Ismeretlen élõlények

Több
11 éve 9 hónapja #61 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Sziasztok!

Valami algaszerűség van ez egyik vasfámon, tudja valaki, hogy mi ez, és árt, vagy nem?
gabor77.uw.hu/001/DSC_0387.jpg

Kiszedjem a fát, és lesikáljam róla, vagy nem kell vele foglalkozni? A garnélák látszólag nem eszik meg, mert kb egy hete ott van már...

(lehet rossz topicba írtam, de nem találkoztam külön algás topiccal eddig)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 5 napja #62 Írta: Degec
Degec válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Anubias afzelii esetleg?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 5 napja #63 Írta: dgaqua
dgaqua válaszolt Válasz: Ismeretlen élõlények témában
Sziasztok ma vásároltam ezt a növényt, azt tudom hogy anubias csak azt nem hogy pontosan melyik már szétnéztem a neten de nem igazán tudom beazonosítani

kepfeltoltes.hu/view/121127/STA73894_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Segítségeteket előre is köszönöm!

Több
13 éve 7 hónapja #64 Írta: gosta
gosta válaszolt Válasz: Hal, de milyen? témában
Megint magamnak válaszolok...vagyis egy másik fórumon kaptam tippeket, így úgy tűnik, megvan a megoldás. A fehér halacs valamilyen fátyolos, fehér dánióváltozat. A szép harcsa pedig Mystus, szerintem multiradiatus vagy mysticetus. Utóbbit szívesen kipróbálnám otthon is...Békés, 13 cm körülire nő, és mindenfélével etethető (planetcatfish információ, lehet, nem teljesen így van).

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #65 Írta: gosta
gosta válaszolt Hal, de milyen? témában
Sziasztok. Tudja valaki, hogy milyen halak ezek? A múlt héten Dániában jártam, és egy halasboltban ezeket láttam (bocs, nagyon rossz képek):

Egy harcsaféle négyszemű:

Ezek a halak a következőkhöz hasonlítanak leginkább, de nem teljesen olyanok: www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=159 Horabagrus brachysoma

És egy hófehérke:

Itt nem a csíkos érdekel, hanem a hűfehér. Utóbbiak nagyon gyorsan úszkáltak, és a hasúszók szépen libegtek utánuk: hosszúak, keskenyek. Talán a felső épp forduló halnál látszik egy kicsit.

Több
15 éve 10 hónapja - 15 éve 10 hónapja #66 Írta: Meszes
Meszes válaszolt Válasz:Ismeretlen élõlények témában
Sziasztok!

Tegnap este az akváriumomba egy kis zöld lény úszkált és pókra hasonlított. Utána meg a köveken maradt. Reggelre meg eltûnt és tele..... az akváriumot.

Ti tudjátok hogy mi volt? ha igen akkor írjatok.

Sziasztok!

(a jövõben mellõzd a csúnya szavak használatát - szerk)
Last edit: 15 éve 10 hónapja by trek.

Több
15 éve 11 hónapja #67 Írta: ambrusur
ambrusur válaszolt Ismeretlen élõlények témában
Üdv,

Tegnap este az aksim talajából vékony (~1mm) és kb 1,5-2cm hosszú "férgek" állnak ki és hajladoznak.
Olyasmi mint a tubifex, csak fehér.
Mit tudok velük tenni?
A harcsáim nem nagy figyelmet fordítanak rájuk, és úgy látom, hogy inkább a sötétebb helyeket kedvelik (nagyobb mennyiség a moháim alatt van)

Kösz

Péter

Több
16 éve 5 napja #68 Írta: Koka
Koka válaszolt Válasz:Ismeretlen élõlények témában
Ha bolhára hasonlít, lehet kagylósrák. Ebben az esetben csak kellemetlen, de teljesen ártalmatlan. A talajon lévõ hulladékot és elhullot állatot eszik.

Több
16 éve 5 napja #69 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Ismeretlen élõlények témában
trek írta::
Bekerülhettek növényekkel is. Valószínûleg nem okoznak gondot, de pontosan be kellene azonosítani õket.

gabi8313 írta::
A kinézetük ezeknek a kis élõlényeknek inkább bolhára hasonlít, és úszni is tudnak, csak az a furcsa, hogy az elmúlt egy-két napban semmit sem raktam a vízbe nekik.Élõeleséget pedig sohasem.

sakran írta::
Sajnos a "kicsi valamik" pontosabb leírása nélkül nem lehet tanácsot adni.
Nálam ami betett egypár 100 garnélának az a planária volt. Nem is maguk a férgek lehettek az okai, hanem amit kiválasztanak, vagy amit magukban hordanak, mert 1 hét leforgása alatt odalett egy tenyészakvárium...
Planária:

A kiirtása körülményes, és akkor enyhén fogalmaztam.

gabi8313 írta::
Sziasztok!

Van egy garnélás akváriumom(red cherry, amano) és egyik napról a másikra ellepték valami kis élõlények.Tanácsot kérnék, hogy mivel tudnám ezeket kiirtani úgy, hogy a garnéláimnak semmi baja ne essen.A segítséget elõre is köszönöm!

Megj.:Nem hasonlítanak a garnélákra úgyhogy szerintem nem kisgarnélák, viszont a garnélák nem eszik meg ezeket.

Több
16 éve 1 hete #70 Írta: trek
trek létrehozta Ismeretlen élõlények témát
Ha olyan élõlénnyel találkozol ami nem olyan mint a megszokott, itt kiderítheted mi az.

Oldalmegjelenítési idő: 2.970 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés