Akváriumhátterek, talajok

Több
16 éve 3 hete #221 Írta: Pega
Pega válaszolt Válasz: Akváriumhátterek, talajok témában
Hali!
Növényes(néhány hallal), 200 literes akváriumot üzemelek be hamarosan. A háttér mívoltán sokat gondokodtam, végül úgy döntöttem fekete lesz. DE! Ez ugye tükör hatással párosul(hátulsó üveg feketére festve), amit nem szeretnék. így arra gondoltam plexi lemezt festek feketére és ragasztom be háttér gyanánt.Legalábbis ez a terv, ha megmondja valaki, hogy milyen festéket lehet használni erre a célra. A feketére festett rész nézne az akvárium előlapja fele.
Előre is köszi!

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 5 hónapja #222 Írta: Kyra
Kyra válaszolt Válasz: Akváriumhátterek, talajok témában
Sziasztok!

Már hónapok óta keresek hengerelt bazaltot 2-3 mm szemcse nagyságút, de sehol sem kapok :( :( :( Van esetleg ötletetek, hogy hol lehetne beszerezni? Próbáltam már állatkereskedéseket, kőkereskedéseket, kertészeti áruházakat, tüzép-telepeket, de semmi... :( :( :(

Ötleteket, beszerzési forrásokat, ha nem lehet itt feltüntetni, akkor szívesen várom pü-ben is :) :) :)

Esetleg, ha valaki ismer olyan helyet, ahol megkoptatnák a vitt bazaltot - ne tartsa magában, mert azt is megköszönném...

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 8 hónapja #223 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Akváriumhátterek, talajok témában
A cementkő képződés (a cement teljes megkötése) legalább három hét, mindegy hogy neked hogyan tűnik. Egyébként ezt olvasni itt a topikban.: "...hagyd megkötni, áztasd legalább egy hétig vagy száradás után kend le a felületet gyantával." Szóval előbb olvasni.

Több
16 éve 8 hónapja #224 Írta: kismajomm
kismajomm válaszolt Válasz: Akváriumhátterek, talajok témában
szóval nem találtam a topikban semmit.
3 hétig kell hagyni hogy megkössön? nekem úgy tünik 1 hét után is megkötött. kb 1 max 2 cm vastag részek vannak.
akkor most meddig kell áztatnom sima vízben? vagy csak sikáljam meg?

Több
16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #225 Írta: trek
Nem tudom honnan vetted ezt a sósavas receptet, de én nem tartom jó ötletnek. A teljes kötés amúgy több mint három hét. A témáról ebben a topikban már olvashatsz.
Last edit: 16 éve 8 hónapja by trek.

Több
16 éve 8 hónapja #226 Írta: kismajomm
kismajomm válaszolt Válasz: Akváriumhátterek, talajok témában
sziasztok

készítettem egy fehér cement és aljzat keverékéből (07-1,25 szemcseméretű kavics) álló bujkálót.
teljes kötés után mennyi ideig kell áztatni és miben?
olvastam valami savas dolgot de nem találtam semmi konkrétat.
10 l víz 1 dl sósav keverékében jó ha áztatom? utána pár nap víz?
előre is köszönöm segítséget

illetve a platánfa kérge áztatás és főzés után tényleg lágyítja a vizet

Több
16 éve 8 hónapja #227 Írta: trek
Természetesen nem (különben semmit se érne).

Több
16 éve 8 hónapja #228 Írta: sagit
sagit válaszolt Válasz: Akváriumhátterek, talajok témában
Floredepotot vettem... ezt is ki kell előtte alaposan mosni?

Több
16 éve 8 hónapja #229 Írta: trek
Nem véletlenül nem írtam konkrét márkát... B)
( Tetra Plant Complete Substrate, SERA Floredepot, JBL AquaBasis ...)

Több
16 éve 8 hónapja #230 Írta: sagit
Köszi a választ!

És tudnál ajánlani vmi növényi táptalajt alura?

Több
16 éve 8 hónapja #231 Írta: trek
Növény táptalajt az itthon forgalmazott márkák mindegyikében találsz. Ezeket általában önállóan nem használjuk, hanem kavicsréteget terítünk a tetejére. Kavicsot meg mindig lehet kapni világosat, vegyeset és sötétet is.

Több
16 éve 8 hónapja #232 Írta: sagit
Sziasztok!

Úgy néz ki nem kapok ilyen volkanit talajt!
Tudnátok ajánlani valami hasonlót? Ami szintén sötétebb színű?

köszi

Tamás

Több
16 éve 8 hónapja #233 Írta: sagit
Köszönöm szépen a gyors választ!
Ezt is át kell mosni mielőtt beteszem az akváriumba?
Ill önmagában is használhatom? úgy hogy mást nem teszek talajnak?

Több
16 éve 8 hónapja #234 Írta: trek
Ez egy pH semleges vulkanikus eredetű, finoman porózus, vastartalmú talaj. Jó a növényeknek, a halaknak viszont mindegy.

Több
16 éve 8 hónapja #235 Írta: sagit
Sziasztok!

Új vagyok még itt és az akvarisztikában is!
Sok kérdésem lenne de az első ez lenne:

Aqua Medic Volcanit talajtáp : ezt szeretném használni csak mert szép vörös és fekete színe van... szerintetek megfelel a halaknak és a növényeknek is ?

köszi

Tamás

Több
16 éve 9 hónapja - 16 éve 8 hónapja #236 Írta: rausch87
rausch87 válaszolt akváriumhátterek, talajok témában
Milyen talajt érdemes használni ami nem bolti? Sima mosott föld jó?
Ha régi bontott agyagtéglát teszek be, akkor abból oldódhat ki valami? Ezt súlynak akarom, feldrótozva mohákkal.
Last edit: 16 éve 8 hónapja by trek.

Több
17 éve 2 hónapja #237 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz:Akváriumhátterek, talajok témában
Szia
Nyugodtan beleteheted

Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #238 Írta: llaci7
llaci7 válaszolt Kövek az akváriumban témában
Sziasztok!

Afrikai sügereket tartok, és a minap voltam egy kerti kõ centrumban, ahol vettem köveket.(120Ft/kg) Egész pontosan, hófehér kerek kövek, mintha óriás kavicsok lennének olyan a formájuk. Biztosan látott már ilyen mindenki, de nem zeolit az tuti, mert azt felismerem, és tudom, hogy az mehet az aksiba. (afrikai sügereknek nem gond a mész sem)
De ezek a kövek nem tudom mibõl vannak, attól görgetes az alakjuk, mert mint mondták óriási gépekben ezeket ilyen formájúra "darálják". Egyébként fémes eredetû anyagra nem gondolnék, de mintha apró csillogó kristályocskákból állnának.
Nagyon dekoratívak, de szerintetek be lehet rakni az akváriumba?
Ugyanitt vettem megkövesedett fát is, és az is olyan csillogó apró kis kristályocskákból áll...
Ha valaki tudna segíteni megköszönöm!
Üdv!
Laci
Last edit: 17 éve 2 hónapja by Moderátor.

Több
17 éve 3 hónapja #239 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz:Akváriumhátterek, talajok témában
Igen, és mindezt havonta legalább egyszer.

Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 3 hónapja #240 Írta: zotyka1997
zotyka1997 válaszolt Válasz:Akváriumhátterek, talajok témában
amikor kiveszem a szûrõt akkor felmegy a kosz a kavicságyról, akkor kell vizet levenni belõle?
Last edit: 17 éve 3 hónapja by Pasa.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.234 másodperc