Ismeretlen élõlények

Több
9 éve 1 hónapja #21 Írta: Mikkamakka
Mikkamakka válaszolt Ismeretlen élõlények témában
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, az akvárium felszínén az üvegnél nem is tudom leírni apró fehér lárva, vagy pete szerű kb. 2 milliméter hosszú sokaság van, mellékelek képet ami kissé homályos de elég jól látni miről szeretnék beszélni! 70 literes akvárium, vörös neon, villásfarkú kalászhal, rózsa fantom törpe szívó harcsa, csigaevő csiga, ramirezi halak vannak benne!
Előre is köszi! :)

Mellékletek:

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 2 hete #22 Írta: Sir-Csi
Sir-Csi válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Sziasztok,

Elszaporodott valami növényféle(?) az akváriumban, és egyre több van belőle.
Találkozott már valamelyikőtök vele?
Tapintásra nyálkás, a red cherry-k rámennek, nem lesz bajuk, de nem látom, hogy ennék is. A csigák is "megkímélik".
Pár hete levágtam őket, de mostanra sokkal nagyobb bokrok lettek.
Ha találkoztatok vele, hogy sikerült tőle megszabadulni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv,
Sir Csi
Mellékletek:

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 3 hónapja #23 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Planária. Nincs vele sok gond, de durván fel tud szaporodni, én inkább kivenném a helyedben, különösen, ha kevés van (nálam most nyáron 2 akváriumban is elég rendesen felszaporodtak).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Zsolt82

Több
10 éve 3 hónapja #24 Írta: Zsolt82
Zsolt82 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Üdv,

Sajnos a kép nem tudom miért nem jelent meg de csináltam egy videot is már.
A link:

Bocsi a minöségért és a "hangért" a gyerköc mesét nézet közben.

Köszönettel,
Zsolti

Több
10 éve 3 hónapja #25 Írta: Zsolt82
Zsolt82 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Üdv,

Akvárium takarítása közben ismeretlen élőlényt találtam.
Nem telepítettem be semmi növényt, halat lassan fél éve. Az akvárium nincs lefedve,mozgása és kinézete olyan "piócás".

[attachment:1]C:\fakepath\Névtelen.png[/attachment]

Válaszokat, segítségeteket köszönöm.

Zsolti

Több
10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #26 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Nem bántanak senkit, nem paraziták.
Last edit: 10 éve 8 hónapja by halivadek.

Több
10 éve 8 hónapja #27 Írta: esz.em
esz.em válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Pont dániók vannak az aksiban, de mivel mindig az aljzatban vannak, nem hiszem, hogy eddig megették volna őket. Szívjam föl és próbáljam meg megetetni őket? Vagy ha paraziták, akkor hogy lehet megszabadulni tőlük?

Több
10 éve 8 hónapja #28 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Így látatlanban talán kagylós rákok. Nálam a dániók imádták őket :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: esz.em

Több
10 éve 8 hónapja #29 Írta: esz.em
esz.em válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Kis apró, mászkáló pontok vannak az akvárium alján, a kavicságyban. Eddig nem zavartak, a halakra sem mentek rá, látszólag úszni nem tudnak, csak vízcserekor szoktam nagyobb mennyiségben összeporszívózni őket. Mi lehet ez, és mi vele a teendő?

Több
11 éve 1 hónapja #30 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Pézsmateki!;) Gratulálok,kisfiadnak is sok örömet benne-nem soká fél majd a halaktól annyi szent!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: metzgerbalazs

Több
11 éve 1 hónapja #31 Írta: metzgerbalazs
metzgerbalazs válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Ismeretlen élőlény került a 120 literesembe. Négy lába van, teknője, érdekes feje, nagyon kicsi, nagyobb szőlőszemnyi. mászkál a talajon, szedeget, a nagyobb halaktól fél. Néha feljön levegőt venni. Sejtem, nem lesz ez minig így. ha egyszer megnő, kiirt mindent.

