- Köszönetek: 1688
Az akvárium szûrése
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
A tájolás, az esetlegesen behulló szennyező anyagok sokat számítanak..és még valami:ha úgy gondolod úszó növényzetet mindenképpen telepíts,rengeteget segít.
Sok sikert!
lmgtfy.com/?q=pond+filter+diy
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pana28
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 27
Pár hete kipattant a fejemből, hogy csinálok egy kis kerti medencét a halaknak, mert ott mégiscsak jobban érezhetik magukat a napon és a szabad természetben
Találtam is boltban egy 2300 litereset amiben már van is 30-40 hal próbaképp jól érzik-e magukat.
Olyan boldogan szedegetik a szúnyoglárvákat, hogy szerintem igen
Nem tűző napon vannak reggel este éri őket egy kicsit a nap de mégis zavaros lett a víz pár napja szerintem a melegben az alga kezdett el felszaporodni.
Emiatt is és amúgy is kellene szűrés elgondolkoztam, mit lehetne összebarkácsolni hozzá?
Egy küldő szűrőre gondoltam, ami mondjuk egy műanyag hordó amit telerakok szivaccsal és ez elég nagy felület lehetne biológiai szűrésnek.
Bele két cső egyiken belemegy a piszkos víz a másikon kijönne a tisztított
viszont valahogyan ezt a vizet keringetni kellene és visszaszivattyúzni a medencébe
Ezt hogyan lenne érdemes megcsinálni? Ha költségtakarékos az sem baj természetesen
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
- Gabor77
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 124
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 97
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Nagyon köszönöm hogy meghallgattál,és tudom:a továbbiakban veled tovább bővül azoknak a köre akik a hobbiért megteszik ami annak jár!Tanulj sokat,olvass mindenhol-ha olyan segítség kell amire nem találsz hirtelen választ akkor pedig itt a fórum!Esténként te is csatlakozz a chatelők társaságába ha gyors megoldás kellene...
Tipp:mivel elevenszülőkkel kapcsolatosan kérdeztél azonnal adok is egy linket-sőt többet is neked...a moderátoroktól pedig elnézést kérek az "off hadjáratért"-a dolgot így volt célszerű lerendezni szvsz.
Tehát a linkek:
www.ame-poecilia.akvariummagazin.hu/
akvakultura.blogspot.hu/
Hirtelen ennyi...
Jó szórakozást,és sikereket a hobbiban Krisz!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
www.theaquariumwiki.com/Walstad_method
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 47
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Konkrét linket kérek, mert hullik a hajam a blődségektől!
Mary
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
Láttam kicsi akváriumot két tő növénnyel, és kép guppival szűrő nélkül. Ott naponta volt vízcsere pihentetett vízzel. Szerintem kell a szűrő.
- krisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 6
Azt olvastam , hogy a guppiknak sok növény és hetenkénti vízcsere mellett nincs szükségük szűrő, vagy levegőztető technikára.Ez igaz??????
Előre is köszönöm!!
- metzgerbalazs
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 105
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
- halas100
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 2
Üdv: halas
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
- halas100
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 2
Ha zeolitot szeretnék szerezni, akkor átvizsgálom a macska-almok választékát, megnézem melyikre van ráírva, hogy akvarisztikai célokra is alkalmas. Tegyük fel, hogy találok ilyet. Ekkor boldogan hazaviszem, belehelyezek egy kisebb adagot egy nejlon harisnyába, majd azt belerakom a külső szűrőm egyik fiókjába (mondjuk az aktív szén részére fenntartott fiókba a szén helyett) Megjegyzem a fiókokban lévő szivacsokat, kerámia gyűrüket, műanyag golyókat, stb. mindig folyó csapvízben szoktam kimosni.
Miután összeraktam és újra üzembe helyeztem a szűrőt, izgatottan várom, hogy a halaim jobb kedvűek lesznek-e, avagy elkomorodnak. Sajnos napközben dolgozom, így nem tudok kellő mennyiségű időt fordítani a vizsgálatukra.
Nagyjából ennyi lenne a teendő, vagy kihagytam valami fontosat?
Üdv: halas
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Igaz hogy az áramlás kisebb volta,meg a szűrő szívóhatásának hiánya miatt az "ancihurkák" csak feküdtek a talajon....aztán meg eltűntek szép lassan.Porszívózgattam én,de egy idő után azt mondtam:történjem aminek történnie kell-én bennhagyom!Csupán esztétikai kifogásolnivalót okozott a mulm-a víz mindvégig megfelelő paraméterek között maradt.Aztán már megvolt az új szűrő-én meg hónapokig nem tettem be!Valahogy hasonlított ez az "El Natural" low tech vonulatához....csak némi áramlást keltő levegő beporlasztás volt,és mégis!Végül akkor szakítottam meg a folyamatot amikor barátaim már szóltak hogy kellene kis ancika-ekkor beüzemeltem/beoltottam az új szűrőt.Ennek 7.éve-az akvárium amiben ez megtörtént semmiféle átalakításon nem esett át,csupán közben elfogyasztott egy belső szűrőt,és már nem is kap újabbat.mostanában már igazán ideje volna kiépítenem saját csak levegőre épülő rendszeremet-de mint tudjuk suszternek cipője,akvaristának meg saját akváriuma nem az igazi.
Megvallom ismét:engem nem a high tech legújabb vonulatának követése vonz,bár igen csodálatos az általa megvalósítható akváriumi világ.Itt másról van szó...a szűrésem biológiai oldala bivaly legyen,cserébe megalkuszom némi levélmaradékkal,vagy a másnapra rendszerint eltűnő kakikkal is.Megy ez így is kérem...Megjegyzem azért hogy ez a fajta akvárium fenntartás legalább annyi odafigyelést igényel mint más módszerek-és persze hogy legalább nagy vonalakban ismerni kell a történések miértjét.Én is folyamatosan tanulok-és megosztom a tapasztalataimat.
A csupasz akváriumok világa egy valódi mélyvíz-bár azt hihetnénk ott sokkal egyszerűbb halazni.Ez is csupán részben igaz...sokkal sérülékenyebb az ilyen medencék szűrése,amint azt taglaltam is nektek az előző postjaimban.Akkor hogy miért alkalmazzuk mégis,ugye?Nos ennek kitárgyalása már más topicba illő téma-de itt köszönöm meg hogy felvetődő gondolataid segítségével én is részletesebben kifejthettem saját,e témába vágó mondandómat!
- zilzol
- Látogató
-
halőrxxl beküldte: Részben lehet hogy van benne valami..de neked abban van aljzatod.Nos ebben nincs,ezért reagált ennyire kedvezőtlenül.
Steril-hát nálam aztán elhiheted hogy nem az,a giliket azonmód bedobom ha arról van szó-már nem agyalok a béltartalmuk miatt,igaz ismerem a tartási körülményeiket.UV nálam sosem volt...
Na igen nekem van aljzat. Ezek szerint ez ennyit számít.
Lehet több levél kellene bele és megoldódna az aljzat és búvóhely gond egyből.