- Köszönetek: 363
Cseh/?/ emelők a végsőkig I.!
- toist
- COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
Legközelebb, ha arra járok, bepróbálok pár ilyet, aztán meglátom melyik bírja tovább - köszönöm a linket! Netet szörfözgetve az a problémám, hogy gyakran szembejön fekete, de szilikon tapadókorong, szóval csak szín alapján nem lehet választani, az anyagösszetételt pedig nagyon ritkán tüntetik fel. Egyetlen olyan alternatívát ismerek, ami kiállhatná az idők próbáját , de sajnos ahhoz csak olyan áron lehet hozzájutni, hogy 27 évesen is meg kell gondolni, hogy valaha megközelítheti-e az árát a befektetés...
(FÉLOFF: persze ilyen szemszögből megközelíteni nem szép dolog, mert ha azt nézem, hogy nem dobok szemetesbe több száz szilikongumit, akkor környezeti szempontból az "örökké használhatót" kéne vennem, el is szomorít, hogy fejlődő világunk ennyire az egyszerhasználatos irány támogatása felé halad - biztosítva a folyamatos gazdasági fejlődést és környezeti rombolást)
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
Tudod én egyáltalán nem bánom ha vannak kérdések- ezek segítségével haladhatunk tovább, ezek által még jobban több szempontból kivesézhetünk mindent- örülök hogy erről is kifejthetem a véleményemet!
Nos igen- azok a fránya becsapós újkorban gyönyörű színtelen és remekül tapadó szilikon tapadókorongok..vagy a feketén csábító márkás társaik,mind-mind ismerős ám! Megvallom nekem közel száz darab színtelen, majd később kifehéredő szilikon tapadókorongom van /volt/, de aztán kifehéredtek, rugalmasságukat elvesztették, és oltári bosszúságot okoznak! Nem csak cseh emelőkhöz hanem ikráztató mű közegek rögzítéséhez is használom őket, míg kisebb társaik a hőmérőimet igyekeznének tartani. Nem megy nekik hosszú távon! Próbáltam már a felújításukat is: lobogva forró vízben fellágyult az anyag, ekkor egy fémgyűrűre helyeztem őket "fejjel lefelé", az abroncsos részt húzva tartva. Gyönyörűen fel is vették a régi alakjukat: lehűtöttem, és azt hittem megoldottam a dolgot- de nem! Miután ismét használatba vettem őket ugyan olyan megbízhatatlanul tapadtak /vagy inkább nem tapadtak!/ vissza- így mára sorban helyezem őket egy lomos vödörkémbe..kidobás a sorsuk tudom!
Megtévesztő pl némelyik Eheim tapadókorong is..feketében pompázik, az ember azonnal gumira asszociál- közben meg egy speciális műanyagkeverék, mely viszonylag gyorsan megkeményedik és az istennek nem tapad már..ára pedig van!
Dühös lettem kicsinykét, mert gyűlölöm ha valami nem az aminek látszik- miért nem lehet a hagyományosan jól és évtizedekig /!!/ használható igazi gumiból, vagy legalább annak valamiféle szuper víz alatt is jól használható anyagkeverékéből gyártani pl. tapadókorongokat?? Volt hogy az aljzat közelében rögzített hőmérőm olyan hirtelen szabadult el a szilikonos tapadókorongjával együtt, hogy a fedőüvegnek koccanva be is repedt a halálvékony kis üveg..
Még az ősszel egy dunántúli kollégával bonyolódtunk nagy cseh emelőzésbe, aztán már ő is panaszkodott..berágtam! Elkezdtem keresni-kutatni, és őt terelgetni az igazi jó gumiból- legalábbis a képernyő előtt annak tűnő anyagból- készülő tapadókorongok felé mert van ilyen!
Mára a cseh emelői olyan atombiztosan állnak a helyükön mintha sosem akarnának onnan eltávozni, és én is szeretném idővel az összes tapadókorongomat ilyenre cserélni.
Ugye műár csak link kellene? Íme:
akvariumplus.hu/webshop/product/nyerges-...-futohoz--2db--51652
Netán:
www.akvariumplus.hu/webshop/product/nyer...adokorong--2db--2194
Még valami: csak kiragadott példa, nyilván más cég is forgalmazza...több méret is van, mind a kamrát, mind pedig magát a vízvető csövet meg lehet fogni segítségükkel.azt gondolom egy tapadókorong attól az, ha tapad is..sokáig, évekig, évtizedekig. Remélem ezek majd jobbak lesznek!
Egy picike trükk, vagy inkább csak amolyan javaslat: én mindig bosszankodom ha tapadókorongot akarok eltávolítani! Ha csak úgy felragasztom lehet hogy magától elválik- de ha le akarom venni inkább a medencét emelem meg vele a máriának nem enged.. Egy kis tompán hegyes rozsdamentes dróttal szoktam aláengedni vizet- így rögtön levehető. Csak picit kell megemelni a "szoknyáját"- ha jó anyagból van máris lazul!
