Az akvárium szûrése

Több
13 éve 1 hónapja #401 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Igen..és vajon milyen célból került az akváriumba-különös tekintettel a víz alá merített levelekre?
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 1 hónapja #402 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
OK. Sajnos a török portálon nem írják le a latin nevét a növénynek, hanem "hibrid szőlőnek" nevezik. Én ebből arra következtetek, hogy a Hedera-nak valamilyen kertészeti változatáról lehet szó. Ezt erősítette meg bennem ez a közelibb kép is.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 1 hónapja #403 Írta: metzgerbalazs
metzgerbalazs válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
De az. csak írtam a tulajdonságairól, az eddigi hozzászólások kapcsán...

Több
13 éve 1 hónapja #404 Írta: halőrxxl
Ok..ha azt mondod nem az!:)
De mi lehet?

Több
13 éve 1 hónapja #405 Írta: metzgerbalazs
A hedera helix teljesen más levélformát vesz fel ha kúszik, ill, ha feljut a magasba. Alapból egy jobban szeldelt sötét levél, ha nőni tud, akkor tojásdad. Asszem egyébként toxikus is lehet, allergiát okozhat, köptető talán. Szerintem nem nagyon erőteljes növekedésű, viszont bírja a sötétet.

Több
13 éve 1 hónapja #406 Írta: halőrxxl
Azonnal ez ugrott be nekem is-hogy borostyán!
A H.helix-et rengetegen ismeritek,azonban ha öregedő növényeket is volt szerencsétek látni akkor rendkívül hasonló a levélzet mint a képen.Senkit ne zavarjon meg hogy itt nincsenek már kapaszkodó gyökerecskék,és a szár is ilyen.E növény kétféle levelet képes nevelni-az ilyenek az idős,termő ágakon találhatóak-később jelenik meg a virágzat is majd.
De magam is kíváncsi lennék:igazam van,vagy ez más növény?

Több
13 éve 1 hónapja #407 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Pedig annak vélem, de majd Gyulánk felfedi a titkot. Ugye?

Mary

Több
13 éve 1 hónapja #408 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Ez milyen növény? Hasonlít egy kicsit a borostyánra de biztosan nem az.

Több
13 éve 1 hónapja #409 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában

Több
13 éve 2 hónapja #410 Írta: metzgerbalazs
Akkor majd néha tudósítok, addig meg menjen szépen. Minden esetre ez egy érdekes, új dolog.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 2 hónapja #411 Írta: halőrxxl
Végül is igen..ha metszed mindaddig kordában tartható amíg fejlődik.Az évelő lágyszárúakkal metszési tapasztalatom egyáltalán nincs,de szerintem mindaddig kihajt,ameddig a gyöktörzsön -esetleg alvó-rügyek vannak.Aztán még a szár is képez kis rügyeket a levélhónaljakban-tehát elképzelhető hogy pár hónapig képes fennmaradni metszés mellett is.
:) "Nitró" eltávolítás..jogos!De képzelheted még mi mindent is kivesz egy ekkora növény,nehogy az akváriumban lévők sínylődjenek miatta!Viszont te legalább már tapasztalatokat gyűjtesz-mi meg várjuk a beszámolóidat!Sok sikert a Fallopia-hoz,megvallom az életben eszembe nem jutott volna már ez a növény-főleg ilyen vonatkozásban.

Több
13 éve 2 hónapja #412 Írta: metzgerbalazs
Amúgy én is kerestem, de az Istennek se találtam... De a fő, hogy összehoztuk. Gondold el, ha levágom a nőtt felesleget az akvapóniánál, akkor a szilárd "nitrót" vágom le, amit kidolgozott a növény az aksiból...

Több
13 éve 2 hónapja #413 Írta: metzgerbalazs
Gáborom! Nekem is gyerekkori emlék, a Keleti Károly utcai kertben volt egy darabon, de én kardoztam vele. Aztán meg szépen felhasogattam, és háztetőt gyártottam.

Nem vagyok biztos, hogy nem használható! Nekem egy-két héten belül lesz egy akvaponiám a 120 literes felett, épp ott, ahol a kép is készült.
Ezzel a növénnyel kezdem, szinte biztos, hogy megfelelően metszve a leghatékonyabb lesz, de megvárjuk...

Mérek is majd, beszámolok. Azért nagyon rossz nem lehet az az aksi, ha a páncélosok a zsúfolt aksiban ívnak...

