Díszhalak etetése

Több
12 éve 8 hónapja #221 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Ezt nem tudhatom,mert Kapi régebben azt mondta hogy neki még zárt nylon zacsiban is elvoltak.
Viszont ha engem kérdezel én nem tudok elképzelni eleségállatot szabad gázcsere nélkül.Efelé törekedtem akkor is amikor elkezdtem alkalmazni a mára nagyon bevált tetőmegoldásokat a kis tenyészetekhez.
Valószínűsítem hogy több kedvezőtlen hatás együttese eredményezi a sikertelenséged-most indulj más irányba kérlek!A közeget jól csináltad-de ne legyen túl vizes!Az oltásokat most próbáld úgy indítani,hogy sokkal több férget helyezel rá már kezdetkor-reményeim szerint a hirtelen megugró egyedszámuk talán megbirkózik az erjedéssel.A tenyészeteknek szellőzési lehetőséget biztosíts,és a legfontosabb:hűvösebb helyet keress nekik.Jellemző hogy nálam a 20 fokos pincében is kielégítően szaporodnak...sőt mintha kiegyenlítettebb lenne a hozam,mint a fürdőszobai melegben!
Sikereket-aztán megint mondd majd el a tapasztalatokat kérlek!:)
T.:Gágbor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 8 hónapja #222 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Igazán nincs mit :)
Simán fogtam a forró vizet ráöntöttem a levesszűrőben lévő zabpehelyre, majd ment bele az edénykébe arra az oltás.
Simán az akvárium üvegre tettem őket szobahőmérsékletre ami ugye mostanában nem túl alacsony volt.
Nem tűző nap, hanem a fal mellett a sarokban.
Levegőztetés az sajnos nem volt, mert másnap elmentem itthonról és csak pár nap múlva jöttem vissza de addigra már be is döglött az egész buborékosodott.
Ez lett volna a gond? Megfulladtak?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #223 Írta: halőrxxl
Köszönöm válaszodat,ez számomra is hasznos!Érdeklődnék:mit hogyan csináltál,milyen körülmények között helyezted el őket,és mennyire biztosított a levegőcsere a tenyészedénykékben?Érzem lesz még kérdésem-de haladjunk csak sorban!
T.:Gábor
Last edit: 12 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Több
12 éve 8 hónapja #224 Írta: Pana28
Nos a fejlemények nem túl rózsásak.
ugyanúgy megerjedt mind a 4 oltás egyben sem tudtak fölszaporodni még csak egy kicsit sem
ráadásul most a grindálok sem igazán akarnak szaporodni lehet a nagy meleg miatt?

Több
12 éve 8 hónapja #225 Írta: halőrxxl
A kolléga helyett válaszolok neked,hátha így gyorsabb...
Leforrázás alatt azt értjük ha forrásban lévő vizet öntünk valamire-lehet ez salátalevél,de lehet akár haszonállatainknak szánt vágott csalán darával..és igen,lehet zabpehely is akár.Mátéfi ezt szépen leírja,bátran kövesd le a dolgot.Nem baj ha kissé sűrű lesz a massza-ő ilyet használ mint olvashatod.A forró víz lazítja,duzzasztja,és gyengén hőkezeli is a zabpelyhet....a forrázás ezen felül egy bizonyos szintű csíramentesítést is céloz véleményem szerint ez esetben.
Próbáld ki,és majd jelezz vissza kérlek!

Több
12 éve 8 hónapja #226 Írta: Pana28
A leforrázás alatt mit értesz?
Azt hogy kell csinálni? Öntök rá egy kis forró vizet amennyit felszív vagy sok vízbe belerakom felfőzöm a vizet és majd leszűröm?
Ezt kipróbálom hátha jobban sikerülnek :)

Több
12 éve 8 hónapja #227 Írta: halőrxxl
...folytatva Gyulánk gondolatát:ha pedig erjed,akkor ki kell ezt küszöbölnöd!
Tedd hűvösebbre,ebben a pokol melegben mindenképpen ajánlom ezt!Hiába trópusi férgek,nem bírják felvenni a küzdelmet a nagy sebességű erjedéssel sajnos.Emellett csinál gyengébb-vizesebb-közeget nekik.Aztán még a réteg vastagságra is ügyelj..itt jön elő az,hogy ki milyen vastagan rakja a közeget!
Hallod még szép hogy a banános katyvasz elkezd erjedni-ugye te is érzel némi szeszre emlékeztető szagot?Ha utánajárhatnál akkor látnád hogy pl. az előző kolléga milyen körülmények között tartja őket-de biztosíthatlak hogy nem a legmelegebb helyen,és árnyékban vannak.Még azt tanácsolom neked hogy ha teheted készíts "biztonsági oltásokat"-én is ezt teszem,és a pincénk hűvösében tartom őket.Ott is szaporodnak,igaz jóval lassabban,de így nem hibázhatok..mindig van tartalékom.
Sok sikert-ha kérdésed van szólj még segítünk!

Több
12 éve 8 hónapja #228 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Én nem teszek bele semmit csak vizet és zabpelyhet. A zabpelyhet forró vízzel leforrázom és megvárom míg megdagad és lehűl. Akkor jól összekeverem, az állaga sűrű nehezen kenhető. Egy kanál fonákjával épphogy el tudom lapogatni a tényészedényben. Elsimítom a tetejét és arra rákenem az oltást, majd kicsit bespriccelem vízzel. Lefedem és két nap múlva szüret. Élesztőt nem adok hozzá!

Hogy nálad elkezd bugyborékolni, az arra utal, hogy gáz termelődik. Erjed.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Pana28

Több
12 éve 8 hónapja #229 Írta: Pana28
Üdv fórumtársak!

Egy ideje a walterekkel küzdöm nem sikerül egy rendes oltást indítanom.
A végeredmény mindig ugyanaz legyen az kenyéren, zabpehelyliszten, zabpelyhen, vagy banános katyvaszon- az egész elkezd bugyborékosodni, azaz erjed a walter meg nagyon kis számban van rajtuk vagy egyáltalán nem.
Mit rontok el? Mit kellene másképp csinálnom?

Több
12 éve 9 hónapja #230 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Igen, a légző csöveket láttam. Arra gondoltam, hogy leszűrőm az egész csomagot, mert elég fárasztó és időigényes egyessével kiszedegetni őket. De megéri, mert szeretik.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 9 hónapja #231 Írta: halőrxxl
..és vigyáz mert ezek már az utolsó stádiumban vannak,könnyen kikelhetnek!
A szúnyogoknál a báb is mozog/lélegzik,.viszont nem táplálkozik.Jól megfigyelhető hogy a a báboknak már a fej részen van a kettős lélegző cső.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
12 éve 9 hónapja #232 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Robi, a képed alapján nekem szúnyog lárva bábnak tűnik.

Több
12 éve 9 hónapja #233 Írta: roberto8802
Sajnos nem tudok jobb képet csinálni, de az lesz az, a báb! Köszi szépen a segítséget.

Mostmár csak ki kell őket halászni, ami a nagyobb munka...

Több
12 éve 9 hónapja #234 Írta: roberto8802
Ezek elég gyorsan mozogtak. A báb mozog? Na majd halászok még és csinálok oldalról is képet, csak egy kis időbe tellik, mivel hogy még nincs olyan tuti hálóm, mint Gábornak (blog). De majd készítek :)

Folyt. köv.

Több
12 éve 9 hónapja #235 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Nem véletlenül szúnyog báb? mek.niif.hu/03400/03408/html/2755.html
A második képen a D jelü. Kár hogy csak felülről fotóztad, oldalról nem.

Több
12 éve 9 hónapja #236 Írta: roberto8802
Sziasztok. Idáig csak olvasgattam és próbálkoztam. Ma ilyesféle állatokat sikerült szüretelnem:

plus.google.com/photos/11151461844499201...11514618444992012419

nem tudom pontosan, hogy mi is ez, nem szúnyoglárva, annyi szent. Volt abból is, de azok másként néztek ki (hosszúkás testen egy fejecske). Elöször vizibolhára tippeltem, de nem hasonlítanak a google által mutatott vizibolhára sem...

Minden esetre megették a halak :) nagy vadászat volt.

Valaki azért meg tudja mondani mik ezek?
Köszi

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #237 Írta: halivadek
Ha olvsgatni akarsz akkor itt van még két cikk (Toist írja a harmadikat), de lassan kezd off lenni mert ezek is békásak: dendrobase.hu/nincs-kategorizalva/konyvajanlo-amanda-and-greg-shiler-poison-dart-frogs

dendrobase.hu/nemek-meghatarozasa/a-nemek-meghatarozasa-i

Hát igan most Ő a legfontosabb :)

Lehet hogy keverednének és létrejönne egy mutáns panell csótány, ami még a betonon is átrágja magát. Az a baj hogy ki is nézném a szomszédokból hogy rámvernék a balhét.

Kertes házban tényleg sok minden egyszerűbb lenne, de így legalább van benne kiívás. :) Sok olyan eleségállat van amit kertesben máshogy tenyésztenék, de a lakás és a család miatt áldozatott kell hozni. Mert azért lássuk be a lakást magunknak vettük, nem az eleségállatoknak :D. De azért csak muszáj valami élőt kapniuk, öröm nézni ahogy elöjön belőlük a termsézetes vadás ösztön és nem a műeleséget csócsálják unottan.

Melyik topic legyen?
Last edit: 12 éve 9 hónapja by halivadek.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 9 hónapja #238 Írta: halőrxxl
A "Brekusz" blog bejövős...és természetesen minél többet olvasgatnék mindkettőtöktől-jól "fog a billentyűzetetek"!Tudom hogy mostanában-sőt az életben eztán mindig-sokkal fontosabb dolgotok is van már..de hátha egyszer még lesz időtök is!;)
Természetesen a mindenható mentsen meg mindenkit a szomszédokkal vívott meddő vitáktól-adott esetben magyarázhatnád te neki hogy nem is azt a fajt tartod ami endemikus a panelokban sajnos-számukra csótány az csótány!Hallod valahogy meg is értem....az a pár szál szőr ami a karomon van mind égnek mered ha csak írok is róluk!
Kertes házban sok minden egyszerűbb-így igaz!Ezért csodálom mindig azokat a kollégákat akik panelban is előadják a tudásuk legjavát...a továbbiakban is mindig arra fogok törekedni hogy segítsem az ő dolgaikat is.Sőt:kifejezetten szeretném ha olyan "mozgalom" bontakozna ki,mely segítené a nagyvárosi kollégáink dolgát,és vice versa...amiben ti tudtok segíteni a vidékieknek azt ti tennétek meg!:)Erről akár beszélhetnénk is valamely topicban-én nagyon benne lennék egy "Kölcsönösen segítsünk" jelleggel működő dologban.Meglátjuk...

Több
12 éve 9 hónapja #239 Írta: halivadek
Jó olvasgatást, viszont Ő meg azt mondta a szunyogos blogod miatt messzire elkerüri a falutokat :), nem értem miért, szerintem jól sikerült :D

Mi próbálkoztunk a muslinál, nagyobbb röpképtelen léggyel, a tenyésztése még egyszerűbb és még olcsóbb de, sajnos az is nagy volt a brekiknek.

Gondolj bele milyen balhé lenne abból hogy a társasház tele van csótányokkal és kiderülne hogy Én még tenyésztem is őket. A kedves szomszédok biztosan kitalálnák hogy tőlem szöktek meg, ezért fizessem a társasház éves csotányírtását ezentúl én :)

A tücskös link nagyon jó, annyi hogy a méreg drága rovaritató zselét ki lehet váltani egy nedves szivaccsal vagy vattával, vagy akár egy gyümi vagy zöldség szelettel. annyi hogy rendszeresen kell cserélni az atkák meg a bacik miatt. Az etetésükhöz meg a ledarált kutya vagy macska kaja a legolcsóbb és legegyszerűbb.

Több
12 éve 9 hónapja #240 Írta: halőrxxl
Fogadjátok szeretettel "kis írásomat" a fekete szúnyoglárvákkal kapcsolatosan..sok új nincs benne,de összegzésként jól fog szolgálni!:)
halorxxl.blogspot.hu/2013/07/fekete-szunyoglarva.html
A képeket bemásolni szinte képtelen vagyok...nem gáz,blogom úgyis amolyan kiterjesztése az itteni fóruméletemnek!;)

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc