Beszéljünk róla!

Több
11 éve 7 hónapja #21 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Gyovai68, Halőr: köszi az avataros fotókért.

Mindjárt kezdem azt érezni, hogy emberek között vagyok és nem fantomokkal fórumozok.

Bíztatok másokat is, hogy legyenek oly kedvesek és tiszteljék meg a fórumtagokat azzal, hogy az avatarjában önmagukat mutatják meg. Mégiscsak furcsa dolog az, hogy beszélgetünk itt egymással és közben olyan személytelen az egész.

A friss regisztrálók pedig megszívlelhetik Pasa nyilatkozatát, mely szerint önarckép nélküli fórumozónak nem válaszol a kérdéseire. Azt hiszem, hogy én is követni fogom a módszerét. Internet ide, internet oda én is látni szeretném akivel társalgok. Ha ez probléma a fórumtagnak, akkor miért akar egy közösséghez tartozni? Egy szellemváros jobb hely, ott mindenki arctalan és személytelen. Nekem semmi dolgom a szellemekkel.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 8 hónapja #22 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Velem is ez történ. Előbb a Bejelentkezés alatti kép váltaozott, aztán külön kellett megváltoztatni a "hozzászólási" képet. Mindenesetre érdekes jelenség!

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 8 hónapja #23 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Hoppá.....
Gábor,Robi ez igen-köszönöm én is hogy "arcotok lett"!:)
Nem az számít hogy hogy nézünk ki...meglátjátok majd hogy én sem büszkélkedhetek a kinézetemmel.Ez egyáltalán nem számít-az viszont igen,hogy amint megláttam a fotótokat azonnal más szemmel nézem már a postjaitokat-mintha ismerőseimmel beszélnék!Nem tudom megmagyarázni hogy ez mitől van-de köszönöm!
Anno a mesterrel is élénk diskurzust folytattunk erről az én avatar cserémről..nem tudta megoldani valamiért ő sem.Lehet hogy valami "gyík" van elrejtve nálam a beállításoknál,amire nem tudok rájönni-ok legyen inkább bug ha már pc.-s nyelven illik beszélni.Viszont egy kedves számítógépzseni ismerősömmel sikerült skype kapcsolatba kerülnöm..amint időnk lesz megvalósulhat a képcserém végre!
Viszont nem mondhatni hogy rejtőznék...ha nyitott szemmel olvasgattok teljes alakos képet is láthattok már rólunk a fórumon-megdöbbentő hogy mennyire madárcsontú alak vagyok;).
Egyébként a blogomon is látható fényképemet szeretném avatarnak...nagyon kellemes emlékek fűznek hozzá.Az az érdekes,hogy a bal oldali legördülő ablakban-a "Bejelentkezés"alatt ez a kép szerepel..az avatarom meg még mindig a kis ártérről mentett csukát mutatja.Remélem nemsokára arcom lesz nekem is..de legalább ábrázatom;)
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
11 éve 8 hónapja #24 Írta: Mátéfi
Gábor, én máris fórumtársamnak fogadtalak.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
11 éve 8 hónapja #25 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában

roberto8802 beküldte: Őszintén megvallva, bennem fel se merült, hogy valakinek ez problémát jelent

Valahogy hasonlóképpen vagyok én is, nem gondoltam, hogy a ronda képemet szeretnétek nézegetni, de ha Nektek ez kell, mindjárt megpróbálom lefotózni magamat, és betenni avatarnak.

Több
11 éve 8 hónapja #26 Írta: roberto8802
Nahát, akkor nem tudom mi lehet a probléma, én megint megpróbáltam és megint sikerült magamnak átállítani. Én szivesen róbálkozom, de meglehet eredményesebb lenne az egyik admint megkérni, hogy cserélje ki. Nekik általában mindenhez van jogosultságuk (kellene, hogy legyen). De szivesen megpróbálom, ha úgy gondolod

Több
11 éve 8 hónapja #27 Írta: halőrxxl
Ez is lehet...zavaró azért.

Több
11 éve 8 hónapja #28 Írta: Mátéfi
Gábor, rajtad van az átok. Korábban tisztességes arcod mutogattad, majd lecserélted a stázitól való rettegésed okán. A rendszer úgy döntött, hogy a kaméleonoknak csak korlátozott felhasználást biztosít. Ezért nem sikerül.:laugh:

Több
11 éve 8 hónapja #29 Írta: halőrxxl
:S
Úgy sem megy..:(
Ha van kedved bármikor átengedem neked a gépemet/távoli kezelésre/,próbálkozz!:)
Mi Procambarus alleni okozhatja ezt??/Hozzám hasonlóan vidékieknek azt akarom ezzel mondani hogy mi a rák van?:D/

Több
11 éve 8 hónapja - 11 éve 8 hónapja #30 Írta: Mátéfi
Roberto, megköszönöm, hogy megmutattad magad.

Gábor, én döntöttem. Csak azzal fogok fórumozni, aki vállalja magát. Szellemekkel nem beszélek, inkább hívok egy szelleműzőt. ;)
Last edit: 11 éve 8 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
11 éve 8 hónapja - 11 éve 8 hónapja #31 Írta: halőrxxl
Robi....tudod ez jól esett!:)Kipróbálom!!!
Last edit: 11 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Több
11 éve 8 hónapja #32 Írta: halőrxxl
Meg aztán gondoljunk bele:ha ne adj isten konfliktus alakul ki bármi miatt,jó rendezni!Ezt sokkal könnyebb olyan társunkkal akit legalább arcról ismerünk-egyszerűen ha találkozunk odamegyünk és megbeszéljük.Idegesítene ha bármi félreértés miatt egy börzén a hátam mögött súgna össze bárki:"Némá,a bunkó halőr..."..pedig lehet hogy csak elbeszéltünk egymás mellett-ha megismernélek lenne esélyem hogy emberekhez méltóan megbeszéljük.
Általában kerülendőnek vélem a keményebb postok írását,de van amikor muszáj lenne-időnk véges,egy egyszerű pár szavassal sok magyarázkodást megspórolhatnánk.Aztán ott a chat...minden mehet ha ismerjük egymást-és megy is!:D-,de irtózatosan kellemetlen amikor csak egy olyan nicket látunk aki az életben hozzá nem szólt semmihez,és a chaten is csak olvas......Remek lehetőség lenne egy kis kötetlen dumcsira egyébként,azt is megvallom hogy igen jól esik amikor régi tagok ott beszélnek velem is pl..
Ez egy olyan hobbi amiben szerintem szükséges valamilyen formában igen jó társként gondolnunk a másikra..akire számíthatunk ha van jó ötlete,netán némi eleségállatka kellene,vagy csak szeretnénk olyan halakat melyekkel ő már rendelkezik:) Nagyszerű lehetőség ez...barátkozni a hasonló érdeklődési körű kollégákkal,nem egyszer igen nagy tudást felhalmozó-vagy egyenesen PhD fokozattal rendelkező-társunkkal...
Persze mindenki maga tudja...de még "összeveszni" is jobb egy ismert avatarral,mint egy arctalan valakivel!:D:D Ok-ok..ez poén volt!
Végül is ki kell mondanom:nem értem miért éreznétek azt hogy itt bárkinek takargatnia kellene az arcát?Úgyis találkozunk..és találkozzunk is!;)Ez a honlap az AME honlapja is...egy egyesület tagjai vagyunk jó páran,vagy ha nem is a hobbink összeköt.
Nah Gyulám ezt jól kiveséztük...abszolút spontán módon,de előadtuk a gondolatainkat.A végére csak egy kérdésem szólna hozzád:vagyunk mi annyira gyermekien tisztán és optimistán gondolkodók hogy remélhessük a postjaink elfogadását-és netán javaslataink gyakorlatba való átültetését?Nem tudhatom...de az biztos hogy valóban a nyíltság és a fórumhoz való fokozott kötődés jeleként konstatálom eztán ha bárki saját fotóját használja avatarként...és meg is köszönöm előre!

