Díszhalbetegségek

Több
15 éve 9 hónapja #301 Írta: fgabor87
fgabor87 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Meggyógyult. :) Legalábbis már nem tudom megmondani, hogy melyik volt az, mert eszik mindegyik, és a színük is rendben van. :)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 9 hónapja #302 Írta: fgabor87
fgabor87 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok. Van 8 db neonhalam, és az egyiken azt figyeltem meg, hogy egy leheletnyit halványabb a többinél. Először neonbetegségre gyanakodtam, viszont nincs rajta fehér folt. Aztán észrevettem, hogy a hasa pirosabb, mint a többi halé (többieké ugye ilyen ezüstös). Etetésnél nem nagyon látom őt felmenni kajáért, inkább csak a többiek alatt úszik, ami kaja elkezd süllyedni, azt beveszi a szájába, majd kiköpi. Úszás közben néha megáll, és egy nagyon picit oldalra dől, majd visszaegyenesedik, és folytatja útját.
Nem vettem észre, hogy a légzése felgyorsult volna, úszói nincsenek megtépve, többiek nem csipkedik őt.
Mi lehet a baja? Lehet, hogy csak le van gyengülve?
Csak ezen az egy példányon figyeltem meg.
Mikor betelepítettem a halakat, egyiknél volt olyan, hogy mikor betettem a vízbe, az oldalára fordulva feljött a víz tetejére, és 1-2 másodpercig úgy maradt, már azt hittem elpusztult, mikor végre elúszott. Lehet, hogy ugyan az a példány, sajnos ezt így utólag nem lehet már megmondani.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: guboati

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 9 hónapja #303 Írta: Doki
Doki válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Azt hiszem egy kicsit elkéstem a válasszal, de azért másoknak talán majd hasznos lesz a későbbiekben.
A sós kezelés nem lesz végzetes a halakra, akkor sem, ha columnaris betegség is jelen van. Nyugodtan lehet, sőt ebben az esetben kell is, együtt alkalmazni a bactopur direct-el. A karmosbéka bírja mindkét kezelést, ha nem adagolod túl.
A rossz hír az, hogy a két betegség külön-külön is azt jelenti, hogy komoly tartási probléma(ák) van(nak) a háttérben ha pedig a darakór és a columnaris is jelentkezik egyszerre, akkor olyan gond van amit a kezelés hosszabb távon nem fog megoldani.

Több
15 éve 10 hónapja #304 Írta: Veronka_
Veronka_ válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!

Van egy 112 literes akváriumunk, amiben felütötte fejét a darakór, előbb vakarózni kezdtek, s aztán megjelentek a fehér pöttyök is. Ekkor felemeltem a hőmérsékletet 30 fokra, s parakill segitségével ugy tünt sikerült legyőzni. De most ujrakezdődött, ujra felemeltem a hőfokot tegnap este, s ugy döntöttem, hogy most megpróbálom az itt olvasott konyhasós megoldást. Ma szerettem volna beletenni, de egy másik betegség is megjelent. A halak teste foltosan kifehéredett, s olyan, mintha a pikkelye is hámlana. Mivel az elevenszülőkön jött ki, ezért az itt leirtak alapján lehetséges, hogy ez a Favobacterium betegség??? Tehetek igy sót a vizbe?? Nem lesz végzetes ezeknek a halaknak? Vagy előbb bactopur direct-et használjak? (ha egyáltalán jó betegségre gondolok)
Karmosbékáink is vannak, ezek birják a sós illetve bactopuros kezelést, vagy vegyem ki őket?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Vera

Több
15 éve 11 hónapja #305 Írta: Kasi_Mátyás
Kasi_Mátyás válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Ha nem fertőződött el, visszafog, viszont könnyen lehet, hogy deformált, vagy színtelen lesz a kinőtt úszó.
Legközelebb gondold meg jobban, hogy mit raksz össze mivel, és inkább kérj tanácsot még a baj megtörténte előtt!

Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!

Több
15 éve 11 hónapja #306 Írta: dorkareni
dorkareni válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a kubai kék rákok megcsipkedték az aranyhalaim farkincájukat vissza fog nöni a rákokat már kivettem külön akváriumba jól tettem? előre is köszi a választ.

