- Köszönetek: 374
Guppi
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Mary
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 105
De hagyjuk, talán ez éppen ez a filozofálásféle nem ide való, vagy idegesítő, fel is hagyok ezzel.
De se spanyol viaszt nem akarok feltalálni, se sötétben nem botorkálok. Csak lehet, hogy a lámpám fénye nem azon a hullámhosszon világít, amit a retinád érzékel.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1127
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
Az Anyatermészet nem rejt semmit véka alá, csak mi buták vagyunk ahhoz, hogy mindent megértsünk. Ennyi.
Balázs, helyedben felhagynék e szellemi ösvényen való botorkálással, mert egyikünk sem fogja feltalálni a spanyolviaszt.
Mary
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
Itt volt 15 kis guppi, és az ember megpróbálja valahogy felnevelni őket, és mennyi teljesen esetleges és véletlen hatás eredményeképpen marad ebből életben valamennyi..
A 15 kis hal három hétig egy 3,3 literes kis aksiban nőtt, aztán 10 et kivettem, és átvittem egy kis halnevelőbe a 120 literesbe. De mi volt a szelekciós szempont?? Az aktívabbak, kíváncsiabbak jöttek át, mert kis pohárral mertem a vizet, és amelyik beleúszott.... Tehát igyekeztem az okosabbaknak, élénkebbeknek teret adni... vagy az okosabb rejtőzött el?? ( Ez is nagyon bonyolult, mert az élénkebb aktivitása miatt hamarabb eszik, és győz az óvatosabb felett, tehát a rejtőzés sem jó stratégia.)
Na, az ivadékos edényke résein át a vitorlások szó szerint kiszippantották őket, kettő maradt, mire védő harisnyát húztam rá... Ez a kettő most ezek közül a legóvatosabb volt, gondolom...
A maradék ötből a kis aksiban már csak kettő él, nem tudom, mi lett a másik hárommal. Ha így marad, akkor maradt négy hal, de a túlélés szempontjairól csak találgatni lehet....
A természetben ugyanígy, nagyon nagy "szórással" történik a szelekió, sokszor a fő iránytól egészen eltérő momentumokkal.
Egy biztos: ha szelektálunk, s nincsenek nagyon-nagyon ideális körülményeink, akkor azért a nem várt körülmények, rejtett szelekciós hatások jócskán bejátszanak...
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
A téri tájékozódás, a mozgás gyorsasága, azaz az egészség, a memóriafunkció mind rövid, mind a megtartó komponenst tekintve kell egy labirintushelyzetben.
Ha azok a halak szaporodnak tovább, melyek a szépség, jó felépítés, egészség mellett jó értelmi képességeket is mutatnak, akkor nem csinálunk rosszat. Ugyanakkor egy olyan dologba is kezdünk, mely még senkinek sem jutott eszébe.
Persze lehet, hogy nincs igazam, de ha bejönne hírként, hogy a japánok, kiemelkedő értelmi képességű, okos halakat tenyésztettek, és ott mosolyognának rejtelmesen, mindenki seggre ülne, jaj, ezek a japánok...
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- saluosi
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 205
Egy bíborsügér hímemet megtanítottam arra,hogy áttörje a vízfelszínt a fejével a kajáért,aztán a végén már majdnem úgy rabolta le a csipeszről mint a mutatványos delfinek!
Azt,olvastam,hogy ha jól emlékszem akkor Konrad Lorenz-nek voltak törpeharcsái a kertjében, és ha füttyentett nekik,akkor mindig előúsztak.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Nehogy már azt mondd Saluosi hogy az "egereim" is okosabbak!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- saluosi
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 205
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
Pedig nem hülyeség. Az egereket labirintusban tesztelik az értelmi képességeket illetően. Ugyanezt a labirintust viszonylag egyszerűen meg lehet csinálni vízben, különféle nehézségi fokokkal. Teljesen hidegen hagy titeket zseni guppik tenyésztése??
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
Egyik kolléganőm titokharisnyáját szépen felszabdalva most szül egy másik, 10 megvolt, mire elmentem.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
El fogják neked mondani hogy mekkora meló ez Balázs...a szűz guppilányok nevelgetésétől kezdve az állandó feszült figyelemig,a rengeteg fegyelmezetten végrehajtott tudatos párbaállításig...ez rendkívül mély víz.Csak csodálni lehet akik e kis halacskával ennyit törődnek,és nem tartoznak az elsöprő többségbe akik szerint ez "csak egy guppi".Anno próbálkoztam...de jött az új szerelem/a coryk/viszont még ma is becsülöm a "csak guppisokat"...
Balázs nézd meg Ugrósáska halodáját-van albumja talán!
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- ugrosaska
- Nem elérhető
- DiszhalAM
- Köszönetek: 28
Itt megtalálod részletesen a leírást a Wolfsche módszerhez:
www.regenland.de/guppyseite/index.php?content=meth3
Üdv,
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1127
- metzgerbalazs
- Nem elérhető
- ŐshalAM