- Köszönetek: 2
"Ördögi" technikák
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
- Ikra
A jól kiszellőztetés alatt mit értetek pontosan.
Elég buta kérdés de nem tudom teljes egészében.
Köszi:
Beni
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
Persze 7-10 naponként az összes akvárium sorra kerül,így a dézsa mindig készenlétben van.:)Egyszer kipróbáltam szellőztetés nélkül is,kíváncsi voltam mi fog történni a vízben lévő klórral,és más gáz állapotú alkotókkal.A kísérlet tanulságos volt..amint a képen is láthatjátok a rengeteg buborékot:
Aztán hogy kontrázzak is,a kiszellőztetett vizet is hagytam állni reggelig-azt szerettem volna megtudni hogy abban is kialakulnak-e hasonló gázbuborékok.Nos..kép nincs,mert nem volt mit fotózni-ergo megállapítottam hogy az intenzív szellőztetéssel legalább a gáznemű anyagoktól sikeresen megszabadultam..Persze attól még a vízben lehetnek olyan anyagok melyek nemkívánatosak,de legalább ezektől megszabadultam:)!
Vízcserekor ajánlott a hőmérsékletek betartása is...de ezt már csak megjegyeztem.
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- roberto8802
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 97
Személy szerint 6 literes flakonokban tartom a vizet az ágyam alatt, mindig vízcsere alkalmával töltök beléjük újat. Ez azt jelenti, hogy legalább egy hetes állott vízzel töltöm föl az akit.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
hu.wikipedia.org/wiki/Iv%C3%B3v%C3%ADz_s...5%91%C3%ADr%C3%A1sai
Halaknál,és minden más élőlénynél a kívánatos érték a nulla lenne....
Nézd,sokan cserélnek egyenesen a csapból-aztán később jönnek a problémákkal,melyek rejtélyesen előjöttek.A klóron kívül számos belekeveredett dolog is van a vízben amit a hátunk közepére sem kívánnánk...én a magam részéről mindig előkészített vizet használok,a már leírtak szerint.
Ha másnak más a tapasztalata-gyakorlata ám legyen...én nem tudom ajánlani a csapból közvetlenül eszközölt vízcserét.
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
- Ikra
A mi vizünkben a szabad aktív klór 0,27 mg/l.
Ez gondolom nem túl magas érték.
Üdv:
Beni
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Az említett növény valóban ezzel a tulajdonsággal bír-de igen lassan,és kis mennyiségben gyakorolja ezt a hatást.
A csapvízben halazók által elfogadott gyakorlat az,hogy minden esetben használnak vízelőkészítő szereket.Ha azonban nem agyonklórozott vized van,akkor megfelelő lehet a nagyobb edényben jó pár órán át alaposan kiszellőztetett víz használata is.A cserevíz hőmérsékletére vigyázz majd....inkább 1-2 fokkal hűvösebb legyen semmint melegebb.
Ha a saját gyakorlatomat kérdezed akkor el kell mondanom hogy én csupán alkalmanként használok Sera Aquatant,akkor amikor a víz láthatóan klóros.Egyébiránt a fent említett módszert gyakorlom-viszont aquatan kezelés után is szellőztetem pár órát-bár azt mondják azonnal használható vizet ad.
A vízlágyítás még kicsit odébb van neked,bár címszavakban azért megemlítem amikre rákeresőzhetsz:kevertágyas műgyanta,RO...
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
- Ikra
Remélem jó helyre írom azt amit most írok.
A lényeg az hogy én olyan halakat szeretnék tartani amelyeknek nagy része (nem az összes van a mi 7-7,5 ph-s)6-7 ph értékű vizet szeret és közép keményet.
Na már most nálunk a csapból 7,5ph értékű víz folyik és a keménysége 14-15 nk.
Ehez a vízhez rakjak vízlágyítót vagy valamilyen szert vagy csak elég egy pár olyan fajta növényt ültetni az aksiba ami egy kicsit persze folyamatosan csökkenti a ph-t és a keménységet.
Ha jól tudom bár egyáltalán nem biztos a jávai moha ilyen.
Még egy kérdésem lenne mégpedig az, hogy kell klórtalanítot használni vagy sem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
Pasánál láttam, 3 db sorba van kötve, és felülről nyomja a levegőt.
Nagyon hatásos, mert ha a Harcsa utca előtt már elviselhetetlen a hőség, szinte verekszünk, ki álljon a ventik alá.
Mary
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 486
A palackos módszer igen is hatásos és csak odafigyelés kérdése az egész. Ha igazi akvarista vagy akkor nem sajnálod azt a fél órát a halaidtól hogy kicsit jobban érezzék magukat.
Tommy
- cobayanigiri
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 1
- roberto8802
- Nem elérhető
- ŐshalAM
tegnap hűtött vizet engedtem be nekik csővel, de nem vitte le, max csak fél fokot (110-120 literes).
Olvastam egy olyan technikát, hogy palackban fagyasztott vizet palackostul be kell tenni a vízbe, de őszintén szólva ez nem túl bizalomgerjesztő. Vélemények?
Köszi
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- dalialama
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 9
A kérdésem az lenne, hogy a csapnak milyen állásban kell lennie ro víz készítése közben.
- dalialama
- Nem elérhető
- Ikra
- Köszönetek: 9
- szotyika
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 486
Gábor a barkácstipjaeidet szivesen venném egy blogba.
Tommy
- roberto8802
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Akkor meg sajnos van még egy helyzet....a kis medencédhez semmi esetre sem ajánlok ekkora teljesítményűt,hiába automata.Van ugyanis egy hőtehetetlensége,ami hajlamos a "túllövésekre"főleg az olcsóbb,esetleg no name márkáknál.
Javasolnám még hogy ezt a fűtőt minimum 70-80 literes akváriumhoz használd-de tudom nem igazán vagy elengedve akvarisztikai segédeszközök terén.Esetleg egy nagyobb medencébe belógatott több kisebb keltető megoldás lehet,magam is alkalmazom...
Tanulság:ha lehet megfontoltan vásárolj,előbb hallgasd meg mások véleményét is,ok?:)Meglátásom:semmi nincs veszve,hiszen megfelelő tartás mellett még rengetegszer átélheted az ikrázás örömét,és mikor felkészült leszel belevágsz;)Esetleg ajánlott még érdeklődni a megfelelő,és jól bevált márkákról is,és hidd el nem sznobizmusból-de a magam részéről inkább tovább spórolok valamire,semmint egy könnyen meghibásodó,megbízhatatlan dolgot vegyek.
Slusszpoén:jön a nyár,és vele a meleg..ekkor egyáltalán nem kell majd fűtenünk az akváriumokba-és ekkor talán minden további beruházás nélkül ismét megkísérelheted az ikrák keltetését!
Ui.:már kezdj el körülnézni a nagyobb légpumpák terén..nem az ipari,de mindenképpen a min.400L/h teljesítmény fog kelleni neked idővel.
- roberto8802
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- roberto8802
- Nem elérhető
- ŐshalAM
Ennyivel is okosabb lettem, köszönöm szépen, halőrxxl!
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Nálam is várja jópár Jager fix hogy beüzemeljem..na azt hiszem várhatják:(
t.:Gábor