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #414 Írta: halőrxxl
:woohoo:
Csúcs a növényed!Egyértelműen már a vízből veszi a tápanyagokat,hiszen csak a kezdeti kihajtáshoz kell neki a raktározott tápanyagokat használnia.Azért ha van még ilyen növényed végezz el egy kontra tesztet is-én legalábbis tutira megtenném:sima vízbe lógatnék be azonos időben két gyöktörzsdarabot,aztán lássuk mi lesz?Persze borítékolható a kifejlet,de azért érdekes lenne!:)
Elveszem a kedvedet sajnos...a növény alkalmatlan hosszú távon.Gigantikusra nő,gond lesz vele később-de ezt te is tudod!Mi lenne ha valami más után néznél?
/Egy kis mellékszál a növény beazonosításához:kihívásként éltem meg a dolgot,hiszen rengeteget járok vizes élőhelyeken.Emlegetted a nádat,meg hogy a növény milyen habitussal rendelkezik-én meg rendesen "ráizgultam" a témára.Aztán amikor megláttam azt a kis vörhenyes levélkét,már tudtam hogy a gyermekkori bujkálásaink színtereként szolgáló növényt nevelgetsz-a nevét az életben nem hallottam még!Bújtam a netet képet keresvén-siker szinte nulla:( Viszont a legelső kép ami alapján azonnal beugrott a virágzata,az a linkemen látható...alig vártam hogy visszajelezz!
Gyermekkori játszóhelyünkről már eltűnt e növény-sőt maga a hely már betonnal fedett kopár parkoló.De máig emlékszem ahogy a vastag szárak között osonva lestük meg lombsátra alól a járókelőket-és saját szüleinket ahogy minket keresnek! :D.De jó is volt...ezért említettem hogy felidézte a múltat-köszönöm!/
Ui.:jah,igen:a vized tisztasága semmit nem jelent.A kémiáját nem látod-mérj!:)
Last edit: 13 éve 2 hónapja by halőrxxl.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 2 hónapja #415 Írta: metzgerbalazs
Mátéfi Gyula, Halőr Gáborom!!! Ezzel a durva képpel mutatom, hogy mekkora növekedési erélye van ennek a növénynek, melyet sikerült Gábornak beazonosítani... Nagyon agresszív. Pénteken még ott az a kis vörös levél, meg egy 4 cm hajtás, erre hétfőn úgy kellett kirángatnom az armatúra alól, 15 centit nőtt.. de nem is az, amit lefotóztam, hanem egy másik hajtás, ami még semmit se mutatott.
Most már dől az, hogy saját tartaléka...
És ráadásul a gyökérzete nagyon finom oldalgyökereket ereszt.
Ezen a héten kihagytam a vízcserét, és nagyon tisztának tűnik...

Na ehhez szóljatok.
Mellékletek:

Több
13 éve 2 hónapja #416 Írta: metzgerbalazs
Én akkor most már nevesítve is tesztelem a 120 literesben, egy biztos, valamiből egy idő után építi magát, és ez az aksi nitrit-nitrát tartalma. Egyelőre cukorspárgán lógatom be egy csavarról a vízbe, de rövidesen elkészül az aksi feletti akvapón rendszer, a világítás megvan, a láda is, sztem 2 hét, és ültethetem az agyaggranulátumba ezt, és még pár tesztnövényt.

Több
13 éve 2 hónapja #417 Írta: metzgerbalazs
Hoppá, hát megvan!!! Most még nem is olvastam végig, gyorsan reagálok. Naaaagyon köszönöm.:)

Csak a léptékek: egy hét alatt 10 centi hosszú gyökerek a vízbe, ezt a futó filo másfél hónap alatt tudta csak. ez a rizómákból egy 15 centis darabból félig úszva 4 helyen is hajt, és a legnagyobb levele már 100 ft nagyságú. Na, mennyit szívhat ez nitróból??
A mellé betett "kerti nád" ez alatt éppen megmozdult, látszik, hogy rügyezni kezd... gyökér semmi.

Gyulának abban igaza van, hogy a hagyományos trópusiak már bizonyítottak, de Gáborom, a Magyar innovációt emlegetted.... (és a guppi iq mérésre még nem is reagáltatok, pedig nem kamu...).

Több
13 éve 2 hónapja #418 Írta: halőrxxl
Hhhhhh..komolyan mondom gyermekkori élményeimet elevenítené fel ha ez a növény lenne a keresett..
Nézd meg legyél szíves a linket,és jelezz vissza mielőbb!
aprotuti.hu/index.php?oldal=tippek_reszl...tipp=8662&ugras=true
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: metzgerbalazs

Több
13 éve 2 hónapja #419 Írta: halőrxxl
:)Megvagy!!!!!
Ez nem nád Balázs...azt gondolom ismerem a növényt,feltéve ha az amire én gondolok....
Ahogy megláttam a növény levélkéit,és jelezted hogy a színe milyen,azonnal rámentem-most keresgélek egy linket,hogy megmutathassam mire gondolok!Jelzek ha jutottam valamire!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: metzgerbalazs

Több
13 éve 2 hónapja #420 Írta: metzgerbalazs
Akkor mégis küldi, nyom nélkül, itt a másik is!!!
Mellékletek:

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.303 másodperc