Díszhalak etetése

Több
14 éve 1 hete #681 Írta: kollagén
kollagén válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Üdv!
A neonhalaknak lehet szárított vörös szúnyoglárvát adni?az a baj h a víz tetején lebeg, hiába áztatom be egy kicsit...amúgy tenyész tápot adok nekik.
a vízben van még 6 páncélosharcsa, meg algázók...

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hete #682 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
érdekes és ötletes a joghurt. garantáltan kipróbálom a tubinál

Tommy

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hete - 14 éve 3 hete #683 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
A hangsúly az élőflórán van. Az nem "kezelt", így megvannak benne a szükséges baktériumok.
Last edit: 14 éve 3 hete by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
14 éve 3 hete #684 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Van új a nap alatt és köszönöm, hogy rávilágítottál.

Kipróbálom, de egy kérdésem van: piacon vegyek házilag készített jpoghurtot, vagy jó az is amit a TV-ben reklámoznak. Gondolom nincs oly rettenetesen nagy különbség a kettő között.

Javíts ki, ha tévedek.

Mary

Több
14 éve 3 hete - 14 éve 3 hete #685 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Annyival egészíteném ki, hogy az élő tubifexet célszerű néhány napig folyamatos vízcsere mellett éheztetni, hogy béltartalmuk kiürüljön attól az iszaptól amit gyűjtőhelyükön szívtak magukba. Az veszélyforrás lehet a halakra. Ezt fel lehet gyorsítani, ha a megvásárolt tubicsomóhoz keversz egy kis natúr élőflórás joghurtot vagy kefirt. Az hamar átfut bélrendszerükön és kipucolja azt. Egyébként ilyen joghurtot a halaknak is lehet adni, szívesen elcsipegetik és jótékony hatással van az emésztőrendszerükre. Meglepően stabil a vízben, mire feloldódna, már rég megették a halak.
Last edit: 14 éve 3 hete by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, Gabor77

Több
14 éve 2 hónapja #686 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
A száraz eleségeket általában be kellene áztatni pár percre, hogy maga a táp ne a hal belsejében szívja meg magát, hanem még kívül.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, roberto8802

Több
14 éve 2 hónapja #687 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok. Tubifexel hogy kell etetni? Csak szétmorzsolom nekik a kockát v be kell áztatni előtte?

Köszi a választ

Több
14 éve 2 hónapja #688 Írta: mmccannon
Valószínű, hogy a "zabagép" a domináns a háromból.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pöttömbaba

Több
14 éve 2 hónapja #689 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Szia. Nekem négy fátyolfarkúm van és bármit megesznek. Minden egyes alkalommal úgy buknak a kajára, mintha egy hete nem ettek volna. Teleszkópossal és sapkással még nem volt dolgom, megtörténhet, hogy lomhábbak. Attól nem félnék, hogy nem jut nekik elég étel, mert a szó szoros értelmében bármit megesznek. Már egy csomó növényemet megették. Ha növény is van az akváriumodban, akkor nem lesz gond. Mivel eteted őket? Én növényekkel (:P), granulátumokkal és présel eledellel etetem (ha így hívják). Majd tavasszal kapnak spenótot meg hasonló növényi eredetű ételt. Azt is megeszik.

Jut eszembe. A múlt héten véletlenül megöntöttem a kaját és a dobozocska tartalmának nagy része ( majdnem üres már) beleszóródott a 120 literes akváriumba :S
Rögtön szedegettem ki az algázókat, mert ők érzékenyek a föloldódó étlere, de mire befejeztem, aranykáim már meg is ették! :P Szóval megtörténhet, hogy a fátyolfarkú falánkabb a többinél, de majd megfigyeled idővel, hogy változik-e a helyzet.

Tanulság: Aranyhalakat nem kell félteni, föltalálják magukat :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pöttömbaba

Több
14 éve 2 hónapja #690 Írta: Pöttömbaba
Pöttömbaba válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok
Egy furcsa kérdéssel fordulnék hozzátok. Van 3 aranyhalam egy akváriumban, és mindegyik különböző méretű. A legnagyobbik ha bedobom a kaját, akkor mindent megeszik, eleszi a többiek elől, mindegy mennyi kerül bele. A másik kettő viszont nem ,,harcol meg a kajáért" ha úgy jön ki a lépés nem is esznek semmit. Viszont ha egyesével dobom be nekik, mindegyik halnak külön az ,,orra elé" akkor simán megeszik és szépen fogyasztanak. Csak simán lusták? vagy csak én csinálom rosszul?? Nem szeretném mindig egyesével etetgetni őket, de ha erre van szükség megteszem, csak nem hallottam még ilyenről. Fajtájukat tekintve: a legnagyobb egy aranyszínű fátyolfarkú, a középső egy fekete teleszkópszemű, a legkisebb pedig egy pirossapkás. Tudtok valamit ajánlani? Előre is köszönöm a segítséget.

Több
14 éve 6 hónapja #691 Írta: mmccannon
Azért az élő - még ha fagyasztott is - eleséget semmi sem pótolja!
Mindenképpen javaslom, hogy vegyél fagyasztott eleséget - amit Pasa javallott -, és hetente néhányszor kínáld meg vele halaidat.

Ne ijedj meg, ha az első alkalommal esetleg nem rabolnak rá. Nekik is meg kell szokni az új ízt. Pont úgy, mint nekünk.

Mary

Több
14 éve 6 hónapja #692 Írta: katona.t
katona.t válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Szia,
köszi a tanácsot, most jutottam el odáig. Vettem másik száraz tápot, az eladó azt mondta, hogy ez jó lesz. A dobozán is egy nagy vitorlás hal van. Azóta nagyjából esznek...

Több
14 éve 7 hónapja #693 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Próbálj meg mást (pl. fagyasztott vörös szúnyoglárvát) adni.

Több
14 éve 7 hónapja #694 Írta: katona.t
katona.t válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok,
van egy nagy vitorlás halam és nem akar enni. Illetve akar de nem tud vagy nem tudom... Be szórom a kaját, a többi kis hal rárabol, a vitorlás komótosan odamegy kinéz egy falatot, bekapja, mintha megrágná, majd kiköpi. Mintha nem tudná lenyelni... Ezt eljátssza párszor majd megunja. Mi lehet a gond?
A víz tetején úszó lapos sera eleséggel etetek.

Több
14 éve 8 hónapja #695 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Re: Díszhalak etetése témában
Bizony időbe telik mire kis kedvencünk átáll a "természetes" eleségekre.
Pseudomugil gertrudae-imnak majd' 2 hét kellett, mire hajlandóak voltak a tubit elfogyasztani. Azóta semmi gond nincs, legyen szó akár grindálról, banánféregről, mikróról, stb.

Kitartás, és türelem kell. Mint egy gyereknél. :)

Mary

Több
14 éve 9 hónapja #696 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Díszhalak etetése témában

mmccannon beküldte: Úszó ecetféreg (Turbatrix aceti) oltást keresek.
Akinek van, kérem, hogy magánüzenetben, vagy Pasaréti Gyula felé jelezze.
A segítséget előre is köszönöm!

Több
15 éve 1 hónapja #697 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Re: Díszhalak etetése témában
Holnap küldöm.

Több
15 éve 1 hónapja #698 Írta: bacskoistvan
bacskoistvan válaszolt Válasz: Re: Díszhalak etetése témában
Tisztelt Pasaréti Úr!

Ezúton szeretném megkérni, hogy amennyiben lehetősége van rá az alábbi címre legyen szíves küldeni egy adag grindált amit tovább szaporíthatnék, mert itt Debrecenben és környékén sajnos hosszas próbálkozások ellenére sem tudok beszerezni.
A keletkezett postaköltséget természetesen megtérítem.

Cím: Mikepércs, Rózsás u. 5 i.sz.:4271 , Bacskó István

Több
15 éve 4 hónapja #699 Írta: aquad
aquad válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Írjál Pasaréti Gyulának!

Több
15 éve 4 hónapja #700 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!

Nem tudja valaki hogy honann tudnék banánféreg oltást szerezni Budapesten?

Üdv,
halivadek

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.385 másodperc