Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?

Több
12 éve 2 hónapja #141 Írta: kapi
sziasztok
Az FB-S az egyik legerősebb ragasztó az adatlapja szerint üveg -üveg közt nyíró igénybevétel esetén is az üveg töréséig bírja.
Több neves akváriumragasztón is vannak kitételek hogy ne legyen 60 cm.nél magasabb vagy 1000 liternél nagyobb az FB.S-nél nincs .ijen

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 2 hónapja #142 Írta: halőrxxl
Lehet "karatéjos a csávó";):D
Nem bírtam ki..elnézést moderátorok!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 2 hónapja #143 Írta: szotyika
Gábor van ez így, igaz nem ide tartozik de én egy belső szűrőt adtam el ami 12 évig hibátlanul üzemelt nálam, a srác 2 nap alatt ripityára törte.és pár akit is adtam el neki de azok is eltörtek.;)

Tommy

Több
12 éve 2 hónapja #144 Írta: halőrxxl
Oks..jó ötletek tömkelege,sőt még vélemény nyilvánítás is Trektől egy meglévő rendszerről!Parádés..én meg mutatok valamit nektek..méreteket már nem tudok,de a háttérben álló bicaj talán jó támpont lehet.Na nézzük,és adom az infókat-de inkább csak elrettentésként!:(

Nos?Nem én készítettem..hozzám került cserealapként.A hátsó udvarban akartam szétdurrantani-direkt az akvaristák kedvéért fotózni mikor mi történik,mit lehet tenni stb...Egész nyáron szedtem belőle a sz.lárvát..még a bicikli is rádőlt:(...ősszel gondoltam kiborítom "izomból".Hogy szakadna már el az a fránya FBS ragasztó,repedjen az üveg.....keménynek gondolom néha magam-nem jött össze.Még pár méret a kihajlásról..olvassátok le magatok a csordultig töltött extrém módon terhelt medence kihajlását.

Divatosan szólva ennyi.....
Ezt viszont nem kívánom példaként ajánlani,csupán mint mondom is:elrettentés.Ősszel aztán új gazdihoz került a "hombár"..persze adtam neki merevítőket.Az új gazdi két hetes korában eldöntött benne egy giga követ-annyi neki!:( Érdekesség azért hogy mikor hozzám került a régi tulaj szerint több évig üzemelt így...
A tanulságok levonhatóak.biztosan hozzá is szóltok,ugye?:)
Mellékletek:

Több
12 éve 2 hónapja #145 Írta: szotyika
sajnos kapinak van igaza a höszigetelt üveggel kapcsolatosan, de ha odafigyelünk és megjelöljük hogy melyik a belső felülete akkor semmi gond nem lehet,

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 2 hónapja #146 Írta: kapi
Még 1 jó tanács a 4 mm-es hőszigetelt ablak külső üvegének belső fele 1 speciális vasoxid réteggel van bevonva ezt néhány nap alatt megeszi a rozsda és elengedi a ragasztás.

Több
12 éve 2 hónapja #147 Írta: mmccannon
OFF (Mea culpa, mea maxima culpa)

Nálam van jónéhány ablak, amit az egyik szomszéd adott oda, mert nyílászárókat cseréltek.
Akinek kell, jöhet érte, mert nekem útban van, és a kertem kezd úgy kinézni, mint a Cséry-telep.

Ikráztatókat dögivel lehet belőle készíteni.

Mary

Több
12 éve 2 hónapja #148 Írta: kapi
sziasztok
Még 1 ötlet ha sok vékony üvegetek van olcsón és szeretnétek nagy akváriumot készíteni,a hossz és a magasság minden méretnél behatárolt,az alapterület viszont növelhető ha nem négyszögletesre készítjük az akváriumot
A hatszög alapterülete 2.5-szer nagyobb a négyszögénél.
A 4-es üvegből merevítve 50 cm hosszú és 40 cm magas akváriumokat csináltam,ha négyzet alakú akkor ez már 100 liter.

ugyanez hatszögben 250 liter,de merevítés nélkül 30 cm élhosszúságú hatszög 40 cm magasan 100 liter.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
12 éve 2 hónapja #149 Írta: trek
Ez a guppis rendszer kívülről jól néz ki, technikailag szépen kivitelezett, látszik nagyon ráért aki csinálta és sok pénze volt hozzá, de így biztosan nem csinálnám. A központi levegő rendszer alap, nincs semmi új benne, nálam szebben vannak a csatlakozások megoldva. A soronkénti vagy akár egyben szűrést nem tartom jó ötletnek - az okok ismertek (pl. betegség). A vízcserét lehet automatizálni külön szűrt akváriumoknál is de igen költséges kivitelezni (én ezért nem csináltam meg). 100db akváriumnál a vízcsere nem olyan vészes se időben, se energiában. Az ekkora "egyberagasztott" akváriumról csak annyit, hogy nem könnyű összerakni és nagyon nehéz utána kezelni, ha bármi gond van vele. Spórolunk vele 1-2 m2 üveget? Ennyi akvárium esetén elenyésző tétel. A lépcsőzetes elrendezés nekem nem tetszik, mert ha elég távolságot hagyunk a sorok között vízszintes irányban akkor nem érjük el a legfelső sort rendesen, szóval elég macerás. Az előre kilógatott akvárium (kintebb van mint az állvány) nem szerencsés, tuti összetöri az ember(t). Mindig a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Amúgy minek ennyi hőmérő, ha a helyiséget megfelelően temperáljuk és nem egyenként fűtjük az akváriumokat? (erre nem várok választ)

Üdv trek

Javaslom a témát tovább boncolgatni a "Barkácsoljunk együtt" topikban...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika

Több
12 éve 2 hónapja #150 Írta: Mátéfi
Az a legjobb, ha az aljzatüvegre nem rá ragasztod az oldalüvegeket, hanem köré, így nem a nyírási elv hanem a szakítási érvényesül. A szilikon esetén a szakítási ellenállás sokkal nagyobb. Ennek az a hátránya, hogy pontosabb üvegszabást igényel.

