Beszéljünk róla!

Több
12 éve 1 hete #101 Írta: tauben1
tauben1 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Fogalmam sincs, hol kéne megtegyem, ezért itt szeretnék nektek boldog új évet köszönteni. Alig több mint egy éve kopogtattam be először, ezen az ajtón. Ez idő alatt sok akvaristát megismertem, és azt hiszem mondhatom, barátok lettünk. Nagyon tetszik az itt uralkodó közvetlen baráti hangulat, nagyon örülök, hogy ennek valamilyen szinten én is a részese lehetek. Ennyit a szentimentális ömlengésből. Kívánok nektek sok termékeny ikrát, sok elúszó és egészségben felnevelt ivadékot. Maradjatok mindig ilyenek amilyenek most vagytok. Így kívánok nektek eredményekben gazdag Boldog Új Évet!
Baráti tisztelettel: Robi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 2 hete #102 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Kerékpárt,izzót,szórakoztató elektronikát,autót mind-mind úgy gyártanak,hogy ne tartson tovább sokkal a garanciális időnél.Hiszen a javítás némely esetben arra sarkall,hogy inkább újat kell venni.
Ez mind a mesterségesen felkorbácsolt vágyakról szól,a marketingről,a reklámokról,az agymosásról...
Szerintetek szükség van több ezer autótípusra vagy parfümre,vagy akármit írhatnék.A tőkés gazdaság arról szól,hogy vegyél minél több kacatot,hogy a gyár-tulajdonosok minél nagyobb profitra tegyenek szert.
Ez idáig működött,amíg a melósoknak annyi pénzt fizettek,hogy meg tudják venni a kacatjaikat.
A magam részéről a lehető legkisebb mértékben járulok hozzá a multik nyereségéhez.Minimalistán élek,szinte nincsenek felesleges kiadásaim.A világ marketingjének a legnagyobb ellensége az a buddhista mondás"" kevesebb is elég!"
Az a hitem,hogy mindenki tehet és tennie kell a maga kis mikroklímájában a világért.Ha mindenki tesz,és tudatosan vásárol,szemetel,szórakozik,él,akkor nem itt tartana és nem itt fog tartani a világ.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, balazs7710

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 2 hete #103 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Szerintem kell hogy érdeklejen minket a külföldi dolgok is mert ha mindenki csak a saját országával foglalkozna akkor a végén mikor mi mindent megoldanánk addigra megszűnne sok minden. Mert lehet hogy mi vagy más rendbe rakná az országát. De szerintem ahogyan egy fecske/ország nem csinál nyarat úgy ezt is globális szinten kell kezelni. De olyan mint a Szent USA ahol még a kiotói egyezményt sem akarják aláírni mert hogy nekik aztán csak a nagy luxus kell meg minden. Épp most tanultuk biosz fakton hogy ha mindenki azon a színvonalon élne mint ott akkor 4 vagy több földre lenne szükségünk. Mert azért nem csak az Amazonasom akarnak csúnya dolgokat művelni amivel sok fajt kipusztítanának. Azért szerintem az Északi sark felásása a hőn áhított kőolaj után az sem kisebb probléma. és látom az én korosztályomat is az iskolában, hogy úgy mondjam cefetül le... hogy mi történik a világ másik oldalán, még ha az hosszútávon befolyásolja is az életüket. És hát azért ebben a szemétlerakás kérdésben az egész világ sáros mert mi hiába oldjuk meg a szemét lerakás kérdését de mindig lesznek olyan világ cégek amik ide jönnek és a GDP és a profit érdekében a lehető legalacsonyabb minőséget fogják árulni azért hogy az adott áru minél hamarabb tönkremenjen és én a palimadár megvegyem azt megint. Lehet hogy újabb egy kicsit De szinte ugyanaz. halőrxxl linkelt be a youtuberól egy filmet mely a tervezett elavulásról szólt. Hiszen gondoljunk csak bele hogy a régi biciklik milyen sokáig jók voltak. Én ma átlag 4 évig tekerek eggyel mert utána kuka. Vagy e filmben is szereplő tökéletes példa az izzólámpák. Ha jól emlékszem Amerikában egy tűzoltóságnál ég folyamatosan talán most már 100 éve egy égő. Mert akkor még a minőség és a minél tovább használhatóság volt előtérben és nem az hogy csak 20000 órát bírjon az az égő. Ha erre a tervezett elavulásra lenne megoldás vagy megszűnne akkor elég sok probléma megoldható lenne.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
12 éve 2 hete #104 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Na jah..autók!Mikor köztudottan apadóban van a kőolaj lelőhelyek száma,egyre újabb modellek,szuper autók kerülnek utcára!Más alternatív üzemanyagot fogyasztó járművek fejlesztése halad ugyan,de amolyan futottak még kategóriás lelkesedéssel...hogy megmutassák:mi tudnánk ám ilyet,de hát az ára még ugye magas nektek emberek-némá ez meg csak 4.1-et fogyaszt százon,meg olcsó is..ez kell neked!
Lobbi....
Bedobok egy nem is oly régi dolgot,aztán rágcsálhatjuk ha akarjátok:vízmotor.
De vissza még a kőolajhoz...vajon van olyan ország a világon amely rendkívüli tartalékokkal rendelkezik,mégsem aknázza ki-helyette a drága tankerekkel hozat magának keletről?Miért teszi...vagyis inkább tegye meg?Másik...a "dubajozás"-no nem a gyengébbik nem kapcsán,hanem az ottani építkezések okán.A tengerbe építkeznek mesterséges szigetekre...gigantikus épületeket húznak fel mert most szalad a szekér,és a sivatagban is lehet sípályát építeni.Ők tudják...pénz-olaj egyenlőre dögivel..mi meg a vezeték másik végéről izzadva várjuk hogy csak jöjjön mindig,ugye?Tudom hogy a Dubai-i olaj nem felénk jön csövön..csak képzettársítás volt.De beszélhetnénk ám a sokunk kényelméért felelős földgázról is főleg így télidőben!Vajon mennyibe kerül a természetnek a kényelmünk...ez is érdekes lehetne.
Belo Monte..haggyámá!:(..de azért a gyomrom liftezett egyet.Nagy mozgolódás van a világban e dolognak kapcsán..és mozdulnak is a dolgok!Ismét gőzerővel készül,hiszen 2015-ben már szeretnék ha termelne!Kell neki az az áram...még akkor is ha az aszályos idők eljövetelével akár 90%-al is csökkenhet a Xingu vízhozama.Jah..azt olvastátok már hogy e dolog kapcsán 100 kilométerrel el is terelik a folyót?Mi izgulunk...a Funai meg áldását adta a dologra?Egyébként anno még azt is lehetett olvasni,hogy az a törzsfőnök nem is azért sírt amiért...szóval beindult a nagy átverés show,és mi bandukolhatunk a ködben mint az a bizonyos szürke szamár.:(Rengeteg híresség is nevét adja a tiltakozáshoz,van aki jó régen még kisfilmet is készített erről-ha nem ismernétek:
amazonwatch.org/news/2011/0907-message-from-pandora
De visszakanyarodván a mi kis hazánkhoz:előre szólok sokkolóan őszinte leszek a kérdésem kapcsán...
Érdekeljen minket az ottani dolgok menete mélyebben is?Vagy itthon nincs elég tennivalónk...pontosabban nem lenne?No nem szeretném elvenni a szátok ízét,de gondolkodjatok kicsit el az itthoni dolgokon is.Amikor illegális szemétlerakókat még nem büntetnek halálra
amikor még mindenki jót derül azon ha valaki szemfülesen lerakja a saját veszélyes hulladékát az erdők mélyén-vizek partján...szóval akkor kell nekünk mással foglalkoznunk?
Ok-ok..kis kitérő volt csak!:)
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, S.Péter

Több
12 éve 2 hete #105 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Élvezettel olvasgatom a különféle aggódásokat és véleményeket ami a környezetszennyezést illeti. Javaslom mindenkinek elgondolkodni azon, hogy még 40-50 éve a ruhamosást házilag főzött szappannal, esetleg némi mosószódával, főzéssel és verejtékes munkával oldották meg. Ma már több száz olyan vegyszerrel, mosunk, fertőtlenítünk (!), tisztálkodunk, tisztítunk melyek mind a környezetbe kerülnek. Ne álszenteskedjen már senki, hiszen mindenki (én is) teszünk azért, nem is keveset, hogy tönkretegyük a földi életet. Engedjük magunkat a reklámoktól elcsábítani, és fogyasztunk ész nélkül, mert akármennyink lesz, azt mindig kevésnek fogjuk gondolni. Jusson eszedbe olvasóm, hogy mikor az ártatlannak tűnő akármilyen tusfürdőt vagy sampont használod, akkor ezzel a művelettel sok száz vagy ezer élőlény élőterét mérgezed meg nagyon hosszú időre. Az élőlény gyűjtőszóba az ember is beletartozik. Azzal, hogy a szükségesnél több pólód, inged, zoknid van, hogy a létszükséghez értelmetlen csecsebecséket vásárolsz...stb. stb. mindegyikkel a környezetedet rombolod, és föld erőforrásait meríted ki. Max. arról lehetne dilemmázni, hogy ki, mely személy a nagyobb szennyező. Egy öreg törzsfő a Xingun épülő gát kapcsán azt mondta a politikusoknak, hogy a fehér ember akármennyit kap az erdőtől az neki soha nem elegendő, mindig még többet akar elvenni. Én teszem hozzá, hogy kitaláltuk magunknak a GDP-t meg annak növekedési mutatóit. Ez az a verseny, ahol a versenyzők azért versenyeznek, hogy ki tudja, gyorsabban tönkretenni a Földet. Az öreg törzsfőnök és törzse számára ismeretlen volt a GDP és mégis jól elvoltak.

Ha igazán tenni akar valaki a természet megóvása érdekében, akkor bizony a megszokott kényelméről és mohóságáról le kell mondania. A többi csupán duma.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, S.Péter

Több
12 éve 2 hete #106 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Gáborom, és minden kedves hobbitársam, kérlek Benneteket, hogy ne keverjétek össze a szigorúan monitorozott szennyvíztisztítókat a környezetszennyezőkkel: természetes víztestek közelépen lévő kis- és középvállalkozások, magányszemélyek (gumiabroncstól vájlingig mindent bedobálnak), valamint a határon túl működő szennyezőkkel.

A különbség van akkora, mint saját tudásom és Dr. Lányi Györgyé között.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 2 hete #107 Írta: halőrxxl
Ok..én elhiszem hogy amit láttál az valóban csúcsszuper.Bárcsak minden az lenne-akkor nem lennének a vízből menekülni akaró halak,a partra vetődve ugye?:)
Valóban a szennyvizek kezelése igen költséges,és körültekintő intézkedést megkövetelő folyamat-néha ezért sutty a fenébe a koszos lével,mert nem látják "oszt kész":D Vagy:szippantós autóval járó vállalkozó jó pénzért végzi a derítő elhordását-de ha "óccsóbban" akarod/persze szla. nélkül!/akkor is viszi....sőt akkor szívesebben viszi.Hogy hová?Hát nem a szennyvíz telepre...
Mac bárcsak az általad látott lenne az általános-de én azt gondolom pontosan azok a kivételek.Persze ebben szeretnék a legnagyobbat tévedni-isten adja hogy tévedjek.
Lépjünk ezen túl...ha lenne bárkinek információja arról hogy milyen vegyszerekkel dolgoznak a szennyvíztisztítók,mennyi a kapacitásuk,és mennyi szennyvizet kezelnek valójában az lenne csak az igazi!Ameddig a kilépő vizet nem monitorozzák minden egyes minutumban-vagy a rendszerbe bele lehet nyúlni-addig lesznek sajnos visszaélések.Ezt totálisan általánosítás nélkül mondom,de láttam már karón varjút!
Szennyvíz..de mitől szenny az a víz amit mi a csatornába-,ár ahol van-engedünk...miért kell azt kezelni,és valójában mennyire tekinthető "normális2 víznek ami kijön végül a csövön?ez is érdekelhet párunkat gondolom.Mint ahogy az is,hogy mi mit tehetünk azért hogy a szennyvizünk könnyen bontható,ugyanakkor a környezetre a lehető legkevesebb terhet rovó-valójában csak szennyezett víz legyen?Van rá lehetőség hogy a kertes házban lakók tegyenek valamit saját szennyvizük felhasználására...a panellakók mit használjanak,és mit ne?
Mint látható vannak kérdéseim,melyekre részben tudom a választ-de akit érdekel maga is megkaphatja egy kis "guglizással".
Jobbára édesvízben halazunk....gondoljunk bele mi akvaristák mit tehetünk azért hogy ez az értékes matéria ne feleslegesen kerüljön felhasználásra-ne adj isten pazarlásra.Nem..nem az anyagiak okán féltem én a vizet!

Több
12 éve 2 hete #108 Írta: mmccannon
Japán mérnökökkel jártam be az FCSM összes telepét, a központit, az összes regionálisat, és megyeszékhelyen lévőt, valamint az Organica Waters telepeit. Ez utóbbi Telkiben egy kórház szennyvizét is kezeli a kommunálissal együtt.
Összesen 64 szennyvíztelepet látogattunk meg országszerte.

A japcsik nem lennének japcsik, ha nem tucatnyi hordozható műszerrel jöttek volna. Saját szememmel láttam az értékeket, és bizony nagyon jók vagyunk e téren. Messze jobbat produkálunk, mint a németek, franciák, belgák, románok, stb.

Természetesen, ill. sajnos vannak kivételek, de szerintem azok léte nem jogosít fel az általánosításra.
Igen vannak problémák, de inkább az árvízvédelem, és folyamszabályozás területén látok sokkalta nagyobb gondokat, mint a szennyvíz terén.

Mary

Több
12 éve 2 hete #109 Írta: halőrxxl
Igen..a reklám szerint kiszűrnek azok mindent,csak nyugodjunk meg.Aztán szép óvatosan az éj leple,vagy árvizek ideje alatt csodaszépen ürítik is a létező legtöbb szennyvizet a folyóinkba.Vajon a budai alsó rakpart építkezése hogyan befolyásolta az addig szabadon lévő befolyók állapotát?Érdemes tájékozódni..
Én mint horgász-halőr-akvarista/nem feltétlenül ebben a sorrendben;)/és természetesen a halat minden formájában kedvelő ember néha elborzadok....nem is oly rég a pangasiusrólbeszélgettünk egy más topicban.Bizony hogy hormonokkal kezelik néhol,hogy minél hamarabb megnőjön,és hamarabb eladható legyen..jah,meg mindent megegyen szegény hal kínjában:(
Én szkeptikus vagyok....makacs,és önfejű hitetlen ember.Azt elhiszem hogy a "fogalmazásgátlók" ma már kisebb hormontartalommal készülnek-nyilván a gyógyszergyárak érdeke is ez volt;)-,de hogy amiben pénz van abban simliskednek is mindenhol arra a nyakam teszem.Időnként olvasunk-hallunk élelmiszerbotrányról..ezek azok amikről mi tudunk-és most figyelj:amiről tudhatunk!Az igazán nagy buktákat tuti ezer% hogy nem hozzák nyilvánosságra-ott már nagyobb pénzek vannak;).
Fog majd reagálni egy kollégánk-gondolom-de totál felesleges...én tapasztalom hogy az élelmiszereink egyre nagyobb része/persze hogy az olcsóbbak/szinte emberi,de még állati fogyasztásra sem alkalmasak...jöhet bármi reklám szöveg,megetetik velünk a saját -hát értitek ugye?:(
Na meglátjuk valaki szeretne-e még mondani valamit e témában.....
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: S.Péter

Több
12 éve 2 hete #110 Írta: mmccannon
Nem teljesen helytálló az állításod, mert munkám révén alapos betekintést nyerhettem e téren. Ki tudják szűrni, és a legtöbb városi telepen ki is szűrik. Hatásfok 90%. De van - nem egy hely -, ahol 100%

Mary

Több
12 éve 2 hete #111 Írta: halőrxxl
Szigorúan politikamentesen...azt gondolom még mi emberek sem vagyunk elég EU komform "kivitelűek-de minek nekünk..na hagyjuk is!:D
Valóban sokat számít a víz összetétele-de talán te is azt gondolod mint sokan:a ph jobban számít mint a keménység-bár ha rápillantok a műszereimre az én vizem semmiféle körülmények között nem ok rengeteg módosítás nélkül coryjaimnak.Elvannak benne...ikrázgatnak is,de a sima csapvizemben semmi érdekesebbnek esélye nem lenne szaporodni sajnos.Amióta meg más "vízkörről"kapjuk az ivóvizet,a helyzet még kellemetlenebb..szó nincs arról hogy alkalmanként még 8-10gh-t is mérjek 7.3-as ph mellett-most a víz olyan mint egy valami...amit nem is neveznék víznek:(Folyik..ennyi.
Azért az arzénosság erősen aggasztó...függetlenül attól hogy EU vagy nem EU,azért a rendszerekre jobban oda lehetett volna figyelni anno-gyermekeink egészsége szvsz nagyságrendekkel fontosabb mint bármi ebben az életben.No persze halazunk is....és ha már egy olyan kontinens halait kedveljük ahol a víz egyáltalán nem ilyen,bizony sokunknak rajta kell lenni a megfelelő víz előállításán-kezelésén.Ez a mi keresztünk...szeretjük csinálni,és néha berzenkedünk ha valami nem ok vele!:D Csak ez volt az oka hogy a linkeket beillesztettem-egyébként meg ti "Nagyfalu"-lakók ne szóljatok semmit...a vizetek ok..már a táblázat szerint!;)
Talán a jövőben kicsit mozdulnom kell majd a hobbival olyan halak felé melyek ezt a vizet kedvelik-persze a coryk mindig is alaphalak lesznek nálam-,az első kezdő lépést már meg is tettem...

Több
12 éve 2 hete - 12 éve 2 hete #112 Írta: mmccannon
Nézd, azt hiszem, mi a szerencsésebbek vagyunk. Hogy miért? Mert vannak halaink. Ők nekünk olyanok, mint a bányászoknak (volt) a kanári. Ha földobták a pacskert, volt miért aggódni.

Viszont élnek, szaporodnak halaink, és ez azért jó jel. Sarkadkeresztúr ... hmmm ... most már tudom, miért válik valakiből Cory-nagyhatalom... :P
Szeged, álom-település egy lágyvizes halas számára, és tudom, hogy Makón is van egy hobbitársunk, aki megszállott, és sikeres ponytylazacos.
Létavértesen sem panaszkodik Killer81, és a Püspökladányi víztől Törpös a botját is eldobta, stb., stb.

Nem kell túllihegni, hisz, mint Te is tudod az EU-nak a PICK szalámi, sem a Tokaji Aszú nem elég konform, s még hosszasan sorolhatnám.

Magam részéről tojok rájuk, és tovább halazom. (Épp most ikráznak a trilik, úgyhogy óránként kb. 50 ikrát veszek el.)

Mary
Last edit: 12 éve 2 hete by mmccannon.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika

Több
12 éve 2 hete #113 Írta: halőrxxl
Sírjak,vagy nevessek...illetve te mit tegyél kedves halazó kolléga?
A mai bulvárban találtam ezt a hírt:
hirek.msn.mainap.hu/itthon/katonak-viszi...ar-telepulesre-44539
Már korábban is linkeltünk be hasonlót,de most ismét felhívom a figyelmeteket egy korábbi dologra:
www.penzcentrum.hu/lakas/eletveszelyes_i...a_lista.1034268.html
A cikkben található lehetőségre kattintva megtekinthető maga a kormányrendelet is,de ami minket jóval jobban érint,az a 15.oldaltólszemlélhető táblázat...nézegessétek csak meg hogy a ti településeteken van-e minőségi kifogás a vezetékes ivóvíz ellen,és ha igen mi van benne határérték fölötti?Nálunk például ammónium...de jó!:(

