Díszhalak tartása, társítása

Több
12 éve 11 hónapja #181 Írta: kiki96
kiki96 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Sziasztok van egy 27 literes akváriumom felszerelve szeretnék venni bele halakat de nem tudom menyit vagy hogy.Ezekre a párosításokra gondoltam de ha tudnátok másofélét is megköszöném:neonhal+aranyhal
neonhal+ vitorláshal
vitorláshal+aranyhal
aranyhal+aranyhal
vitorláshal+vitorláshal
Vagy a számuk megfelelő vagy lehetne tübb is vagy ez így is sok? Előre is köszönöm.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #182 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
a szumátrai márna helyett mást választanék mert csipkelődős, pl rózsás díszmárna, ennyi halat elbír a medence

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #183 Írta: halas100
halas100 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Üdvözletem minden kedves résztvevőnek!

Most vettem egy 50 literes Juwel használt akváriumot. Tegyük fel, hogy nem szivárog (még nem próbáltam) A következő halakat szeretném elhelyezni benne:
8 db szumátrai díszmárna
8 db ékfoltos razbóra
8 db fekete neonhal
Elviselik ezek egymást? elbír ennyi halat egy ekkora akvárium?
Sajnos a szűrő kapacitásáról nincsenek információim, de talán valaki ismeri a 60x30x30-as Juwel akváriumokat, és tudja milyen szűrő jár hozzá.
Türelmetlenül várom véleményeteket.

Több
13 éve 2 napja #184 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Kompromisszumot kell kötnöd mert ez így tényleg zsúfolt és ha megnőnek az aranyhalak akkor még inkább nő a zsúfoltság és elképzelhető hogy betegség is felütheti a fejét.
A corikat és az ancit külön kéne tenni vagy elajándékozni és maradnak az alanyhalak, vagy kell venni egy nagyobb akváriumot és abba elhelyezni őket.

Több
13 éve 3 napja #185 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Üdvözletem. Gondban vagyok: 120 literes akvárium, belső szűrővel, 12 hallal. 4 aranyhal, a legnagyobb 10 cm-es, a legkisebb 6. Két algázó, még picik, meg 6 Corydoras, a legnagyobb 6 cm-es, a legkisebb 4-5.
Eddig ez a felállás nagyon jól működött, aztán ma ajánkékba kaptam még 6 aranyhalat, átlagosab 5 cm-es hosszal, még nagyon kicsik. Nem ajándékozhatom el őket, mert eleve ajándék, de talán ez már nekem is sok :D Zsúfoltnak érzem már így az akváriumot. A "minden literre egy centi hal" szabály még így is érvényes erre a felállásra is, de ez nem marad így sokáig.

Szerintetek mit csináljak velük? Egyenlőre bent hagyhatom őket? Ha igen, akkor is majd ki kell vennem őket, ha elérik a megfelelő méretet, tudom, csak az a baj, hogy ezen kívül még 2 akváriumom van, egyik 4, másik 16 literes :P

Tanácsaitokat kérném, és köszönöm előre is :)

Több
13 éve 1 hete #186 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
A kérdéseknek a megfelelő topikot tessék kiválasztani és nem azért írunk ide mert ezt olvassák a legtöbben.

AM moderátor

Több
13 éve 1 hete #187 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Re: Díszhalak tartása, társítása témában
A hasvízkórt azért sikerült legyűrni, mert még idejekorán elkülönítetted.
Ügyes voltál, úgyhogy remélem továbbra is jól meglesz a "fura" kis csapatod.

Mary

Több
13 éve 1 hete #188 Írta: Puco70
Szia!
köszönöm, igazából már nem gondoltam bele semmit.
a cápaharcsák közül az egyik lényegesen nagyobb kb 8 cm-es a másik kb. 5-6, de egyformák voltak amikor vásároltam.
A xifo meg a mollyk, kb. 4 cm-sek,szélések, a bozót szájának nagyok.Nála kénytelen voltam a mérteket figyelembe venni, hogy ki az aki nem csúszik be a szájába. A vitrolás mellé már nem gondoltam senkit, nagyon szép, kb. 7-8 csm-es + úszók.
a Zebracsíkok megoszlása: 2 db. 1 db.Botia Striata, 2 Botia Histrionica
A bozóthalam pedig olyan mint egy gyerek figyelnem kell, hogy mikor jön elő mert ő akkor nem eszik mint a többi, majd a nagyságos úrat külön etetem, mikor hajlandó elbújni a növényzetből.
Ja és egy dolgot érdekesség képpen elmesélek. A bozóthalam kb. 5 hónapja a tünetek elmesélése alapján, szakemverek mghatározása szerint, na meg az én utána olvasása szerint, hasvízkóros volt: Nálunk itt eg kis városban a neki való gyógyszer nem volt, hat jött az 5 -es befőttes, és külön raktam, minden tiszta vizet ratam neki - este reggel - semmilyen szert nem tettem bele, és 8 nap után gyógyultan került vissaz a többiekhez. Szóval úgylátszik a jó Isten felem van, mert egy halam sem betegedett meg és pusztult el azóta sem.Sokan mondták,hogy itt a vége, húzzam le a mosdóban, de azért adtam neki egy lehetőséget, szegény hasa akkor volt, imint a lufi, az uszonyai, pikkelyei pedig elálltak tőle, de rendbe jött.A természet regenerálta saját magát, minden féle vegyi cucc nélkül. Aláírom, hogy kellenek a vegyi anyagot, de ezt csak érdekességnek írtm le.
Szóval már volt sztorim velük. De nagyon élvezem a feladatot és a kihívátst, amit az akvárium egésze nyújt.:)

Több
13 éve 1 hete #189 Írta: mark24
Szia!
Csak egy két ötlet a továbbiakra:
- más sügért semmiképpen se tegyél bele, mivel egy egyedül maradt (feltételezem már nem olyan kicsi) vitorláshal területtartás szempontjából nem a legjobb, procedúrás legalábbis új sügért beletenni ezek után.
- én a helyedben a plattikat kicsikét félteném a bozóthaltól, sőt, lehet mást is... Kifejletten elnyelhet a kistestűekből.
- xifo: nem tudom a nemüket, de ha pár, én még egy nőstényt tennék hozzá.
- anci is lehetne pár akár, de persze nem muszáj
- A zebracsík alatt melyik fajt érted? Botia striatát?
(csodálom hogy él az almacsigád, több szempontból is...)
- a rojtosszájúakból (nem tudom ismét, mekkorák), a kettő ekkorába sok. Igazából vagy egy nagyon nagy medence kellene és abba jó sok egyedet beletenni, vagy egyedül, de úgy is agresszív lehet... Pláne ha nagy. Én már találkoztam olyan frenatussal is, ami úgy egy ugyanekkora medencében még a kakadu sügért is kergette! Úgyhogy óvatosan velük...
- Pangasius cápaharcsád is van????

Több
13 éve 1 hete #190 Írta: Puco70
Üdv.mindenkinek!
Nem csak az akvarisztikában vagyok kezdő, hanem a forumozásban is.
Igazából, már sok kérdést illetve véleményt olvastam, mert tavaly nyáron kaptam egy 115 l-es akváriumot, ami eléggé le volt gatyásodva, de mára igazi dísz lett a lakásban.
Sokat segít az írásotok,véleményetek, most már gondoltam én is tudok kezdőként tapasztalatot megosztani újabb kezdőkkel.
Az akváriumomról pedig az alábbit tudom mondani, egyben cápaharcsa kérdésre a válasz.
2 db. van benne igazán jól meg vannak, 3 zebracsíkkal, 1 ancival, 1 bozóthallal 1 megmaradt vitorlással ( 2 darabot elajándékoztam, házaspárt alkottak később, és uralták a fél akváriumot, na meg így már túl nagyok voltak ), 2 -2 black és napmolly, 2 xifo, 5 rózsás márna, 2 paradicsomhal, 1 sziámi ( csodálatos kékes.lilás, attól függ,éppen hogy éri a fény), 2 vörös rojtosszájú hal, 1 almacsiga,
Szóval ők azóta egy fedél alatt laknak, békében és szépségben. és senki nem bánt senkint, gyönyörűek, ha tudok cstolok képet, de ez még kihívás lesz számomra.
Szóval vagy szerencsés vagyok, vagy a halaim egy ívásból származnak............;)

Több
13 éve 3 hete #191 Írta: kis-Pleco
kis-Pleco válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
persze :P :)

Több
13 éve 3 hete #192 Írta: halas100
köszönöm!
és a 26 fokot a guppik is bírni fogják?

Több
13 éve 3 hete - 13 éve 3 hete #193 Írta: geopard
geopard válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Szia Halas100!
A vörös neonnak a 24 c az alsó határt jelenti. Ha ennél alacsonyabbra nem megy a hőmérséklet nálad akkor mehet, bár az igazán ideális a 26 c lenne a számukra.

üdv
Last edit: 13 éve 3 hete by geopard.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halas100

Több
13 éve 3 hete #194 Írta: halas100
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a vörös neonhal milyen alacsony hőmérsékletet tud elviselni hosszú távon? Ugyanis egy társas akváriumot szeretnék berendezni guppikkal, és neonokkal. De azt hallottam, hogy a vörös neonok nem fogják bírni azt a hőmérsékletet ami a guppiknak és a többieknek megfelel (24 fok) max. 1-2 hétig. De nem szeretném hogy rosszul érezzék magukat nálam.

Több
13 éve 3 hete #195 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Csatlakozom..viszont az a megfigyelésem,hogy több hím esetén mindig van egy "vezérmén".Ha ő ívik,az összes nőstény neki akar ikrázni-és meg is teszik.Ha a nagymenő éppen ikrákat legyez,csak akkor van esélye a másik hímnek is a lányokat csábítgatni.Nálam egy nagyobb medencében a legritkább esetben fordul elő,hogy egyszerre mindkét hím ikrákkal foglalatoskodjon..

Több
13 éve 3 hete #196 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Lehet, ha elegendő búvóhelyet tudsz biztosítani nekik.

Mary

Több
13 éve 3 hete #197 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Nőstény még mehet nyugodtan, de ha vannak búvóhelyek még akár hím is. A 2 hím 1 nőstény felállás viszont nem feltétlenül a legszerencsésebb.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
13 éve 3 hete #198 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalak tartása, társítása témában
Üdv. Azt olvastam, hogy 90 literre egy pár ancit lehet telepíteni. Ez mennyire helyes? Nekem most 120-ra van egy pár, de vennék még... ha többet nem is, de legalább egyet. Lehetne kettőt is?
Köszi a választ

Több
13 éve 1 hónapja #199 Írta: mmccannon

Yoker beküldte: Igen tisztában vagyok vele hogy nincs mini.!a 4 vitorlást felhajtottam,szépen tátognak, de hidegen hadja őket az a 10 neon.sztem nem para :) Ekkora naggyábol mindegyik mint a képen,

Nem lehetne MAGYARUL??? :angry:
Helyesen: hagyja, szerintem, nagyjából! :)

Mary

Több
13 éve 1 hónapja #200 Írta: mmccannon
A kivétel erősíti a szabályt. :-)

Mary

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.316 másodperc

Naptár

February 2025
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
Bejelentkezés