Beszéljünk róla!

Több
12 éve 6 hónapja #161 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Mi is beszéltünk ezzel az állategéségügyi kormány akekármivel. Azt mondták 3000 ft illetéket kell kifizetni, elmondják miket fognak nézni, utánna meg kijönnek ellenőrizni és kiállítják a szükséges papírokat.

Ha lehet önnáló tevékenységként végezni akkor viszont elvileg nem kell engedély...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 6 hónapja #162 Írta: grof
grof válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Nem tudom miért kivétel. Általában a jogalkotó nem magyarázza meg, mit miért tesz. Azt, hogy ilyen szigorítás van pl. a díszmadarak tenyésztésével ellentétben az is magyarázhatja, hogy esetlegesen ilyen címen étkezésre alkalmas halak szaporítását is álcázhatják az egyszerűbb eljárás miatt (természetesen mindez csak saját spekuláció).

Amikor megkérdeztem, hogy milyen állategészségügyi és tartási feltételeknek kell eleget tenni, akkor először kitérő válaszokat kaptam, majd később még ennyit sem. Úgy gondolom az állategészségügy sem tud igazán mit kezdeni ezzel a dologgal. Ha nagyon szükséges elvégzik a tenyészet nyilvántartásba vételét, és utána el lehet mondani, hogy megtörtént. A többivel nem igazán foglalkoznak, mivel nincsenek kidolgozva részletek főképpen itt vidéken.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 6 hónapja #163 Írta: Degec
Degec válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
es a tengeri diszhal miert kepez kivetelt? annak mi lehet a feltetele?

Több
12 éve 6 hónapja #164 Írta: grof
Tudtommal a tengeri díszhal tenyésztés kivételével mindegy mit tenyészt valaki ahhoz a TEAOR 0322 - Édesvízihal-gazdálkodás tevékenységet kell fölvennie. Ehhez, pedig külön engedély és nyilvántartás szükséges az új nevén az adott megyei Kormányhivatal Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivataltól, amely általában a kistérség székhely szerinti jegyzőségnél található nagyobb városokban önállóan működik. Korábban kérdeztem egy állatorvost, aki itt dolgozik azt mondta az engedély kiadása kb. 15.000 Ft-ba kerül.

Sajnos valamilyen általam ismeretlen ok miatt a jogalkotó úgy alkotta meg az előírásokat, hogy a díszmadár tenyésztést kiemelte és megkönnyítette ezzel szemben a díszhaltartást azonos előírások alá tette az élelmiszer célú haltartással. Ezért nem működik nálunk a magánszemélyes adószámmal végzett tevékenység

Több
12 éve 6 hónapja #165 Írta: grof
Szerintem a hobbi akvarista értékesítése nem fér bele ebbe a kategóriába.

Több
12 éve 6 hónapja #166 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Kértem hivatalos állásfoglalást a NAV-tól. A válaszra várok. Amint megjön, felteszem.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika

• halőrxxl
  • halőrxxl profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több
12 éve 6 hónapja #167 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Szeretném ha kivonatolnátok-és lehetőleg emberi magyar,hogy ne mondjam józan paraszti ésszel felfoghatóan!;)
Véleményem szerint nem e bolygó szülötteinek szólnak a körmönfont megfogalmazások,talán ez is okozza azt az ellenérzést amit mindenfajta hivatalos aktatologató bürokrata barát környezetben kell intéznem,és bizonyára nem kevesen vagyunk hasonlóan.
Valóban hálás lennék ha röviden,tömören elmondaná valaki a folyamatot....
T.:Gábor

Több
12 éve 6 hónapja #168 Írta: Degec
koszonom szepen, atnyalazom en is :)

Több
12 éve 6 hónapja #169 Írta: halivadek
Igen ez az :)

Több
12 éve 6 hónapja #170 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Nem kell beszkennelned, elérhető a NAV oldalán valamennyi információs füzet, így ez is:
nav.gov.hu/data/cms220771/02_fuzet_Az_on...o_jovedelem_2012.pdf

Több
12 éve 6 hónapja #171 Írta: halivadek
Az exoticára tartva pont erről beszéltünk Pasával. a vállalkozóit nem szabad kiváltani mert akkor mindenféle engedély kell, valamint az APEH bármikor bemehet a lakásodba, ha az van megadva címnek. A hobbistáknak, az "önálló tevékenységből származó jövedelem" elszámolást javasolta. Adnak egy adószámot, és lehet menni számla és nyugtatömböt venni.
Voltam bent a NAV-nál, kaptam róla egy kis tájékoztató füzetet, ha kell beszkennelem és felrakom ide. Már egyszer végigolvastam, de még beszélni fogok egy könyvelővel is erről, mert nem emberi nyelven írták.

Több
12 éve 6 hónapja #172 Írta: Mátéfi
Szia,

Épp most kezdtem el ez ügyben ügyködni. Ment az anyag a Pasának. Türelem.

Több
12 éve 6 hónapja #173 Írta: Degec
nekem egy olyan kerdesem lenne ma magyarorszagon milyen modon lehet legalisan diszhalat ertekesiteni?
tehat ha nekem szaporodik azt torvenyes keretek kozt tehessem penze. akar kis, akar nagy tetelben.
vallalkozokent? ostermelokent? vagy mi szukseges hozza?
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: saluosi

Több
12 éve 6 hónapja #174 Írta: konvex
konvex válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Kicsit bele ütöm az orromat én is.
Szotyika!
Tudom, közhely, de most tulajdonképpen a te károdon tanulunk. Azt meg kifejezetten tisztelem benned, hogy az üzleti érdekeid elé helyezted a problémát. Kárörvendők pedig mindig lesznek, ne foglalkozz velük, nem érdemes időt, fáradtságot pazarolni rájuk.

Több
12 éve 6 hónapja #175 Írta: Mátéfi
Szotyika, nyugodj meg. Hidd el nekem, ha egy akvarista vagy tenyésztő, vagy haltartó azt mondja, hogy neki soha nem voltak beteg halai, akkor erősen kezdj el gyanakodni a szavahihetőségében. Részemről teljesen emberi és életszerű ha úgy mint Te is tetted beszél erről a kérdésről. A trópusi halak betegségei témában nem véletlenül jelent meg annyi szakkönyv és gyártottak annyi kezeléshez szükséges gyógyszert. Azért mert ez egy igenis gyakran felmerülő probléma, és ez független attól, hogy valaki beszél erről vagy sem. Előbb vagy utóbb megoldódik a mostani helyzeted és vedd úgy, hogy a tanulópénzt megfizetted Te is mint annyian mások. Ha okosan következtetsz az eseménysorozatból, akkor még arra is rájössz, hogy kb. mi lehetett a baj okozója. Részemről semmi kétség, hogy a legjobbat szeretnéd a halaidnak és ezért mindent meg is teszel. Dicséretes, hogy aggódásod okát megosztottad velünk, és kértél segítséget, és nem nagy titokban megsemmisítetted az állományt, hogy "ne érje szó a ház elejét". Tartsd meg azt a jó szokásod, ez sokkal értékesebb tulajdonság mint a mellébeszélés vagy hazudozás.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika

Több
12 éve 6 hónapja #176 Írta: phil61
phil61 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Szotyi!
Nem kell a kesztyüt felvenni!Te annál értelmesebb vagy!Tudjuk hogy mit megteszel a halakért!Mi akik ismerünk tudjuk hogy a legjobbra törekszel,és úgy is halazol!
További sok síkert:Ph.Józsi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #177 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Na engem is elért a hülyeség szele.
olyanokat terjesztenek rolam ami nem fedi a valoságot, igy Ha olvasod ezt bizony te aki olyanokat terjesztesz rolam ami a halaimra is vonatkozik akkor gyere el hozzám nézzd meg a halaim és ha akkor is tartod a véleményed akkor Te isten király vagy.
Akkor mondjon valaki véleményt ha ismeri a másikat és nem az interneten olvasott dogok után, az hogy idén bekaptak a halaim pár betegséget az nem azt jelenti hogy szarok a halaim.

Dühitő hogy vannak ilyen bunko szemétre valo emberek akiknek elhisznek mindent , mert az ő szavuk szent.
Nem nem kötelező természetesen vásárolni a halaimbol, aki személyesen is ismer az tudja hogy menyire figyelek a halaimra, aki meg nem ismer azzal meg szivesen megismerkednék és megmutatom hogy az a szemét halat szaporitgató ember milyen halakat szaporitgat.

Remélem boldog vagy ismeretlen aki hülyeségeket terjeszt rólam az interneten.

U.: Remélem most elégedett vagy magaddal, és verd a melled hogy ezt feltudtam dühiteni.
itt az e-mail cimem : ide várom a válaszod:

Tommy
Last edit: 12 éve 6 hónapja by szotyika.

• halőrxxl
  • halőrxxl profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
Több
12 éve 6 hónapja #178 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Itt is esett...szakadt!Estére megmaradt 5-6centi,és máris fagy...a kutyusunk elveszett!:(
T.:Gábor

Több
12 éve 6 hónapja #179 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Nálunk is!

Több
12 éve 6 hónapja #180 Írta: Mátéfi
Szakad az ikráztató víz, de most szilárd formában. Havazik! Nem kicsit...Nagyon. Minden hófehér.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

Oldalmegjelenítési idő: 0.216 másodperc

Naptár

May 2025
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés