- Köszönetek: 360
Díszhalak tartása, társítása
- Pasa
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
szia elöször is elég rossz ötlet volt egy hím bettát egyberakni szumártai diszmárnákkal ugyanis örökös harc van náluk .
a garnélát meg igen kivánatosnak találja minden betta az tuti
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pasa
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Sziasztok!
Szerintetek a bettám ha megveszem az új medencét(140 Liter) akkor fogja még bántani a többi halat mert el kellett különíteni a többiektől mert a régi(45 liter) űzte a többit, illetve 2 db szumátrai márnámat pusztított el 1 éjszaka alatt... és Őt külön kellett választanom.
Szerintetek a nagyobb tágasabb tér megoldaná a problémát? A garnélákra nem fog veszélyt jelenteni???
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mark24
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Köszönetek: 107
- solyomagi
-
- Nem elérhető
- Ikra
-
- Köszönetek: 4
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1688
Amíg azonban pl. nekem 35 éve létező kereskedésben Nitrivec helyett egy vitamint akarnak eladni,amíg gond nélkül kiszolgálnának rothadóan büdös tubival..hát szóval érted!

Plekó....na jah!Ugyan már-nem az volt a cél hogy szakmailag részletekbe menően taglaljuk mi is az a plekó,hanem hogy mi is lehet az ami ekkorára nőtt meg a kollegina bizonyára szépen gondozott medencéjében.Vaktippem csupán a méretnek,és az adott faj gyakoriságának szólt..de vágod te ezt!

Még pár szót arról hogy a kereskedelemben mik történhetnek....pontosabban inkább arról hogy egészen biztosan csak kitaláljuk a történeteinket.Én meghajolok mindenki előtt aki ma a hobbisták kiszolgálásából szeretne megélni,és bárminemű hobbi üzletet nyit,vagy üzemeltet.De kérdem én:hol van már az az idő amikor még volt idő a vevőre..amikor még szinte a nevemen szólítottak ha betértem egy üzletbe?Ma már..ehh,hagyjuk is!Néha fontosabb a pulton lévő laptop gombjainak nyomkodása mint a vevő..aztán meg sírás van hogy nem megy a bolt,nem jönnek a vevők.De vannak még jó boltok...sőt csak ilyeneknek kellene lenniük a jövőben!
Alig várom hogy a kollegina beillesszen egy képet,és rájöhessek hogy nem ilyen halat adtak el neki ancikkal vegyesen-szeretném ha tévednék.Ancik..na az a másik téma!

Hhhhh...bizony néha a vevőnek is gondolkodnia kell.Így aztán megvettem én azt a vitamint a Nitrivec helyett-nem akartam megsérteni az eladót azzal hogy agyaskodok neki-igazság szerint túl régi ismerősöm volt ahhoz,hogy magyarázkodásra késztessem.Öröm hogy halaimnak semmi baja nem lett-nem is lehetett-tőle....aztán máshol tudtam venni baktérium kultúrát;).
T.:Gábor
- mark24
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
végülis a pleco is Pterygoplichthys (syn.: Glyptoperichthys), méghozzá a P. pardalis.
A valódi Hypostomusok ritkábbak. Keverni az igazi gibivel ritkán szokták.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

