Díszhalak etetése

Több
15 éve 6 hónapja #701 Írta: morcsi
morcsi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Szia!
Szerintem próbáld meg egy kis fagyasztott eledellel, gondolok itt szúnyoglárvára (vörös,fehér,fekete), artémia, krill stb. Rengeteg a paletta! Váltva is adhatod nekik,így változatosabb lesz az étrendjük! a lemezest és a tablettát nyugodtan adhatod nekik ugyan úgy mint eddig! Én reggel szoktam nekik adni a lemezest este pedig a fagyasztottat! Remélem tudtam segíteni!
Üdv: morcsi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 6 hónapja #702 Írta: Alysah
Alysah válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Van 4darab gurámim és 1 ancim ,szeretném tudni ,hogy mivel lenne őket érdemes etetnem a változatosság kedvéért!száraztáppal etetem őket de szerintem nem rossz mert a halak szinei elég intenzivek lettek tőle ahogy elfigyelem (az eledelbe van garnéla és tengeri alga is). És az ancit mivel lenne érdemes etetni? (neki is van kis alga tabletta de nem nagyon eszi :S ).

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 6 hónapja #703 Írta: aquad
aquad válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Grindált - úgy tudom - a Gyula visz ki a TerraPLázára.

Több
15 éve 6 hónapja #704 Írta: Nano-Dream
Nano-Dream válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok !
Más oldalról küldtek ide h itt elvileg tudtok segíteni:
Szeretnék Grindál és Röpképtelen muslica tenyészalapot oltványt venni,muslica lenne a fontosabb.Ár megegyezés szerint.
Előre is nagyon köszönöm, sajnos ezzel a típusú muslicával még nem találkoztam sehol, örülnék ha tudnátok segíteni.
Hálás köszönettel:
Nagy Balázs :)

Több
15 éve 7 hónapja #705 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
A szöveg jó de ennél jobb tápokat lehet kapni, én biztos nem venném meg. Ráadásul a "külalakja" sem valami bizalomgerjesztő (por, homok).

Több
15 éve 7 hónapja #706 Írta: Csababá03
Csababá03 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában

Több
15 éve 8 hónapja #707 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Uraim köszönöm!Bár tudom alapszabály hogy nem kell köszönni,de ki bírná megállni?
Kasimatyi:van ilyen hálóm kéznél,a mohát szokták beletunkolni ebből lesz a szép támasz dísznövények mellé..de önzetlenséged köszönöm!A személyes kontaktusra való hajlamod őszintén jól esik,sajnos mostanában nem valószínű...$$$.DE később élni szeretnék vele ha lehetséges! :)
Aquad:Ismerős nicked,köszönöm hogy megtiszteltél! :cheer: Akkor pontosan a lényeget felejtettem ki,nálam csodálatosan terpeszkednek a mohák a jó nedves dobozkákban..de holnap annyi nekik!
Mindkettőtöknek hálás köszönet,próbaüzemet indítok minden variánssal!
Kajákkal is kísérletezni fogok,lényeg a szénhidrát esetleg rost így van?
Kielégítettétek tudásvágyam,ha esetleg bárkinek lenne további adalék a tarsolyában azt is örömmel veszem:Gábor

Több
15 éve 8 hónapja #708 Írta: aquad
aquad válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Szia!

Én már vagy 30 éve csak mohán csinálom a grindált.

Koszorúmohát szoktam venni, egy adag évekig elegendő. Ezt kifőzöm, kinyomkodom és egy műa. edénybe teszem, a tetejére üveglapot rakok. Apróra tört cérnametélttel etetem.
Pár havonta kimosom az egész tenyészetet, ha már nagyon koszos.

Több
15 éve 8 hónapja #709 Írta: Kasi_Mátyás
Kasi_Mátyás válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Kertészetekben lehet kapni méretre is, sötétzöld műanyag, kb 0,5x0,5 cm-es, olyasmi, mint a dryvit háló, csak nem jön szét. Lehet kapni OBI, Bricostore, Praktiker áruházakban is, de csak 5 méteres tekercsben, és baromi drága. Méterével az Oázis kertészetekben biztos lehet kapni, kb 1500-2000 Ft/ méter. De ha eljössz érte, tudok adni ingyen is, mert van maradékom, az ellető ketreceket is ebből csináltam.
A szivacs nálam állandóan félig vízben állt, vagy ha nem is, akkor is sokkal nehezebben száradt ki, mint a moha, vagy a tőzeg.

Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!

Több
15 éve 8 hónapja #710 Írta: halőrxxl
Köszönöm,pontosan az állandó és egyforma nedvességtartalom megőrzése volt problémás...Esetleg annyit még írhatnál hogy milyen műanyag hálót gondolsz alkalmasnak,és a szivacs állandóan félig vízben álljon?
Bocs kicsit túl precízkedő vagyok... :laugh:

Több
15 éve 8 hónapja #711 Írta: Kasi_Mátyás
Kasi_Mátyás válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Én egyszerű ágyszivacsot vágtam be a dobozokba közegnek (Pasától ellesett technika), és a legtisztább, legjobb módszer volt. Ha netán elatkásodott, csak kifőztem a szivacsot, az edényt kiforráztam, és mehetett bele az új oltás.
A szivacs feléig töltöttem vízzel az edényt, és több réteg műanyag hálót tettem a szivacsra, és csak a legfelsőre rámászott férgeket mostam bele a vízbe, így semmiféle szennyeződés nem került az ivadékokhoz.
Kizárólag darált zabpehellyel etettem, minden nap egy keveset, így nem büdösödött, nem rohadt be szinte sohasem.

Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!

Több
15 éve 8 hónapja #712 Írta: halőrxxl
Grindállal kapcsolatosan érdeklődnék tőletek.Nálam a hagyományos módon tőzegen tenyésznek,de esetleg nem tudnátok alternatív közeget javasolni?Van mikor picit elszámítom a nedvesítést,ilyenkor megjelenik a mikró..ez nálatok is így történik?
Jelenleg próbálok mohán is tenyészteni,de érdekelne ebbéli tapasztalatotok!
Tudom ezerszer lerágott csont,de kérem ismételjétek meg az etetésre fölhasznált dolgokat is,és hogy melyikkel mi a tapasztalat.Gondolok itt pl:sajt->szaporodás,stb.
Előre is köszönöm fáradozásotokat,néha jó ha ismétlünk...:Gábor

Több
15 éve 8 hónapja - 15 éve 8 hónapja #713 Írta: tbenj
tbenj válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Szeretnék valamelyik kedves akvarista társtól
grindál oltványt kérni.Szolnok környékén (vagy a posta költséget fizetem).
Last edit: 15 éve 8 hónapja by Moderátor.

Több
15 éve 8 hónapja #714 Írta: halőrxxl
Az utóbbi két hsz-ből is látszik mennyire fontos a segíteniakarás,és a pluszmunka-bíbelődés...Szerencsére van jópár "fejes"aki nem kímélve szabadidejét-?-lép a megoldásért.
Néha elcsodálkozom egy-egy tenyésztő mi mindent tart otthon,csak hogy ivadékainak a legislegjobbat biztosítsa.Jómagam mikró-grindál-Drosophilla tenyészeteket üzemeltetek,és lassan ugyan olyan szenvedélyemmé "fajul"mint a halak.Tervezem még többféle eleségállatka beszerzését,de csakis személyes találkozó alkalmával...
Hiszen a tenyésztőknél működő kajagyár sem lehet piskóta,és abból is lehet tanulni!
Jól tudom bármikor kaphatnék tőletek ilyen-olyan tenyészetet,de egyenlőre elég a mostani.
Viszont szeretném megköszönni a közvetítésemmel történő segítség nyújtásotokat,az önzetlenséget:Gábor
Mint látszik kérdésem nincs,de fontosnak éreztem ezt ide csatolni... B)

Több
15 éve 9 hónapja #715 Írta: Aquaboy
Aquaboy válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Már megoldódott a problémám, nagyon örülök! :cheer:

Egy kedves akvarista -Pasa- banánféreg oltvánnyal szán meg! Itt is külön köszönetet mondok érte!

Több
15 éve 9 hónapja #716 Írta: Aquaboy
Aquaboy válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!

Keresek grindál, mikró, banánféreg oltványokat közel már egy éve. Sajnos sehol sem lehet kapni, az akvarisztikai könyvek könnyedén azt tanácsolják, hogy "szerezzük be az oltvány egy akvarista társunktól"! Csakhogy ezek a "kedves" akvarista társak nemhogy nem adnak oltványt, még válaszolni sem méltók az ember levelére (még a nagy fejesek sem). Hamar elmegy a kedve az embernek az akvarisztikától ilyen tapasztalatokkal. Ha neked lenne oltványom én nagyon szívesen adnék másnak, de lehetséges, hogy ebben a világban CSAK én vagyok ilyen rendes. Ennyit erről!
Szóval ha valakinek van a fent említett eleségállatokból oltványa, azt nagyon-nagyon szépen kérem küldjön nekem egy Privát Üzenetet!

Üdv.: Aquaboy

Több
16 éve 5 hónapja #717 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Postázok szívesen, adj nevet címet privátban vagy emailben és küldöm mindkettőt.

Több
16 éve 5 hónapja #718 Írta: Marbi
Marbi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Hello!

Még új vagyok itt, azt szeretném kérdezni hogy valaki ad-e el banán féreg oltást és grindál féreg oltást?
Egy problémám van, az hogy Miskolci vagyok!
Esetleg postai úton el lehet valahogy juttatni ide?
Esetleg ha rossz helyre írtam elnézést kérek!
Előre is köszönöm!!!

Üdv: Marbi

Több
16 éve 5 hónapja #719 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Számos oka lehet miért hullanak el, mondjuk nem eszik rendesen az ivadék. Ha az ikrából egészséges ivadék kelt ki, akkor legtöbbször a rossz vízminőség és/vagy a helytelen táplálás az oka a korai elhullásnak.

Több
16 éve 5 hónapja #720 Írta: Koka
Koka válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Valószínűleg nem szűrted megfelelően a frissen kelt artemiát, és sok peteburok maradt benne. Ettől sajnos elpusztulhatnak, mivel a burkot nem tudják üríteni.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 1.191 másodperc