Több
11 éve 8 hónapja #32 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
A helyedben nem szedném ki, mert nagyon jól jelzik a vízminőségét. Ha eltűnnek, akkor már bőszen aggódhatsz.

Télidőben tartós petéket raknak, és azok bizony kikelnek az akváriumban. Kellően sűrű hálóval szedegess belóle, és adj a neonoknak. Imádni fogják.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
11 éve 8 hónapja #33 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Köszönöm!

Igaz, pete formában is ide kerülhettek, és itt, a vízben keltek ki. Nem gondoltam, hogy ilyen dolgok is lehetnek a szárított halkajában... :unsure:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
11 éve 8 hónapja #34 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Pedig egyszerű...ahol a spirulinát termelik ott is lehet ilyen a vízben.Semmi sem gátolja meg ezen a kis lények szaporítóképleteinek az eleségbe keveredését,ráadásul igen szélsőséges körülményeket is elviselnek.Gondolj csak bele:hatalmas esőzések után a megmaradó pocsolyákban is megjelennek több más társukkal egyetemben-akkor tehát feltételezhető hogy a szelek szárnyán "utazó" peték bárhol kikelhetnek!:)
Egy másik vonzata a dolognak a fagyasztott kajákban érkező esetleges betegségek....ezért is javasolják netszerte a szlogent:csak halmentes vízből gyűjtsünk.Bár erről is sokféle vélemény van,nem szeretném tovább offolni a topicot.
T.:Gábor

Több
11 éve 8 hónapja #35 Írta: Gabor77
Köszönöm!

Így viszont még kevésbé érthető, mert az a növendék RC-k kismedencéje, feloldott spirulina tablettán kívül még nem nagyon kaptak mást. A halas akváriumban meg nem is láttam még ilyeneket, és ott nem is lenne nagy jövőjük, mert a neonok mindenre ugranak ami kicsi, és mozog :) .
Na mindegy, kiszedegetem őket, ne terheljék feleslegesen a vizet...

Több
11 éve 8 hónapja #36 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Cyclops vagy Diaptomus. Hogy hogyan került oda, azt én innen nem tudom megmondani. (akár a fagyasztott eleségből is kikelhetett).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika, Gabor77

Több
11 éve 8 hónapja #37 Írta: nebula
nebula válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
nem ezt hívják kagylósráknak?
mintha épp mostanában olvastam volna róla valamit, de nem túl szépet:) sajnos nem emlékszem egzaktul, megpróbálom megkeresni.

Nedőzz!

Több
11 éve 8 hónapja #38 Írta: Gabor77
Ismét ismeretlen élőlény a vizemben.
Szerintetek mi lehet ez:
gabor77.uw.hu/001/miez.jpg

Sorry a gyenge képért, de kb 0.1 mm-es, és cikázik, nem egy fotogén alkat...

Sórákra tippelnék, de az hogyan került bele a vizembe, és hogy nem döglik meg édesvízben?

Több
11 éve 8 hónapja #39 Írta: nebula
nebula válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
tudod, hogy nekem miért kellett összetalálkoznom az akvarisztikával megint? hogy türelmet tanuljak. :)
szóval: türelem. szedegesd és elfogy. :)

Nedőzz!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, Gabor77

Több
11 éve 8 hónapja #40 Írta: Gabor77

nebula beküldte: ez szerintem nem alga, hanem penész [=biofilm, még nem száradt ki teljesen a fád a saját cuccaiból]. anci/rc/otó/ilyesmi lerágja hamar.

én mondjuk mindig leszedegettem, lassú volt a személyzet, aztán egy idő után elfogyott :)

Köszi, sajnos RC nem eszi, a többi nincs, és nem is tervezem, ezért is választottam a mechanikai eltávolítást. Remélem ez a drótkorongos csiszolás már beválik, ha nem, levágom a bütyköt. :)

Oldalmegjelenítési idő: 3.985 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés