- Köszönetek: 374
Algaevõ harcsák
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
A fát imádják, immár 2 éve ráspolyozzák, így már nincs is meg a kezdeti 2,3 kg súlya.
Gyula, a fotó, amit feltöltöttél hajaz arra, amit láttam. Sajnos, most nem tudok képet feltölteni, de be fogom pótolni.
Sajnos a tetemnél már elindult a bomlási folyamat (az egyik szeme elfolyósodott volt, amikor kivettem), ezért most azon vagyok, hogy megpróbálom felnyitni a testét, hogy megnézzem.
Sajnos a mikroszkóp telepítőlemeze nem jó, így nem tudok mikroszkópos fotókat készíteni, pedig nagyon jó lenne a bélsárról, meg a béltraktusról néhány képet készíteni.

A másik, hogy megkísárlem konzerválni a csontvázat, egy internetes útmutató alapján. Mivel kicsi (5-6 centis egyedről van szó, nem lesz egyszerű, de megpróbálom.
Gáborom, fűzhöz, vagy efféle fához itt a nagy faluban nem jutok, ill. nem innen származót tennék csak a medencébe. Vasfával kedveskedem nekik, ill. még Törpös kertjéből származó platán kéreggel, meg Pasától kapott szőlőtőkével.
Mary
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1127
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1688

A tünet megnevezése egyébként rendkívül találó,és anno mikor erről mi beszélgettünk magam is e véleményen voltam mint te.Az ancik bivalyerősek,az emésztésük azonban alkalmanként gyenge-de ne csodálkozzunk ezen,hiszen a természetben nyilván nem ehetnek annyit mint medencéinkben.Megfigyeléseim szerint akár többnapos dögöt is megehetnek-semmi gáz!Máskor akár hetekig alig etetett halak kiváló kondiba kerülnek némi kevés eleségtől-lényeg hogy rágófa legyen!De itt megint egy dolog:az hogy van benn fa,az nem jelenti hogy minden ok..szeretniük is kell azt a fát,már eleségként.Én ezért alkalmazok nyár,és fűz darabokat is-sőt a szakirodalommal keményen szembemenve bizony nem igazán távolítom én el a korhadó részeket sem..csupán a nagyon pergős részeket.Említettem már máshol ugye hogy a zuzmókkal teli ágat betette nekik kisfiam anno-nem volt gond..ma sincs!

A fehérje..vagy főleg a puffasztó hatású eleségek viszont néha ilyen kelemetlenséget okoznak nekik.Nem a gázosodásra utalok,hanem arra,hogy némely granulált eleség igen sokáig még duzzad a vízbe kerülvén.
De szó mi szó:a "Zöldhas" számomra sem ismeretlen...100% mortalitás,tehetetlenség érzése,és tudatlanság részemről.Kíváncsian várom Mac magyarázatát..
T.:Gábor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Esetleg néhány napos kizárólagos kemény rostos böjt mennyiben segít a dolgon......
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
A baj az, hogy SEHOL nem találni róla szakmai publikációt - legalábbis az ingyenesen elérhetőek között.
Nem tudom, hogy az angolszász nyelvterületen mi a pontos megnevezése, hovatovább a tudományos megnevezését sem.
Azt hiszem itt kezdődnek a gondok, mert amíg nem tudom megnevezni, nemigazán tudok hatékonyan kutakodni a megfelelő információ után...
Mary
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Amit tudunk, a has zöld színt ölt (mint a spenót), és néhány órán belül el is pusztul a hal.
Könnyen meglehet, hogy majd az egyetemi tanfolyamon Baska doktornak fogom szegezni a kérdést, bár ismerve őt, nem vagyok biztos, hogy választ fogok kapni. Csak a sablont: "gümőkór".
Megfigyelésem szerint kizárólag a béltraktusban zajlanak a folyamatok. Ilyen esetben L-144-es Ancistrusnál ugyebár nem is kell RTG felvétel, hogy lássuk, hol van a bibi.
Mary
- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 104
Ennek van valami kiváltó oka vagy ez is egy olyan betegség ami egyszer csak jön ?
Most nincs sok időm , de délután azért rá is keresek .
Üdv Misi
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Készítettem fotókat, és formalinban prezerváltam a halat. 5 óra kellett az észleléstől a halál bekövetkeztéig.
Pasa, alkalmasint szívesen meghallgatnám véleményedet, amikor saját szemeddel is látleletet veszel. Ha Te is annak véled, akkor kiküldöm a fotókat, és adatokat Jon Armbrusternek és Doug Green-nek. (Anno érdeklődtem effelől, de valószínű a konyhai angolom kevés volt ahhoz, hogy akkurátus képet alkothassanak az urak.)
Mary
- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-

- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-

Van bent egy szivacsszűrő porlasztó pluszban és egy melegítő , viszont néha őket sehol nem látom :O
Vajon hova bújhatnak ???
Láthatatlanná válnak

- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
Van benne nagyon sok hasznos kis tudnivaló , bár sztem legközelebb is akkor mentek ha így kihurcolja a helyéről !
Olvasva az írásod arra a következtetésre jutottam , hogy nagy valószínűséggel amikor fel akarta falni a terméketlen ikrákat akkor ügyetlenségébe kirángatta az összeset a medencébe .
Első ikranevelése volt még csak

Remélhetőleg szépen kiokosodik a témában

Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Még sehol nem írtunk arról,hogy mikor alkalmasak az ikrák a mentésre....most megteszem:már a lerakás utáni első pár óra elteltével azonnal elvehetőek-ha ezt akarjuk.Mikor tehát a nőstény már nem jár be további ikrákkal gazdagítani a lerakott csomagocskát,hímünk nekilát a legyezésnek.Az esetek legnagyobb részében fejjel az ikrák felé helyezkedik el,és hasúszóival is szorgalmasan áramoltatja a vizet.Általában az első napokban-sőt némely hím a kikelésig sem!-jár ki enni,vagy ha mégis csak közvetlenül az ikrák közeléből csipeget nagy gyorsan...Mindez most már nem lényeg,azonban telnek a napok,fejlődnek az ikrák-készül a csoda!A hím a terméketlen ikrákat vagy elfogyasztja,vagy nem is tudom

És most figyelj kolléga:3-4 napos ikrákat én már nem mentek,mert erősen félő a stressz hatására kiváltódó korai kelés,netán az ilyenkorra már vékonyabb ikraburkok könnyebben felszakadhatnak stb...ahogy tapasztaltad is:"koraszülés"

A szikzacskó látszólagos felszívódása után is van még tartalékuk....2-3 napig ráérnek hozzászokni a szájjal való táplálkozáshoz,ne aggódj!Ráadásul előbb csak éjjelenként járnak rá a kajára..később meg szégyentelenül azonnal ráugranak,majd meglátod!Sok sikert továbbra is-ugye milyen élmény már pár halacska nevelgetése is?

- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
Mint azt korábban írtam mentettem pár anci ikrát .
Pontosabban hatot

A kelési arány nem lett volna rossz 6/5 , viszont az ötből sajnos egy korai kelés vot így nem maradt meg egynek meg sajna nem szívódott fel a szikzacskója .
Viszont hárman vígan úszkálnak .
A szikzacskó felszívódott , de még nem láttam őket hamizni sem ubit sem sütitököt.
Jelen pill itt járunk .
Üdv Misi
- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
Most kell még vennem pár darab fát és akkor kicsit több helyet tudok biztosítani nekik .
Sajnos a fiúcskák iránt nem valami nagy a kereslet így nem tudom sem elajándékozni sem eladni őket .
Na , de meg fogom oldani ezt a kérdést is !
Idő közben már négyen fickándoznak egy meg egyhelyben mint ha szuszogna .
Rá majd figyelgetek mi is történik , a hatodik még ikrában van .
Remélem holnap ő is kibújik .
Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Sok sikert neked a továbbiakban:Gábor
- Omen
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
Szeretném nektek bejelenteni , hogy a mentett anci ikrákkal tényleg nem volt veszteni valóm .
Épp most kelt ki a harmadik .
Még van 3 ikra melyek esetleg még kikelhetnek .
Üdv Misi
- jocopoco95
-
- Nem elérhető
- ÖshalAM
-
- Köszönetek: 76
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Igen hevesen igyekszik a hím az ikrázóhelyen tartani a nőstényt, így lehet, hogy a sérülések a nászukból származik.
Mary
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
-
- Díszhalak tartása, társítása
- Akkor külön lesznek... Köszi!
- 3 hete 2 napja
-
- Édesvízi garnélák
- Lecsapdázom???? Beszéljünk már erről a csapdáról!
- 3 hete 5 napja