- Köszönetek: 15
Beszéljünk róla!
- tauben1
- Nem elérhető
- Ivadék
Baráti tisztelettel: Robi
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- saluosi
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 205
Ez mind a mesterségesen felkorbácsolt vágyakról szól,a marketingről,a reklámokról,az agymosásról...
Szerintetek szükség van több ezer autótípusra vagy parfümre,vagy akármit írhatnék.A tőkés gazdaság arról szól,hogy vegyél minél több kacatot,hogy a gyár-tulajdonosok minél nagyobb profitra tegyenek szert.
Ez idáig működött,amíg a melósoknak annyi pénzt fizettek,hogy meg tudják venni a kacatjaikat.
A magam részéről a lehető legkisebb mértékben járulok hozzá a multik nyereségéhez.Minimalistán élek,szinte nincsenek felesleges kiadásaim.A világ marketingjének a legnagyobb ellensége az a buddhista mondás"" kevesebb is elég!"
Az a hitem,hogy mindenki tehet és tennie kell a maga kis mikroklímájában a világért.Ha mindenki tesz,és tudatosan vásárol,szemetel,szórakozik,él,akkor nem itt tartana és nem itt fog tartani a világ.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- jocopoco95
- Nem elérhető
- ŐshalAM
- Köszönetek: 76
- halőrxxl
- COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1688
Lobbi....
Bedobok egy nem is oly régi dolgot,aztán rágcsálhatjuk ha akarjátok:vízmotor.
De vissza még a kőolajhoz...vajon van olyan ország a világon amely rendkívüli tartalékokkal rendelkezik,mégsem aknázza ki-helyette a drága tankerekkel hozat magának keletről?Miért teszi...vagyis inkább tegye meg?Másik...a "dubajozás"-no nem a gyengébbik nem kapcsán,hanem az ottani építkezések okán.A tengerbe építkeznek mesterséges szigetekre...gigantikus épületeket húznak fel mert most szalad a szekér,és a sivatagban is lehet sípályát építeni.Ők tudják...pénz-olaj egyenlőre dögivel..mi meg a vezeték másik végéről izzadva várjuk hogy csak jöjjön mindig,ugye?Tudom hogy a Dubai-i olaj nem felénk jön csövön..csak képzettársítás volt.De beszélhetnénk ám a sokunk kényelméért felelős földgázról is főleg így télidőben!Vajon mennyibe kerül a természetnek a kényelmünk...ez is érdekes lehetne.
Belo Monte..haggyámá!..de azért a gyomrom liftezett egyet.Nagy mozgolódás van a világban e dolognak kapcsán..és mozdulnak is a dolgok!Ismét gőzerővel készül,hiszen 2015-ben már szeretnék ha termelne!Kell neki az az áram...még akkor is ha az aszályos idők eljövetelével akár 90%-al is csökkenhet a Xingu vízhozama.Jah..azt olvastátok már hogy e dolog kapcsán 100 kilométerrel el is terelik a folyót?Mi izgulunk...a Funai meg áldását adta a dologra?Egyébként anno még azt is lehetett olvasni,hogy az a törzsfőnök nem is azért sírt amiért...szóval beindult a nagy átverés show,és mi bandukolhatunk a ködben mint az a bizonyos szürke szamár.:(Rengeteg híresség is nevét adja a tiltakozáshoz,van aki jó régen még kisfilmet is készített erről-ha nem ismernétek:
amazonwatch.org/news/2011/0907-message-from-pandora
De visszakanyarodván a mi kis hazánkhoz:előre szólok sokkolóan őszinte leszek a kérdésem kapcsán...
Érdekeljen minket az ottani dolgok menete mélyebben is?Vagy itthon nincs elég tennivalónk...pontosabban nem lenne?No nem szeretném elvenni a szátok ízét,de gondolkodjatok kicsit el az itthoni dolgokon is.Amikor illegális szemétlerakókat még nem büntetnek halálra
amikor még mindenki jót derül azon ha valaki szemfülesen lerakja a saját veszélyes hulladékát az erdők mélyén-vizek partján...szóval akkor kell nekünk mással foglalkoznunk?
Ok-ok..kis kitérő volt csak!
T.:Gábor
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 1127
Ha igazán tenni akar valaki a természet megóvása érdekében, akkor bizony a megszokott kényelméről és mohóságáról le kell mondania. A többi csupán duma.
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Köszönetek: 374
A különbség van akkora, mint saját tudásom és Dr. Lányi Györgyé között.
Mary
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Valóban a szennyvizek kezelése igen költséges,és körültekintő intézkedést megkövetelő folyamat-néha ezért sutty a fenébe a koszos lével,mert nem látják "oszt kész" Vagy:szippantós autóval járó vállalkozó jó pénzért végzi a derítő elhordását-de ha "óccsóbban" akarod/persze szla. nélkül!/akkor is viszi....sőt akkor szívesebben viszi.Hogy hová?Hát nem a szennyvíz telepre...
Mac bárcsak az általad látott lenne az általános-de én azt gondolom pontosan azok a kivételek.Persze ebben szeretnék a legnagyobbat tévedni-isten adja hogy tévedjek.
Lépjünk ezen túl...ha lenne bárkinek információja arról hogy milyen vegyszerekkel dolgoznak a szennyvíztisztítók,mennyi a kapacitásuk,és mennyi szennyvizet kezelnek valójában az lenne csak az igazi!Ameddig a kilépő vizet nem monitorozzák minden egyes minutumban-vagy a rendszerbe bele lehet nyúlni-addig lesznek sajnos visszaélések.Ezt totálisan általánosítás nélkül mondom,de láttam már karón varjút!
Szennyvíz..de mitől szenny az a víz amit mi a csatornába-,ár ahol van-engedünk...miért kell azt kezelni,és valójában mennyire tekinthető "normális2 víznek ami kijön végül a csövön?ez is érdekelhet párunkat gondolom.Mint ahogy az is,hogy mi mit tehetünk azért hogy a szennyvizünk könnyen bontható,ugyanakkor a környezetre a lehető legkevesebb terhet rovó-valójában csak szennyezett víz legyen?Van rá lehetőség hogy a kertes házban lakók tegyenek valamit saját szennyvizük felhasználására...a panellakók mit használjanak,és mit ne?
Mint látható vannak kérdéseim,melyekre részben tudom a választ-de akit érdekel maga is megkaphatja egy kis "guglizással".
Jobbára édesvízben halazunk....gondoljunk bele mi akvaristák mit tehetünk azért hogy ez az értékes matéria ne feleslegesen kerüljön felhasználásra-ne adj isten pazarlásra.Nem..nem az anyagiak okán féltem én a vizet!
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Összesen 64 szennyvíztelepet látogattunk meg országszerte.
A japcsik nem lennének japcsik, ha nem tucatnyi hordozható műszerrel jöttek volna. Saját szememmel láttam az értékeket, és bizony nagyon jók vagyunk e téren. Messze jobbat produkálunk, mint a németek, franciák, belgák, románok, stb.
Természetesen, ill. sajnos vannak kivételek, de szerintem azok léte nem jogosít fel az általánosításra.
Igen vannak problémák, de inkább az árvízvédelem, és folyamszabályozás területén látok sokkalta nagyobb gondokat, mint a szennyvíz terén.
Mary
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Én mint horgász-halőr-akvarista/nem feltétlenül ebben a sorrendben;)/és természetesen a halat minden formájában kedvelő ember néha elborzadok....nem is oly rég a pangasiusrólbeszélgettünk egy más topicban.Bizony hogy hormonokkal kezelik néhol,hogy minél hamarabb megnőjön,és hamarabb eladható legyen..jah,meg mindent megegyen szegény hal kínjában:(
Én szkeptikus vagyok....makacs,és önfejű hitetlen ember.Azt elhiszem hogy a "fogalmazásgátlók" ma már kisebb hormontartalommal készülnek-nyilván a gyógyszergyárak érdeke is ez volt;)-,de hogy amiben pénz van abban simliskednek is mindenhol arra a nyakam teszem.Időnként olvasunk-hallunk élelmiszerbotrányról..ezek azok amikről mi tudunk-és most figyelj:amiről tudhatunk!Az igazán nagy buktákat tuti ezer% hogy nem hozzák nyilvánosságra-ott már nagyobb pénzek vannak;).
Fog majd reagálni egy kollégánk-gondolom-de totál felesleges...én tapasztalom hogy az élelmiszereink egyre nagyobb része/persze hogy az olcsóbbak/szinte emberi,de még állati fogyasztásra sem alkalmasak...jöhet bármi reklám szöveg,megetetik velünk a saját -hát értitek ugye?
Na meglátjuk valaki szeretne-e még mondani valamit e témában.....
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Mary
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Valóban sokat számít a víz összetétele-de talán te is azt gondolod mint sokan:a ph jobban számít mint a keménység-bár ha rápillantok a műszereimre az én vizem semmiféle körülmények között nem ok rengeteg módosítás nélkül coryjaimnak.Elvannak benne...ikrázgatnak is,de a sima csapvizemben semmi érdekesebbnek esélye nem lenne szaporodni sajnos.Amióta meg más "vízkörről"kapjuk az ivóvizet,a helyzet még kellemetlenebb..szó nincs arról hogy alkalmanként még 8-10gh-t is mérjek 7.3-as ph mellett-most a víz olyan mint egy valami...amit nem is neveznék víznek:(Folyik..ennyi.
Azért az arzénosság erősen aggasztó...függetlenül attól hogy EU vagy nem EU,azért a rendszerekre jobban oda lehetett volna figyelni anno-gyermekeink egészsége szvsz nagyságrendekkel fontosabb mint bármi ebben az életben.No persze halazunk is....és ha már egy olyan kontinens halait kedveljük ahol a víz egyáltalán nem ilyen,bizony sokunknak rajta kell lenni a megfelelő víz előállításán-kezelésén.Ez a mi keresztünk...szeretjük csinálni,és néha berzenkedünk ha valami nem ok vele! Csak ez volt az oka hogy a linkeket beillesztettem-egyébként meg ti "Nagyfalu"-lakók ne szóljatok semmit...a vizetek ok..már a táblázat szerint!
Talán a jövőben kicsit mozdulnom kell majd a hobbival olyan halak felé melyek ezt a vizet kedvelik-persze a coryk mindig is alaphalak lesznek nálam-,az első kezdő lépést már meg is tettem...
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Viszont élnek, szaporodnak halaink, és ez azért jó jel. Sarkadkeresztúr ... hmmm ... most már tudom, miért válik valakiből Cory-nagyhatalom...
Szeged, álom-település egy lágyvizes halas számára, és tudom, hogy Makón is van egy hobbitársunk, aki megszállott, és sikeres ponytylazacos.
Létavértesen sem panaszkodik Killer81, és a Püspökladányi víztől Törpös a botját is eldobta, stb., stb.
Nem kell túllihegni, hisz, mint Te is tudod az EU-nak a PICK szalámi, sem a Tokaji Aszú nem elég konform, s még hosszasan sorolhatnám.
Magam részéről tojok rájuk, és tovább halazom. (Épp most ikráznak a trilik, úgyhogy óránként kb. 50 ikrát veszek el.)
Mary
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
A mai bulvárban találtam ezt a hírt:
hirek.msn.mainap.hu/itthon/katonak-viszi...ar-telepulesre-44539
Már korábban is linkeltünk be hasonlót,de most ismét felhívom a figyelmeteket egy korábbi dologra:
www.penzcentrum.hu/lakas/eletveszelyes_i...a_lista.1034268.html
A cikkben található lehetőségre kattintva megtekinthető maga a kormányrendelet is,de ami minket jóval jobban érint,az a 15.oldaltólszemlélhető táblázat...nézegessétek csak meg hogy a ti településeteken van-e minőségi kifogás a vezetékes ivóvíz ellen,és ha igen mi van benne határérték fölötti?Nálunk például ammónium...de jó!
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Ma befelé menet a Sajó árterébe ölembe pottyant a napellenzőről egy ki tudja mikor odakerült kis hálócska..ez adta az alapötletet.Némi kacatot még néztem a kocsiban,és került némi zöld is-igaz csak T.occidentalis ág,de hát örökzöld!
Kívánom hogy az ünnepek alatt feltöltődve újult erővel vessétek magatokat a hobbiba,a fórumozásba.Jó egészségben bővelkedő további legjobbakat nektek!
Köszönöm mindazt amit megosztottatok,amit tanulhattam-tapasztalhattam általatok.Nagy-nagy köszönet a sok segítségetekért....néhányan megleptetek az év során váratlan küldeménnyel,néhányan ápoltátok a "lelkemet" a chaten...Élmény amikor ha csak virtuálisan is de közöttetek lehetek.Új ismerősöket,régi barátokat találtam itt....
Megköszönöm azt a sok türelmet amit bizony néha szükséges irányomban tanúsítanotok-szertelen,és hirtelen vagyok.A jövőben is rongálom a kedélyeteket néhány kisregény számba menő post-al,és nyilván aktivitásom sem csökken majdan.Az adminoknak viszont rossz évük lesz ha dolgozni akarnak-azon leszek hogy szinte semmi munkát nekik én ne adjak!
Bár különbséget én nem teszek hobbitársaim között,akikkel közelebbi kapcsolatban vagyok most fogadják baráti ölelésemet is...
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Küldöm nektek sok szeretettel:
- mark24
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
- Köszönetek: 107
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Itt van egy kisfilm, amely elég jól szemlélteti a módszer lényegét:
http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1159
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Mary