Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?

Több
11 éve 11 hónapja #101 Írta: EgyGábor
Köszönöm szépen! Hát majd még meglátom hogy háromszög legyen vagy vagy keresztmerevítő!
A vágással kapcsolatban van még mit tanulnom!
De gyakorlat teszi a mestert!

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 11 hónapja #102 Írta: halőrxxl
Kitűnő,gratulálok!
Ha úgy érzed hogy nem lesz elég erős,inkább egy keresztmerevítőt applikálj az elő,és a hátlap közé-bár a háromszögek is jók lehetnek.
Ezt jó volt olvasni kolléga,igazán ügyes vagy!:)
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 11 hónapja #103 Írta: EgyGábor
Helló! Megpróbáltam elvágni és szerintem egész jól sikerült elvágni! már össze is ragasztottam az aksit! Arra gondoltam még hogy a tetejére vágnák kis három szögeket a sarkokra biztos ami biztos alapon vagy ez felesleges?

Több
11 éve 11 hónapja #104 Írta: halőrxxl
Megfelelő vágóval,és némi gyakorlattal nem nehéz.De mondok én neked valamit:az új állványomra való akváriumok üvege itt támaszkodik a ház falához döntve..mind bontott persze.Bár a 4-es üveget már miszlikbe vágom halálpontosan,tettem próbát a 6-ossal is-és hát nem igazán vagyok jó a dologban,illetve a vágóm nem ok már.Sajnálnám ha elpazarolnám a táblákat,hiszen ha meg kellene venni az fájna...Úgy döntöttem szakemberrel vágatom majd össze,biztos ami biztos.
Szerintem ha gondolod tegyél egy próbát olyan 6-os üvegen amiért nem kár.Remélem,és szeretném ha te magabiztosabb,ügyesebb lennél mint én.
Sok sikert:Gábor

Több
11 éve 11 hónapja #105 Írta: EgyGábor
Köszönöm gyors választ! Azt szeretném még kérdezni nehéz itthon elvágni a 6-os üveget? Vagy inkább ne próbálkozzak vele?

Több
11 éve 11 hónapja #106 Írta: halőrxxl
Szia!
Teljesen hasonló méretű akvárium-70x40x40-2007-óta restart,és gond nélkül üzemel tőlem 1 méternyire most is...semmiféle merevítő nincs.FBS-el ragasztva természetesen.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: EgyGábor

Több
11 éve 11 hónapja #107 Írta: EgyGábor
Sziasztok! Először is kellemes hétvégét mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni! Van 4 tábla 70x40-es 6-os üveglapom ebből szeretnék készíteni akváriumot, és az lenne a kérdésem ahogy számoltam egy 98 literes aksit csinálnék belőle 70x40x35 (hossz/ mag./ mély) hova tegyek bele merevítést meg milyet. És még hogy mivel ragasszam Én FBS-re gondoltam!
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
További szép napot.
Üdv.: EgyGábor

Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #108 Írta: jocopoco95
A méretek. 50cm*29cm*33cm. Azért köszi, de nem erőlködöm vele inkább a könnyebbik utat választom és majd az üveges megragasztja. de az tuti hogy ezentúl jól megnézem a ragasztásokat meg hogy nem e törött.
Last edit: 11 éve 11 hónapja by jocopoco95.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #109 Írta: jocopoco95
Már megint szívok a Nagykőrösi boltosokkal. Most látom csak hogy az ellentétes oldalon meg levegőbuborékos a ragasztás. Na ez jó tanuló pénz volt. nem hiszem hogy visszaveszik mivel sikerül eláztatni a blokkot szakadó esőben sétáltam vele. majd hétfőn beviszem az üvegeshez megragasztani. meg akkor már újra ragasztatom vele azt az oldalát is ahol levegős lett. amúgy 48 liter.
Last edit: 11 éve 11 hónapja by jocopoco95.

Több
11 éve 11 hónapja #110 Írta: halőrxxl
Szia!
A törés jellegétől,az akvárium méretétől,az üveg vastagságától is függ.Nem próbálnád kicseréltetni-bár az ilyen sérülések jellemzően szállításkor történek/odakoccan valamihez/.
Képet tegyél az albumodba,hogy meg tudják ítélni a segítőid-illetve a kért adatokat írd le kérlek!

Több
11 éve 11 hónapja #111 Írta: jocopoco95
Sziasztok. ma vásároltam egy nevelő akváriumot. és szokás szerint kidrült már itthon róla hogy törött az üveg. A törés az alsó és az egyik oldalsó oldal találkozásánál van. Még jobban körbe kellett volna néznem :( . Az elég javításnak, ha egy üveglapot a töréshez illesztek és FBS-el megragasztom?

