Meg valamiféle férgeket ugy néznek ki mind a cérna és fehér szinüek kb 1 centi hosszúak, ja és a legtöbb ikra az már folyékonyformában jött ki belöle.
eddig ilyet nap tapasztaltam ezt a nöstényt meg kb 3 hete vettem
megprobálom lefotozni de olyan aprók a férgek hogy nem tudo hogy sikerül e.
mit tegyek nem merem vissza rakni a többi nöstény közé mert ha elkapják akkor megörülök.

Tommy

Több
14 éve 8 hónapja #268 Írta: elfin
elfin válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Köszönöm!
Beszerzem a fertőtlenítőt és kerítek csipeszt. Aztán megpróbálom.

Több
14 éve 8 hónapja #269 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
pasa mit javasolsz szájpenészre

Tommy
Mellékletek:

Több
14 éve 8 hónapja #270 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
igen, vedd ki a halat, fektesd egy törülköző bordái közé. Helyes csipesszel csípd ki a burokból a férgeket, cseppents 1-2 csepp xanthachridint (tripaflavin vagy acriflavin) közvetlenül a sebbe, majd tedd vissza a halat. Nem lehet vele semmi baj a továbbiakban.
:)

Több
14 éve 8 hónapja #271 Írta: elfin
elfin válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Szervusztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. 2 hónapja vettem egy tucat vörös neont. Az egyiknek a neoncsíkjánál volt egy szürke folt. Akkor még mechanikai sérülésre gyanakodtam. Telt az idő, a folt egyre nagyobb lett, de a halon nem látszottak betegségre utaló jelek. Tegnap elkülönítettem, mert már a foltban két fehér fonalszerű valami látszott. Elkülönítve jobban meg tudtam nézni nagyítóval. Az oldalán van egy átlátszó hólyag, melyben két fehér fonal szerű vmi látszik, amik nem mozognak. A kinézetük alapján fonalférgeknek gondolnám, de fogalmam sincs, hogy mit lehet velük kezdeni. Talákoztatok már hasonlóval? Mit lehet itt tenni?

Előre is köszönöm!
elfin

Több
14 éve 8 hónapja #272 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
"Van egy negyven literes akváriumom,2 db aranyhallal és 2 db alganyalóval " - Na ez itt a gond.
Mindaz amit csináltál csak a saját megnyugtatásodra alkalmas de haltartásra nem. Hogy mindent megtettél-e azért hogy életben maradjon az az egy? Szerintem semmit se tettél (jól). Nem tartanék aranyhalakat ilyen kicsi akváriumban. Akvárium (vagy hal) csere!

Több
14 éve 8 hónapja #273 Írta: Zizzzi
Zizzzi válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
SZIASZTOK!
Van egy negyven literes akváriumom,2 db aranyhallal és 2 db alganyalóval. Tegnapra a két alganyaló és az egyik halacska elpusztult. A megmaradtnak néhol felállnak a pikkelyei és kékes folt van a hasán.Vettem neki sera bactopur direct-et,mert szerintem ez hasvízkór. A vizet 100%-ban lecseréltük,mindent kifőtünk,aminaz aksiban volt (vasfa,bújóka,lávakavicsokat is), felfőzött és vissza lehűtött vizet tettünk be neki,az előírt adag bactopur direct-tel és még vízlágyítót,metilén kéket és clear aqua-t is,hogy mihamarabb letisztuljon a felzavart víz. Folyamatosan megy a levegőztető és a szűrő.
Ma már többet mocorgott a halacska,és mintha a kék foltok a hasán is kezdenének halványodni. A kérdésem az lenne: mindent megtettem-e annak érdekében,hogy életben maradjon és jól tettem-e? (Valamiből nem kellett volna a vízbe tennem,vagy inkább még többet?) Tegnap este kapott intenzív fürdőt is a bactopur direct-ből.
Kell-e,és tudok-e valamit tenni még,hogy mihamarabb meggyógyuljon? Etetnem szabad-e ilyenkor,és ha igen,mivel? Egy külön edényben megpróbálhatnám etetni,hogy ne koszoljam aksi vizét…. vagy csak várakozzak?
Köszönöm a válaszotokat!

Több
14 éve 11 hónapja #274 Írta: MÁgnes
MÁgnes válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Van egy 40l-es akváriumom. Meglévő halak: 1 db algaevő csíkhal,1 db foltos páncélos harcsa, 6 db platti, 9 db fiatal guppi és 3 db vörös neonhal. Sajnos már elpusztult: 1 db algaevő csíkhal, 1 pár felnőtt guppi és sok fiatal guppi.
Egy szivacsszűrő van benne, amit hetente 1-szer takarítok. Szintén hetente cserélem a víznek kb. 20-30%-át 1 napig állni hagyott csapvízzel. A víz ennek ellenére is egy kicsit sárgás. Un. „nagytakarítást” februárban végeztem. Víz hőmérséklete: nappal 25-26 °C, éjjel 24 °C.
Napi kétszer keveset etetek, lemezes táppal. Háromnaponta pedig 1 tabletta az algaevőknek.
5 db élő növény van benne, kis növésűek. Két fajta, fajtájukat sajnos nem tudom.
Egy éjjeli lámpával van megvilágítva az akvárium, amiben egy 40 wattos izzó van. Reggel csak fél órát; este pedig 5 órát van bekapcsolva a világítás. Nincs közvetlen az ablak előtt, de azért nappal elég sok természetes fényt kap.
A halak étvágya jó, fürgék. Viszont már egy hete minden nap 2-3 hal elpusztul, minden előjel és tünet nélkül. Kérlek, segítsetek, hogy a többi halacskát meg tudjam menteni!!!

Több
15 éve 1 hete - 15 éve 1 hete #275 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Kedves Peca!

Kérlek, ne feledd, hogy forralt vízzel történt a vízcsere. Mint köztudott, a hőmérséklet emelkedésével csökken a víz O2 tartalma.
Valószínű, hogy kellett az a 2 óra, hogy helyreálljon az egyensúly.

Üdv,
Mary

Mary
Last edit: 15 éve 1 hete by mmccannon.

Több
15 éve 1 hete #276 Írta: peca
peca válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Az ancidon kívül egy halnak sem kell ott levegőztető.
Ha nem tudnád a Gurámik és a Paradicsomhal labirintkopolgyús halak ami azt jelenti,hogy a levegőből veszik az oxigént nem pedig a vízből.Oxigénér megy fel a halad nem pedig pipál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Több
15 éve 1 hete #277 Írta: peca
peca válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Meddien te most komolyan beszélsz?

Több
15 éve 2 hete #278 Írta: Kessy89
Kessy89 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy a bettám már pár napja nem eszik rendesen. Ha eszik egy keveset, azt is kiköpi. És az uszonya végén is elváltozást vettem észre: a legvége egy kicsit visszahajlik és mintha elvékonyodna.
Légyszives segítsetek, mit tudnék csinálni.

Köszönöm: Réka

Több
15 éve 1 hónapja #279 Írta: Meddien
Meddien válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
lassan 2 óra elteltével úgy tűnik javult a helyzet. Valószínűleg kevés volt az Oxigén. Most már nem tátog olyan sűrűn...

Több
15 éve 1 hónapja #280 Írta: Meddien
Meddien válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!

Kérnék egy kis tanácsot! A hétvégén végeztem vízcserét az aksiban, muszáj voltam egy teljeset cserélni, mert nagyon zavaros volt a víz. Forralt vízzel töltöttem fel az aksit, majd amikor 24 fokos lett, behelyeztem a halakat. Nem sok, 1 arany gurámi, 1 kínai paradicsomhal, 2 db anci. Mindenki jól van, kivéve az arany gurámim. Szaporán veszi a levegőt. Alkalmanként felúszik a víz felszínére is. Mi lehet a baja?

Előre is köszönöm a válaszotokat!
Enikő

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.293 másodperc