Több
11 éve 8 hónapja #33 Írta: roberto8802
És mikor ezt megtettem, rájöttem Gábor miért nem tudja kicserélni a saját képét, ugyanis nálam is a régi maradt. Csak akkor változott meg, ha egy hozzászólásomnál kattintottam a képemre, akkor előjöttek az adataim, kicsit másként, mint mikor a bejelentkezésnél mutatott képemre kattintottam. Szóval hozzászólás melletti kép, majd itt a szerkesztés gomb és az avatar kép fülre kell kattintani. Ott látni lehet egy gombot: "Choose File..." az "Új Avatár Feltöltése" szöveg jobb oldalán. Az ily módon cserélt képet fogadta el nekem a rendszer.

Több
11 éve 8 hónapja #34 Írta: roberto8802
Őszintén megvallva, bennem fel se merült, hogy valakinek ez problémát jelent, szerencsére van olyan topic a fórumon, ahol fel lehet hívni erre is a figyelmet :) Általában a kedvenc halamat tettem meg profilképnek, de mivel nincs rejtegetni valóm és ez nektek sokat jelent, kicserélem kedvenc ancim képét és magamat rakom a helyére :)

Több
11 éve 8 hónapja #35 Írta: Mátéfi
Elsősorban ne azért mutassa meg magát mert ez kötelező lenne vagy ez az elvárás, hanem azért, hogy megtisztelje vele a közösséget. Érdemes bele gondolni, hogy ki hogyan viszonyulna az utcán egy olyan emberhez, akinek van egy maszk az arcán? Nekem biztos, hogy nem a legjobb gondolataim lennének róla és valószínűleg bizalmi viszony sem alakulna ki közöttünk.

Több
11 éve 8 hónapja #36 Írta: halőrxxl
Nem..te gondolkodsz jól szerintem!Manapság már a sok firlefrancos közösségi oldal odáig silányította az emberi kapcsolatokat,hogy nincs becsülete az adott szónak,a kimondott véleménynek.Emlékszel ugye hogy már én is pedzegettem hasonló gondolatokat....nem azért mert arra vagyok kíváncsi hogy kinek mekkora orra,vagy netán milyen színű szeme van,nem!Egyszerűen sokal jobb érzés olyan ismeretlennel beszélni akinek láthatom a fizimiskáját,akinek ha képletesen is,de a szemébe nézhetek.Rengeteg külföldi oldalon megy ez így,és egyáltalán nem zavaró-sőt,egy sokkal összetartóbb csapat alakul ki azt hiszem!
Amikor itt is kezdtek megjelenni a fényképes avatarok én örültem legjobban...nem véletlen hogy annyira szeretem nézegetni a fotóitokat más rendezvényen is!Nem a kíváncsi emberi tulajdonságomnak engedek ilyenkor-bár tagadhatatlan hogy egészségesen kíváncsi is vagyok!-,hanem arra gondolok:ha netán egy rendezvényen összefutunk ne ismeretlen arc álljon már előttem.Rengeteget számít a fényképes avatar...ezért kínos nekem a dolog.Te tudod hogy anno mennyit kínlódtam és érdeklődtem magam az avatar cserém sikertelensége miatt..még az is megfordult a fejemben hogy e miatt új regisztrációt csinálok-de ez etikátlan,hiszen egy személy csak egy regisztrált nickkel fórumozhat.Egyébként ez a másik dolog amit nagyon-nagyon szigorúan be is tartatnék.Sajnos van olyan tapasztalatunk mindannyiunknak milyen zavaró ha többes regisztráció "alól" folyik a beszélgetés...bár aki többes regisztrációt csinál az legtöbb esetben már nem is jár egyenes úton-persze a moderátori,adminisztrátori stb többes regisztráció az indokolt.
Tudod már én is gondolkodtam azon hogy aki nem hajlandó bemutatkozni sem a megfelelő topicban,de még inkább akinek nem látom az avatarját azt hanyagolom....nem véletlenül lett létrehozva a megfelelő topic.Nem kötelező-persze hogy nem az.Azért hasznos lenne tudnom hogy éppen egy biológusnak akarom-e megmagyarázni a dolgokat,vagy egy kis srácnak szeretnék segíteni!Ezért is hasznos a dolog...én kérném is minél több itteni fórumozótól!Nem titok hogy kik vagyunk,nem titok hogy mik vagyunk-ha meg az,akkor megette a fene!Anno én úgy gondoltam hogy vállalom a személyemet...a hibáimmal együtt,a tévedéseimmel karöltve.Én ennek a fórumnak olyan tagja kívánok lenni aki leplezetlenül mutatja be a hobbiéletét,aki a megengedett szókimondással fogalmazza meg mondandóját-ha rossz,ha jó.Azt gondolom ha nem tudok így fórumozni,akkor teljesen felesleges az egész...nehogy már időt/pénzt pocsékoljak egy semmitmondó szerepjátékra.
A legfontosabb azonban az,hogy bemutatkozásommal,magamról készített képeimmel megtisztelem a közösséget...és szeretném ha viszonoznák is.Senki ne azt gondolja hogy a vércsoport,Rh faktor mélységéig el kell menni egy bemutatkozáskor,vagy olyan arcképről van szó ami nagy felbontásban mutatja meg gyermekkori sérüléseinket..csak egy kép..mint amit sokan már használtok is,és én is szeretnék!
Hmm..a másik téma a látogatás.Hú de beletrafáltál Gyulám..roppantul!Vannak saját gondolataim erről-de inkább hagyom az eddig taglaltakat leülepedni kissé-aztán ha összeszedem a bátorságomat talán kifejtem ezt is.
Köszönöm hogy felhoztad a témát..bizony egy ilyen közösségben helye van ilyesfajta dolgok megbeszélésének is!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Több
11 éve 8 hónapja #37 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Tökéletesen egyetértünk.
Én se beszélgetek arc nélküli emberekkel. Jó lenne, ha minden fórumtárs saját fotóval is megmutatná magát.