Több
12 éve 1 hónapja #112 Írta: Moderátor

manyikzs beküldte: Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy volt régen egy akváriumunk, kb 13 éves lehet, 7-8 éve nincs használva, és jelenleg újra be szeretnénk üzemelni. Méreteit tekintve kb 60 literes lehet. Jelenleg negyedéig feltöltöttem vízzel, ereszteni nem ereszt. Érdemes ezt az akváriumot használni? Esetleg nem lehet a ragasztás belülről megerősíteni valahogy? Nem szeretném ha a 60 liter víz elárasztana.. :S

Válaszotokat köszönöm!

melléklet nem található

Pasa beküldte: Ha jó volt a ragasztó, akkor nem lehet baj. Ha mégis aggódsz, akkor húzd ki belülről (fugázd ki) az akvárium minden élét újra, ha lehet F.BS ragasztóval. Az a biztos. Másnap fel is töltheted.

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #113 Írta: halőrxxl
Csabetta kérdésére az én meglátásom:8-as üvegből még merevítések nélkül is ki merném engedni a kezeim közül.A megfelelően kivitelezett ragasztás a lelke ez esetben...
Last edit: 12 éve 1 hónapja by halőrxxl.

Több
12 éve 1 hónapja #114 Írta: halőrxxl
Ötletes...az úr hozzám hasonlóan csak elölről szokott betekintgetni a medencékbe,ezért minek venne drága üveget-ha kéznél a maradék járólap?:)Azért az oldalról látszódó hátlapokat leburkolnám valamivel-így nem túl esztétikus.
Nem tudom a hátsó saroknál mennyire lesz tartós a ragasztás.Ahol a járólap tulajdonképpeni felülete találkozik annak oldalával..bár feltételezem kicsit sem porózus,mert azon a szilikonok csak átmenetileg adnak megfelelő tapadást tapasztalataim szerint.Ötletes,némi utómunkával esztétikussá is tehető...sok sikert neki!

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #115 Írta: Mátéfi
Nekem is megtetszett eredetisége azért linkeltem ide, bár nem tudom, hogy valaha ki fogom próbálni. De soha sem lehet tudni. Amúgy meg azt hiszem, hogy a gress típusú lapok igazán jók erre a célra, mivel sokkal keményebbek és tömörebbek, mint a kerámia lapok. Méretben pedig sokféle van már, egész nagyokat is lehet vásárolni, bár fontos lehet az ára. Azonban egy jó akció vagy kifutó készlet sok mindenre képes.

Ami a hátterezést illeti, nagyon sok mintázat kapható, melyek között remek kőutánzatok, fautánzatok is vannak. Ezeket még egy meglévő üvegakváriumba is be lehet ragasztani háttérként, hal-barátabb anyag bármely gyantás megoldásnál.
Last edit: 12 éve 1 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 1 hónapja #116 Írta: czet49
Húúú - ez a járólapos megoldás csudajó! A hátterezése is megoldott. Garnélás vagy ikráztatás célokra bőven megfelelő lehet.
Köszönet az ötletért.

Több
12 éve 1 hónapja #117 Írta: Mátéfi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: saluosi

Több
12 éve 2 hónapja #118 Írta: szotyika
8 as üveget javasolnám de elég a hosszanti merevítés is felül.

Tommy

Több
12 éve 2 hónapja #119 Írta: kapi
szia
Az akvárium üveg vastagságát a DIN 32622-es szabvány adja meg keress rá a neten ott megnézheted hogy mekkorát ajánl 8-as üvegből merevítés nélkül.

Több
12 éve 2 hónapja #120 Írta: csabetta
Sziasztok!

Akváriumot szeretnék készít(t)etni.

Kérdéseim a következők lennének:
Állványméret és egyéb praktikus okokból 90x40 alapterületben gondolkodom, 50 körüli magassággal.
Erre kértem ajánlatot pár helyen ill. néztem hasonló méreteket aukciós oldalakon és webshopban.

Ja igen... szóval a kérdés: Milyen üvegvastagsággal és merevítéssel?
Egy ismerősöm szerint 8as üveg és alul-felül körbe és középen merevítve.
Nem sok ez a jóból? Indokolt a vastagság és a merevítés is ilyen mértékben, ekkora méretre?
Akvarista boltban azt mondták (ahol készítenek akit) merevítve felesleges 8 ill. 8ast nem kell ebben a méretben ennyire merevíteni.

Nem csak a biztonság, de a kezelhetőség szerint sem mindegy, hogy a 90x40 centit mennyire tagolják a merevítések. Az ár is elszáll vele, főleg a vastagsággal.

Várom a véleményeket, előre is köszi!

ui: Vegyes(növényes) akvárium a cél, 50 magasság megfelel?

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.201 másodperc

Naptár

January 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Bejelentkezés