- Köszönetek: 211
Akvárium állványok készítése ki hogyan csinálja?
- halivadek
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 486
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- pantherina
- Nem elérhető
- Ikra
-
- Köszönetek: 2
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
deszka 10 cm x 2,5 cm / 4 méter 10 szál 6900 Ft plusz a fuvar 2500 Ft
![;) ;)](/media/kunena/emoticons/wink.png)
a többi ingyért volt mert magam csináltam
![:D :D](/media/kunena/emoticons/laughing.png)
a festést meg majd akkor lesz ha elkészül az összes állvány.
Tommy
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Tommy
- Takker
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 64
![:) :)](/media/kunena/emoticons/smile.png)
Egy bajom van csak vele,mégpedig az hogy kell belőle még egy.
![:cheer: :cheer:](/media/kunena/emoticons/cheerful.png)
Ezelőtt,egy bolti,állványom volt,mint Sanyinak is,ami meglepően erős volt,ahhoz képest,hogy semmi kis lemezekből állt.
Azért csináltam ezt,hogy azért stabilabb is legyen,meg mivel lakásban van,méghozzá az étkezőbe,valahogy nézzen is már ki.
![B) B)](/media/kunena/emoticons/cool.png)
Üdv:Takker
Technikai jegyzet:
Képeket kérésre szerkesztettem, van egy tippem, hogy nem az oldal állítja át, hanem túl "okos" képnézegetőd van, ami EXIF adatok alapján forgat. Ezt úgy tudod ellenőrizni, ha Paintbrushban nyitod meg a képet - ha ott ferde lesz, a kép ferde, csak a képnézegetőd jeleníti meg függőben, ilyenkor el kell forgatni
ON: az állványhoz gratula, masszív darab lett és még mutatós is!
toist
- Takker
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 64
7x5-ős faanyagból készült,igaz mire le lett csiszolva csak 6.5x4.5 lett.
A legalsó szint a földön van,így az közvetlenül nem terheli az állványt.
A többi szint 2 db 12-es kapupánt csavarral van megfogatva lábanként,plusz hátul van egy merevítő szál is.
A fölső két polc az csak 5x5-ös anyagból van,ide csak ívatok kerültek,ezért az is bőven elegendő.
szerintem kellően túl is biztosítottam,ahonnét az ötletet vettem ott mindössze egy csavarral volt fogatva,és középső merevítők sem voltak.
De láttam olyat is ami csak ilyen sarokpántokkal volt megfogatva,na az már kicsit hazárdírozásnak tünt.
![:unsure: :unsure:](/media/kunena/emoticons/unsure.png)
- Pana28
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 27
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1688
Én egyik kalkulátort sem használom...a szemem és a tapasztalatom mondatja meg velem hogy milyen üvegből csináljam.
T.:Gábor
- Pana28
-
- Nem elérhető
- DiszhalAM
-
- Köszönetek: 27
És te mennyire hiszel ennek a kalkulátornak?
Mert én beírtam egy 55 hosszú, 35 széles és 25 magas akváriumot és 2.5-ös biztonsági faktorral neki elég a 3 mm.
Mármint ő szerinte.
Egészen 25 és 31 cm magasságig ezt az értéket mutatta alatta és fölötte ugrott egy mm-t fel és le.
igen ám, de a szélességet és a hosszúságot bármennyire is írtam át akár méterekre szerinte akkor is elég ez a 3mm.
Így most nem tudom mennyire hihetek neki, mert egy 20 cm hosszú és egy 6 méter hosszú akváriumot is 3 mm-es üvegből csináltatna velem
![:S :S](/media/kunena/emoticons/dizzy.png)
Mit gondoltok?
Elég neki a 3 mm? Merevítést nem akarok semmiképp mert a takarítást nehezítené, ezért gondolkodtam 4 mm-esben, de ha szerintetek is elég a 3 mm akkor abból van itthon bőven
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Viszont a szűrésnél azt gondolom érdemes visszaolvasnod tavaszig-kezd a 22.oldalon!;Felvetődött az emers növények felhasználása mint nitrátszűrő hatékony segítség..istentelenül bele is merültünk,Balázs valódi fejtörőt is kitalált amikor közölte hogy ő már egy növényt próbál is! Nagyon élveztem a témát-te meg is valósíthatod!
Javaslom ha ezzel kapcsolatosan felmerül valami ott folytassuk...
- mcll
-
- Nem elérhető
- Növendék
-
Na ez nem is hangzik rosszul!halőrxxl beküldte: ...én egyébként a "napozóra" máris rátennék olyan növényeket melyeknek gyökere belenőhet az akvárium vizébe..emlékeztek,tavasszal mennyit beszéltünk egy ilyen akváriumról?Itt a lehetőség-idővel jöhetne pár fotó!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Lényegtelen-a súly mellett egy akvárium nagysága is erősen befolyásolja a mozgathatóságot!Megnyugvással tölt el hogy az eredeti kérdező hajlik az ötletre,és nem kísérli meg a tapasztalatok szerint nem ajánlott feltöltést!
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
malyiglass.hu/kategoria/sik_uveg/
Tommy
- mcll
-
- Nem elérhető
- Növendék
-
- nebula
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 192
ez egy jó eszköz a számolgatáshoz:
www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Nedőzz!
- mcll
-
- Nem elérhető
- Növendék
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Amit én javasolnék neked:ne feszítsd tovább a húrt-sőt inkább még engedj le pár centit a vízből.Elkeseredni viszont nem kell-egy remek lehetőséged van viszonylag alacsony légterű paludárium kialakítására! Engedd hát hogy kinőjenek erre alkalmas növényeid a vízből...vagy egyenesen telepíts be olyan kúszónövényt ami remekül érezné magát a vízszint fölött!
Ez egy olyan egyedi megoldás lehet,mely szemet gyönyörködtető-csak a vízszintnél esélyesen megjelenő vízkő árnyékolhatja be a látványt-ott meg felragasztasz egy fél centi széles szalagot,és kezét csókolom..mit szólsz?
Ui.:bárcsak nekem lenne ilyen lehetőségem...
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
alapból egy 400 ashoz 55 centiig 8 as üveg , 60 cm magasságnál már ajánlott a 10 es üveg.
Tommy