Több
11 éve 8 hónapja - 11 éve 8 hónapja #38 Írta: Mátéfi
Továbbra is azt tapasztalom, hogy egyes fórumtagok avatarja vagy egy hal, vagy egy akármi....Bevallom, én nem szívesen beszélgetek sem egy sügérrel sem egy harcsával. Kedvelem őket nagyon, de társalogni nem tudok velük. Mikor egy ilyen "avatar" kérdést tesz fel és segítséget vagy véleményt kér, gondolhatna arra, hogy mennyire személyesebb lehetne a válasz, ha a válaszadó látná annak arcát akinek válaszol. Természetesen ez az én magánvéleményem, a fórum szabályai nem teszik kötelezővé a saját arcképet (én kötelezővé tenném). Már gondolkodtam azon, hogy olyan taggal nem fórumozok akinek nem látom az arcát, aki bujkál, aki rejtőzködik és nem meri vállalni sem a nevét sem a arcát, ugyanis az már annyira személytelen diskurzus, mintha a fallal beszélnék. Még azt sem lehet tudni, hogy hölgy vagy úr van az álarc mögött. Aztán a csúcs az, amikor egy ilyen arcát vállalni sem merő emberke, privátban vagy e-mailen bejelentkezik, hogy ő bizony szeretne személyesen meglátogatni, mert kíváncsi a halaimra és egyébként is milyen jól elbeszélgethetnénk ha van egy kis időm. Nesze neked Mátéfi, erre varrjál gombot és küldj egy szívélyes meghívót a titokzatos ismeretlennek, aki oly nagyon szeretne belépni a te intim zónádba.

Ti hogyan vélekedtek erről? Én antiszociális vagyok ezekkel a gondolataimmal? Netalán maradi? Olyan régi fiú?
Last edit: 11 éve 8 hónapja by Mátéfi.

Több
11 éve 10 hónapja #39 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
Sziasztok!

A Kispesti Családsegítő részére keresek egy min. 80-100 literes medencét.
Technika megvan, már csak egy megfelelő akvárium hibádzik.

Kérem, hogy a felajánlásokat PÜ-ben tegyétek meg.
Seítségeteket előre is köszönöm az ottani gyerekek/gondozottak nevében.

Üdv,
mmccannon

Mary

Több
11 éve 10 hónapja #40 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Beszéljünk róla! témában
No, a pozitív sokkból magamhoz térve szeretnék köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik segítő kezet nyújtottak nekem.
Nem tudjátok, mennyire jóleső érzés, hogy barátaimnak tudhatlak Benneteket!

Mary

Oldalmegjelenítési idő: 0.387 másodperc

Naptár

January 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Bejelentkezés