"Ördögi" technikák

Több
12 éve 9 hónapja #141 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Értelek..akkor viszont nyilván valami kiseb-max25W-teljesítményű gondolom én:)
Teljesen a víz alá is merítheted,de ha megdöntöd talán befér..nem ajánlott hogy kilógjon,ugyanis ilyenkor a hő hatására az üveg elrepedhet.Mindenképpen úgy lenne célszerű elhelyezni,hogy áramlás érje..ekkor a víz kiegyenlítetten fog átmelegedni,benne nem alakulnak ki ún.rétegek.
T.:Gábor
Ui.:Szvsz necces hogy belefér..de hátha!Legközelebb figyelj a méretekre,ok?:)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 9 hónapja #142 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
az mindeggy hogy fix v. szabályozos mert a szabályozos fütök között is van olyan amit nem szabad a víz alá meriteni de ezt irják a dobozán. Nézd meg a dobozán hogy irják e és ugy rakd az akváriumba
.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 9 hónapja #143 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Nem, szabályozós a fűtő

Több
12 éve 9 hónapja #144 Írta: halőrxxl
Tehát sikeres voltál,és felkészültél a továbbiakra..
Fix értékű melegítőt vettél?
T.:Gábor

Több
12 éve 9 hónapja #145 Írta: roberto8802
Üdv, mindenkinek. Mostmár egy hét telt el a ragasztás óta és azóta sem ereszt az akvárium. köszi a sok jó tanácsot, sikerrel jártam!

Szereztem melegítőt az ikráknak, de kilóg a kis akváriumból (4 literes). Nem tesz kárt a melegítőben, ha kilóg a teteje? Vagy egyáltalán meszáj betenni az egészet víz alá? Mindig bizalamatlan vagyok, ha áramról és vízrő van szó.

Több
12 éve 9 hónapja #146 Írta: halőrxxl
A mágneses algakaparóddal??Szvsz. nem ez van,hanem kezd szétválni az akvárium sajnos.Fokozottan figyeld,mert előfordulhat,hogy váratlanul még jobban széthasad a ragasztás-általában éjjel:(-és ha nem vagy résen özönvíz,bútorok tönkremenetele a következmény.
Én a helyedben-és ha van csereakvárium-azonnal át is pakolnám bele az élőlényeket,holnap pedig az eredeti medencét reparálnám..ahhoz egyébként is ki kell üríteni.Még egy tipp a ragasztóhoz az FBS nevű..talán neked is megfelel..a színekre figyelj!
Sok sikert:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, roberto8802

Több
12 éve 9 hónapja #147 Írta: szotyika
tisztínaní úgy tudod az üveget hogy zsilett pengével alaposan lehúzod a szilikon réteget és tiszta alkohollal letörlöd hogy zsírmentes legyen az üveg felülete , kihúzod szilikonnal majd a telefonkártyát benyomod a sarokba és felfelé elkezded kihúzni a fugát, ha ez kész 24-48 óra múlva már töltheted fel az akit vízzel.
Remélem sikerül megcsinálni.

Tommy

Több
12 éve 9 hónapja #148 Írta: roberto8802
Köszönöm a gyors választ, keresni fogok akkor megfelelő szilikont és megpróbálkozom az általad leírt módszerrel. Köszönöm szépen!

Több
12 éve 9 hónapja #149 Írta: szotyika
Csak az olyan szilikon jó amin fel van tüntetve hogy akváriumhoz is jó , nézz körül a webshopokban,( soudal.hu/termekshow.php?pos=85&kat=56 ) biztos találsz, de ha bemész egy festék boltba ott biztos van. Ajánlatos levágni a meglévő szilikon réteget és jó alaposan megtisztítani majd újra ragasztani. Nem tudom milyen idős az akvárium , de ha 10 évnél régebbi akkor ajánlatos az egészet szétszedni , és újra ragasztani. Fugázáshoz én egy rossz telefonkártyát használok amelynek az egyik sarkát levágom hogy 4-5 mm-es háromszög legyen . remélem tudtam segíteni

Tommy

Több
12 éve 9 hónapja #150 Írta: roberto8802
HELP! Nem tudom hová írni ezért ide írom.

Ereszt az akváriumom :S Fölsérthettem a szilikont a mágneses üvegtisztítóval.

Mindegy milyen szilikonnal ragasztom be a lyukat vagy speciális szilikon kell?
Elég ha a meglévő rétegre húzok egy csíkot vagy le kell szedni az előző réteget?

Köszi a válaszokat :(

Több
12 éve 10 hónapja #151 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Kötegelő nem lenne jobb megoldás? Különféle méretekben kapható, és egyszerű felrakni.

Mary

Több
12 éve 10 hónapja #152 Írta: szotyika
nem a legjobb megoldás de bajuk nem lessz töle a halaidanak.

Tommy

Több
12 éve 10 hónapja #153 Írta: roberto8802
Sziasztok. Kérdésem az lenne, hogy akváriumba tehetek duncgumit? Mivel a belső szűrőmre fölhelyeztem a levegőztetős csövecskét, így apró bubikat fúsj a vízbe, de nagy az áramlat, amit kelt. Gumival szeretném ráerősíteni az előzőleg használt áramlat elterelőt, aminek a teteje forgatható, így tudtam szabályozni a fúvóka irányát. A két elem nem illik össze, ezért kellene a gumi.

Köszi a választ

Több
15 éve 3 hónapja #154 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
A hagyományos izzó nem jó választás. A kompakt fénycső sokkal jobb, a megvilágítás idejét ki kell tapasztalni.
Több ide vonatkozó cikk:
Hogyan válasszunk akvárium világítást?
Az akvárium megvilágítása

A növényekről le lehet törölni.

Több
15 éve 3 hónapja - 15 éve 3 hónapja #155 Írta: george70
george70 válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Tisztelt trek!
Az akvárium 15 l-es. Május óta van meg. Eleinte nem volt világítás, de a növények elég rosszul viselték. Egy energia takarékos izzóval világítottam meg, aminek sárgás fénye volt. Ezt még rosszabb hatással volt a növényekre. Kicseréltem egy fehérebb színű energia takarékos izzóra.Most, hogy írtad a vílágítást, valóban utána kezdet rohamosan algásodni. Azt hittem, hogy a tisztítással megoldódik a probléma. Most kicseréltem egy hagyományos izzóra. Ez segíthet? Egyébként egy belső szűrő van, ami 250 l/ó teljesítményű. Ha helyre áll a rend, akkor eltűnik az alga, vagy ha nem , a növényekről hogy tudom leszedni? Köszi!
Last edit: 15 éve 3 hónapja by george70.

Több
15 éve 3 hónapja #156 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Semmit nem tudunk az akváriumod eddigi működéséről, de az biztos hogy a teljes takarítás nem megoldás. Megfelelő szűrés, világítás és részleges vízcsere esetén, azaz megfelelő vízminőség mellett megszüntethető a jelenség. Egy hét nagyon kevés idő és ha a felsoroltak rendben lennének ez nem is fordulna elő, illetve nem jelentkezne ilyen mértékben. Minden teljes takarítás egy újraindítás aminek velejárója lehet a barna algák elszaporodása.

Több
15 éve 3 hónapja #157 Írta: george70
george70 válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Az után érdeklődnék, hogy tudnék megszabadulni a barna algától? Egy hete kitakarítottam az akváriumot, kifőztem a köveket de már megint minden barna. Köszönöm!

Több
15 éve 3 hónapja #158 Írta: Csababá03
Csababá03 válaszolt szűrő ideiglenes kiiktatása etetés idejére témában
Szeretném, ha az etetés ideje alatt nem működne a szűrőm. Sajnos, ha én áramtalanítok, elfelejtem visszakapcsolni. Ezt szeretném valahogy automatizálni. Azt szeretném, ha egy gomb megnyomásával 5 perce leállna a szűrő, aztán automatikusan visszakapcsolna, mint pl. a lépcsőházak világítása, csak épp fordítva.
Meg lehet ezt oldani egyszerűen?
A villanyszerelési boltban csak lépcsőházi relét, ill. ventillátor késleltetőt ajánlottak, de én valami egyszerűbb megoldást szeretnék.
A válaszokat előre is köszönöm.

Több
15 éve 3 hónapja #159 Írta: Rob
Rob válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Köszönöm Tom!
Akkor a guppikat visszazavarom a nagyba:) Helyettük mit javasolsz?

Több
15 éve 3 hónapja #160 Írta: tomm
tomm válaszolt Válasz: "Ördögi" technikák témában
Szia Rob!
A szűrő OK!, de 10 literbe guppit ne tegyél!

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.230 másodperc

Naptár

January 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Bejelentkezés