- Köszönetek: 26
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- kaméleon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 0
Van pár darab szép guppi himem (2/3 black) - fekete a testük majdnem teljesen és a farkuk teljesen, nem cakkos, szép legyezõ.
Ha minden igaz a génjelük: NIGROCAUDATUS II. (a Lányi könyv szerint)
De nöstény nincs hozzájuk. Kérdés: ha idegen törzsû szûz nöstényeket teszek melléjük mi várható az F1-ben esetleg az F2-ben.
Elõre is kösz!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- trek
-
- Nem elérhető
-
Helló!!!
A guppik mennyi idõs korukban válnak ivaréretté?
Megfelelõ tartás mellett 4-5 hónaposan válnak termékennyé.
- karancsalja66
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 83
A második megoldás a célravezetõ, tehát érdemes kitenni õket külön akváriumba. Minden tenyésztõnél ez vált be a legjobban.
karancsalja66
- Hatos
- Nem elérhető
-
Társas akváriumban ívtak páncélos harcsák. Sajnos az ikrákból nem lett semmi. A benthagyottakat megették, az általam átrakottak nem keltek ki. Az örömteli eseményen felbuzdulva csináltam egy kicsi 18x18,5x46,5-os akváriumot, bele szivacsszürõt fûtõt. Szeretném kérni a tanácsotokat, hogy melyik módszert ajálnjátok. Társasban ívás után tegyem át az ikrákat, vagy tegyem át a halakat ívi és ha végeztek vissza (az akvárium mérete elég az utóbbihoz)? Nem viseli meg nagyon a halakat az ide-oda pakolgatás?
Elõre is köszönöm.
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Nálam egy pár kékgurámi 20 liter 28 °C-os esõvizet kap, és egy kis növényzetet (ez azért jó, mert nyugtatja a halakat és szívesebben ívnak). Az ivari különbségek jól látszanak: a hím hegyes hátúszója és a nõstény betelt hasa. Az ívás 1-2 napon belül lezajlik, ezután mind a két példány kivehetõ a medencébõl.
Ekkor indítom el a levegõt, éppen csak annyira, hogy a felületi hártyát megtörje.
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Syastok!
Eddig elevenszûlõ halakkal foglalkoztam, de most szeretnék a gurámik felé nyitni, és azokkal is elkezdeni foglalkozni, természetesen külön akváriumban. Már van 1 pár kék gurámim, amik elég jól megvannak, sõtt már násztáncot is járnak, és ezzel is gondban vagyok. Az elsõ kérédsem az lenne, hogy a nõstényrõl, hogy tudom megálapítani, hogy ikrás-e? Mert az egy dolog, hogy gyönyörû szép, élénk színekben pompázva udvarólnak egymásnak, de nem vélek semmi olyan jelet felfedezni a nõstényen, hogy ikrás lenne, és ha ikrás is, akkor hogyan tovább? Sajnos az elevenszûlõk tartása és szaporítása terén szerzett tudásom és tapasztalatom itt szinte használhatatlan
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Ezek mellett az élõ plankton -fõleg a Cyclops- talán a legmegfelelõbb, de -ha be tudsz szerezni- apró méretû muslinca és a napos tücsök is szuper.
- witamin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 5
Kedves Pasa!
Köszönöm a választ a kék gurámikkal kapcsolatban.
Lenne egy másik kérdésem is. Két-három hetes félcsõrös csuka ivadékokat mivel lehet még etetni? Mivel ragaszkodnak a vízfelszínhez, a vágott tubifex pedig lesüllyed, ezért eddig csak vizibolhát és artemiát kaptak.
Elõre is köszönöm a választ.
Witamin
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Az Artemiatól nem fognak erõteljesen nõni. Ebben a korban én már vágott (és osztályozott) tubifexet adok nekik. Ettõl sokkal jobban fejlõdnek. Ahhoz, hogy a színük is szép legyen kiegészítésül Cyclops-ot kapnak.
Neptun
Az ívató víz olyan legyen, mint az általános "lazacos". 4-5 NK, 6 pH, 26 °C.
A problémát inkább az indítóeleség okozza. Csak az élõ eleséget eszik meg a kicsik, mint a rotatória illetve a papucsállatka.
- Neptun
- Nem elérhető
-
Amanda lazacok ikráztatásával kapcsolatban kérem a segítségeteket. Milyen vízparaméterek szükségesek a sikerhez ill. van-e vmi. amire különösen figyelni kell?
Köszönöm
- witamin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 5
Kérdésem lenne. Egy hónapos kék gurámi ivadékok miért nem fejlõdnek? Kb. 3 hete esznek artemiát, még mindig csak max. egy cm-esek, nem látszik rajtuk faj-jelleg. Úgy tûnik, hogy csak vegetálnak, a többségük a víz tetején áll mozdulatlanul. Étvágytalanok, az artemiából keveset esznek, a por eleséget is alig eszik. Ez az elsõ ívás, így nincs összehasonlítási alapom. Normális ez a lassú fejlõdés a gurámiknál, vagy valami bajuk lehet?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Witamin
- trek
-
- Nem elérhető
-
Biodiversity and Conservation: Captive breeding of endangered fish Chitala chitala (Hamilton-Buchanan) for species conservation and sustainable utilization (Volume 15, Number 11 / October, 2006)
- lali
- Nem elérhető
-
Nekem pávaszemes késhalaim vannak (4db), most olyan 30-40 cm körüli testhosszal rendelkeznek. A szakirodalomban annyit találtam a szaporításukról, hogy valószínûleg, lehetséges, bár testméretük miatt problémás. Ha tudtok valamit a tenyésztésükrõl, légyszives írjatok.
- sakran
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 8
Viszont,tegnap este újra behelyeztem a szülõket és reggel máris kész volt a habfészek.Egyszer láttam õket alatta egymás mellett dörgölõzni,azóta a nõstényt nem engedi úszkálni.
Valyon kivehetem már a nõstényt?
Nézd meg a habfészket közelebbrõl, a leírt jelek alapján látnod kell benne az apró fehér pöttyöket. Na azok az ikrák lesznek, és ebben az esetben ki kell venned a nõstényt.
Ha nincs ikra, de a fiú továbbra sem engedi mozogni a leányzót, akkor is emelt ki a nõstényt, mert rossz vége lehet a dolognak... És egy hét múlva próbálkozz megint.
- Gorsi
- Nem elérhető
-
Sajnos az elsõ ívás kék gurámi adag szép lassan elfogyott.Azt hiszem túl naiv voltam és egy két ártalmatlannak tûnõ halat az akváriumban hagytam,így minden reggelre megfelezõdött a létszám.
Viszont,tegnap este újra behelyeztem a szülõket és reggel máris kész volt a habfészek.Egyszer láttam õket alatta egymás mellett dörgölõzni,azóta a nõstényt nem engedi úszkálni.
Valyon kivehetem már a nõstényt?
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Artemia petét több üzletben is árulnak, a Zsilinszky-boltban biztosan.
A 4-5 napos gurámik már meg tudják enni a sórák naupliuszát.
- Gorsi
- Nem elérhető
-
Vagy más itthon tenyészthetõ élõeleségnek valót?
A néhány napos gurámik megtudják enni a sóráklárvát?
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Simán felnevelheted õket. AZ elsõ -néhány napi- eledelük a fõtt tojás sárgája, vagy ú.n. tojáspor.
- Gorsi
- Nem elérhető
-
Nagy meglepetésemre a társasban leívtak a kék gurámiim.
Már úsznak is a kicsik, több száz,kivettem a többi halat.
Elképzelhetõ,hogy felnevelhetem õket?
Honnan szerezzek nekik elsõ eledelt?
Tudnátok tanácsot adni?