Több
16 éve 1 hónapja #307 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Gurámi akkor hintázik, ha fázik és/vagy darakor indul. Emeld meg a hőmérsékletet 2 °C-kal, és figyeld a halat, nem jelennek-e meg rajta apró fehér foltok.

Több
16 éve 1 hónapja #308 Írta: zilas
zilas válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Üdv!
Nálam is ilyen tünetek vannak,te találtál rá meg oldást?
Válaszod köszön.
zilas

Több
16 éve 4 hónapja #309 Írta: tuxedo
tuxedo válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
200l akváriumban lévő kifejlett kékgurámi hímem furcsán kezdett viselkedni.Időnként félrevonul összehúzott úszókkal és előre hátra himbálja a testét, teljesen bágyadt olyankor.Ha felmegy levegőt venni többször észrevettem,hogy a kopoltyúján jön is ki egy nagy buborék.Vízcsere heti 40l,víz 25 fokos.Etetés Tubifex,fagy.vörösszúnyog és JBL Betta lemezestáp.A többi halnak kutya baja.A párja már nagyon erőltetné az ívást,de jelen állapotában nem igazán legény a gáton.
Várom válaszotokat,üdv:Tuxedo

Több
16 éve 5 hónapja #310 Írta: banduradam
banduradam válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
hello. van 2 db kb 1,5 éves márványom és az egyiknek az egyik úszóján fehér foltok jelentek meg. egyébként semmi baja cs kicsit idegesít. nem vagyok híve a vegyszereknek, ha lehet megoldanám anélkül. mit csináljak?

Több
16 éve 6 hónapja #311 Írta: marosit
marosit válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában

Sziasztok, érdeklődnék, hogy tudnátok-e segíteni ebben a betegségben.
Beesett has, összecsukott úszók, görbe test, himbálódzó úszás.
Aztán szép lassan elpusztul. Előre is köszi.
Mellékletek:

Több
16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #312 Írta: pityesz008
pityesz008 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok. Már több mint 10 éve tartok halakat és elég sokszor találkoztam különböző betegségekkel, de ezzel még sosem. A fekete mollykon jelent meg egy pár hete. és nem az összesen, mindössze 2-n. 2 hímen. Egy 150 literes akváriumban vannak, vegyesen más halakkal, de évek óta nem vettem új halakat, mert saját tenyésztésűek. Kaját nem szoktam nekik csak minőségit adni így arra sem gyanakodok, a víz állandóan 25 °C-os, biológiai aktív szenes szűréssel.
Végülis szerintem egész jó körülmények között vannak tartva, stressznek nem kitéve.
Tehát a tünetek: kb egy hónapja jelentek meg ezen a 2 halon, és mintha a pikkelyek alatt penészesedne a hal bőre, illetve az uszonyokon nagyobb daganatszerű világos göbök vannak feltöltöttem 2 képet, légyszíves segítsetek mi ez, és hogyan lehetne kikezelni. Ja!! A halak ettől függetlenül nagyon aktívak, és a viselkedésben nem mutatnak semmi különöset, más fajokon pedig egyáltalán nem vettem észre semmit. Köszi! Pisti!!
Tehát a képek:

kepfeltoltes.hu/view/090807/DSC05523_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/090807/DSC05532_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Last edit: 16 éve 8 hónapja by pityesz008.

Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #313 Írta: Rain
Rain válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Szia !

Az akvárium megvásárlását követően érdemes 4-5 hetet várnod,hogy rendesen "beálljon",vagyis a szűrő felületén "megvethessék a lábukat" a halak számára káros anyagokat lebontó baktériumok.Sajnos sok kezdő elhamarkodja a halak betelepítését aminek szomorú következménye,hogy az egyre inkább terhelt vízben az állatok tömegesen elhullanak.Egy ilyen kis medencében (35 liter) a legkisebb "baki", pl egy túletetés végzetes következményekkel járhat.

Javaslatom a következő :
A szűrőt csak akkor tisztítsd ha nagyon muszáj (természetesen non-stop működnie kell!)
Iktass be heti rendszerességgel részleges vízcserét (pl 20-30% 1-2 napot állni hagyott csapvíz,mely a medence vízével megegyező hőmérsékletű)
Akkor és csak akkor használj kemikáliát-gyógyszert ha ténylegesen meggyőződtél arról,hogy valamilyen betegség ütötte fel a fejét az állományban.
Halak vásárlása előtt mindig nézzél utána -pl neten - azok igényeinek (pl egy anci nem való 35 literes akváriumba)

Üdv
Last edit: 16 éve 10 hónapja by Rain. Indoklás: lemaradt a köszönés az elejéről :)

Több
16 éve 10 hónapja #314 Írta: aurora
aurora válaszolt Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!

Nemrégiben vásároltam egy kisebb akváriumot (35l) és néhány halat. De kb. egy hét elteltével sorban kezdtek elhullani. :( És sajnos mind megdöglött. Ezt betudtam annak, hogy talán nem megfelelően voltam felkészült a témában, és nem kaptak parakillt. Amúgy darakórra gyanakodtam, de nem minden halon láttam fehér pöttyöket. Most teljes fertőtlenítés és pihentetés után ismét próbálkoztam (2 neon, 3 üveglazac, 3 guppy és egy anci). Kaptak metilénkéket és parakillt is. De ma elpusztult egy hal (üveglazac). És félek, hogy nehogy ugyanúgy járjak...
Illetve kérdésem, hogy lehet-e ez a hőmérséklet miatt? Mert az első boltban, amelyikben jártam azt mondták, 22-23 fokon tartsam őket. De most a másikban 25-26 fokot mondtak. Melyik a jó?
Köszi

Több
16 éve 11 hónapja #315 Írta: knapp1
knapp1 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Abszolut kezdo vagyok!Kidobasbol mentettunk meg egy akvarium halat(egy ismerosom megunta es ki akarta dobni) 3db.algaevo harcsat es 45db rozsaszin marnat(meg kicsik 1-2cm).Az a problemam,hogy az egyik algaevo harcsan vilagos foltok vannak.Ez normalis?Tiszta akvarium,tiszta viz,tiszta aljzat.
Elore is koszi
Udv
Knapp Istvan A.

Több
16 éve 11 hónapja #316 Írta: HerczegJ
HerczegJ válaszolt Válasz: Nyitott száj témában
Sziasztok!

Ha valaki majd a fórumon rákeres erre a problémára, szeretném, ha megnyugodna.
Az én halamnak is - bár nem pár nap alatt, mint Rain írta - két hét elteltével (pont amikor már lemondtam róla :) ) elmúlt a "szájzára". Sem az okára, sem a megoldásra nem tudok mit mondani, ahogy Rain írta: a probléma magától megoldódott.

Üdv:
HJózsi

Több
17 éve 4 napja #317 Írta: limia
limia válaszolt Válasz:Díszhalbetegségek témában
sziasztok....lenne egy kérdésem!! néha elõjön egy olyan betegség az egyik aksimba, hogy a hal étvágytalan lessz,a víz felszín közelében tartózkodik,a kopoltyúi kicsit kiálnak és gyorsan járnak és ezenkívül mintha az állkapcsa kiakadt volna és nem tudja becsukni a száját!!!! na mi lehet ez -tudja valaki????:(

Több
17 éve 5 napja #318 Írta: Rain
Rain válaszolt Válasz:Nyitott száj témában
Szia!

Anno -egy mechanikai sérülés folytán- az egyik hím bettám-nak volt hasonló problémája.Magam sem értem,mi történt,de pár nap elteltével,pont amikor már kezdtem lemondani róla,a probléma "magától megoldódott".

Több
17 éve 5 napja #319 Írta: HerczegJ
HerczegJ válaszolt Nyitott száj témában
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
25 éves akvarisztikai tapasztalattal ilyennel még nem találkoztam.
Az egyik halam nem tudja becsukni a száját. Semmilyen más nincs, sem külsõleg nem mutat semmit, semmi külsõ jel, nincs kidülledt szem ...stb.
Ha van valami tapasztalatok, kérlek, írjatok!

Elõre is köszönöm!

Több
17 éve 1 hónapja #320 Írta: sakran
sakran válaszolt Válasz:Díszhalbetegségek témában
Sajnos nem lászik elég jól a képen, a fotóalbumba tudsz nagyobb felbontásu képet is feltölteni. Majd ide belinkelni.
A leirtak alapján még több féle betegség is lehet. De a legvalószinübb a darakór, ebben a topikban már olvashatsz róla.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.248 másodperc