Vízkémia

Több
14 éve 8 hónapja #321 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Vízkémia témában
Jól gondolod, ebben az esetben a kettő együtt változtatható.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 8 hónapja #322 Írta: janink
janink válaszolt Válasz: Vízkémia témában
Sziasztok
Kérdésem lenne hozzátok,magas a ph-m 9,3,az összkeménység 25 körüli,a ph-t csak ugy tudom levinni,ha a keményságet is leviszem?Már probáltam savval,de mindig visszament.
köszi
Jani

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 9 hónapja #323 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Vízkémia témában
A két eset nem azonos, az első esetben az összkeménység, másodikban a karbonátkeménység nagyobb! Az első esetben még mérnék, mert oka lehet (pl. savazás), a második esetben a karcagi szikes víznél ez normális (tudtommal).

Több
14 éve 9 hónapja #324 Írta: jannus-pannonius
jannus-pannonius válaszolt Válasz: Vízkémia témában
Halihó mindenki!

Én is ilyen problémákkal küzdök. PL karcagról hozott virem öszkeménysége 4nk de a változó keménysége 20 feletti állítolag szikes. Úgyhogy valószinü jol mértél.

Több
14 éve 11 hónapja #325 Írta: trewa
trewa válaszolt Válasz: Vízkémia témában
Hali!Lenne egy kérdésem:lehetséges az,hogy egy akváriumban 6-6.5-ös ph mellett 30 feletti össz keménységet és csak 2-es karbonát keménységet mérek?Van ilyen vagy csak megbuggyant a tesztem? :blink: :blink:

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 10 hónapja #326 Írta: peters
peters létrehozta Vízkémia témát
H2O, na persze! Hogy mi is a víz, mi is van az élõ vízben? Mi szükséges és mi nem szükséges (sõt egyenesen káros), hogy abban kis vizi világunk egészségesen élhessen? Kalciumról, magnéziumról, nitrátról, kénhidrogénrõl, ózonról és az akváriumvíz többi hasznos és haszontalan összetevõjérõl (nyomelemek, ásványi anyagok) szól ez a topic.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc

Naptár

December 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Bejelentkezés