- Köszönetek: 124
Díszhalak etetése
- Gabor77
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
A pandák is csak 2-3 szál tubit kaptak fejenként, most megnéztem, most is nagy a hasuk, pedig reggel ettek utoljára.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
Azt gondoltam ennél lényegesen többet kapnak a pandák;)...így viszont rendben van minden,még kicsit rá is tehetsz nekik.Az etetéssel kapcsolatosan nagyon jól gondolkodsz,a változatosság mindenekelőtt-sőt egy nap koplalás sem árthat meg.
A klór...méreg mindenre ami él.Lehet nálatok csak ritkán klóroznak-szerencsére errefelé is,de akkor aztán!A tubik vonaglanak ahogy marja testüket a klóros víz..a halak némán tűrik hogy kopoltyújukat,hámrétegüket marja-és ahogy bekerül a véráramukba is.Rengetegszer fájdalmas halállal lakolnak a hobbista óvatlanságából.Kérlek olvass kicsit utána-borzalom.
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
Igen, tudom, hogy kicsi neki, sajnos a halat ajándékba kaptam (egy 4 literes üvegpohárban), választhattam, hogy megtartom, és akváriumot veszek neki, vagy elajándékozom. Úgy döntöttem, hogy amíg kicsi, addig marad, utána sajnos meg kell váljak tőle, nagyobb akváriumnak jelenleg nincs hely. Így is a családdal 40 literesben állapodtunk meg, de azt még be tudtam adni, hogy ez kívül ugyan 50-es, de a víz 40 liter benne...
Van ilyenem, vele is tettem a vízbe, kellett kb 2 óra, mire rájött a vitorlás, hogy az azért van ott, hogy egyen belőle, de aztán sikerült, azóta akkor is ott ólálkodik, amikor nincs benne kaja. Köszönöm a remek ötletet!
A tubi szétrázása már előtte is megvolt, így sem nyúlt hozzá, megvárta míg leesik, és onnan szedte fel, ha a pandák nem előzték meg.
Fejenként 2-3 tubit kaptak csak, de ezek szerint ez is sok nekik. Majd megpróbálok jobban figyelni rájuk, bár ha ennél kevesebbet teszek be, akkor abból nem biztos, hogy mindnek jut. A talajba úgy sincs sokáig, mert vagy a panda, vagy a porszívó (tudom Te nem ajánlod) kiszedi.
Igen, a tubik már elég tiszták, innentől én is a napi 1 vízcserén gondolkodtam, akkor az a helyes. Viszont eddig simán a csapról kapták a vizet, mi a baj a klóros vízzel? Eddig látszólag nem panaszkodtak? Vagy a halaknak árt, ha klóros vízben voltak?
Rendszeresen etetek tubit, de a legkisebb adag tubi is hatalmas a pár darab kis halamnak, így én úgy gondoltam, hogyha fogytán van (2-4 napi adag van vissza), akkor megyek majd új adagért, ha véletlenül nincs, sincs nagy gond, mert van szárított tubim, fagyasztott szúnyoglárvám, és száraz tápom is, pár napig bármelyikkel kihúzzák vidáman, meg nem is árt egy kis változatosság.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Jópofa a vitorlásod,sőt láthatóan jó kondiban is van,élénken vadászik!:)Javaslom a megfelelő méretű akváriumot,és társakat neki-de ez off.
Viszont ötletem is lenne:szerezz be-vagy ha van használd-azt a kis etető alkalmatosságot,amit tubi etetőnek is hívnak,a víz tetején úszik-de hisz ismered!;)Ennek híján a tubit rázogasd szét a vízben,és kisebb adagokban etess,kevesebbet.Jó lehet az is,ha a növényekre "aggatsz" kis tubiszálakat....így megtalálja,és könnyedén megeszi.A pandáid hasából ítélve nagy adagot etettél-ezért tudott a tubi a talajodba fúródni.A régebbi szakirodalom ezt nem ajánlja-de én a mai szűrések mellett nem aggódom a talajban élő tubi miatt-a harcsák meg legalább nem hiába túrnak;)Baj akkor lehet esetleg,ha éhesebb a vitorlás és sorra beszaggatja a tubit-így megeshet hogy ott elpusztul valamennyi,és a víznek ez nem lesz ok.Etess kevesebbet,míg növendék halaid vannak inkább kisebb adagokkal,napi 2-3 alkalommal.
Ne aggódj a tubik miatt....nem halnak éhen,hiszen a tárolás során elpusztult társaikból kioldódó "katyvaszból" is ehetnek.Elegendőnek gondolom a napi egyszeri átmosást-de szigorúan klórmentes vízzel!Én hűtőben,kevés vízben tárolom..amit a mester hozott nekem éppen egy hónappal ezelőtt,még mindig él-már ami van még belőle!Ha rendszeresen etetsz tubival ajánlott több adagot vásárolni megfelelő időeltolódással...így mindig lesz éppen tisztuló,és már etethető tubid is.Én legalábbis így csinálom;).
Sok sikert!
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
2 etetős kérdésem lenne:
Egyik, normális, hogy a vitorlás halam úgy viselkedik mint a cory-k
Így eszik:
A másik kérdés, már kb 1 hetesek a tubifexeim, naponta többször új vizet kapnak, tehát valószínűleg kitisztultak, viszont nem kellene etetni őket, hogy ne haljanak éhen, és ha kell, akkor mit esznek, zöldséget?
Köszi!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
www.spirulina-vera.com/blog/info/invitat...invitation-au-voyage
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha a kenyeret nem is,de a nálad is nagy számban tenyésző klf. férgek bizonyára elősegítik egészséges fejlődésüket!Már olyan példányokat fogsz kapni akik előtt nem ismeretlenek a száraz tápok sem-hiába,leendő gazdiluknál is enniük kel,ezért szoktatom őket sok nálam elérhető eleséghez!
Előre is örülök hogy végül is sikerült valamiféle egeret ajándékoznom neked..végre!:)Rengeteg örömed legyen bennük,guppijaid pedig múlják felül önmagukat!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Azonban van egy hírem:az összes foglalt már-viszont vannak kisebb példányok,melyek egy későbbi "fialás" szülöttei!:)Az ő számuk kevéske..de kettőtöknek pontosan elegendőek lesznek,úgy vélem.A nevelgetésükben legalább kiélhetitek örömeteket,és Tomi sem kész halakkal kezd neki a tenyésztésnek;)
Tehát:elkeltek...most már totál üres medencém lesz Pasa látogatása után!Hurrá...remélem lefertőztelek téged is M.Gyulám..legalább ezekkel a fekete egerekkel!
Ui.:Tanulság:úgy tegyél fel képet a saját halaidról,ha vannak elegen...a kollégák imádják a hazai tenyésztésű állatokat hála a jó istennek!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Nagyon szépek és viszatérva a kajára a Black worms-t 1 perc alatt eltüntetnék az tuti. nálam hasonlóak a szokások igaz nálam a trilik, pandák, napoensisek vannak csak.
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Nos mit szóltok hozzá?Sok nekik-azt hiszitek?
Érdekes hogy a tubi evés valahogy "csöndesebben" megy-annak csak nekihasalnak,viszont a grindál népszerűségét is veri a walter-banán féreg etetése.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A ma hajnali etetéskor már számomra is nyilvánvalóvá vált,hogy bizony megérte a sok "babusgatás",a sok utánajárás-bár ez nevetségesen egyszerű volt!Régebbi hozzászólásaimban már említettem hogy miként-és milyen közegben!-került hozzám pár adag oltás,és hogyan keresgéltem eltűnt férgeimet a közegben...ma már azonban nem kell keresgélnem őket,hiszen igen szép számban tenyésznek az egyik tenyésztő edénykémben.Imádom ezeket a tejfehér "minigilisztákat"-és bár számuk még csak további oltásra elegendő-már most látom lelki szemeimmel ahogy halaim majd eszik őket!
A legközelebbi etetéskor fotót is mellékelek róluk...
Ui.:áááá...jut eszembe:a black worm különítményem mára kinőtte önmagát...szeretik a szárazkajájukat,roppant mozgékonyak-de lehetnének többen!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Megköszönném ha folytatnánk!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
A díszhalak közül GMO módosítás áldozata pl. a zebradánió amelyből csináltak egy pink dániót, azt nem szelekciós módszerrel tenyésztették ki hanem egy idegen és nem rokon fajból származó gént ültettek be.
- imperatore
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 75
Ajánlom figyelmedbe az alábbi idézetet!
"A génmódosításon alapuló biotechnológiai ipar egyes szószólói még ma is azt állítják, hogy a génmódosítás tulajdonképpen a hagyományos növénynemesítésnek egy újabb, gyorsabb és tudományosabb formája és attól lényegében nem különbözik. Ez a nézet azonban nélkülöz minden tudományos alapot./.../ A molekuláris biológusok úgy próbálják a génmódosítást eladni a közvéleménynek, mintha az a természetes növénynemesítés kiterjesztése lenne. Ez persze nem így van. A Nobel-díjas orvosprofesszor Dr. George Wald ezt úgy fogalmazta meg, hogy a génmódosítással az emberiségnek a tudomány történetében először olyan problémával kell szembenéznie, amihez hasonló eddig nem fordult elő, és ami a földi életet teljesen megváltoztathatja. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az emberek megváltoztassák azokat az életformákat, amiknek a kialakulásához az evolúciós fejlődésnek három milliárd évre volt szüksége. Az ilyen beavatkozást nem szabad összekeverni azokkal az apró változtatásokkal, amiket a növény- és állatnemesítők az évezredek során értek el. Még akkor sem, ha az emberek eddig is képesek voltak mesterséges mutációkat létrehozni, pl. röntgensugárzással. Minden eddigi, korábbi módszer tiszteletben tartotta a fajok közötti határokat. Az új technológiával éppen az a probléma, hogy a géneket a fajok között oda-vissza mozgathatják és semmiféle, a természetben az evolúció során bölcsen kialakított korlátozást nem kell figyelembe venni. Amikor a molekuláris biológusok a természetben időtlen időktől fogva uralkodó, a fajokat elválasztó határokat átlépik, az nem azonos a fajta-nemesítéssel, hanem ilyenkor »olyan tevékenységet folytatnak, ami egy önreprodukcióra képes, új fajt hoz létre, ami ezután véglegesen jelen lesz a Földön. Ha egy ilyen faj egyszer elszabadult, azt soha többé nem lehet visszahívni vagy megállítani. Wald figyelmeztet arra, hogy „eddig minden élőlény lassan fejlődött ki és volt ideje, hogy beilleszkedjék a környezetébe, újfajta kombinációban. Ez magára az új szervezetre is és a többi élőlényekre is olyan következményekkel járhat, amit senki sem tud előre megjósolni."
