Ismeretlen élõlények

Több
11 éve 8 hónapja #41 Írta: nebula
nebula válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
az a véleményem, hogy updateltem a fogalomszótáramat. :D

Nedőzz!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 8 hónapja #42 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Csodás penész!
Ha kifőzted alaposan,akkor is feltételezhető hogy ott,azon a bütykön van egy olyan telep ami ellenáll ennek a nevetségesen alacsony hőmérsékletnek.Ebben az esetben valóban bevetésre kerülhet az előttem szóló javaslata-élőlények-de akár folytathatod is a kifaragását.Azonban el kell hogy keserítselek:a micéliumok olyan mélyen átszőhetik a fát,hogy képes megújulni.A felszínt érintő savazás ez esetben nem célravezető-drasztikusabban kell fellépned.Szó van hosszú ideig való sós vízben áztatásról,aztán sok váltott vízben való kiáztatásról.
Én kifaragnám,és egy hónapra betenném az anci nevelőbe-tuti siker;).
Biofilm...általában bakteriális felhalmozódásra szoktuk érteni az akvárium üvegén,és berendezési tárgyakon.Részben élő,részben elhalt maradványokból álló kocsonyás anyag..tehát nem penész;)Érdekes hogy ugyanez a biofilm természetes vizeinkben igen hasznos az öntisztulás tekintetében,ha emlékeim nem csalnak..de medencéink frontüvegén azért nem szép látvány.További megfigyelésem hogy általában olyan helyeken jelenik meg,ahol sok a szerves anyag és a szűrés időlegesen nem tud megbirkózni vele-de más ok is lehet.
Egy más megfigyelésem még,bár ez már off a téma ezen szegmensében:akváriumaim némelyikében spontán megjelenik az édesvízi szivacs-azt mondják szűrésből él,és a jó vízminőséget mutatja.Olyan helyeken van,ahol senkit nem zavar..a halak meg kirobbanóan egészségesek.Nem bántom hát ezeket-mi a véleményetek erről?
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, nebula, Gabor77

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 8 hónapja - 11 éve 8 hónapja #43 Írta: nebula
nebula válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
ez szerintem nem alga, hanem penész [=biofilm, még nem száradt ki teljesen a fád a saját cuccaiból]. anci/rc/otó/ilyesmi lerágja hamar.

én mondjuk mindig leszedegettem, lassú volt a személyzet, aztán egy idő után elfogyott :)

Nedőzz!
Last edit: 11 éve 8 hónapja by nebula.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
11 éve 8 hónapja #44 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában

Gabor77 beküldte: Sziasztok!

Valami algaszerűség van ez egyik vasfámon, tudja valaki, hogy mi ez, és árt, vagy nem?
gabor77.uw.hu/001/DSC_0387.jpg

Kiszedjem a fát, és lesikáljam róla, vagy nem kell vele foglalkozni? A garnélák látszólag nem eszik meg, mert kb egy hete ott van már...

(lehet rossz topicba írtam, de nem találkoztam külön algás topiccal eddig)

Kb. 2 hete lesikáltam körömkefével, főztem pár órát, kicsit áztattam savban, majd visszatettem, most újra előjött, ugyanazon a bütykön :unsure: .
Miután 2 hetente nincs kedvem kiszedni, most komolyabban nekiestem, és drótkoronggal leszedtem 1-2 mm-t, remélem ez már segít rajta.

Több
11 éve 8 hónapja #45 Írta: halőrxxl
Falevelekről olvastam egy más honlapon..aztán nézd mit leltem :
www.crustahunter.com/schleimpilz/
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
11 éve 9 hónapja #46 Írta: halőrxxl
Ez hihetetlen..nagyon köszi Mátéfi a postjaidat!Végül is penészféle...de ilyen intelligens??

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #47 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
És akkor ugyanez az "intelligens" élőlény az akváriumban:

www.ivanov.ch/images/-algue/Plasmodium.3.jpg
Last edit: 11 éve 9 hónapja by Mátéfi.

Több
11 éve 9 hónapja #48 Írta: Mátéfi

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #49 Írta: Mátéfi
Last edit: 11 éve 9 hónapja by Mátéfi.

Több
11 éve 9 hónapja #50 Írta: Mátéfi

Pasa beküldte: ez meg mi a szösz?

akvariummagazin.hu/index.php?view=detail...omgallery&Itemid=286

Pasa, ehhez mit szólsz?

Physarum polycephalum

Több
11 éve 9 hónapja #51 Írta: halőrxxl
Nem tuti hogy tengeri..:)
Valamiféle penész terjeszkedő fonalait vélem felfedezni-de remélem nem akváriumon belül van!Ugyanakkor ha neked sincs ötleted mesterem mi sem mondhatunk nagy butaságot-és kérlek mikor kiderült majd mondd el:mi a fene volt ez?

Több
11 éve 9 hónapja #52 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Szerintem koral

Több
11 éve 9 hónapja #53 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
sajnos nem ilyen egyszerű

Több
11 éve 9 hónapja #54 Írta: Koka
Koka válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Kelkáposzta lerágott levele, amiből csak az érhálózat maradt meg :) Legalábbis szerintem

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #55 Írta: Pasa
Last edit: 11 éve 9 hónapja by Pasa.

Több
11 éve 9 hónapja #56 Írta: Gabor77
Köszi, akkor újra főzöm én is... :)

Több
11 éve 9 hónapja #57 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Én az akváriumba szánt fa-dekorációkat 24 órán keresztül főzöm telített sóoldatban,és utána minimum egy hónapig áztatom.Még ezek után is előfordul néha,hogy penészedni kezdenek.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
11 éve 9 hónapja #58 Írta: Gabor77
Köszi, csiga, anci kizárva, a csigáktól örülök, hogy megszabadultam, az ancival meg nem tudnék utána mit csinálni, így marad az, hogy én szedem le :) .
De, elő lett készítve, kb 1 órát lett főzve, és 1 hónapig állt külön vízben, naponta friss vízzel, és néha meg is pucoltam körömkefével. Ezek szerint nem volt elég neki. Mondjuk már 1 hónapja benne van az akváriumban, és csak most jött elő a dolog :unsure: ...

Több
11 éve 9 hónapja #59 Írta: halőrxxl
Szép telepek...ancikkal is próbálkozhatsz!;)Persze előbb sikáld le-nem készítetted elő valamiképpen?

Több
11 éve 9 hónapja #60 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Valami penészféleségnek tűnik, tegyél be csigákat, azok majd lerágják!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: saluosi

Oldalmegjelenítési idő: 4.021 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés