"Ördögi" technikák

Több
16 éve 8 hónapja #181 Írta: trek
trek válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
KisA:

Lehet kisebb teljesítményû (25W) fûtõt kapni amivel egy 36 literes medencét lehet fûteni. Ezek a fûtõk automaták, nem forralják fel a vizet (a 200W-os sem).

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 8 hónapja #182 Írta: KisA
KisA válaszolt Re: Corydorasok témában
Pasa:
Kiraknam enis a sterbaikat, de par kerdes persze akad.:)
1. van egy 36l-es,es egy 135 literes(nagy alapteruletu) aksim.
sajnos 200W-os a legkisebb futom,igy azzal csak a 135ost tudnam 26C korul tartani,a kicsi eselytelen.
Nalatok lehet kapni kicsi futot,ami egy 36 literessel megbirkozik,es nem forralja fel?:)
Vagy rakjam ki oket a nagyobba?
koszi
KisA

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 8 hónapja #183 Írta: trek
Mindkét témáról olvashatsz az Akvárium Magazinban:

A széndioxid adagolásról itt:
Gázok hatása az akvárium biológiai egyensúlyára

Hátterezésrõl pedig itt:
Egy kiállítás hátterei - 1. rész

Több
16 éve 8 hónapja #184 Írta: traubi01
traubi01 válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok!

Olvastam arról hogy a növényeknek jót tesz ha CO2 adagolunk a vízbe. Utána néztem és sajnos az én pénztárcámhoz egy kicsit drága a boltban beszerezhetõ adagoló. Esetleg nekem van egy kósza ötletem, de ez lehet hogy hülyeség. Mi lenne ha az akváriumba öntenék egy kis szénsavas ásványvizet? A halaim kipurcannának?
Mennyi CO2-t kell adagolni a vízhez hogy az jó legyen? Pl nekem egy 70 literes aksim van. Ha tudnám hogy 1 liter vízhez mennyi kell akkor már kitudnám számolni hogy mennyi ásványvíz kell bele mert az üvegeken fel van tünteve hogy 1 l mennyi CO2-t tartalmaz.

A választ elõre is köszönöm.

Üdv: Traubi

Ui:
Ha valakinek van valamilyen leírása hátterek készítésérõl azt is szívesen elovasnám

Több
16 éve 9 hónapja #185 Írta: trek
A kupakot (menetes rész) nem kell szigetelni teljesen zár. A levegõcsõ csonk furatát a kupakon úgy kell elkészíteni hogy a csonk szorosan illeszkedjen és nem fog szivárogni. Olyan mûanyag palackot érdemes használni ami vastagabb falú, merevebb.

Több
16 éve 10 hónapja #186 Írta: KaMaZ
KaMaZ válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok!

szertenék CO2 adagolást kiépíteni az akksiban.
Olvastam 1-2 trükköt, 2l-es cserebetétes üdítõs palackról.
A kupak kellõ szigetelésre tudtok vmi jó 5letet, vagy van korszerûbb megoldás is mint az üdítõs palack?

köszi

Több
16 éve 10 hónapja #187 Írta: konvex
konvex válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Több lehetõséged is van.
Veszel Botiát vagy egyéb csigaevõ halat.
Fogsz egy saláta levelet vagy uborka szeletet, beteszed az akváriumba és idõnként kiveszed a rágyûlt csigákkal együtt és leszeded róla.
Lehet a kiskereskedelemben csigacsapdát is venni az S kezdõbetûs gyártótól. Kipróbáltam, mûködik de néha kisebb ancikat, lorikáriát ki kell belõle szabadítani.

Több
16 éve 10 hónapja #188 Írta: M.-Zsolt-l.
M.-Zsolt-l. válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok! Egy kis segítség kéne,nagyon elszaporodtak a csigák és nem tudom mit tegyek ellenük!!!

Több
16 éve 10 hónapja #189 Írta: trek
Legegyszerûbb módszer a próba. Tedd mindkettõt egy külön medencébe és mérd meg hány fokra melegíti fel a vizet.

Több
16 éve 10 hónapja #190 Írta: dudiba
dudiba válaszolt Re: Technikai kérdések témában
Sziasztok!
Újrakezdõ lennék...
Kotrom elõ a régi dolgaimat...
ÉS nem tudom kideríteni, hány wattos lehet egy Akvatherm Tro.pic 2 nevû melegítõ. Ezért nem tudom hány literes akváriumba mehet bûntetlenül. Van egy 5 wattos pici hagyományos. Az most egy 5 literes befõttesüvegben egy lányguppival.
Hadd szüljön .
Na de ezzel félek, hogy felforralok valakit....
Köszi

Több
16 éve 11 hónapja #191 Írta: trek
Tegyél rá egy csapot ami finomabban szabályozható.

Több
16 éve 11 hónapja #192 Írta: KisA
KisA válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok!

Gyors kérdésem lenne.
Van CO2 rendszerem, de a szabályozás nem tökéletes.
Van nyomáscsökkentõ rajta, de nem elég finom, nagy pici mozdulat és 0-ról elég erõs bubizás az eredmény.
Tudtok javasolni valami megoldást,amivel finomra hangohatom a rendszert?
köszi

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 2 hónapja #193 Írta: peters
peters válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
A halak kibírják, csak a szûrõben lévõ hasznos baktériumok nem fogják kibírni. Elpusztulnak ezért egyrészt szennyezik a vizet, másrészt utána romlik a szûrés hatékonysága.
Ha sûrûn van áramszünet, akkor érdemes megfontolni egy szünetmentes táp vásárlását.

peters

Több
17 éve 2 hónapja #194 Írta: sandorfipeter
sandorfipeter válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Hali!

Igazából ha nincsen nagyon tútelepítve az akvárium, akkor nem szabad, hogy gond legyen belõle,hogy nincs levegõztetve, ha áramszünet van. Ha meg akarod oldani az áramellátást ilyen esetre, akkor készíts, vagy vegyél egy generátort, de igazából semmi szükség nincs rá

Több
17 éve 2 hónapja #195 Írta: maeva
maeva válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha áramszünet van, mondjuk este 8- tól reggel 8-ig. Kibírják a halak levegõztetõ nélkül? Ha nem, akkor ilyen esetben mit lehet tenni? Köszi!

Több
17 éve 2 hónapja #196 Írta: aquad
aquad válaszolt Re: "Ördögi" technikák témában

Tud valaki olyan módszert, amivel jól le lehet fényképezni az akváriumot, mert nekem általában vagy visszatükrözõdik a vaku, vagy az egész minden tiszta homályos! Lehet én vagyok csak béna, de nem sikerült eddig jó képet csinálni

Segítsetek!

Üdv

Péter

Elõször is az üvegnek teljesen tiztának kell lennie. Ha olyan vakut használsz, ami a gépre van szerelve, akkor nem szabad szembõl fotózni, mert az üveg visszaveri a fényt, ezért kissé oldalról kell. Ha van rá mód (általában nincsen) akkor állványról és a medence felett elhelyezett táviányítós vakut kellene használni. Vagy vaku nélkül, igen erõsen megvilágított medencét fotózni. Ja! és nem digitális géppel, mert azok általában már csak akkor exponálnak, ha a hal odébbúszott. Tehát klasszikus filmes géppel, aminél nagyon kell ügyelni a vakuidõre, vagy olyan tükörreflexes digitel, amely manuál üzemmódban, abban a pillanatban exponál, amikor lenyomod a gombot.

Ajánlott iradalom: Fotó c. lap 1965 július, Kassányi Jenõ cikke
Fotó (ingyenes lap) 2000/7 száma, Varró Géza cikke

Több
17 éve 3 hónapja #197 Írta: sandorfipeter
Tud valaki olyan módszert, amivel jól le lehet fényképezni az akváriumot, mert nekem általában vagy visszatükrözõdik a vaku, vagy az egész minden tiszta homályos! Lehet én vagyok csak béna, de nem sikerült eddig jó képet csinálni

Segítsetek!

Üdv

Péter

Több
17 éve 5 hónapja #198 Írta: trek
A hidegvizes, jeges megoldástól nem fáznak meg a halak, mivel nem hirtelen hûl le a víz hanem fokozatosan és nem olyan mértékben ami gondot jelentene. A ventillátort pl. az akvárium tetõbe szerelve a vízfelszínt (és a hõt termelõ világítást is) lehet hûteni.

Több
17 éve 5 hónapja #199 Írta: sandorfipeter
Köszönöm a tippeket! A hideg víztõl, meg a jégtõl egy kicsit azért tartok, mert hátha megfáznak tõle a halaim.

A ventillátoros megoldást hogyan tudom megvalósítani?

Több
17 éve 5 hónapja #200 Írta: trek
A jeget vagy hidegvizet mûanyagflakonban, jégakku formájában stb. célszerû a vízbe rakni, majd a kívánt hõmérséklet elérésekor kivenni és ezt többször ismételni. A hûtést ventillátorral is meg lehet oldani, ez kisebb hatásfokú ugyan, de "gondozásmentes".

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés