- Köszönetek: 80
- Fórum
- Édesvizi akvarisztika
- Akvarista műhelytitkok
- Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?
Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?
- kapi
- Nem elérhető
- Növendék
Az FB-S az egyik legerősebb ragasztó az adatlapja szerint üveg -üveg közt nyíró igénybevétel esetén is az üveg töréséig bírja.
Több neves akváriumragasztón is vannak kitételek hogy ne legyen 60 cm.nél magasabb vagy 1000 liternél nagyobb az FB.S-nél nincs .ijen
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
Nem bírtam ki..elnézést moderátorok!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 486
Tommy
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Nos?Nem én készítettem..hozzám került cserealapként.A hátsó udvarban akartam szétdurrantani-direkt az akvaristák kedvéért fotózni mikor mi történik,mit lehet tenni stb...Egész nyáron szedtem belőle a sz.lárvát..még a bicikli is rádőlt:(...ősszel gondoltam kiborítom "izomból".Hogy szakadna már el az a fránya FBS ragasztó,repedjen az üveg.....keménynek gondolom néha magam-nem jött össze.Még pár méret a kihajlásról..olvassátok le magatok a csordultig töltött extrém módon terhelt medence kihajlását.
Divatosan szólva ennyi.....
Ezt viszont nem kívánom példaként ajánlani,csupán mint mondom is:elrettentés.Ősszel aztán új gazdihoz került a "hombár"..persze adtam neki merevítőket.Az új gazdi két hetes korában eldöntött benne egy giga követ-annyi neki! Érdekesség azért hogy mikor hozzám került a régi tulaj szerint több évig üzemelt így...
A tanulságok levonhatóak.biztosan hozzá is szóltok,ugye?
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Tommy
- kapi
- Nem elérhető
- Növendék
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
Nálam van jónéhány ablak, amit az egyik szomszéd adott oda, mert nyílászárókat cseréltek.
Akinek kell, jöhet érte, mert nekem útban van, és a kertem kezd úgy kinézni, mint a Cséry-telep.
Ikráztatókat dögivel lehet belőle készíteni.
Mary
- kapi
- Nem elérhető
- Növendék
Még 1 ötlet ha sok vékony üvegetek van olcsón és szeretnétek nagy akváriumot készíteni,a hossz és a magasság minden méretnél behatárolt,az alapterület viszont növelhető ha nem négyszögletesre készítjük az akváriumot
A hatszög alapterülete 2.5-szer nagyobb a négyszögénél.
A 4-es üvegből merevítve 50 cm hosszú és 40 cm magas akváriumokat csináltam,ha négyzet alakú akkor ez már 100 liter.
ugyanez hatszögben 250 liter,de merevítés nélkül 30 cm élhosszúságú hatszög 40 cm magasan 100 liter.
- trek
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 26
Üdv trek
Javaslom a témát tovább boncolgatni a "Barkácsoljunk együtt" topikban...
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1127
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Tommy
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Mit gondoltok az elképzelésről?
- luciusferi
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 4
4mm üvegből csináltam a 60x30x30 akváriumaimat, bontott thermo üvegből. Snitzerrel könnyedén szét lehet vágni, csak figyelni kell a pengére, és sűrűn cserélni a pengét. A széléről a 2-3cm ragasztós csíkot le kell vágni, és nem kell pucolgatni. a jól szabott aksihoz felesleges sablon. A friss ragasztót összeillesztés után befújom ablakpucolóval (clin) és így húzom el, így nem köt oda ahova nem kell
üdv:Feri
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
jocopoco95 beküldte: .... nem túl veszélyes ennyi medencét egy szűrővel szűrni, gondolom a fertőzések gyorsan terjednének egy ilyen rendszerben.
Van itt egy külön-külön szűréssel épített automata rendszer, lépésről-lépésre:
http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.itdu.net/post/3.html&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie=UTF-8
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Bukta a meglepetésnek akkor,mert a mester valóban nálam teszi tiszteletét a jövő héten!
Oks Gyuláim....legyen igaza mindkettőtöknek,én pedig előkészítem addig az üvegeket,hogy a mesternek csak a ragasztás maradjon!
Fotó tuti készül...de mester,hozd a videót is-ezt nem lehet kihagyni!/Hogy te milyen tuningmester is vagy..már alig várom a találkozást/
Ui.:ráépítetteket szeretnék..első példány ragasztása a tiéd-de ezt az akváriumot soha az életben nem használom majd.Emlék...köszönöm szépen.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Pasa
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
- Köszönetek: 360
- karancsalja66
- Nem elérhető
- DiszhalAM
- Köszönetek: 83
van üveges aki kifúrná az üveget itt helyben. Szerintem kivitelezhető aránylag alacsony áron. Légpumpa, levegő cső, álvány van.
Attila
- jocopoco95
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 76
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Fórum
- Édesvizi akvarisztika
- Akvarista műhelytitkok
- Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?