Algaevõ harcsák

Több
14 éve 1 hónapja - 14 éve 1 hónapja #281 Írta: kis-Pleco
kis-Pleco válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Kicsit utánanéztem a ráspolyszájú algaevők elődjeiről .Testfelépítésében annyi különbséget vettem észre, hogy a réskopoltyú tüskéi az idők során egyre inkább a testéhez simultak és zsugorodtak .Persze nem tűntek el ,hanem egyes faj hímjeinél bajusszá más néven aganccsá fejlődtek (Ancistrus cirrhorus) .

Persze az evolúció során megállt a fejlődésben és másféleképpen is kifejlődött mint pl.: boszorkányharcsa, bulldog pleco, gibbiceps ...
Persze ma már a tenyésztők is fontos szerepet játszanak a halak evolúciójában .

Nem biztos ,hogy minden rendre így történt ez csak egy ötletem .

a képeket innen szereztem : www.auburn.edu/academic/science_math/res...y/Lasian/lasian.html

k.P.
Last edit: 14 éve 1 hónapja by Moderátor. Indoklás: Helyesírási hibák

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hónapja #282 Írta: kis-Pleco
köszi márk . szifókkal én se tenném össze az ancikat mert olyanok mint a harcoshalak:evil:

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hónapja #283 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Üdv Gábor!

Tudtommal a baltákat nagyon nehéz tenyészteni.
Viszont én a következő fajok társaságában már sikeresen neveltem ancit:
- endler
- Corydoras pygmaeus
- annulatus bohóccsuka
- amandalazac
- darázsgéb
- Heterandria formos fogasponty
- Neoheterandria elegans fogasponty
- Poeciliopsis profilica fogasponty
Néhány kisanci még volt az alábbi halakkal egy medencében is:
- Phallichthys amates fogasponty
- Pseudomugil signifer
- Boraras maculatus és urophthalmoides
- Sawbwa resplendens
- Zoogeneticus tequila
- Trichopsis pumila (törpe morgógurámi)

Szerintem a kisebb dánió és razbórafélékkel (galaxy, hengeli és espei razbóra) és hasonló halakkal nem lesz gond, nálam az endlerek sem csipkedték meg őket!!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
14 éve 3 hónapja - 14 éve 3 hónapja #284 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Tiszteletem!
Egy időben nevelgettem kicsi ancikat guppikkal,szifókkal együtt-nem valami fényes eredménnyel:(
Tapasztalatom az,hogy a még "lágy" ancikákat az elevenszülők folyamatos zaklatása-csipkedése irtózatosan zavarja..szinte egy másodperc nyugtuk nem lehetett tőlük.Ugye észrevettétek,hogy mikor az ancik jóllaknak,szeretnek békésen elbújva-függeszkedve emészteni?Nos ebben a medencében erre esélyük nem volt....olyannyira,hogy egy idő után átértékeltem ezt a módszert,és az elevenszülőktől teljesen meg is váltam.Azóta békés nyugalom van a nevelőimben..igaz szeretném kihasználni a felsőbb vízréteget is.
Ezzel kapcsolatos lenne az én kérdésem:milyen lazacot ajánlanátok társhalaknak hozzájuk?További kritérium még,hogy azt sem bánnám ha nem tucathalról lenne szó,és még esetlegesen én is tudjam szaporítani őket;).Gondoltam én a szekerce,és a baltahasúakra...ti hogy látjátok?
T.:Gábor
Last edit: 14 éve 3 hónapja by halőrxxl.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tomnewmanozd

Több
14 éve 3 hónapja #285 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Szerintem sehogy sem igaz, mert a guppy száján nem fér be az anci bébi. Ugyanakkor az anci sem tudja megenni a guppy bébit, mert az már 7ed 7 határon túl van, mire az anci szájába tudná venni.

Mary

Több
14 éve 3 hónapja #286 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
guppi az ancit

Több
14 éve 3 hónapja #287 Írta: kis-Pleco
az anci a guppit vagy fordítva?

