Akváriumhátterek, talajok

Több
17 éve 5 hónapja #261 Írta: trek
trek válaszolt Re: Akváriumhátterek, talajok témában
Igazi köveket is lehet háttérkészítéshez használni, fel kell ragasztani az üvegre illetve egymáshoz õket. Ügyelni kell arra hogy számottevõ tömege lesz az építménynek, még akkor is ha vékony kõlapokból készül. A felragasztáshoz használhatsz nagyon jó minõségû szilikont vagy oldószermentes építési ragasztót (pl. Den Braven). A teljes száradásig nem szabad a medencét vízzel feltölteni.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 5 hónapja #262 Írta: sandorfipeter
sandorfipeter válaszolt Re: Akváriumhátterek, talajok témában
Olyan háttérkészítési eljárást tudtok mondani, aminél igazi kövekbõl tudok hátteret csinálni?
Van egy csomó gyönyörû kövem, amik úgy törnek, hogy vékony lapok lesznek belõlük. Ha ebbõl csinálnám a háttéret, akkor az nem lenne olyan nehéz szerintem.
Remélem tudtok segíteni!

Üdv.

Péter

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 6 hónapja #263 Írta: trek
trek válaszolt Re: Akváriumhátterek, talajok témában
A ragasztóanyagok többsége cement alapú és cementkõképzõdéssel (is) kötnek. A víz CO2 tartalma, a mûadalékok, belsõ reakciók vízoldható végtermékei, mechanikai kopás, kötetlen anyagrészek, pigmentek, szennyezõdések mind okozhatnak pH érték, vízkeménység változást és a víz zavarosodását idézhetik elõ. A felhasznált anyag összetevõitõl és a víz paramétereitõl függõen más és más hatás lehetséges. Célszerû ezért a cement kötõanyagú háttereket kötés után vízoldhatatlan színtelen gyantával bevonni és akkor biztosan nem okoznak gondot.
A témához kapcsolódó cikket olvashatsz itt az Akvárium Magazinban -> Egy kiállítás hátterei

Több
17 éve 6 hónapja #264 Írta: MoNo
MoNo válaszolt Re: Akváriumhátterek, talajok témában
Üdv Mindenkinek!

Peters írod, hogy egyszerû csemperagasztó alapú háttér. Na jó de azt hogyan kell elkészíteni? Nem fenyeget az a veszély, hogy a vízben idõvel kioldódik valami belõle? Mivel szeretnék saját építésû akváriumot, saját készítésû háttérrel szivesen fogadnám ha e témában adnál némi segítséget.

Köszönettel: MoNo

Több
17 éve 6 hónapja #265 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Re: Akváriumhátterek, talajok témában
A sötét háttér és talaj valóban nyugtatólag hat. Látvány szempontjából kéket szoktak inkább használni.

Több
17 éve 6 hónapja #266 Írta: Gercsi
Gercsi válaszolt Re: Akváriumhátterek, talajok témában
Sziasztok! Én hallotam egy olyan elméletet amire én is azt gondolnám ,hogy logikus lenne. azt hallotam, hogy a háttérbõl(papaírból) a fekete a legjobb mivel ez nyugtatja a halakat.

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 10 hónapja #267 Írta: peters
peters létrehozta Akváriumhátterek, talajok témát
Egy esztétikus akvárium nagyon fontos kelléke a háttér. Lehet hungarocell, cement-perlit, alulemez vagy egyszerû csempergasztó alapú. A hátterek titkairól szól ez a topik.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.570 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés