- Köszönetek: 3
- Fórum
- Édesvizi akvarisztika
- Akvarista műhelytitkok
- Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?
Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?
- EgyGábor
- Nem elérhető
- Ivadék
A vágással kapcsolatban van még mit tanulnom!
De gyakorlat teszi a mestert!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
Ha úgy érzed hogy nem lesz elég erős,inkább egy keresztmerevítőt applikálj az elő,és a hátlap közé-bár a háromszögek is jók lehetnek.
Ezt jó volt olvasni kolléga,igazán ügyes vagy!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- EgyGábor
- Nem elérhető
- Ivadék
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Szerintem ha gondolod tegyél egy próbát olyan 6-os üvegen amiért nem kár.Remélem,és szeretném ha te magabiztosabb,ügyesebb lennél mint én.
Sok sikert:Gábor
- EgyGábor
- Nem elérhető
- Ivadék
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Teljesen hasonló méretű akvárium-70x40x40-2007-óta restart,és gond nélkül üzemel tőlem 1 méternyire most is...semmiféle merevítő nincs.FBS-el ragasztva természetesen.
- EgyGábor
- Nem elérhető
- Ivadék
Segítséget szeretnék kérni! Van 4 tábla 70x40-es 6-os üveglapom ebből szeretnék készíteni akváriumot, és az lenne a kérdésem ahogy számoltam egy 98 literes aksit csinálnék belőle 70x40x35 (hossz/ mag./ mély) hova tegyek bele merevítést meg milyet. És még hogy mivel ragasszam Én FBS-re gondoltam!
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
További szép napot.
Üdv.: EgyGábor
- jocopoco95
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 76
- jocopoco95
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
A törés jellegétől,az akvárium méretétől,az üveg vastagságától is függ.Nem próbálnád kicseréltetni-bár az ilyen sérülések jellemzően szállításkor történek/odakoccan valamihez/.
Képet tegyél az albumodba,hogy meg tudják ítélni a segítőid-illetve a kért adatokat írd le kérlek!
- jocopoco95
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Moderátor
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
- Köszönetek: 14
manyikzs beküldte: Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy volt régen egy akváriumunk, kb 13 éves lehet, 7-8 éve nincs használva, és jelenleg újra be szeretnénk üzemelni. Méreteit tekintve kb 60 literes lehet. Jelenleg negyedéig feltöltöttem vízzel, ereszteni nem ereszt. Érdemes ezt az akváriumot használni? Esetleg nem lehet a ragasztás belülről megerősíteni valahogy? Nem szeretném ha a 60 liter víz elárasztana..
Válaszotokat köszönöm!
melléklet nem található
Pasa beküldte: Ha jó volt a ragasztó, akkor nem lehet baj. Ha mégis aggódsz, akkor húzd ki belülről (fugázd ki) az akvárium minden élét újra, ha lehet F.BS ragasztóval. Az a biztos. Másnap fel is töltheted.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Nem tudom a hátsó saroknál mennyire lesz tartós a ragasztás.Ahol a járólap tulajdonképpeni felülete találkozik annak oldalával..bár feltételezem kicsit sem porózus,mert azon a szilikonok csak átmenetileg adnak megfelelő tapadást tapasztalataim szerint.Ötletes,némi utómunkával esztétikussá is tehető...sok sikert neki!
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1127
Ami a hátterezést illeti, nagyon sok mintázat kapható, melyek között remek kőutánzatok, fautánzatok is vannak. Ezeket még egy meglévő üvegakváriumba is be lehet ragasztani háttérként, hal-barátabb anyag bármely gyantás megoldásnál.
- czet49
- Nem elérhető
- Ivadék
- Köszönetek: 19
Köszönet az ötletért.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1127
www.facebook.com/photo.php?fbid=37281099...03570&type=1&theater
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 486
Tommy
- kapi
- Nem elérhető
- Növendék
- Köszönetek: 80
Az akvárium üveg vastagságát a DIN 32622-es szabvány adja meg keress rá a neten ott megnézheted hogy mekkorát ajánl 8-as üvegből merevítés nélkül.
- csabetta
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 0
Akváriumot szeretnék készít(t)etni.
Kérdéseim a következők lennének:
Állványméret és egyéb praktikus okokból 90x40 alapterületben gondolkodom, 50 körüli magassággal.
Erre kértem ajánlatot pár helyen ill. néztem hasonló méreteket aukciós oldalakon és webshopban.
Ja igen... szóval a kérdés: Milyen üvegvastagsággal és merevítéssel?
Egy ismerősöm szerint 8as üveg és alul-felül körbe és középen merevítve.
Nem sok ez a jóból? Indokolt a vastagság és a merevítés is ilyen mértékben, ekkora méretre?
Akvarista boltban azt mondták (ahol készítenek akit) merevítve felesleges 8 ill. 8ast nem kell ebben a méretben ennyire merevíteni.
Nem csak a biztonság, de a kezelhetőség szerint sem mindegy, hogy a 90x40 centit mennyire tagolják a merevítések. Az ár is elszáll vele, főleg a vastagsággal.
Várom a véleményeket, előre is köszi!
ui: Vegyes(növényes) akvárium a cél, 50 magasság megfelel?
- Fórum
- Édesvizi akvarisztika
- Akvarista műhelytitkok
- Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?