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #151 Írta: szotyika
az elképzelés nem rossz . de ha nem akarsz felső keresztmerevítőt az aljzatmerevítőt azért rakjál bele.60 cm fölötti hosszúságnál már kell a keresztmerevítő , legalábbis szerintem, mert kihasasodik az üveg, ami nem valami jó. Gábor én ragasztottam amúgy 64 cm hossz x 20 szél x 28 cm magas akváriumot 3 as ablaküvegből, aljmerevítő a két hosszú oldalon , felső hossz , és keresztmerevítővel. megmondom őszintén hogy 5 percenként figyeltem mikor felett töltve hogy mikor adja meg magát , de azóta eltelt egy év, és tökéletesen megvan. Ezt azért írom mert inkább azért törekedj arra is hogy biztonságos legyen mint neked is és mint a halaknak akik belé kerülnek, inkább legyen merevítő. De természetesen ezt te döntöd el. ;)

Tommy
Last edit: 12 éve 2 hónapja by szotyika.

Több
12 éve 2 hónapja #152 Írta: halőrxxl
Hát komolyan mondom..igen jól esik a segítség itt is!Ferkó:nekem is vannak ilyen méretű akváriumaim....nyugdíj lesz a sorsuk-vagy gyerekszobai "csaliakváriumok":).Most egy olyan állványon meditálok,amin 60X40X30-ez a magasság-akváriumok lennének...tartók-nevelők.A front a 40X30 lenne,spec.a coryknak.....meg lennének ennek megfelelően 60 "mély" 30 magas,de olyan hosszú akváriumok amit az üvegjeim kiadnak......ezekben szeretnék majdan nevelgetni nagyobb csapatokat.6-os üvegből gondolom őket-a fenéklapot a kisebbeknél is mindenképpen.Mit gondoltok..a kisebb akváriumokat megépítsem 4-es üvegből hosszanti élmerevítővel-ezen csúszhatna a majdani tető egyik eleme is?Keresztmerevítőt nem szeretnék..hálózáskor gáz:(
Mit gondoltok az elképzelésről?

Több
12 éve 2 hónapja #153 Írta: luciusferi
Szia Gábor!
4mm üvegből csináltam a 60x30x30 akváriumaimat, bontott thermo üvegből. Snitzerrel könnyedén szét lehet vágni, csak figyelni kell a pengére, és sűrűn cserélni a pengét. A széléről a 2-3cm ragasztós csíkot le kell vágni, és nem kell pucolgatni. a jól szabott aksihoz felesleges sablon. A friss ragasztót összeillesztés után befújom ablakpucolóval (clin) és így húzom el, így nem köt oda ahova nem kell
üdv:Feri

Több
12 éve 2 hónapja #154 Írta: Mátéfi

jocopoco95 beküldte: .... nem túl veszélyes ennyi medencét egy szűrővel szűrni, gondolom a fertőzések gyorsan terjednének egy ilyen rendszerben.

Van itt egy külön-külön szűréssel épített automata rendszer, lépésről-lépésre:

http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.itdu.net/post/3.html&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie=UTF-8
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika

Több
12 éve 2 hónapja #155 Írta: halőrxxl
Ohh!:)
Bukta a meglepetésnek akkor,mert a mester valóban nálam teszi tiszteletét a jövő héten!:)
Oks Gyuláim....legyen igaza mindkettőtöknek,én pedig előkészítem addig az üvegeket,hogy a mesternek csak a ragasztás maradjon!
Fotó tuti készül...de mester,hozd a videót is-ezt nem lehet kihagyni!:)/Hogy te milyen tuningmester is vagy..már alig várom a találkozást/
Ui.:ráépítetteket szeretnék..első példány ragasztása a tiéd-de ezt az akváriumot soha az életben nem használom majd.Emlék...köszönöm szépen.

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #156 Írta: Mátéfi
Egy ilyen ajánlatot nem lehet kihagyni Gábor, figyelj, fotózz és írj egy cikket mindannyiunk örömére. (én simán egy teló kártyával fugázok)
Last edit: 12 éve 2 hónapja by Mátéfi.

Több
12 éve 2 hónapja #157 Írta: Pasa
Halőr-barátom, elmegyek hozzád még a héten, és megmutatom, én hogyan csinálom a kisebb akváriumok ragasztását és fugázását. Ha gondolod, lehet fotózni is.

Több
12 éve 2 hónapja #158 Írta: karancsalja66
van pincém és ott meg lehet csinálni,amint megláttam a rajzott egyből járt az agyam.
van üveges aki kifúrná az üveget itt helyben. Szerintem kivitelezhető aránylag alacsony áron. Légpumpa, levegő cső, álvány van.
Attila

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #159 Írta: jocopoco95
A kép érdekes, De nem túl veszélyes ennyi medencét egy szűrővel szűrni, gondolom a fertőzések gyorsan terjednének egy ilyen rendszerben.
Last edit: 12 éve 2 hónapja by jocopoco95.

Több
12 éve 2 hónapja #160 Írta: halőrxxl
Rajta!A központilag megoldott szűrés ugyan necces lehet ha gáz van,de a vízcserék szuper könnyedén mehetnek.A központi levegő is csúcs..de ez alap ilyen környezetben.Ezeket te jobban vágod mint jómagam..mégis jó volt róla beszélni,szép munka!Az állvány meg fából van..nem semmi,alatta szőnyeggel-na ezt kihagynám!:)

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.313 másodperc

Naptár

January 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Bejelentkezés