- Köszönetek: 1688
- Fórum
- Édesvizi akvarisztika
- Akvarista műhelytitkok
- Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?
Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Úgy gondolom a fórumon is hasznos ennek a blognak a megmutatása..hogy keresni se kelljen ha valakit az érdekel hogy Ö hogyan csinálja?
Fogadjátok hát tőlem szeretettel a tegnapi nap történését egy "rövidke" blog formájában itt:
www.akvariummagazin.hu/index.php?option=...oblog&Itemid=246
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Degec:igazad lesz...viszont nálam ilyen üvegből van pár kisebb tábla ami feldolgozásra vár-gondoltam kezdjünk neki most!:)A corykat sokan csak amolyan "takarítóként" kezelik..én örömemet lelem a velük való bíbelődésben-sőt nem átallok később nevetségesnek tetsző ötleteket sem kipróbálni velük-rajtuk.
Ám van itt még valami....ez a medence a hobbim örök emléke marad.Szeretném ha emlékként őrizhetném-így ebbe víz nem igen kerül-bár...Régi barátomnál mindig áhítattal olvastam egy könyvben Gyula-mint szerző-aláírását,és barátomnak írt rövid üzenetét.Azt hiszem nem kevesebb ő mára mint afféle "intézmény".Nagy szeretettel várjuk,és tudom hogy abban a pillanatban ahogy belép minden feszültségem köddé válik.:)Azért hihetetlen hogy ezen a fagyos novemberi napon az isten háta mögötti kis falunkban találkozhatok vele....
Képek tuti hogy estefelé..
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Degec
- Nem elérhető
- Növendék
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 486
asszem lessz egy csuda szép napod, ami kiemelkedik majd a többi közül.
Tommy
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
De-igaz hogy van az ikrarakás körüli mozdulatoknak gerjesztő hatása más corykra is..ha a medencéken át tudnak egymáshoz látni.Viszont amint elkezdem az egyik medencében az ikramentést,az átlátszóság miatt abbamarad az ívás:(Szóval agyalok keményen...még az is lehet hogy a végső megoldás az lesz hogy az oldalak is átlátszóak lesznek-de majd közé lehet tolni egy olyan lapot ami nem átlátszó.
Meglátjuk...
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
Már láttam, hogyan csinálja, és észveszejtő!
Mary
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Tommy
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
A holnapi napon viszont ez nem az én gondom lesz..már előkészítettem a darab üvegeket a mesternek.Egészen spec. kinézetű kis ívatót fog remekelni,mely természetesen köréépített lesz-mint eztán az összes általam is elkészítendő akvárium-valószínűleg.
Méretei:30x20x20 cm,12L.Alig várom hogy itt darabolja az üveget..meg ragasszon....meg minden!
/Pasa "gyeremá"!/
Ui.:kedvező esetben holnap este megmutatom nektek hogyan csinálja mindannyiunk mestere....
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Tommy
- kapi
- Nem elérhető
- Növendék
- Köszönetek: 80
Még 1 ötlet a merevítéshez,ha nem középre hanem az akvárium két végére ragasztunk 10-15 cm széles üveg csíkot az nem zavar a pecázásban és ojan mint ha 20-30 cm.-rel rövidebb lenne az akvárium hossza.
- halivadek
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 211
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Tommy
- halivadek
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 211
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
Mary
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Tommy
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Értem hogy kellenek merevítők a nagy akváriumokhoz-magam is ezt gondolom.Nélkülözhetetlen az alsó merevítés is hatalmas kádaknál,hiszen így megnöveljük a tapadási felületet,és plusz üvegvastagsággal támogatjuk a merevséget.Nem hiszem azonban hogy nekem erre ezeknél a nevetségesen kicsike-72L-medencéknél szükségem lenne.Mivel írtam hogy az állványom majdan keresztben lesznek,egy felső hosszmerevítőt adok azért nekik...ez egyben a két darabból álló fedőüvegek egyik felének csúszósínje is lesz.Felső keresztmerevítőt azért nem szeretnék,mert ugye a 60 centi "mély" akváriumban hátra is kell majd nyúlnom..na ezt egy keresztmerevítő azért kissé akadályozná.
Trek:hálásan köszönöm hogy a maszkoló szalagot megemlítetted-bár már megvásároltam őket! Nekem pontosan ilyen gondolataim voltak-szerencsére jelzed is hogy erőteljesen meghosszabbítja a munkaidőt.Nos..egyáltalán nem fogom alkalmazni őket..majd jó lesz a tavaszi nagy házfestésnél!
Már többen is ajánlottátok a bankkártyás/műanyaglapos fugázást-én balfácán mindig az ujjaimmal csináltam:(Igaz a művelet végére még a fülcimpám is szilikonos lett...... ezen okból a feketével ragasztást meg sem próbáltam..
Mindenesetre hálás vagyok a szerencsémnek,hogy ezt a témát most vetettem föl....jön a mester,és megmutatja ő hogy csinálja..hihetetlen!
Példám tisztán mutatja:nem elég ha valaki rég halazik...nagyon hosszú időn át is lehet valamit rosszul csinálni.Köszönöm mindenkinek az ötletadást-holnap élőben is meglátom hogyan kellett volna nekem csinálnom-illetve hogyan kell eztán!
Köszi uraim..ha van még valami folytassuk!
- trek
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 26
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Köszi..ne dőlj be..értetlenkedem hogy minél több infót olvashassak na!
- luciusferi
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 4
Ne viccelj, mivel vágod az üveget? Baltával?
Derékszög és mérőszalag. körbeépített akváriumnál jártam úgy, hogy egy üvegvastagságot elszámoltam -ba simán több ragasztót nyomtam arra az élre, és évek óta tökéletes 50x50x45 5ös üveg tehát a hézag 5mm volt. A másik előnye a körbeépítettnek hogy sablon minden nélkül a megfelelő sorrendbe egyedül összerakható, én max 150x60x50 est egyedül
üdv:Feri
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
A köréépített akváriumokkal egy bajom van:én nem tudok olyan halálpontosan vágni-de fejlődöm.Eleddig még nem tapasztaltam hibát az FBS-el "raggajtott"/viva Jani bátyám!/akváriumoknál.Csupán ez volt anno elérhető..más most sem igen van errefelé.
Talán érdemes lenne elvégezni egy tesztet arra vonatkozóan hogy hol is áll az FBS a ragasztók között?Akár szakító-akár nyíró szilárdságot lehetne mérni azonos hosszúságú ragasztás esetében...ahogy én gondolom:nem gyengébb a legmárkásabbtól sem számottevően.Bizalmamat tovább erősítvén tegnap megint egy kartust vásároltam belőle..1590/310ml
Más kérdés a merevítők dolga.Én azt gondolom hogy végső esetben az adott méretű akváriumoknál-emlékeztetőül:60x40x30 magas-akár kombinálni is lehetne az üvegek vastagságát-bár ez nem igen szokás még.A két hosszú oldal+az alja 6-os,a két kisebbik oldala pedig 4-es üveg!Véleményetek?
Van aztán nekem olyan medencém is 2db,melyeknek alja-hátlapja 8-as öntött üvegből van:)Valaha polclapként üzemeltek egy párt titkári-kommunista idők-szobában...Méretre szabtuk,bár az üveges ismerős azt mondta ezt már nem szabadna-és több éve remek masszív nevelők.Igaz a márványminta kissé érdekes rajta,de megvallom tetszik hogy a kidobásra ítélt üveget meg tudtam menteni.
- Fórum
- Édesvizi akvarisztika
- Akvarista műhelytitkok
- Az akvárium üveg - Mekkora akváriumot, milyen üvegbõl?