- Köszönetek: 0
Ismeretlen élõlények
- Mikkamakka
- Nem elérhető
- Ikra
Segítséget szeretnék kérni, az akvárium felszínén az üvegnél nem is tudom leírni apró fehér lárva, vagy pete szerű kb. 2 milliméter hosszú sokaság van, mellékelek képet ami kissé homályos de elég jól látni miről szeretnék beszélni! 70 literes akvárium, vörös neon, villásfarkú kalászhal, rózsa fantom törpe szívó harcsa, csigaevő csiga, ramirezi halak vannak benne!
Előre is köszi!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Sir-Csi
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 7
Elszaporodott valami növényféle(?) az akváriumban, és egyre több van belőle.
Találkozott már valamelyikőtök vele?
Tapintásra nyálkás, a red cherry-k rámennek, nem lesz bajuk, de nem látom, hogy ennék is. A csigák is "megkímélik".
Pár hete levágtam őket, de mostanra sokkal nagyobb bokrok lettek.
Ha találkoztatok vele, hogy sikerült tőle megszabadulni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv,
Sir Csi
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- toist
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
- Köszönetek: 363
- Zsolt82
- Nem elérhető
- Ikra
Sajnos a kép nem tudom miért nem jelent meg de csináltam egy videot is már.
A link:
Bocsi a minöségért és a "hangért" a gyerköc mesét nézet közben.
Köszönettel,
Zsolti
- Zsolt82
- Nem elérhető
- Ikra
Akvárium takarítása közben ismeretlen élőlényt találtam.
Nem telepítettem be semmi növényt, halat lassan fél éve. Az akvárium nincs lefedve,mozgása és kinézete olyan "piócás".
[attachment:1]C:\fakepath\Névtelen.png[/attachment]
Válaszokat, segítségeteket köszönöm.
Zsolti
- halivadek
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 211
- esz.em
- Nem elérhető
- Ikra
- halivadek
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 211
- esz.em
- Nem elérhető
- Ikra
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 105
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
Télidőben tartós petéket raknak, és azok bizony kikelnek az akváriumban. Kellően sűrű hálóval szedegess belóle, és adj a neonoknak. Imádni fogják.
Mary
- Gabor77
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 124
Igaz, pete formában is ide kerülhettek, és itt, a vízben keltek ki. Nem gondoltam, hogy ilyen dolgok is lehetnek a szárított halkajában...
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
Egy másik vonzata a dolognak a fagyasztott kajákban érkező esetleges betegségek....ezért is javasolják netszerte a szlogent:csak halmentes vízből gyűjtsünk.Bár erről is sokféle vélemény van,nem szeretném tovább offolni a topicot.
T.:Gábor
- Gabor77
- Nem elérhető
- ŐshalAM
Így viszont még kevésbé érthető, mert az a növendék RC-k kismedencéje, feloldott spirulina tablettán kívül még nem nagyon kaptak mást. A halas akváriumban meg nem is láttam még ilyeneket, és ott nem is lenne nagy jövőjük, mert a neonok mindenre ugranak ami kicsi, és mozog .
Na mindegy, kiszedegetem őket, ne terheljék feleslegesen a vizet...
- Pasa
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
- Köszönetek: 360
- nebula
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 192
mintha épp mostanában olvastam volna róla valamit, de nem túl szépet:) sajnos nem emlékszem egzaktul, megpróbálom megkeresni.
Nedőzz!
- Gabor77
- Nem elérhető
- ŐshalAM
Szerintetek mi lehet ez:
gabor77.uw.hu/001/miez.jpg
Sorry a gyenge képért, de kb 0.1 mm-es, és cikázik, nem egy fotogén alkat...
Sórákra tippelnék, de az hogyan került bele a vizembe, és hogy nem döglik meg édesvízben?
- nebula
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 192
szóval: türelem. szedegesd és elfogy.
Nedőzz!
- Gabor77
- Nem elérhető
- ŐshalAM
nebula beküldte: ez szerintem nem alga, hanem penész [=biofilm, még nem száradt ki teljesen a fád a saját cuccaiból]. anci/rc/otó/ilyesmi lerágja hamar.
én mondjuk mindig leszedegettem, lassú volt a személyzet, aztán egy idő után elfogyott
Köszi, sajnos RC nem eszi, a többi nincs, és nem is tervezem, ezért is választottam a mechanikai eltávolítást. Remélem ez a drótkorongos csiszolás már beválik, ha nem, levágom a bütyköt.