- Köszönetek: 97
Az akvárium szûrése
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- P51D
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 35
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- nagy.sandor77
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 2
Gyári szűrőszivacs helyett, milyet ajánlatok ???
- Moderátor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 14
Köszi a tanácsokat.
Melyiket érdemes amúgy feltenni? Ezt a sima bugyborékoztatót, vagypedig azt a fekete műanyag csövet, melyet azt hiszem úgy hívnak, hogy esőztető?!
- Moderátor
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 14
Ha a szűrő mozgatja a vizet, vízfelszínt, annyira nem érdekes hogy mennek-e a bubik. A mozgó felszínen keresztül is felveszi a víz az oxigént.
smschamp:
Szeretnék segítséget kérni. Van egy 40 literes akvárium szettem, benne egy belső szűrővel (levegőztető is egyben).
A levegő normál intenzitással bugyborékol. De másnap már gyengébb, harmadnap még gyengébb, s 4-5 nap utámn már teljes rányitással is alig jön bugyborék.
Levettem a szűrőt, szivacsát kimostam (teszem hozzá nem volt koszos annyira), s visszatettem, s ismét jó. De megint csökken naponta a kinyomott levegő intenzitása.
Hogy lehetne ezt a problémát áthidalni?
Köszi a válaszokat.
Roland
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 360
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
Amit viszonk kérdezni szeretnék (és ezt sose tudtam), hogy a külső szűrők is óránként többször forgatják meg a vizet, vagy azok lassabban működnek, hogy a víznek legyen ideje "átvenni" a szűrőben taláható bacikat? Vagy hogyan is működik ez pontosan?
Én végül azért döntöttem a belső szűrő mellett, mert azt ismertem, tudtam hogyan működik és nem mellesleg olcsóbb is volt.
(Elnézést, ha már egyszer föl lett téve a kérdés, ez esetben visszakeresek rá)
- trek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 26
Nem akarlak elkeseríteni, de nagy csodát ne remélj egy 56 literes akváriumban 3db aranyhallal. Belső szűrőt nem kapsz akkorát ami jó lenne, a külső szűrők túl nagyok hozzá. A legjobb szűrést egy jó nagy szivacsszűrővel (levegővel kell "hajtani") tudnál csinálni. Majd sűrű részleges vízcserék...
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 374
Ha már azon töprengsz, hogy új szűrőt veszel, ne csak a teljesítményét nézzed, hanem azt is, hogy tud-e valamilyen biológiai szűrést is biztosítani. Ez alatt azt értem, hogy nem csupán szivacs van a készülékben, hanem más szűrőközeg is, esetleg tetszésed szerintivel töltheted meg.
Ne ijedj meg, mert nem csupán külső szűrők állnak rendelkezésre. Pl. Van az Ehe*m a biopower belső szűrője. Alapjáratban jár a szivacs, és még mást is tehetsz a plusz rekeszekbe.
Hogy miért jó? Sokkal több hasznos baci tud megtelepedni, ezáltal hatékonyabban tisztítja a vizet, mint a sima szivacs (ráadásul azok mind nyíltcellásak).
Amikor tisztítod a szűrőt, bizony, ahogy Roberto8802 is írta, mindig a lefejtett akváriumvízben kell alaposan kinyomkodnod a szivacsot.
Ha már a szűrésnél tartunk, ne feledkezz meg a szűrő rotorjának tisztításáról sem. Egy idő után a sok trutyi ott is gondot okozhat, ami által jelentősen csökken a szűrő teljesítménye.
Mary
- Pöttömbaba
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 0
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
Általában hetente, kéthetente tisztítom a szűrő szivacsát, mindig vízcsere alkalmával és mindig az akváriumból már leszürt vízzel. Ezt azért kell, hogy a bacikat ki ne mossuk belőle.
Remélem tudtam segíteni
- Pöttömbaba
- Nem elérhető
-
Lenne pár kérdésem a szűréssel kapcsolatban. 56 literes az akváriumom és 3 kis aranyhal van benne. Az akváriumot szettben lehetett venni anno, úgy hogy minden hozzávaló benne volt (szűrő, hőmérő, melegítő, stb). Beletettem a szűrőt, aminek fogalmam sincs a gyártmányáról, de hát nyilván elég hozzá, ha ehhez adták. De kevésnek gondoltam és beletettem még egy Aquael Fant ami 50 literig volt írva (az előző akváriumomban volt). Szerintetek ez így elég szűrésre és levegőztetésre? A halak nagyon jól érzik magukat és nem jönnek fel pipálni, a vízfelszín rendesen meg van keverve és elég sok levegő is bekerül. Jó sok növényt is vettem bele nekik (kimondottan aranyhalaknak valót). Ez így elég, vagy rakjak még bele más ,,kütyüt" is? Második kérdésem, hogy milyen sűrűn kell ezeket tisztítani? Előre is köszönöm a választ
- gosta
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Nem elérhető
-
- peters
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 57
- Scorpion18
- Nem elérhető
-
Segítsetek légyszi! Van egy 54 literes aksim és most van egy Hailea HL BT 400-as szűrőm benne! Szeretném lecserélni egy Eheim Aquaballra, csak nem tudom hogy elég-e az Aquaball 60? Vagy vegyek Aquaball 130-at?
Légyszi adjatok tanácsot!
A 130-as nem sodorja már el a halakat úgymond? A 60-as is elvileg 480l-t tud óránként max!
- P51D
-
- Nem elérhető
-
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 76
Mint már említettem vettünk egy aktív szenes szűrőt és rá kérdeztem hogy mindig bent kell e annak lenni. A válaszotok az volt hogy nem kell mivel kivon pár fontos vegyületet a vízből. A kérdésem az lenne hogy mi a véleményetek ha ebbe a kosárba valamilyen bioszűrő közeget tennék pl:kerámia gyűrűt akkor mi lenne belőle nagyon bekoszolódna vagy működne? Vagy inkább vegyek helyére szivacsot?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
- P51D
-
- Nem elérhető
-
- Yoker
- Nem elérhető
-