Díszhalak etetése

Több
13 éve 9 hónapja #601 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Szotyika, a felvételt elnézve féltettem a medence fenéklapját, mivel úgy dózeroltak a halak, hogy azt a benyomást keltették, hogy üveglap üveglapon nem marad. :lol:

Köszönöm a videót, amivel csak nagyobb kedvet keltettél a blackekhez.

Mary

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 9 hónapja #602 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Istenem..csak valaha eljuthassak oda hogy én is etethessek velük blacket!Egyenlőre azonban felénk még a tubi beszerzése is sarkalatos pont...jövőre más alapokra kell helyeznem a tubis projektet,mert totálisan elegem van abból hogy sosem lehetek biztos benne:vajon kapok aranyáron ebből az eleségből vagy nem?:(
Gratulálok a sikeredhez!:)
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 9 hónapja #603 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Na elkészült a videó :) ne várjatok HD minőséget de azért aminek látszani kell az látszik. B)
Amugy nem sok férget kaptak mert ez csak nasi nekik :laugh:

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 9 hónapja #604 Írta: mmccannon
Hoppá! Akkor, mint a kacsa a nokedlit, na ezt tényleg látni szeretném.
Repesve várom a felvételt! :kiss:

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #605 Írta: szotyika
mary holnap reggel készitek egy kis videót róla hogy hogyan zabálják őket :)
had mondjam hogy nincs olyan halam amelyik nem szippantott fel belölük :)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 9 hónapja #606 Írta: halőrxxl
Ember..te már black-el etetsz???Csúcsgratula!!
Én még akkor igen óvatoskodok hozzád képest,hiszen elsődleges célom egy értékelhetőbb mennyiséggel megkísérelni a szaporítást.Nálam is jól vannak,és csatlakozom Mac-hez:mindent...mindent azonnal írj le!:D
Ügyes vagy...ez igen!
Mac:a blackek igazi virgonc kis férgecskék!Aki tubihoz szokott,el sem tudja képzelni azt a villámgyors reakciót amit érintésünk vált ki belőlük-számos kísérleti leírás is utal rá.Szeretni fogod őket....pontosabban élvezni a velük való törődést.Halakkal kapcsolatos tapasztalatokban úgy néz ki csak sokadik lehetek majdan-de a kollégának elismerésem!

Több
13 éve 9 hónapja #607 Írta: mmccannon
Lehet, hogy akkor ideje nekem is kipróbálni a balckworm-öket? :unsure:

És ha megkérdezhetem, hová helyeznéd a black-eket a rangsorban? Jobban fogy, mint a tubi, mely halaid szeretik kevésbé, stb.
A tenyésztés egy dolog, de a puding próbája az evés. Szóval Szotyikám kérlek, ebbéli tapasztalataidat is osszad meg velünk.

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #608 Írta: szotyika
na elmondhatom hogy megkínáltam a corykat a black wormsel és szemmel láthatólag majd szétrúgták az akváriumokat annyira rákattantak az izére.
elég jól szaporodnak a black worms eim. meg háromszorozódott a létszám egy hónap alatt :)

Tommy

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #609 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Találtam egy kisfilmet arról, hogy Ázsiában hogyan készül a házi kaja a diszkoszok (esetleg más) halak etetéséhez. Érdekes....

második rész:

Last edit: 13 éve 9 hónapja by Pasa.

Több
13 éve 9 hónapja #610 Írta: mmccannon
Gáborom, azt tettem, de mindig "Internal Server Error" hibaüzenet jelent meg.
Ez van akkor is, ha a blogodat akarom olvasni. Csak a fórumon keresztül tudom, mert amint a "bővebben"-re katt, akkor megint az a fránya üzenet jelenik meg.

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #611 Írta: halőrxxl
A"haló verejték" leszakadt rólam Mac...ne csináld már!:D
Nézd:http://www.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=453%3Awalterfereg&catid=244%3Akapi&Itemid=1
Tipp:keresőzz rá;)

Több
13 éve 9 hónapja #612 Írta: mmccannon
Fiúk/Lányok!

Hová lettek a Walteres bejegyzések???? :ohmy:

Vissza akartam olvasni, de sehol sen lelem. :huh:

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #613 Írta: Mátéfi
A halak táplálásáról kicsit tudományosabban:

www.fao.org/docrep/field/003/AB470E/AB470E00.htm#TOC

Több
13 éve 9 hónapja #614 Írta: mmccannon
Giga szuper a könyv!!!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad! :kiss:

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #615 Írta: Mátéfi
Néhány élőtáplálékról szóló kézikönyv angol nyelven:

www.fao.org/DOCREP/003/W3732E/w3732e00.htm

Több
13 éve 9 hónapja #616 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Elkezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy beszerezzek egy adag blackworm-öt, mivel a tubifex drága és problémás.
Tárolóedénynek 580x380x230mm méretű ~50 literes húsos ládára gondoltam. A papír macerás közeg, valamilyen hálóról szerintem tisztábban lehetne őket szüretelni. Etetetésnek a grindáloknál is bevált kutya/macska kaját kéne kipróbálni. Szűrésnek szivacsszűrőt gondoltam, esetleg vízibolhákkal rásegítve.

Több
13 éve 9 hónapja #617 Írta: halőrxxl
Sajnos a medencéjük megbukott a pár napos vízteszten..még anno ajándékként kaptam.Pedig annyira jók az arányai..ma meg is ragasztottam a szivárgó élt,de így késik a black worm projektem.
Azért van tanulság is:mindig huzamosabb időn keresztül kell vizsgálni medencéinket!Ez is még tegnap hajnalban jó volt,de ma reggelre már szivárgott:(Na nem gáz..volt itthon minden hozzá-és tovább folytathatom majd benne a kísérletet.

Több
13 éve 9 hónapja #618 Írta: halőrxxl
Csúcs..oks,rád hallgatok!
Valóban sokkal intenzívebben mozognak mint a tubik..További sikereket neked:Gábor

Több
13 éve 9 hónapja #619 Írta: szotyika
ne aggódj a 28 fok miatt vígan elvannak benne, csak 2 naponta cserélj rajtuk 5% vizet ami hideg és lassan csorgasd bele a vizükbe , de ne közvetlenül a férgekre mert elkezdenek pattogni tőle,
ha jól csinálod a friss viz hozzáadást érdekes tekerködzést lehet látni olyan mint amikor a tubifex tekerködzik az iszapban.

Tommy

Több
13 éve 9 hónapja #620 Írta: halőrxxl
Igen!:silly:
Elmondhatod,hogy gyarapodtam,már csak szemre is!Látványos,bár mivel viszonylag kevéssel indultál még nem nevezhetjük tömegnek őket-na nálam sem.:)
Engem ez arra sarkall,hogy a mostani hétvégén igazán belevessem magam a velük való törődésbe,és kialakítsam a pincében a bázisukat.Aggaszt a vizük hőmérséklete..már 28 fok:(
Köszönet a képekért,valóban jól működik a tojástartós dolog nálad!

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.607 másodperc