Több
12 éve 2 hete #114 Írta: halőrxxl
Kellemes Karácsonyi ünnepeket,és Boldog Új Évet kívánok valamennyi fórumtársamnak!
Ma befelé menet a Sajó árterébe ölembe pottyant a napellenzőről egy ki tudja mikor odakerült kis hálócska..ez adta az alapötletet.Némi kacatot még néztem a kocsiban,és került némi zöld is-igaz csak T.occidentalis ág,de hát örökzöld!:)

Kívánom hogy az ünnepek alatt feltöltődve újult erővel vessétek magatokat a hobbiba,a fórumozásba.Jó egészségben bővelkedő további legjobbakat nektek!
Köszönöm mindazt amit megosztottatok,amit tanulhattam-tapasztalhattam általatok.Nagy-nagy köszönet a sok segítségetekért....néhányan megleptetek az év során váratlan küldeménnyel,néhányan ápoltátok a "lelkemet" a chaten...Élmény amikor ha csak virtuálisan is de közöttetek lehetek.Új ismerősöket,régi barátokat találtam itt....
Megköszönöm azt a sok türelmet amit bizony néha szükséges irányomban tanúsítanotok-szertelen,és hirtelen vagyok.A jövőben is rongálom a kedélyeteket néhány kisregény számba menő post-al,és nyilván aktivitásom sem csökken majdan.Az adminoknak viszont rossz évük lesz ha dolgozni akarnak-azon leszek hogy szinte semmi munkát nekik én ne adjak!;)
Bár különbséget én nem teszek hobbitársaim között,akikkel közelebbi kapcsolatban vagyok most fogadják baráti ölelésemet is...
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, mmccannon, szotyika, saluosi

Több
12 éve 2 hete #115 Írta: Mátéfi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, saluosi

Több
12 éve 2 hete #116 Írta: Mátéfi
Békés, Meghitt és Boldog Karácsonyi Ünnepet minden kedves fórumtársnak, ismerősnek!

Küldöm nektek sok szeretettel:

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, halőrxxl, mmccannon

Több
12 éve 1 hónapja #117 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Én kezdetektől fogva nem ítéltem el a hipofizálást, ha az megengedhető módon van végezve. Kíméletesen az állatokkal, és akkor nincs benne rossz. Így jóformán bármelyik halat elő lehetne állítani vadbefogás nélkül. Nem jó kimondani, de még esetleg pár tenyészhal elvesztése is kisebb kár, mint a természet kizsákmányolása (a nem jó kimondanit azon kevés hal pusztulására értem, ami benne lehet mint rizikó). Úgyhogy etikus módon végezve nincs kifogásolni való a hormonozásban. És amit megeszünk halakat (hazait, a pangát inkább hagyjuk...), azokat is így tenyésztik, pl. az anolnákat sem hagyják mindig Sargassoig úszni, ha kell párezer belőlük horgászati-halászati célra.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
12 éve 1 hónapja #118 Írta: halőrxxl
Tudtam-pontosabban remélni szerettem volna-hogy te is beszállsz a téma taglalásába.Igen köszönöm a linket,sőt minden jöhet a hipofizálással kapcsolatban is!

Több
12 éve 1 hónapja #119 Írta: Mátéfi
Hormonkezeléssel még azokat a halakat is szaporítják, melyek egyébként könnyen tenyészthetők. Ennek elsősorban gazdasági okai vannak, de a módszert alkalmazzák sok olyan halfaj esetén is a díszhaltenyésztők, melyek nehezen vagy még nem tenyészthetők fogságban. Van aki ettől idegenkedik, de kétségtelenül vannak előnyei is. A halgazdaságokban a nagy mennyiségű, egyenletes és időzített termelés a díszhalágazatban az akvaristák igényeinek kielégítése mellett a természetben található vad halak kifogásának korlátozása.

Itt van egy kisfilm, amely elég jól szemlélteti a módszer lényegét:

http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1159
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 1 hónapja #120 Írta: mmccannon
Szerintem új taxonómiai ragsorolást fog kapni - előbb-utóbb. :P

Mary

Oldalmegjelenítési idő: 0.265 másodperc

Naptár

January 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Bejelentkezés