Sok sikert kívánok valamennyiőtöknek!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- toist
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
A témához szólva: nálam még a Sanyiékkal közösen készített emelők dolgoznak, ezek sem használhatatlanok, de a továbbfejlesztéseid hasznát a gondjaim alapján határozottan látom, sok problémát ötletesen kiküszöböltél, gratulálok hozzá! Az egyik legidegesítőbb gondom pl, hogy mi nem "karos" verziót csináltunk, így csak beledugom a szivacsba a cső alját, ezáltal a szoros szivacsok felhelyezéskor le tudják húzni a levegőcsövet az emelő beömlőjéről, magyarán jóval macerásabb tisztítani a szivacsot, a tapadókorongot leszedni, újra tapadásra bírni stbstb... Ez csak egy példa, hibátlannak tűnő megoldásaidat láthatjuk a blogban, úgyhogy a többit nem is említeném
Gondolom nem fogsz meglepődni, hogy ugyan a tőled megszokott részletességgel mindent próbáltál érinteni, nekem mégis van kérdésem Mivel a kiömlés pontja igen fontos az emelőknél, a tapadókorong a rendszer egyik gyenge pontja lehet. Írod, hogy a szilikon nem vált be, én abroncsos szilikon tapadókat használok - a fűtőkhöz való kengyeles feketékkel próbálkoztam először, de már túl öregek voltak -, eddig viszonylag rendben vannak (mivel nem karos a cseh átemelőnk, elég nagy a folyamatos feszítőerő is, ahhoz képest különösen), viszont érdekelne, hogy milyen "gumis" verziót (esetleg beszerzési forrással ) találsz most legjobbnak és mennyi ideje használod őket?
A tapadókorongokkal nekem általánosan nincsenek túl jó tapasztalataim, lehet ez kicsit "Szent Grál" keresés jellegű és egyszerűen csak meg kell szoknunk, hogy ezt bizony néhány évente cserélni kell, noname kínaitól az eheim tapadókorongokig nekem még nem sikerült igazán jót találni, teljesen változatosan vesztették el a funkcionalitásukat...
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Jöjjön hát a bőbeszédű és az elején azt hittem mindent kiveséző újabb írás- a képek,videók miatt szükséges lesz talán a saját blogspotomra kattintatnotok! Jó szórakozást kívánok!
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Elkészült a blog végleges verziója, de képtelen voltam szerkeszteni. Ezért a teljes tartalmat feltettem ismét, de most már látom hol és hogyan kellet volna szerkesztenem!
Kérem hogy ha lehetséges ezt a régit töröld, a hozzá tartozó kommenteket pedig mentsd át az újhoz..ha megoldható. Elnézést a kellemetlenségért!
- toist
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
- lucius
- Nem elérhető
- Növendék
- Köszönetek: 39
Kissé provokatív volt a kérdésem, mert jó magam sok éve, több mint száz ilyen csapot üzemeltetek mindenféle egyébb hókusz-pókusz nélkül kb 0.00valamennyi hibaszázalékkal.
Gondolom pont ezért Ilyen O gyűrűs megoldással sehol nem találkoztam, pedig ki merem jelenteni hogy sok ezer ilyen levegőcsappal találkoztam már.
Szvsz ami működik azt nem kell megjavítani.
Üdv:Feri
- toist
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
Szia Feri! A levegőcsövek csonkokról/elosztókról lecsúszását lehet vele elég jól megakadályozni, gyakorlatilag "rászorítja" a levegőcsövet a csatlakozóra.
- lucius
- Nem elérhető
- Növendék
- Köszönetek: 39
Ezek az O gyűrűk minek kellenek?
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- toist
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
Az már memória, 1 évre visszamenőleg fejből tudni hol volt, bárcsak én is ilyen jó emlékezőképességgel rendelkeznék! Ha egyszer végre elkészül az új site, oda nagyon remélem, hogy ripsz-ropsz kényelmesen át tudjuk majd emelni a blogot, a képeket ide most kínlódás betenni és nem lesz profi a végeredmény bármennyit is dolgozzon rajta az ember, úgyhogy az áthúzást még halasztanám, de mindenképpen érdemesnek tartanám!
A folytatást természetesen a szokásos (igen nagy) érdeklődéssel várom!
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Nos a blog a blogspoton megvan,de mea culpa- nem töltöttem fel a honlapra! Legalábbis erre következtetek, és magamat ostorozva vezeklés szerű kötelességemnek éreztem hogy utánajárjak hogy is volt, mint is volt akkoriban? Cavinton még nem fog kelleni nekem, mert rögtön tudtam hol írtam róla-> www.akvariummagazin.hu/index.php?option=...mitstart=40&Itemid=0
Sajnos hogy valóban nem töltöttem ide föl, Te viszont emlékeztél még a címére is Sanyi blogjának #58.postjánál jelzem a kis "képmutogató" blogocskát..elérhetősége halorxxl.blogspot.hu/2013/09/eszreveteleim-kozponti.html
Ha érdekes lehet bátran behúzhatod a teljes tartalmat erre a honlapra, én csak a képek miatt csináltam anno is a blogot.Itt vagyok itthon nah..
Pici háttérinfó viszont erről a blogomról: folyik az írása, de várok még pár fotót nektek is ismerős emberektől. Érdemes lesz remélem, mert....na né, a végén kibeszélem! Köszönet a türelemért, amit elkészült ez a blog teljes egészében a teljes tartalmat azonnal idehozom nektek!
Ui.: Vásárolj Simrit márkájút a gyártótól..tuti szuper minőség!
- toist
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
Nem találkoztál véletlenül az alábbi jelenséggel?
Sajnos nálam elég tömegesen jelentkezik, a kis gyűrűim tizedét lassan cserélnem/pótolnom kéne... Nagyon tetszik, hogy milyen jól zár, de az élletartamán kéne még valahogy növelni nálam