- Köszönetek: 5
Algaevõ harcsák
- kis-Pleco
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
Persze az evolúció során megállt a fejlődésben és másféleképpen is kifejlődött mint pl.: boszorkányharcsa, bulldog pleco, gibbiceps ...
Persze ma már a tenyésztők is fontos szerepet játszanak a halak evolúciójában .
Nem biztos ,hogy minden rendre így történt ez csak egy ötletem .
a képeket innen szereztem : www.auburn.edu/academic/science_math/res...y/Lasian/lasian.html
k.P.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- kis-Pleco
- Nem elérhető
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mark24
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 107
Tudtommal a baltákat nagyon nehéz tenyészteni.
Viszont én a következő fajok társaságában már sikeresen neveltem ancit:
- endler
- Corydoras pygmaeus
- annulatus bohóccsuka
- amandalazac
- darázsgéb
- Heterandria formos fogasponty
- Neoheterandria elegans fogasponty
- Poeciliopsis profilica fogasponty
Néhány kisanci még volt az alábbi halakkal egy medencében is:
- Phallichthys amates fogasponty
- Pseudomugil signifer
- Boraras maculatus és urophthalmoides
- Sawbwa resplendens
- Zoogeneticus tequila
- Trichopsis pumila (törpe morgógurámi)
Szerintem a kisebb dánió és razbórafélékkel (galaxy, hengeli és espei razbóra) és hasonló halakkal nem lesz gond, nálam az endlerek sem csipkedték meg őket!!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
Egy időben nevelgettem kicsi ancikat guppikkal,szifókkal együtt-nem valami fényes eredménnyel:(
Tapasztalatom az,hogy a még "lágy" ancikákat az elevenszülők folyamatos zaklatása-csipkedése irtózatosan zavarja..szinte egy másodperc nyugtuk nem lehetett tőlük.Ugye észrevettétek,hogy mikor az ancik jóllaknak,szeretnek békésen elbújva-függeszkedve emészteni?Nos ebben a medencében erre esélyük nem volt....olyannyira,hogy egy idő után átértékeltem ezt a módszert,és az elevenszülőktől teljesen meg is váltam.Azóta békés nyugalom van a nevelőimben..igaz szeretném kihasználni a felsőbb vízréteget is.
Ezzel kapcsolatos lenne az én kérdésem:milyen lazacot ajánlanátok társhalaknak hozzájuk?További kritérium még,hogy azt sem bánnám ha nem tucathalról lenne szó,és még esetlegesen én is tudjam szaporítani őket;).Gondoltam én a szekerce,és a baltahasúakra...ti hogy látjátok?
T.:Gábor
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 374
Mary
- karancsalja66
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 83
- kis-Pleco
- Nem elérhető
-
- karancsalja66
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 83
- kis-Pleco
- Nem elérhető
-
- Most
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 0
Sturisoma foerschi lesz a neve. Így már elég sok találatot ad google.
Üdv,
András
- wardust
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi linken mutatott halaknak pontosan mi a neve:
www.welse.net/SEITEN/lg6.htm
Sturisoma forschi-ként árulták, de neten keresgélve ilyet nem találtam.
Előre is köszönöm a válaszokat.
- Vili
- Nem elérhető
-
Köszönöm a tippet. Bár nem erősségem a német, azért elboldogulok vele.
- Most
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
Ajánlom ezt az oldalt Neked, jó bőngészést
Igaz nem magyar beszerzési források, de ez is valami.
Üdv,
András
- peters
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 57
peters
- Moderátor
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 14
AM moderátor
- Vili
- Nem elérhető
-
Először is köszönöm Pasaréti Gyulának, hogy reagált a kérdésemre.
Remélem írhatom ide, mert nem találtam "halkereső" topicot.
Engem a következő L-harcsák érdekelnének megvételre (beszerezhető-e; ára):
L014, L037, L048, L066, L082, L121-L135-L305, L134, L142, L168, L169, L260, L271, L273
Válaszaitokat előre is köszönöm!
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 360
Pasa
- Vili
- Nem elérhető
-
Abban kérném segítségeteket, hogy hol tudnék L harcsákat vásárolni. Keresgéltem a neten, de a "régi beszerzők" már nem árusítanak. Egy-két példányt persze lehet találni itt-ott, de nagyobb választékot szeretnék.
Köszönettel:
Vili
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
- P51D
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 35
Ancistrus spec. a'sszem ez a hivatalos neve, belepetézett a társas akváriumomba. Gondolom ez jó jel, akkor csak jól érzik magukat. Gondolom én.
2-3 hetesek lehettek amikor kihalászgattam az akváriumból. Jelenleg kb. 30-40 fõs csapat egy 17 literes, szivacsszûrõvel és egy kis motoros szûrövel, fûtõvel berendezett edényben vannak. Aljzat nincs, dekoráció egy kókusz héj darab, egy kavics algával, kis darabka tebang levél.
Kérdésem: HOGYAN TOVÁBB, hogy fel tudjam nevelni õket?
Mivel etessem a csapatot, milyen idõ közönként és mekkora víz cserét csináljak?
Minden hasznos tanácsot szívesen fogadnék. Ja, a héten próbálok szerezni élõ vizibolhát, úgy olvastam az jó az infuzória ellen és nem bántják a kis halakat.