Az idézet, a világhírű, Nobel-díjas orvosprofesszor Dr. George Wald-tól származik. Ugyan az idézetben a növények génmódosításáról van szó, de véleményem szerint ez akár az akvarisztikára is jellemző lehet néhány év múlva. Már most is léteznek olyan halfajok, melyek génállománya már köszönőviszonyban sincs az ősei genomjával. Természetesen a díszhalként tartott halak esetében más módszereket alkalmaznak egy-egy színváltozat, variáns kitenyésztése során és nem lehet teljes mértékben párhuzamot vonni a GM növények és a kedveltetésből tartott állatok kitenyésztése között.
Viktor
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Kérdésedre hogy hogy is van ez egyszerű a válasz-de lehet kissé félreérthető volt némely hozzászólás.Természetesen a boltban-zöldségesnél-sőt legtöbbször a piacon is kapható melegházi növényekről volt szó.A szabadföldi mezőgazdasági kultúrákban is nagy mennyiségben használt műtrágyák okozzák a növények egyes részeiben a nitrát dúsulást...így már rendben van ugye?
Amit otthon te megtermelsz,vagy a természetben szedsz le megfelelő körülmények között-tehát nem az agyonvegyszerezett szántóföldön-az tekinthető bio minőségnek.Feltéve persze,ha magad is nem használsz extra műtrágyákat,ha nem permetezel erős hatóanyagokkal...
A nagyüzemi mezőgazdaságban mára már a monokultúrákban olyan,és annyi vegyszert használnak,hogy szerény meggyőződésem szerint csoda hogy élünk...és hogy a születendő utódainknak nem hat karja-négy feje van kopoltyúkkal:(Nem kívánnék nagyon elszakadni a témától,és az élelmiszerbiztonság terén múlhatatlan érdemeket szerző kollégámnak fejfájást okozni markáns véleményemmel az embereknek szánt kajákkal kapcsolatosan...de például ki az aki biztosra állíthatja hogy a mai nagy többségben termesztett génmanipulált növények 100-200 év múlva milyen hatással lesznek az emberiségre?Na hagyjuk...de mikor már a vidéki gyerekeknek is szénanáthája van,meg mindenféle virágporra érzékeny...Akkor felvetődik a kérdés:megéri nekünk a gazdaságosan,nagy mennyiségben előállított "egyforma szép" élelmiszerek fogyasztása?
Hajaj..nem bírok magammal!Mikor az első itthon érő paradicsomba beleharaphatok,akkor értem meg hogy mit ettünk a télen....mikor az itthoni tojást készíti a párom,akkor látom hogy mi az amit a piaccsarnokban sóznak ránk..nem beszélve a girhes "hóka színű" húsokról!
Értem én hogy a mai nap embere már nem tud megtermelni mindent magának..sőt nincs is módja totálisan megbízható helyről beszerezni az élelmiszereit-ez az igazság.
De legalább a halaink kajája legyen tiszta,vegyszermentes...legalább aki tud törekedjen erre!
Házi spenótod egy csúcs kaja lehet...nekünk is volt idén,sőt a sóskánk is csodálatos ízű volt:)Használok trágyát...de ebben a trágyában megterem a komposztgiliszta is,mert természetesen a bocikák alól származik,nem a műanyag zsákból,a vegyianyag gyárból.Én így csinálom...
Ui.:senkit megbántani,etetési szokásait minősíteni nem szerettem volna....csupán azt mondtam el amit mindannyian tudunk:a mesterségesen "felturbózott" zöldségünk köszönő viszonyban nincs az igazival.Lehet hogy nem olyan szép,nem olyan egyformán piros egy alma-lehet hogy kukac is járja.De a miénk..az emberi fogyasztásra alkalmas!Jah..meg lehet hogy nem kellett a spanyoloktól hozatni,aztán aranyáron megvenni!
- xtravers
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 2
Most olvasom cikkedben, hogy akkor én pont a legmagasabb nitrát tartalmú növényt preferálom szinte kizárólag
Üdv. xtravers
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Akkor most feldobom a magas labdát:vajon megítélésetek szerint "L-hanyas" számú az az ancistrus amit mi ma az akváriumainkban tartunk-szaporítgatunk közönséges barna anciként?Anno már volt egy eszmefuttatásom erről,kíváncsi vagyok az itteni kollégák miként látják!
Előre is köszönöm a válaszokat:Gábor