Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
18 éve 7 hónapja #801 Írta: trek
trek válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ha nem tenyészteni szeretnél akkor ezzel a problémával (beltenyésztés) nem kell foglalkoznod és az állatokat sem kell eladnod.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
18 éve 8 hónapja #802 Írta: maeva
maeva válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
Van-e a halaknál vérfertõzés? Vagyis ha a szifó pártól született poronty, késsõbb az anyjával fog párzani, akkor az baj? Vagy majd a testvér szifók egymással? Vagy el kell adjuk mindent, nehogy vérfertõzés legyen?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
18 éve 11 hónapja #803 Írta: ApisPeter
ApisPeter válaszolt Re: Laetacara curviceps témában
Pega

Én bent hagyom a szülõket. Tojást szerintem ne adj nekik. Ne romoljon az a víz. Artemia, késõbb cyclops esetleg Sera ivadék táp. A többit majd meglátjuk. :-)

Több
18 éve 11 hónapja #804 Írta: Pega
Pega válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Hali!
Sikerült a 40 lityis aksiban a Laetacara curviceps pár ikráztatása(nem volt nehéz, termékeny kis halak). A kikelt lárvákat átköltöztették kb. 30 db.
Az elúszás után csak sórákot adjak, vagy lehet tojás-sárgáját is, esetleg mást?
A szülõket bent hagyhatom?

Több
18 éve 11 hónapja #805 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Barbi_m

Próbáld meg azt, hogy az etetõ csak a kimaradó napon és csak egyszer etessen keveset. (Az említett tápot nem biztos, hogy a kishalak meg tudják enni.)

Több
18 éve 11 hónapja #806 Írta: Barbi_m
Barbi_m válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szia Pasa,

én erre a 3 napra konkrétan a JBL bébitápjára gondoltam, abból a legkisebb kb. olyan, mint a liszt....hátha ezt mégis tudja valahogy adagolni a kütyü. Valamit mindenképp ki kell találnom...

Minden ötletet szivesen fogadok ;)

Több
18 éve 11 hónapja #807 Írta: Pasa
Barbi_m

A kis bettákat naponta többször kellene etetni ahhoz, hogy rendesen fejlõdjenek. Ha egy egész nap kimarad, azt nagyon megsínylik, lehet, hogy el is pusztul jó részük. Sajnos az etetõ-automatákkal nehéz olyan finom eleséget beadni (pl. fõtt tojás sárgája), amilyenre a kis halaknak szükségük van.

Több
18 éve 11 hónapja #808 Írta: Barbi_m
Barbi_m válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!

Ma reggelre kikeltek a bettalárvák. Az a problémám, hogy jövõhét végén elutazunk 3 napra, szeretnék valami jó tippet, hogy az etetésüket hogyan oldhatnám meg. Ugye addigra 1 hetesek lesznek. Megbízni nem tudok senkit. Szombat reggel tudok adni nekik, utána márcsak hétfõ este. Felmerült, hogy beszerzek egy automata etetõt, de az ilyen apró kaját is tud adagolni?? Gondolom ez a szinte 3 nap koplalás nem tenne jót nekik....

Elõre is köszönöm!

Több
18 éve 11 hónapja #809 Írta: Pasa
A szikzacskó felszívódása egy folyamat, ami a különféle halaknál különbözõ idõ alatt mehet végbe. Vannak fajok, amelyeknek eleve nincs is, vannak amelyeknél 2-3 nap, és vannak ennél jobban elhúzódók is.
Az elúszás pedig az az idõpont (állapot), amikor egy kishal -a szikzacskó felszívódását követõen- szabadon úszik és élelem után kutat. Általában az ikrázási idõponthoz viszonyítva szoktuk megadni.

Több
18 éve 11 hónapja #810 Írta: tom
tom válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Kis zavar a fejben. Az elúszás és a szikzacskó felszívódása ugye nem egyszerre történik ?

Több
18 éve 11 hónapja #811 Írta: Gercsi
Gercsi válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Hetente 2szer cserélj 10 %( 2x). Csapvíz tökéletes. Háát kaját annyit adj neki ,hogy ne legyen tele az akvárium alja ,de éhen se haljanak :) !

Több
18 éve 11 hónapja #812 Írta: tom
Na, szerintem órák kérdése, és elkezdem kiszedni õket. Kb 20-25 db-ot látok, pontos számot majd késõbb mondok.
Az akvárium kb 30 literes, amibe átkerülnek. Egy szivacsszûrõm van légpumpával.
Kérdés: Ilyen paraméterek mellett milyen gyakran kell vízcsere, és egyszerre mennyit ? Milyen vizet öntsek a régi helyére ? És milyen gyakran kapjanak kaját, és fõleg mennyit?

Több
18 éve 11 hónapja #813 Írta: trek

Szia! háát igen a fent említett halaktól lehet félteni báár az anci hímtõl szerintem nem. Én speciel egy csõvel szívóm ki õket a társasból.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: otto18

Több
18 éve 11 hónapja #814 Írta: tom
És amíg felszívódik a szikzacskó, addig nem fognak elkóborolni a biztonságos "oduból" ? Szivesen tartanán õket a közösben is végig, csak 3 botia machracanta, 1 labeo frenatus, 1 thorocatum és egy másik nagy anci hím van még benne..
Azzal is gondba leszek, hogy hogy szedjem ki õket, ha már a falra tapadtak.

Több
18 éve 11 hónapja #815 Írta: trek
Legjobb - miután felszívódott a szikzacskójuk - áttenni a kicsiket egy külön akváriumba. Etetni spirulina, uborka, spenót megfelelõ. Ha a közösben akarod õket felnevelni akkor a szokásos eleségen felül a már említett táplálékot adhatod nekik. Vízcsere az akvárium méretétõl és az egyedszámtól függ.

Több
18 éve 11 hónapja #816 Írta: tom
Igen, közben én is olvastam, hogy a maláj elevenszülõ.
Annál nagyobb öröm, hogy biztosan anci, mert az "apa" állandóan ott õrködik az ikráknál, és legyezgeti õket. Egyébként a hely, ahova az ikrákat rakta, az a háttér síkjából kilépõ, kb az akvárium magasságának felében található "növénytartó". Ez csak fölülrõl közelíthetõ meg, így jól védhetõ. Viszont az ikrákat ennek a falára ragasztotta, és félek õket leválasztani onnan. Tehát vagy ott hagyom a kikelésig, és utána kihorgászom õket nevelõbe. vagy...Ötlet? Szeretném, ha minél több megmaradna.
Mivel etessem õket ? Milyen gyakran legyen vízcsere, és mennyi ?

Több
18 éve 11 hónapja #817 Írta: szentgyo
szentgyo válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában

Szia!

Hát elég valószínû, hogy az anci lesz tényleg, mivel a maláj tornyos elevenszülõ (ha jól tévedek). Nekem is a közösbe ikráztak az ancik, igaz hogy én különtettem õket, de szerintem ha nincs rá lehetõséged akkor is fel fogja a nagyját nevelni, mert nagyon védi a hím az ikrákat és kicsiket.

Több
18 éve 11 hónapja #818 Írta: tom
Egy kis utánaolvasás után arra gyanakszom, hogy az ancik ikráztak le. Muszáj az ivadékoknak egy külön kis medencét indítani, vagy a nagy vegyesben is várható, hogy egy-kettõ túléli ?
Már most elkezdek nekik követ algásítani, és a közelükben elhelyezem majd. Mit tehetek még értük ?

Több
18 éve 11 hónapja #819 Írta: tom
Sziasztok !
Ma felfedeztem az akváriumom egy eldugott zugában kb 30-40 nagy narancs színû ikrát egy csomóban. Nem tudom, mi rakhatta le, elképzelhetõ, hogy tornyos csiga ? Tudom, akkor pár petérõl beszélünk..
Egyébként amik még lerakhatták: kék neon, fekete neon, ferdénúszó, izzófényû, anci, botia machracanta.
Szerintetek melyikre illik? Félek, hogy a kis mennyiség miatt ez csiga lesz, bár annak is örülnék.

Több
19 éve 2 napja #820 Írta: Pasa
Eddig jól csináltad. Ha minden rendben lesz, akkor még 5-6 napig nincs dolgod.
Majd ha elusznak (mint egy kis felhõ, elkezdenek úszni és eleséget keresni), akkor kell kezdeni etetni õket.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.331 másodperc