"Ördögi" technikák

Több
15 éve 2 hónapja #161 Írta: Rob
Rob válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne. Egy esőztetővel ellátott belsőszűrő a víz felszíne alól felfelé nyomva a vizet /a hálószoba csendje érdekében/,kellő oxigént juttat e a vízbe ahhoz, hogy ne kelljen levegőztetőt használnom? A vízfelszín kavarása elég e a halaknak(10 guppi)? Nano aksi(10L), óránként kb. hússzor forgatja át a teljes vízmennyiséget. Azért Cunami nincs benne. Lehet oxigéntartalmat mérni valahogy?
A halak pipálásán kívül persze. :blink:

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 9 hónapja #162 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:"Ördögi" technikák témában
Próbáld meg egy közeli kereskedõnek eladni.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 9 hónapja #163 Írta: zsebes383
zsebes383 válaszolt Tenyésztés témában
Siasztok!!!

Lenne egy kérdésem ami nem a fórumhoz kapcsólódik, de nagyon örülnék ha tudnátok rá válaszolni!Tenyésztettem egy csapat zebradániót. Hol tudnám õket eladni.

Elõre is köszönöm!
Mellékletek:

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
15 éve 9 hónapja #164 Írta: peters
peters válaszolt Válasz:"Ördögi" technikák témában
Nálam a legkisebb függõleges távolság 8 cm, de az akváriumok kifelé lógnak 6 cm-t így nagyobb a hely, simán befér a kezem!

Több
15 éve 9 hónapja #165 Írta: Most
Most válaszolt Válasz:"Ördögi" technikák témában
Szia Degec!

Nekem is van ilyen METRO polcom, én kihagynék 13-14cm-t + ehhez hozzájön még a hosszanti merevítõ 3cm-e, így már kezelhetõ szerintem.

Több
15 éve 9 hónapja #166 Írta: Degec
Degec válaszolt Válasz:"Ördögi" technikák témában
akkor az enyémen is elférnek, köszi :D s mekkora akváriumok vannak rajta? hány cm van az akvárium teteje és az állvány között? elég 10cm? nekem kicsi kezem van, szerintem az bõven elférne. vagy valami más amire figyelni kellene?

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
15 éve 9 hónapja #167 Írta: peters
peters válaszolt Válasz:"Ördögi" technikák témában
Igen, nálam is 50 cm mély akváriumok vannak a METRO polcokon (44 cm mély).

peters

Több
15 éve 9 hónapja #168 Írta: Degec
Degec válaszolt Válasz:"Ördögi" technikák témában
helló!

van egy állványom aminek a polcai 82*44cm-es alapterületüek, ezekre én rápakolhatok, teszem azt 82*50-es akváriumokat is?

Több
16 éve 6 hónapja #169 Írta: trek
trek válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
1,5-2 literes flakonba tegyél 1 liter langyos vizet, negyed élesztõt, 3-4 evõkanál cukrot. Ez kb. két hétig adja a széndioxidot. Az élesztõ a folyamat beindításához kell, utána csak a cukrot kell pótolni. A legjobb keveréket ki kell kísérletezned.
Kicsi az esély arra hogy a trutyi bemenjen az akváriumba. Ha a CO2-t egy félig vízzel telt palackba vezeted és onnan az akváriumba, akkor biztosan nem fog bejutni (két csõ van a kupakon átvezetve, egy csõ befelé a CO2-vel és a vége a víz alatt, másik csõ a víz felett amin kimegy a CO2).
Ez a módszer nem veszélyes.

Több
16 éve 6 hónapja #170 Írta: Jackah
Jackah válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
És az mindegy,hogy mibõl mennyit teszek?
És ez nem veszélyes?
Ami a palackban van "trutyi"az nem fog a csövön keresztül az akváriumba bejutni?

Több
16 éve 6 hónapja - 16 éve 6 hónapja #171 Írta: trek
Lehet élesztõs módszert használni, van aki a szódáspalackot bütyköli meg. Az élesztõshöz kell egy üres kólás flakon, a kupakot átfúrni, beleilleszteni egy levegõcsövet. A levegõcsõ másik végén jön ki a CO2, ízlés szerinti reaktor (diffuzor) alkalmazásával (pl. porlasztó, labirintcsõ, lefordított flakon, biolabdás henger). A flakonba kell rakni az élesztõ, cukor és víz keveréket (ebbõl lesz a CO2).
Mellékletek:
Last edit: 16 éve 6 hónapja by trek. Indoklás: Túl nagy volt a kép

Több
16 éve 6 hónapja #172 Írta: Jackah

Igen, házilag is össze lehet rakni. A CO2 adagolásról az Akvárium Magazinban olvashatsz.

És mibõl lehet összerakni?
nem tudnál nekem adni egy listát és hogy hogyan kell öszerakni?

Több
16 éve 6 hónapja #173 Írta: trek
Igen, házilag is össze lehet rakni. A CO2 adagolásról az Akvárium Magazinban olvashatsz.

Több
16 éve 6 hónapja #174 Írta: Jackah
hello!
Lenne 1 kérdésem.
Oolvastam,hogy sokatoknak van CO2 rendszere.
Azt szeretném kérdezni,hogy ez mire való?
És,hogy házilag is össze lehet rakni?

Több
16 éve 7 hónapja #175 Írta: trek
Én mûanyag flakont használtam kisteljesítményû powerheaddel porlasztó nélkül.

Több
16 éve 7 hónapja #176 Írta: TRABI
TRABI válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Akkor újból. Élesztõs co2-vel próbálkozom.Azt szeretném kérdezni,hogy használ -e valaki porcelánbetétes üvegpipát,vagy labirintszrtû mûanyag reduktort.esetleg faprlasztót.Melyiknek jobb a hatásfoka a co2 beoldásában?
más ötletet is elfogadok,a bekeveréshez(akasztós szûrõm van)

Több
16 éve 7 hónapja #177 Írta: trek
A rendszeres részleges vízcsere nem átmeneti megoldás. Az a helyes!
A helytelen az akvárium teljes kipucolása! Csak abban az esetben szokás ha valami nagy gond van (pl. gyógyíthatatlan betegség, elalgásodás stb.)
Tehát nem pucolunk így akváriumot, hanem rendesen szûrjük, mértékkel etetünk!

Több
16 éve 7 hónapja #178 Írta: Lizi
Lizi válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Igen, hogy áttisztíthassam a köveket és az algát lemossam az akvárium üvegérõl. Persze van olyan is hogy csak a víz egy részét cserélem le, de ez csak átmeneti megoldás.
Lehet a teljes akvárium pucolására más módszer is?

Több
16 éve 7 hónapja #179 Írta: konvex
konvex válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Lizi!
Jól értelmezem, nálad az akvárium pucolás a teljes kipakolást jelenti? (talajt, növényeket, mindent kiszedsz az akváriumból?)

Több
16 éve 7 hónapja #180 Írta: Lizi
Lizi válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok! Szerintetek meg lehet-e azt csinálni, ha igen hogyan, hogy akvárium pucolásnál a halakat a lehetõ legkevesebb stressz érje?

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.416 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés