Díszhalak etetése

Több
13 éve 10 hónapja #661 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Na akinek van Black worms otthonában annak tudom ajánlani a spirulina tablettát mert azt kifejezetten szeretik. Sőt megörülnek érte.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 10 hónapja #662 Írta: szotyika
Na én azt olvastam a Lumbriculus variegatus -rol hogy így is lehet sőt laboratoriumban is igy tenyésztik .
csináltam kb. egy éve egy betta tartót , mibe beleraktam egy kicsi elektromos szűrőt( sajnos muszáj volt mert állatira bezavarosodott a víz. Fogalmam sincs hogy miért de még a szaga is durva volt. )
tegnap este óta amióta megy a szűrő semmi zavarosodás , és kellemes áramlást biztosít a férgeknek. és plussz nyomatok nekik friss oxigént is.

kérném a véleményeket és a tapasztalatotokat hogy kinek milyen a tenyészete. :);)

Tommy
Mellékletek:

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 10 hónapja #663 Írta: sandorfipeter
sandorfipeter válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!
Balatoni planktonozás témában valaki jártas? Hol, mit, mikor, mennyit, milyen tisztaságban lehet szedni?
Mert vasárnap lehet arra járok, és ha pozitív a mostani tapasztalat, akkor magammal vinném a cuccom!
Üdv. Petya

Több
13 éve 10 hónapja #664 Írta: szotyika
Ma megkaptam én is a féreg adagomat :silly:
10 literes aki 5 centi vízmagasság apró szemű levegőbeporlasztás és tojástartót raktam be nekik.
Hát remélem sikerül szaporitani, a kajájuk az szerintem meg tetra menü lessz :silly:

Tommy

Több
13 éve 10 hónapja #665 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Nahát..a videó érdekes!
Véleményem szerint valami olyat tartalmazhat a folyadék,ami vagy lebénítja,vagy azonnali heves menekülésre készteti a blackeket..én nem ajánlom:(.
Ehelyett inkább most már azon "agyaljunk",hogy a rendelkezésre álló férgeinket miként tartsuk..mivel etessük?
Ki mit talált a weben,ti hogyan csináljátok?Nálam eléggé nevetséges módon a vizükben egyszerű-nem fehérített!-WC papír van,a létező legolcsóbb,fullgagyi minőségben.Ezt tartottam legjobbnak,ugyanis ennyire olcsón csak nem tesznek bele semmi illatosító,bőrkímélő stb.adalékot;)....Nem is csalódtam:férgecskéim csodásan belefurakodtak, a víz kristálytiszta-pedig mindössze egyetlen porlasztó van velük-semmi szűrés.Egy akvárium tetején van a 7 literes edénykéjük,benne 3-4 centi víz...egyenlőre egyszer kaptak Sera vipant...semmi bajuk!:)
Jah:elnézést kérek tőlük amiért eleinte "letubiztam" őket...tüzetesebb szemrevételezés után már tudom:egyáltalán nem olyan a habitusuk!
Várom ötleteiteket,gyakorlatotok leírását!
T.:Gábor

Több
13 éve 10 hónapja #666 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Mi lehet, hát centrifuga! :woohoo:

Mary

Több
13 éve 10 hónapja #667 Írta: mmccannon
Megnéztem mindkét videót, és az a bajom vele, hogy a lényeget nemigen lehet érteni a köhögés/stb. miatt.

Amit tutira kivettem, és lényeges, hogy 55-85 Fahrenheit (12-29 Celsius) hőmérsékeletet bír ki, és erőteljes levegőztetésre van szükség.
Etetésükhöz süllyedő dolgokat használ: krumpli, beáztatott krumpli pelyhet, ill. alga kockát használ a fickó.
Próbálta a húsféleséget is, de az hamar lerontotta a vizet, ezért nem ajánlja.

Mary

Több
13 éve 10 hónapja #668 Írta: szotyika

Na ezt magyarázza meg nekem valaki hogy mi lehet a jobb oldali kancsó vízben hogy így kirajzanak a blackworm sok

Tommy

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #669 Írta: halőrxxl
Még kiegészítenélek annyival,hogy ez a kis férgecske valójában nem is faj,hanem fajok összessége,mint a neve is mutatja.:)
Viszont nem is ez a lényeg....ha ezt a "fajmixet" tudnánk a netes példákhoz hasonlóan szaporítani,egycsapásra megoldódna a dolgunk!Itt arra gondolok,hogy nem kellene a néhol igen nehezen beszerezhető tubit hajkurásznunk-egyszerűen otthon azonnal elérhető lenne ez a fajta élő eleség is.Elismerem hogy néha hajlamos vagyok a dolgok túllihegésére,de azoknak mondom akik még nem néztek utána:véleményem szerint gigantikus lehetőségünk nyílt e "faj" behozatalával..mondhatnám imáim meghallgatásra találtattak!
Már a börzén is folyton visszatértem a a stand azon szegletéhez ahol ezek hűtve várakoztak,és unos-untalan nézegettem őket.Nem kívánnám totálisan dramatizálni a bennem dúló olthatatlan tudásszomjat velük kapcsolatosan,de tény:rendkívül jelentősdolog megjelenésük a hazai élő eleségek között!Hálás vagyok a lehetőségért,hogy magam is tulajdonosa lehettem pár adagnyi L.variegatus-nak,így nálam is elindult egy szaporítási kísérlet.Erről azonban még nagyon hamar lenne beszélni..egyenlőre a férgecskék akklimatizálása van terítéken.
Én a legmesszebbmenőkig javasolnám minden erre hivatottságot érző kollégának,hogy szerezzen be pár adagot-próbálkozzunk együtt,és osszuk meg tapasztalatainkat!
Való igaz:"belelkesedtem"...olyannyira,hogy most a post feladása után azonnal megyek is megszemlélni új "hobbitársaimat":D!
Last edit: 13 éve 10 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 10 hónapja #670 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Ez meg egy műanyagrácsos tenyésztési módszer:

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #671 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke, Pasaréti Gyula elnök Úr ismét "villantott" egy újdonságot az élő táplálék vonatkozásában. Aki kilátogatott a Terraplaza Giganteára, az AME standján megvásárolhatta a Lumbricus verigatus, közönséges nevén kaliforniai fekete férget(californian blackworm).

A tartásáról és tenyésztéséről viszonylag sok információ található az interneten.

Akinek van bátorsága és kedve ahhoz, hogy ezeknek a féregféléknek az intenzív tenyésztésével foglalkozzon, azoknak ajánlom így elsőre ezt a "mankót".

1. rész

2. rész
Last edit: 13 éve 10 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 10 hónapja #672 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Üdv mindenkinek. Naponta vagy hetente mennyi spenótot adhatok az aranyhalaknak? Milyen kertben megtermő növényt adhatok még nekik?

Több
13 éve 11 hónapja #673 Írta: halőrxxl
Szia!
Igen,írom is hogy ezzel csinálom;)..viszont nagyon köszönöm a te ötletedet is!
Most az újraoltáshoz készített pépből maradt valamennyi-már nem volt több edénykém.Gondoltam ismét bevetem a trükköt-kár volna kidobni a közeget.
Mikor 2010-ben megkaptam az első oltást,még nem sejtettem hogy ennyire nagy becsülete lesz nálam....
Azért érdekes hogy egy evőkanálnyi pép mekkora életteret jelent nekik,valóban sokáig kitartanak megfelelő körülmények között!Én azért követem az újra oltogatás metódusát,mert csak időnként kell nagyobb mennyiségű banánféreg-rendszerint akkor,mikor kis corykat szeretnék indítani!:)Megjegyzem:lassan magamhoz kellene már térni,és más halcsaládokból is válogatni föléjük...de még csak egyre mélyebben "alámerítkezek" a Corydorasok világába:D.

Több
13 éve 11 hónapja #674 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
A ráetetést ha jó látom banános péppel csinálod?

Ha 1-2 hetente sima zabpehelylisztel megeteted őket, ugyanilyen népességrobbanást lehet elérni. Ezzel a módszerrel, már van fél éves tenyészetem is.

Több
13 éve 11 hónapja - 13 éve 11 hónapja #675 Írta: halőrxxl
Egy picike ötlet azoknak a kollégáknak akik szeretnének mélyebben behatolni az élő eleségek koránt sem rejtélyes világába..azon belül is a banánféreg mint ivadékeleség lenne a téma.
Tegnapi napon átoltogattam őket,de óvatosságból mindig hagyok pár telepet-ha történne valami,rendelkezésemre álljon újabb oltás.
Ezekkel rendre "elkövetek" pár talán néha kissé vad dolgot is-azonban a mostanit már jópárszor műveltem,így bátran ajánlom nektek is.A ráetetésről szeretnék szólni...Azonnal egy kép,aztán a magyarázat:

Mint látható a kimerülés határán lévő tenyészetre egyszerűen ráetettem a bal oldalon..így az ott tenyésző,kissé már éhes banánférgek egy "emberként" rajzottak rá az újabb eleségre,és bőséges populációt hoztak létre.Ajánlom már elöregedett tenyészetek megifjítására,vagy csak egyszerű,gyors módszerre ahhoz hogy hogyan idézzünk elő népességrobbanást náluk.A kis edényke oldalára felmászott banánoknak estefelé jön el az idejük...velük etetem meg kis coryjaim egy részét:)
Sok sikert:Gábor
Mellékletek:
Last edit: 13 éve 11 hónapja by halőrxxl.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 11 hónapja - 13 éve 11 hónapja #676 Írta: halőrxxl
Gond még szerencsére nálam sem volt...azonban ezzel az élővel is ugyanolyan óvatos vagyok mint a tubival,hiszen ők is iszaplakók.Ráadásul van egy jellegzetes szaguk is,amit rossz tárolás alkalmából prezentálnak is.Nedves papír között pár napig elvannak a hűtőben,de a zsúfoltságban egymást is nyomják...ezért javaslom vagy kevés vízben nagy alapterületen,vagy ugyanígy,de nedves papír között tárolni a hűtőben.Ha lehet naponta többször mossuk át óvatosan a vörös szúnyogunkat-és mielőtt besokallna tőlük a népes halcsapat,inkább fagyasszuk le hirtelen a maradékot-netán használjuk fel magunk készítette eleségbe.
Bár halaink bármennyit megennének belőle,mi etessünk óvatosan vele..igényesebb-érzékenyebb halaknál nem kívánatos emésztési zavart okozhat a mértéktelen "szúnyog dőzs";)..sőt vannak halak akiknek nem is ildomos adnunk!Olvassunk utána.....
Még a fagyasztott szúnyogról engedtessék meg egy kis szösszenetke:ha vásárolunk,mindig vegyük figyelembe a csomagolását,és a lejárati dátumot.Legyünk bizalmatlanok a formáját vesztett csomagokkal,a lejárati időt nem tartalmazó zacsikkal..sajnos rossz a tapasztalatom néhány bizalmi vásárlásommal:(
Megemlítendő még a fagyi v.szúnyog azon tulajdonsága is,hogy ha nem megfelelő hőmérsékleten tárolják szállítják akkor befeketedik-megbarnul.A létező legjobb az élénk vörös színű csomagocska,és nem a "ló méretű"szúnyogokat tartalmazó...szerencsére ilyen is bőséggel van a fagyasztókban-tessenek érdeklődni,szemlélődni:)!
Last edit: 13 éve 11 hónapja by halőrxxl.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 11 hónapja #677 Írta: mmccannon
Nálam még nem volt gond, de arra azért figyelj, hogy amikor eljön a szitakötők ideje, annak lárvája ne legyen közöttük.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jocopoco95

Több
13 éve 11 hónapja #678 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése témában
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy, van e veszélye az élő szúnyoglárva etetésének? Például paraziták gombák bevitele, ezekkel kell e számolni?
Előre is köszi.

Több
14 éve 1 hete #679 Írta: halőrxxl
Egy kicsit kiegészíteném még:ha a szárazkaját szeretnéd süllyeszteni,akkor adj neki vákumot.Egyszerű:egy nagyobb fecskendőbe kevés víz,és a kaja..aztán befogod a csőrét,kihúzod a dugattyút-és látod hogy telítődik is vízzel!;)
Eztán már jobbára süllyedő habitussal rendelkezik az eleséged nagy része,sok sikert hozzá!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, kollagén, Gabor77

Több
14 éve 1 hete #680 Írta: szotyika
simán levadásszák a felszínről is a kaját ha kell nekik, olyanok mint a kis torpedók.;)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: kollagén

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.575 másodperc