www.google.hu/search?q=glyptoperichtis&h...503&biw=1015&bih=593
Persze ez most igazi "vaktipp" csupán-további jó egészséget neki!
- mark24
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Úgyhogy fontos a rostokban gazdag etetés, amit forrázott zöldségekkel és megfelelő algázóknak gyártott műeledelekkel biztosíthatsz.
- solyomagi
-
- Nem elérhető
- Ikra
-
Köszönöm a válaszaitokat!
A plecot eredetileg anciként vettem meg, de hatalmasra megnőtt, jelenleg kb. 23-24 cm, ezért gondolom, hogy mégsem anci. A másik két pleco kb. 12 cm-es 1 évesen. Megnyugodtam, hogy 10 évesen lesznek ivarérettek, bár a várható probléma ezzel csak elodázódott.
Ha emésztési gond lenne, akkor rossz lenne a közérzete is, nem? Tapasz viszont nagy, méltóságteljesen úszó, elégedett halnak tűnik nekem. Sokszor előjön, bár szeret bújni, a többi hallal is remekül kijön.
Hát igen, az aranyaim pusztulása miatt bűntudatom van, mert túl jól tartottam őket, és kövérek voltak. Azt hittem, ez csak a fajtajelleg, nem egészségi probléma. Szegénykéim...
Ja és a kép!
Holnap készítek róluk párat!
Ági
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Csatlakozom a mesterünkhöz-sőt szeretném ha képet is beillesztenél nekünk a gyönyörködés,és a szemrevételezés okán.Nem lehetetlen ugyanis hogy a nagy hassal mutatkozó plekóddal nem az a pálya amire gondolsz-bár remélem nem emésztési gond,vagy bélpanasz okozza a dolgot.Az etetéssel nyilván tisztában vagy,kívánom hogy szép-egészségesen virgonc halakat nevelgess..
Az aranyhaladdal nem kizárólag az lehetett a gond szvsz....sokszor inkább az a probléma,ha a nagy mennyiségű ikrát külső okok miatt nem tudja lerakni a hal-ez a természetben élő hidegvízi halaknál is megfigyelhető,bár náluk a szakaszos ikrázás sem okoz gondot/láttam már dévér ívást augusztusban is/.Inkább az a probléma ha a hal túl jól etetett-ilyenkor az egész test,és a belső szervek is képesek olyan mérvű elzsírosodásra,hogy állataink képtelenek lerakni az ikráikat...Bár néhol olvasni olyat hogy a le nem rakott ikra felszívódik,megvallom itt már elbizonytalanodom.Nézetem szerint inkább legyenek "vékonyabb" halaink,semmint elhízottak.Egyáltalán nem árt a heti egy koplalónap...sőt extrémebb helyzetben ennél nagyságrendekkel többet is kibír egy kifejlett,és megfelelő kondícióban lévő hal.Ha gondolod élj ezzel a lehetőséggel te is.
Várjuk a plekós képedet!

- Pasa
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Ha valóban pleco-d van, akkor azok majd kb. 10 évesen lesznek ivarérettek, ha lesznek.
Mekkorák most a halaid?
- solyomagi
-
- Nem elérhető
- Ikra
-
3 nőstény plecom van, az egyik 2 éves, a másik kettő 1-1.
Az érdekelne, hogy lehet-e probléma amiatt, hogy nincs mellettük hím? Úgy értem, ivaréretté válnak-e ilyen körülmények között? A legidősebb halamnak szép nagy pocakja van, ez jelenthet-e egészségkárosodást a számára, amennyiben nem veszek mellé egy hímet? (Persze lehet, hogy csak szimplán jó húsban van.)
Két aranyhalam már belepusztult abba, hogy nem tudott másodszorra leikrázni (pedig nagy hasuk volt, a hímek pedig kergették őket és bökdösték a hasukat), azóta izgulok, hogy a plecóimnak is baja eshet.
Köszönöm, ha válaszoltok!
Ági
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Bőséggel elegendő szvsz a latin megnevezés is-ezzel mintegy inspirálod is az utánajárást;)
Tisztelettel kollégád:Gábor
- Digi
- Nem elérhető
- Ikra
-
- Köszönetek: 5
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Ez persze itt off..törölj is bátran-viszont amíg nem teszed itt áll mementóként:igenis kell a munkátok,és hasznos is!
A törölt hozzászólások szerzőinek üzenem:kérlek hogy kritériumoknak megfelelően ismét összeállított újabb post-jaitokkal folytassuk-lila gőzöm nincs mit tartalmazott!
További jó halazást mindannyiótoknak:Gábor
- Moderátor
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Köszönetek: 14
A helyesírást meg kellene tanulni, a fajneveket pedig tessék helyesen írni!
AM moderátor
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Kongólazac..ne izélj már,még megiramodni sem tud ekkora vízben,nemhogy egy jót úszni.
De tudod mit?Két ancit vállalj be..némi cory is mehet,de csak akkor ha hajlandó vagy venni az apróbb termetűekből legalább 5 darabot/C. pygmaeus,C.habrosus/E corykat szintén könnyedén eléred a már említett mesterünknél...
Csatlakozom Digi-hez..nanohalakat melléjük,esetleg egy szép csapat/7-10db/ is mehet az alig pár centis kis ékszerekből.Aztán még némi csiga,garnéla ha szeretnéd,és annyi.Ez egy akvárium,amiben a dekoron kívül van uszkve 45 liter víz-gondolkozz!

Az ancik-coryk nálam RC "kompatibilisek"....
Ui.:Mátéfi első válasza megszívlelendő...de nyugi,rájössz az ízére,és egy idő után már tetszeni fog!

- aquamagic
- Nem elérhető
- Ikra
-
- Köszönetek: 1
Kongólazacokról mi a véleményetek? Ekkora aksiba érdemes-e, ill. melléjük valami kisebbeket?
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1127
- aquamagic
- Nem elérhető
- Ikra
-
- Köszönetek: 1
Mindenképpen több fajt akarok, anci tuti lesz, meg amano garnélák is....