Több
14 éve 3 hónapja #288 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
nem birja

Több
14 éve 3 hónapja #289 Írta: kis-Pleco
A guppik ugye nem eszik meg a bébi ancikat ?:ohmy:

Több
16 éve 1 hónapja #290 Írta: Most
Most válaszolt Válasz: LG6 témában
Szia wardust.

Sturisoma foerschi lesz a neve. Így már elég sok találatot ad google.

Üdv,
András

Több
16 éve 1 hónapja #291 Írta: wardust
wardust válaszolt LG6 témában
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi linken mutatott halaknak pontosan mi a neve:

www.welse.net/SEITEN/lg6.htm

Sturisoma forschi-ként árulták, de neten keresgélve ilyet nem találtam.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Több
16 éve 2 hónapja #292 Írta: Vili
Vili válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Szia András!

Köszönöm a tippet. Bár nem erősségem a német, azért elboldogulok vele.

Több
16 éve 2 hónapja #293 Írta: Most
Most válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Szia Vili!

Ajánlom ezt az oldalt Neked, jó bőngészést :) www.tieranzeigen.at/suche/welse

Igaz nem magyar beszerzési források, de ez is valami.

Üdv,
András

Több
16 éve 2 hónapja #294 Írta: peters
peters válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Javaslom, használd az AM Apró című apróhirdetés rovatunkat!

peters

Több
16 éve 2 hónapja #295 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Valóban nincs "halkereső" topik, de ettől függetlenül a beszerzés nem ennek a topiknak a témája. Kérjük a jövőben mellőzni a hasonló hozzászólást.

AM moderátor

Több
16 éve 2 hónapja #296 Írta: Vili
Sziasztok!

Először is köszönöm Pasaréti Gyulának, hogy reagált a kérdésemre.
Remélem írhatom ide, mert nem találtam "halkereső" topicot.
Engem a következő L-harcsák érdekelnének megvételre (beszerezhető-e; ára):
L014, L037, L048, L066, L082, L121-L135-L305, L134, L142, L168, L169, L260, L271, L273

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Több
16 éve 2 hónapja #297 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Algaevõ harcsák témában
Gyere ki 21-én a börzére. Ott lesznek ilyen halak is és az importőr is.
Pasa

Több
16 éve 2 hónapja #298 Írta: Vili
Sziasztok!

Abban kérném segítségeteket, hogy hol tudnék L harcsákat vásárolni. Keresgéltem a neten, de a "régi beszerzők" már nem árusítanak. Egy-két példányt persze lehet találni itt-ott, de nagyobb választékot szeretnék.

Köszönettel:
Vili

Több
17 éve 5 hónapja #299 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Algaevõ harcsák témában
Tedd át õket egy min. 100 literes akváriumba. Spirulina, spenót, cukkini, uborka megfelelõ az etetéshez. Heti 20% vízcsere általában elegendõ, szûréstõl és etetéstõl függõen.

Több
17 éve 6 hónapja #300 Írta: P51D
P51D válaszolt Válasz:Algaevõ harcsák témában
Bocs a kérdésért! Nem vagyok gyakorlott hal tenyésztõ.
Ancistrus spec. a'sszem ez a hivatalos neve, belepetézett a társas akváriumomba. Gondolom ez jó jel, akkor csak jól érzik magukat. Gondolom én.
2-3 hetesek lehettek amikor kihalászgattam az akváriumból. Jelenleg kb. 30-40 fõs csapat egy 17 literes, szivacsszûrõvel és egy kis motoros szûrövel, fûtõvel berendezett edényben vannak. Aljzat nincs, dekoráció egy kókusz héj darab, egy kavics algával, kis darabka tebang levél.
Kérdésem: HOGYAN TOVÁBB, hogy fel tudjam nevelni õket?
Mivel etessem a csapatot, milyen idõ közönként és mekkora víz cserét csináljak?
Minden hasznos tanácsot szívesen fogadnék. Ja, a héten próbálok szerezni élõ vizibolhát, úgy olvastam az jó az infuzória ellen és nem bántják a kis halakat.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.241 másodperc