- Köszönetek: 1688
Díszhalak etetése
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Viszont ha engem kérdezel én nem tudok elképzelni eleségállatot szabad gázcsere nélkül.Efelé törekedtem akkor is amikor elkezdtem alkalmazni a mára nagyon bevált tetőmegoldásokat a kis tenyészetekhez.
Valószínűsítem hogy több kedvezőtlen hatás együttese eredményezi a sikertelenséged-most indulj más irányba kérlek!A közeget jól csináltad-de ne legyen túl vizes!Az oltásokat most próbáld úgy indítani,hogy sokkal több férget helyezel rá már kezdetkor-reményeim szerint a hirtelen megugró egyedszámuk talán megbirkózik az erjedéssel.A tenyészeteknek szellőzési lehetőséget biztosíts,és a legfontosabb:hűvösebb helyet keress nekik.Jellemző hogy nálam a 20 fokos pincében is kielégítően szaporodnak...sőt mintha kiegyenlítettebb lenne a hozam,mint a fürdőszobai melegben!
Sikereket-aztán megint mondd majd el a tapasztalatokat kérlek!
T.:Gágbor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pana28
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 27
Simán fogtam a forró vizet ráöntöttem a levesszűrőben lévő zabpehelyre, majd ment bele az edénykébe arra az oltás.
Simán az akvárium üvegre tettem őket szobahőmérsékletre ami ugye mostanában nem túl alacsony volt.
Nem tűző nap, hanem a fal mellett a sarokban.
Levegőztetés az sajnos nem volt, mert másnap elmentem itthonról és csak pár nap múlva jöttem vissza de addigra már be is döglött az egész buborékosodott.
Ez lett volna a gond? Megfulladtak?
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
T.:Gábor
- Pana28
-
- Nem elérhető
-
ugyanúgy megerjedt mind a 4 oltás egyben sem tudtak fölszaporodni még csak egy kicsit sem
ráadásul most a grindálok sem igazán akarnak szaporodni lehet a nagy meleg miatt?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Leforrázás alatt azt értjük ha forrásban lévő vizet öntünk valamire-lehet ez salátalevél,de lehet akár haszonállatainknak szánt vágott csalán darával..és igen,lehet zabpehely is akár.Mátéfi ezt szépen leírja,bátran kövesd le a dolgot.Nem baj ha kissé sűrű lesz a massza-ő ilyet használ mint olvashatod.A forró víz lazítja,duzzasztja,és gyengén hőkezeli is a zabpelyhet....a forrázás ezen felül egy bizonyos szintű csíramentesítést is céloz véleményem szerint ez esetben.
Próbáld ki,és majd jelezz vissza kérlek!
- Pana28
-
- Nem elérhető
-
Azt hogy kell csinálni? Öntök rá egy kis forró vizet amennyit felszív vagy sok vízbe belerakom felfőzöm a vizet és majd leszűröm?
Ezt kipróbálom hátha jobban sikerülnek
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Tedd hűvösebbre,ebben a pokol melegben mindenképpen ajánlom ezt!Hiába trópusi férgek,nem bírják felvenni a küzdelmet a nagy sebességű erjedéssel sajnos.Emellett csinál gyengébb-vizesebb-közeget nekik.Aztán még a réteg vastagságra is ügyelj..itt jön elő az,hogy ki milyen vastagan rakja a közeget!
Hallod még szép hogy a banános katyvasz elkezd erjedni-ugye te is érzel némi szeszre emlékeztető szagot?Ha utánajárhatnál akkor látnád hogy pl. az előző kolléga milyen körülmények között tartja őket-de biztosíthatlak hogy nem a legmelegebb helyen,és árnyékban vannak.Még azt tanácsolom neked hogy ha teheted készíts "biztonsági oltásokat"-én is ezt teszem,és a pincénk hűvösében tartom őket.Ott is szaporodnak,igaz jóval lassabban,de így nem hibázhatok..mindig van tartalékom.
Sok sikert-ha kérdésed van szólj még segítünk!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
Hogy nálad elkezd bugyborékolni, az arra utal, hogy gáz termelődik. Erjed.
- Pana28
-
- Nem elérhető
-
Egy ideje a walterekkel küzdöm nem sikerül egy rendes oltást indítanom.
A végeredmény mindig ugyanaz legyen az kenyéren, zabpehelyliszten, zabpelyhen, vagy banános katyvaszon- az egész elkezd bugyborékosodni, azaz erjed a walter meg nagyon kis számban van rajtuk vagy egyáltalán nem.
Mit rontok el? Mit kellene másképp csinálnom?
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 97
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A szúnyogoknál a báb is mozog/lélegzik,.viszont nem táplálkozik.Jól megfigyelhető hogy a a báboknak már a fej részen van a kettős lélegző cső.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
Mostmár csak ki kell őket halászni, ami a nagyobb munka...
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
Folyt. köv.
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
A második képen a D jelü. Kár hogy csak felülről fotóztad, oldalról nem.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
plus.google.com/photos/11151461844499201...11514618444992012419
nem tudom pontosan, hogy mi is ez, nem szúnyoglárva, annyi szent. Volt abból is, de azok másként néztek ki (hosszúkás testen egy fejecske). Elöször vizibolhára tippeltem, de nem hasonlítanak a google által mutatott vizibolhára sem...
Minden esetre megették a halak
Valaki azért meg tudja mondani mik ezek?
Köszi
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
dendrobase.hu/nemek-meghatarozasa/a-nemek-meghatarozasa-i
Hát igan most Ő a legfontosabb
Lehet hogy keverednének és létrejönne egy mutáns panell csótány, ami még a betonon is átrágja magát. Az a baj hogy ki is nézném a szomszédokból hogy rámvernék a balhét.
Kertes házban tényleg sok minden egyszerűbb lenne, de így legalább van benne kiívás.
Melyik topic legyen?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Természetesen a mindenható mentsen meg mindenkit a szomszédokkal vívott meddő vitáktól-adott esetben magyarázhatnád te neki hogy nem is azt a fajt tartod ami endemikus a panelokban sajnos-számukra csótány az csótány!Hallod valahogy meg is értem....az a pár szál szőr ami a karomon van mind égnek mered ha csak írok is róluk!
Kertes házban sok minden egyszerűbb-így igaz!Ezért csodálom mindig azokat a kollégákat akik panelban is előadják a tudásuk legjavát...a továbbiakban is mindig arra fogok törekedni hogy segítsem az ő dolgaikat is.Sőt:kifejezetten szeretném ha olyan "mozgalom" bontakozna ki,mely segítené a nagyvárosi kollégáink dolgát,és vice versa...amiben ti tudtok segíteni a vidékieknek azt ti tennétek meg!:)Erről akár beszélhetnénk is valamely topicban-én nagyon benne lennék egy "Kölcsönösen segítsünk" jelleggel működő dologban.Meglátjuk...
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
Mi próbálkoztunk a muslinál, nagyobbb röpképtelen léggyel, a tenyésztése még egyszerűbb és még olcsóbb de, sajnos az is nagy volt a brekiknek.
Gondolj bele milyen balhé lenne abból hogy a társasház tele van csótányokkal és kiderülne hogy Én még tenyésztem is őket. A kedves szomszédok biztosan kitalálnák hogy tőlem szöktek meg, ezért fizessem a társasház éves csotányírtását ezentúl én
A tücskös link nagyon jó, annyi hogy a méreg drága rovaritató zselét ki lehet váltani egy nedves szivaccsal vagy vattával, vagy akár egy gyümi vagy zöldség szelettel. annyi hogy rendszeresen kell cserélni az atkák meg a bacik miatt. Az etetésükhöz meg a ledarált kutya vagy macska kaja a legolcsóbb és legegyszerűbb.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
halorxxl.blogspot.hu/2013/07/fekete-szunyoglarva.html
A képeket bemásolni szinte képtelen vagyok...nem gáz,blogom úgyis amolyan kiterjesztése az itteni fóruméletemnek!